گزیده ها قسمت چهارم17 اردیبهشت - 97
وزیر خارجه عربستان همچنین گفت که مسئله فلسطین همچنان مسئله اول ما خواهد ماند و نامگذاری نشست سران عرب به نشست قدس از سوی پادشاه عربستان بر اهمیت این مسئله تاکید دارد.
وزیر خارجه سعودی بار دیگر مدعی حضور نیروهای ایرانی در کشورهای عربی و حمایت ایران از انصارالله یمن شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه سعودی عکاظ، چهل و پنجمین نشست شورای وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی دیروز شنبه تحت عنوان «ارزشهای اسلامی برای صلح پایدار» در شهر داکا پایتخت بنگلادش برگزار شد و مهمترین موضوعات این نشست مسئله فلسطین و مشکلات مردم روهینگیا بود.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان با طرح این ادعا که ایران در کشورهای عربی دخالت می کند بر ضرورت آنچه خروج نیروهای وابسته به ایران از تمام کشورهای عربی، پایان دادن به حمایت تسلیحاتی و موشکی از حوثیها (انصارالله) که کشورهای عربی از جمله عربستان و قبله مسلمانان یعنی مکه را هدف قرار میدهند، نام برد، تاکید کرد.
الجبیر در ادامه ادعاهایش ایران را به تشدید درگیریهای فرقهای و مذهب و حمایت از تروریست متهم کرد.
وزیر خارجه عربستان همچنین گفت که مسئله فلسطین همچنان مسئله اول ما خواهد ماند و نامگذاری نشست سران عرب به نشست قدس از سوی پادشاه عربستان بر اهمیت این مسئله تاکید دارد.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان همواره تاکید میکنند جمهوری اسلامی ایران هیچگونه دخالتی در کشورهای دیگر ندارد و همواره به دنبال صلح ، ثبات و امنیت در منطقه بوده است.
مقامات کشورمان همچنین تاکید می کنند که حضور ایران در برخی کشورهای عربی مستشاری بوده و به درخواست دولت قانونی آن کشورها است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان قبل از این نیز در واکنش به تحولات اخیر یمن، با اشاره به تداوم تجاوز وحشیانه خارجی که به نابودی زیرساختها و محاصره همه جانبه و کشتار جمعی و خاموش ملت یمن منجر شده است، ابراز امیدواری کرد: همه گروهها، احزاب و جریانهای سیاسی و اجتماعی یمن، ضمن همبستگی با یکدیگر از جبهه واحد ملی علیه تجاوز خارجی محافظت کنند.
قاسمی با ابراز تاسف از درگیریهای اخیر و دعوت همه نیروهای یمنی به آرامش و خویشتنداری ابراز امیدواری کرد و افزود: تمامی اختلافات داخلی در چارچوب گفتوگو حل و فصل و زمینه هرگونه سوءاستفاده دشمنان خارجی ملت یمن مسدود شود.
وی در رابطه با مساله حمایت تسلیحاتی از یمن اعلام کرده است: ما هیچگونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد در غیر اینصورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد اعلام کند؛ آنچه امروز در دستان مردم یمن هست سلاحهایی است که از دولتهای قبل در پادگانها وجود داشته، امروز مشاهده میکنیم یمن برای آنکه در مقابل تجاوز و حملات بیامان از خود محافظت کند به سراغ تکنیکهای درونی رفته و این طبیعی است.
همچنین علی اکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و مشاور رهبری در امور بین الملل در پاسخ به سوالی در خصوص برخی اتهامات در رابطه با مداخله ایران در امور یمن، گفت: در یمن کشورهای مرتجع عربی تحت عنوان ائتلاف عربی ضد یمن مداخله مستقیم کردهاند و ایران جز حمایت سیاسی و کمکهای انسانی برای نجات مردم این کشور کار دیگری انجام نداده است. جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده است، یمنیها در زمان علی عبدالله صالح و منصورهادی و حتی قبلتر توسط اردوگاههای شرق عمدتاً تسلیح میشدند، ما از این نگران نیستیم که مردم دنیا بدانند جمهوری اسلامی ایران سلاح به عراق، سوریه و یا لبنان داده است به آنها سلاح دادهایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند، به یمن کمکهای انسانی و حمایتهای سیاسی میکنیم ولی موشک را ایران به آنها نداده است و یمنی ها نیازی به آن ندارند چرا که با امکاناتی که در اختیار دارند توانسته اند در مقابل سعودیها ایستادگی کنند و با همین امکانات پیروز خواهند شد.
قیمتها در بازار غیررسمی ارز گم است؛ ولی در برخی مکانها نرخهای لفظی همچنان اعلام میشود. روز گذشته برای دلار نقطه سقفی اعلام شد که قیمت پس از برخورد با آن با کاهش شدیدی مواجه شد؛ به طوری که فاصله نرخ بسته شده با نقطه سقف میانه روز نشاندهنده کاهش ۵۰۰ تومانی بود. در کنار برخورد با سطح مقاومتی، عدهای باور داشتند، حضور بازارساز به کاهش التهاب بازار کمک کرد. هر کدام از این دو گزاره صحیح باشد میتوان گفت، دیروز در بازار ریلگذاری صحیحی برای مهار هیجان صورت گرفت.
به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته، قیمت دلار در بازار غیررسمی بهصورت هیجانی رشد کرد، ولی به گفته فعالان، مداخله بازارساز، بهای این ارز را به سرعت در مسیر کاهشی قرار داد. براساس اظهارات فعالان، هیجان ابتدای روز بازار ارز غیررسمی به اندازهای بود که در مقطعی دلار به مرز ۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. با این حال، از حدود ساعت یک بعدازظهر به یکباره کاهش شدیدی در قیمتها رخ داد و بهای این ارز تا مرز ۶ هزار و ۴۰۰ تومان عقبنشینی کرد. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، فضای معاملات در بازار غیررسمی چندان شفاف نبود و در چنین فضایی، قیمت در برخی موارد بدون پشتوانه خاصی افزایش پیدا کرد. کم پشتوانه بودن قیمتها از نظر فعالان آن هنگام مشخصتر شد که عرضه ارز توسط بازیگران بازارساز موجب افت حدودا ۵۰۰ تومانی قیمتها شد. به گفته برخی بازیگران، با نزدیک شدن قیمتها به مرز ۷ هزار تومانی، عرضه ارز در بازار شدت گرفت. این موضوع موجب شد که ارزش دلار در بازارهای مرزی نیز با افت زیادی مواجه شود. به عنوان مثال، روز یکشنبه قیمت دلار در هرات افغانستان به بالای ۶ هزار و ۷۰۰ تومان رفت ولی در ساعات انتهایی روز حتی قیمتهایی در کانال ۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ثبت رسید. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، قیمت دلار در سلیمانیه عراق نیز در ابتدای روز تا مرز ۶ هزار و ۸۰۰ تومان بالا رفت ولی در ساعات پایانی معاملات، بهای این ارز در این شهر مرزی تا ۶ هزار و ۴۰۰ تومان عقبگرد کرد. مداخله بازارساز حتی بر قیمت حواله درهم اثر داشت و آن را از کانال هزار و ۸۰۰ تومان خارج کرد.
اصلاح قیمت سکه
به گفته تعدادی از فعالان، در دومین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی در مقطعی حتی از مرز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد، ولی پس از ساعت یک بعدازظهر قیمت راه نزولی را در پیش گرفت و تا قیمت ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومان عقبنشینی کرد. این قیمت ۷۰ هزار تومان پایینتر از روز شنبه بود. سکه در اولین روز هفته با افزایش ۱۳۰ هزار تومانی مرز ۲ میلیونی را شکسته و به قیمت ۲ میلیون و ۹۰ هزار تومان رسیده بود. به گفته فعالان، اعلام خبر احتمال عرضه سکههای پیشفروش یک هفته زودتر از موعد تحویل در تغییر مسیر فضای بازار نقدی اثرگذار بود. به گزارش خبرگزاری «ایبنا»، روز گذشته رئیسکل بانک مرکزی در حاشیه جلسه ستاد اقتصادی دولت با بیان اینکه ۱۲ روز دیگر تعهد تحویل سکههای پیش فروش است، اظهار کرد: براساس برنامه ریزیها یک هفته زودتر سکههای پیش فروش تحویل میشود. حدود یک میلیون سکه در سررسید یک ماهه پیش فروش شده است و ورود آنها به بازار میتواند قیمتها را با کاهش مواجه کند. برخی فعالان عنوان کردند، این خبر(ورود زودتر سکههای پیشفروش) در تغییر موقعیت معاملهگران تاثیر داشت. همراه با برگشت قیمت سکه در معاملات نقدی، بهای آن در معاملات آتی نیز کاهشی شد. به گفته بازیگران سکه، در مقطعی حتی قیمت نقدی سکه با قیمت سکه تحویل دیماه برابر شد. این اتفاق در شرایطی صورت گرفت که معاملهگران در روزهای اخیر بیشتر تمایل به خرید داشتند. عدهای باور دارند، نزدیک شدن قیمتهای آتی و نقدی میتواند سیگنال جدیدی را به بازارها ارسال کند. از نظر این عده، وقتی افزایش قیمت سکه تا مرز ۲ میلیونی اثر افزایشی زیادی در معاملات آتی نداشته است، میتواند نشانگر آن باشد که معاملهگران هنوز نسبت به ادامه افزایش قیمتهای دیماه اطمینان بالایی ندارند. گروه دیگری بازگشت قیمت دلار از نزدیک مرز ۶ هزار و ۹۰۰ تومانی را عامل کاهش قیمت سکه دانستند. البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که افزایش شدید قیمتها در ابتدای بازار روز یکشنبه اثر چندان زیادی در معاملات سکه نگذاشته بود.
ضرر خریداران هیجانی
براساس اظهارات برخی فعالان، در ساعات ابتدایی روز یکشنبه دلار در بازار غیررسمی با سرعت زیادی در مسیر افزایشی گام برمیداشت، ولی از اواسط روز، موج هیجان فروکش کرد تا قیمتها در مسیر اصلاحی قرار بگیرند. در این شرایط، برخی از مردم عادی روز یکشنبه تلاش میکردند از دلالان اقدام به تهیه ارز کنند؛ اشتیاق این عده که بهدلیل شکست چند مرز مقاومتی ایجاد شده بود، انگیزه دلالان را برای فروش دلار با قیمتهای بسیار بالا افزایش داده بود. بهعنوان مثال، روز یکشنبه دلالان به برخی از متقاضیان، دلار را با قیمت ۷ هزار تومان فروختند؛ این در حالی بود که به سرعت قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت و در کمتر از دو ساعت تا مرز ۶ هزار و ۴۰۰ تومان عقب نشست. موضوعی که خریداران هیجانی را با ضرری ۶۰۰ تومانی به ازای هر دلار مواجه میکرد. البته به این نکته نیز باید اشاره کرد که اختلاف خرید و فروشها در بازار بالا رفته است و دلالان معمولا ۲۰۰ تومان کمتر از قیمت بازار، ارز را از مردم میخرند. در این شرایط، با توجه به رفت و برگشتهای شدید در بازار غیررسمی، ممنوعیت خرید و فروش در بازار و جریمههای سنگین متعاقب آن میتوان گفت که معاملات ارزی با ریسکهای زیادی همراه است.
دلایل ورود خریداران به بازار
به گفته یکی از بازیگران ارزی، ابهامات متعدد در چشمانداز اقتصادی موجب میشود که برخی افراد به بازار ارز و سکه مراجعه کنند. از نظر وی، درصورتیکه فضای سیاسی و انتظاری تغییر کند، قیمتها میتوانند با افت زیادی مواجه شوند. این در حالی است که برخی دیگر انتظار دارند، درصورتیکه ترامپ از برجام خارج شود، در کوتاهمدت جو روانی قیمتها را بالاتر ببرد؛ ولی در میانمدت احتمال تعدیل قیمتها وجود خواهد داشت. از نظر عده دیگری، بازار در چند ماه اخیر واکنشهای متعددی نسبت به اثرات روانی تصمیم ترامپ در مورد عدم تمدید تعلیق تحریمهای هستهای داشته است؛ به باور این عده، ممکن است کمکم بازار تاثیرپذیری خود از چنین اخباری را کاهش دهد. در چنین وضعیتی اخبار جدید فضای انتظاری معاملات را تحتتاثیر قرار خواهند داد. از نظر فعالان، تا زمانی که ایران بتواند نفت را صادر و درآمدهای ارزی آن را دریافت کند، قادر خواهد بود در برابر شوکهای ارزی تا حد زیادی از خود مقاومت نشان دهد. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، قیمتهای کنونی از سطوح مقاومتی زیادی عبور کردهاند و این موضوع میتواند خریداران جدید زیادی را وارد بازار کند. از نظر آنها تا موجهای افزایشی در نمودارهای تکنیکال اصلاح نشوند، قیمت توان صعود بیشتر را خواهد داشت.
عامل دیگری که در نوسانات قیمتی ماههای اخیر اثرگذار بود، به رشد نرخ حواله درهم بازمیگشت. روز گذشته نیز در مقطعی قیمت حواله درهم به محدوده هزار و ۸۷۰ تومان رسید. با این حال در ادامه روز این ارز نیز مسیر اصلاحی را در پیش گرفت و با خروج از مرز هزار و ۸۰۰ تومان به میانههای کانال هزار و ۷۰۰ تومان عقبگرد کرد. به گفته فعالان، نرخ حواله درهم یکی از مهمترین متغیرهایی است که در بازار از سوی معاملهگران داخلی رصد میشود.
به نظر میرسد، وجود شرکتهای متعدد ایرانی در دبی و حجم زیاد جابهجاییهای ارزی عامل مهمی است که اهمیت نرخ حواله درهم در بازار داخلی را بالا میبرد. با توجه به اینکه نرخ برابری دلار به درهم نسبت ثابت۶۷/ ۳ را همواره حفظ میکند، معاملهگران داخلی با توجه به نرخ حواله درهم به ریال، ارزش دلار را در برابر ریال محاسبه میکنند که ارزش انتظاری زیادی در بازار داخلی دارد. در مقاطعی از روز گذشته ارزش دلار براساس نرخ درهم در بازار داخلی به حدود ۶ هزار و ۸۹۰ تومان میرسید. با این حال، از نظر فعالان، مداخله روز گذشته بانک مرکزی عامل مهمی بود که زمینهساز اصلاح بیشتر قیمتهای بازار شد و همین موضوع نیز قیمت درهم را یک کانال پایینتر برد.
نشریه آمریکایی با استناد بر دادههای آماری، پرسنل نظامی ایران را بین آماده ترین نفرات در انجام عملیات نظامی قرار داد.
به گزارش فارس، نشریه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» در سلسله گزارشهای خود درباره توان نظامی نیروهای مسلح جهان، ایران را بین پانزده کشور از حیث «میزان آمادگی نیروهای نظامی برای عملیات رزمی» قرار داد.
این نشریه که دادههای آماری این گزارش را با استناد بر گزارش سال 2017 وبگاه «گلوبال فایر پاور » تهیه کرده ، عنوان داشت که قیاس نیروهای مسلح جهان با توجه به تنوع و قابلیتهای مختلف موردی دشوار است.
با این حال این نشریه شمار نیروها و پرسنل در دسترس برای رزم را نقطه محوری قدرت نظامی یک کشور برشمرد.
در این فهرست کشورهای چین، هند، آمریکا، روسیه، کره شمالی، پاکستان، کره جنوبی، ایران، الجزایر، مصر، ویتنام، اندونزی، میانمار، کلمیبا و سرانجام ترکیه قرار دارند.
در این فهرست درباره «ایران» آمده است: «این کشور با دارا بودن 82 میلیون جمعیت، دارای47 میلیون نفر نیروی انسانی مشمول است.»
در این گزارش آمده است، مجموع پرسنل نظامی ایران 934 هزار نفر، پرسنل فعال نظامی 534 هزار نفر، 400 هزار نیروی ذخیره و دارای یک میلیون و 400 هزار نفر سن مناسب خدمت میباشد.
این نشریه هفته گذشته نیز در گزارشی مشابه از «ایران» به عنوان یکی از قدرتهای نظامی قاره آسیا نام برده و نوشته بود: «در این رده بندی میزان تسلیحات نظامی، کمیت نیروهای مسلح، وضعیت جغرافیایی، ظرفیت تدارکات، منابع طبیعی در دسترس و وضعیت صنایع نظامی بومی لحاظ شده است.»
از نکات قابل توجه در این رده بندی وبگاه گلوبال فایر پاور برتری نیروهای مسلح ایران بر رژیم صهیونیستی است.
این نشریه به ارائه آماری این ردهبندی ضمن اشاره به جمعیت 82 میلیون نفری ایران، تعداد کل نیروهای مسلح ایران را 934 هزار نفر، تعداد کل هواپیماهای ترابری نظامی را 505 فروند، تعداد جنگندهها را 150 فروند، تانکهای رزمی را 1650 دستگاه و مجموع تجهیزات دریایی را 398 فروند که شامل انواع قایق، ناو و ناوچه و موارد دیگر میشوند،برشمرد و در آخر نیز به بودجه دفاعی کشور با رقم 6.3 میلیارد دلار اشاره کرد.
جهانگیری: اخبار بدون مبنا و بی اساس در خصوص «خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی» منتشر می شود/ وقتی می پرسیم این میزان ارز کجا و با چه منظوری خرید و فروش شده، پاسخ میدهند؛ «از بقیه شنیدیم»/ نباید به این اطلاعات غیر صحیح اتکا کرد
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اخبار بدون مبنا در مورد خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی،گفت: اگر کسی برای واردات، نیاز به ارز داشته باشد میتواند با مراجعه به نظام یکپارچه معاملات ارزی ارز به قیمت مصوب 4200 تومان دریافت کند.
اسحاق جهانگیری معاون اوّل رئیس جمهور، صبح امروز (یکشنبه 16 اردیبهشت) در جلسه ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی کشور با اشاره به حمایت همه دستگاه ها و ارکان نظام از اجرای سیاست های جدید ارزی گفت: این سیاست ها موجب جلوگیری از خروج سرمایه های ملی، مقابله با قاچاق، حمایت از تولید داخلی و نیز ایجاد اطمینان در مردم و فعالان اقتصادی برای ثبات و پیش بینی پذیر کردن اقتصاد کشور می شود و دولت کمترین تردیدی در خصوص موفقیت این سیاست ها ندارد و با قدرت این سیاست ها را اجرایی خواهد کرد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به انتشار اخبار بدون مبنا و بی اساس در خصوص خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی، گفت: با توجه به اینکه دولت نیازهای واقعی ارزی را تأمین میکند و اگر کسی برای واردات کالا نیاز به ارز داشته باشد میتواند با مراجعه به نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) ارز به قیمت مصوب 4200 تومان دریافت کند، منطقی نیست که کسی برای واردات کالا از بازار سیاه ارز تهیه کند.
وی افزود: متأسفانه این اخبار نادرست که منبع آن مبهم و نامشخص است توسط برخی رسانه ها تیتر میشود اما وقتی پرسیده میشود این میزان ارز کجا و با چه منظوری خرید و فروش شده است، پاسخ میدهند؛ کسانی به آنها اینطور گفته اند که البته نباید به این اطلاعات غیر صحیح اتکا کرد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه دستور کار اصلی کلیه دستگاه های کشور کمک به اجرای درست سیاست های جدید ارزی کشور است، از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی خواست تا به صورت روزانه مردم را در جریان آخرین تحولات ارزی و میزان واردات کالاهای اساسی به کشور قرار دهند تا از ایجاد شرایط برای فضاسازی و افزایش اخبار نادرست که موجب تشویش و نگرانی در جامعه میشود جلوگیری شود.
معاون اول رییس جمهور در این جلسه که با هدف بررسی موانع پیش روی انتقال ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور و چگونگی ثبت سفارش برای واردات برگزار شد، گفت: تغییر ساز و کارها همواره به لحاظ روانی، اطلاعاتی و اجرایی با مقاومت و مشکلاتی روبرو بوده است اما با همت و تلاش همه دستگاه ها و مردم از این مرحله به نفع اقتصاد و منافع ملی کشور با موفقیت عبور خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه موضوع مدیریت بازار ارز کشور و تأمین نیازهای واقعی مردم به ارز موضوع اصلی دولت است، اظهار داشت: نیازهای جاری کشور به ارز با بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد مرتفع خواهد شد و در این زمینه برنامه ریزی شده است تا همانند سال گذشته حداقل ماهانه 3 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیر نفتی به چرخه اقتصاد کشور بازگردد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: دولت به اندازه کافی ابزار لازم برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور را دارد و با هماهنگی همه صادر کنندگان در صدد است علاوه بر شفاف سازی مبادلات ارزی و پولی، اقتصاد کشور را در برابر تکانه های خارجی مقاوم سازی کند.
وی افزود: با اختصاص منابع اعتباری و ریالی لازم برای خرید ارز به قیمت رسمی از صادر کنندگان کالا توسط بانک مرکزی، روند واریز ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به اقتصاد کشور تسریع خواهد شد.
جهانگیری همچنین شناسایی نیازهای واقعی مردم به ارز توسط بانک مرکزی را ضروری خواند و با اشاره به مسایل عنوان شده درباره نیاز ارزی و ریالی مردم و غرفه داران داخلی و خارجی در ایام برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: دولت در این زمینه پیش بینی های لازم را انجام داده و با توجه به جایگاه و اهمیت اصحاب فرهنگ و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی تدابیر لازم را اندیشیده است و ارز مورد نیاز این بخش با تائید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قیمت مصوب اختصاص مییابد.
رییس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به فروش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار به قیمت مصوب برای واردات کالاهای اساسی و اختصاص 100 میلیون یورو ارز مسافری، دانشجویی و درمانی از زمان اجرای سیاست های جدید ارزی، از هماهنگی با بانک شهر و صرافی این بانک بعنوان متولی تامین ارزی و ریالی نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: خوشبختانه هر روز شاهد استقبال بیشتر صادر کنندگان و وارد کنندگان از سامانه نیما هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی هم با اشاره به میزان واردات کنجاله، دانه های روغنی و سایر اقلام مورد نیاز صنعت دام و طیور کشور گفت: خوشبختانه در حال حاضر نگرانی از بابت تامین نیازهای کشور به این اقلام وجود ندارد و کمبودی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.
نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت نیز در این جلسه گفت: از زمان اجرای سیاست های جدید ارزی تا کنون بیش از 4.5 میلیارد دلار ثبت سفارش واردات کالا به کشور شده است.
در این جلسه که وزرای اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی، روسای کل بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رییس جمهور نیز حضور داشتند آخرین تحولات مربوط به نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) میزان واردات کالاهای اساسی به کشور، نحوه تامین نیازهای واقعی ارزی تبادل نظر شد.
همچنین مقرر شد کارگروه ساماندهی مسائل ارزی با تشکیل روزانه جلسات خود در بانک مرکزی ضمن شناسایی نیازهای واقعی مردم که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند، راهکارهای لازم برای حل این دست از نیازها را جهت تصمیم گیری پیشنهاد کند.