اعتصاب و راهپیمایی اعتراضی در اصفهان +فیلم

اعتصاب و راهپیمایی اعتراضی در اصفهان +فیلم  11مرداد-97
 وقتی در شهر اصفهان که فضایش   بی شباهت به فضای قم نبوده است مدتیست که تبدیل به یکی از کانون های اعتراضی شده است  که نشان از عمق  تارضایتی رو به رشد اجتماعی و علنی شدن عدم مشروعیت رژیم و لایت فقیه وناتوان از پاسخگویی به مطالبات مردم است . همچنین تبدیل شدن شعار تاکتیکی – تبلیغاتی ضدآمریکایی – اسراییلی  حاکمان عوامفریب و پاسداران جنگ افروز بر ضد خودش است  چون این تغییر تاکتیک دراین شعار معترضان خلاصه می شود که فریاد  زده می شود دشمنم ا همین جاست، دروغ میگین همین جاست.
isfihan_073118.jpg
یورونیوز - گروهی از کارگران، رانندگان و فروشندگان صنف قطعات خودرو و کامیون در شهرک صنعتی امیرکبیر اصفهان تظاهرات کردند.
این عده از بازاریان و صنعتگران اصفهانی روز سه‌شنبه ۹ مرداد در اعتراض به گرانی و وضعیت بد اقتصادی به طرف مرکز شهر حرکت کردند و جمعی از مردم نیز با آنان همراه شدند.
تظاهرکنندگان اصفهانی با شعارهای «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» و نیز «شاپوری با غریت، حمایت، حمایت» از هم‌صنفان خود در خیابان شاپور جدید این شهر خواستند تا به آنها بپیوندند.
تصاویر و ویدئوهای همرسان شده در شبکه‌های اجتماعی از حضور گسترده مأموران پلیس ضد شورش در شهرک صنعتی امیرکبیر و خیابان شاپور جدید حکایت دارد.
خیابان امیرکبیر که در میان اهالی اصفهان به نام قدیم آن یعنی «شاپور جدید» شهرت دارد، در حاشیه شمالی شهر واقع است و به عنوان قطب صنعتی ویژه تعمیر و خرید و فروش قطعات خودروهای سنگین شناخته شده است.
مغازه‌داران صنف ابزار و ماشین‌آلات اصفهان نیز در روزهای گذشته در این شهر اعتصاب کرده بودند.
واکنش وزیر کشور
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور روز سه‌شنبه با بیان این که هیچ یک از تجمعاتی که تاکنون شاهد آن بوده‌ایم از سوی «گروهک‌های معاند» یا مخالفان سازماندهی نشده بود، گفت: «نباید مسائل صنفی به سرعت تبدیل مسائل امنیتی شود و باید جلوی آن را بگیریم و مسائل صنفی و اقشار و طبقات مختلف نیز باید در حد همان اصناف پیگیری و حل شود
مسئولان حکومت ایران بارها معترضان به وضعیت اقتصادی را تهدید به سرکوب کرده‌اند. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه از جمله یک بار معترضان را به حکم اعدام تهدید کرد. 

ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند»؛ تجمعات اعتراضی در کرج، رشت و شیراز


ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند»؛ تجمعات اعتراضی در کرج، رشت و شیراز 11مرداد-97
شعار ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند»؛  که در راهپیمایی کرج مطرح شده است  یک شعار یا فریاد واقعی  است چونکه بیان گرو رسواگر عملکرد 4 دهه ای حاکمان دزدو غارتگر عوامفریب ودروغگو یان و وطن فروش و جنگ افروز است چون  اینان طی 40 سال آنگونه جامعه ای ساخته اند که   گپ ایجاد شده میان کاخ نشین بالایی ها وکوخ نشین و کارتن وگورخوابان پایینی نه قابل تصور پرشدنی  ونه  قابل کاهش است . برای همین معترضان ناراضی ضدحکومتی ادامه شعار وفریاد دشمن ما همین جاست  را به شعار ملت گدایی می کند آقا خدایی می کند پیوند زده اند تا به وضوح  ماهیت ونقش رهبر ام الفساد ودشمن ملت را برجسته کند و به نمایش بگذارند.
-استان وایر - گزارش‌ها از برگزاری راهپیمایی اعتراضی در شهر کرج حکایت دارد. معترضان شعار می‌دهند که «ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند.»
فیلم‌های متعددی از این تجمع در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که گروهی از جوانان معترض در خیابان‌های شهر کرج به خصوص «گوهردشت» مشغول سر دادن شعار‌های اعتراضی هستند.
«بیکاری تورم، بلای جان مردم» و «بیکاری تورم، نداریم ما تحمل» از جمله شعارهای معترضین است.
حضو نیروهای یگان ویژه پلیس و لباس شخصیها هم در مناطقی که تجمع در آنها برگزار شده نیز تائید شده است.
گزارش شده که لباس شخصیها در مواردی دست به خشونت زده و اقدام به ضرب و جرح تعدادی از معترضان کردهاند.
براساس برخی گزارش‌ها نیز حلقه اولیه اعتراضات مردمی در چهارراه «میکائیل» رشت شکل گرفته و گروهی در این مکان تجمع کرده‌اند.
تجمع‌کنندگان شعار «مرگ بر گرانی» و «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم» سر می‌دهند.
برخی گزارش‌های تائید نشده نیز از برگزاری محدود تجمع در شهر شیراز حکایت دارد.
گزارش‌هایی نیز از شهر تهران منتشر شده که حکایت از حضور گسترده نیرو‌های پلیس در برخی مناطق مرکزی این شهر دارد.
شهر اصفهان هم امروز شاهد برپایی تجمع اعتراضی نسبت به گرانی و تورم بود.
از دو روز پیش فراخوان‌های متعددی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که مردم شهر‌های ایران را دعوت به برگزاری تجمعات سراسری در اعتراض به گرانی می‌کند.
در این فراخوان‌ها از مردم ایران خواسته شد تا عصر امروز در شهرهای خود تجمع کنند.
در ماه‌های اخیر افزایش انواع نرخ ارز٬ باعث سقوط بی‌سابقه ریال شده و اقتصاد ایران را دچار شوک کرده است.
چندی پیش نیز بازاریان در تهران و چند شهر دیگر در اعتراض به بی ثباتی بازار٬ مغازه‌های خود را بسته و تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.

حزب آلمانی خواستار مداخله برلین در آماده‌سازی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا شد

حزب آلمانی خواستار مداخله برلین در آماده‌سازی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا شد  11مرداد-97

 لابی های برون مرزی وصل به وزارت امور خارجه در کشور های اروپایی و آمریکا به شدت فعال اند وتلاش می کنند با هر ترفندی شده روژنه ای برای مذاکرات مقامات آمریکایی در هر رده و مقامی فراهم گرد به امیدآنکه موجب کاهش تحریم ها شود.
یک مقام بلند پایه حزب دموکرات مسیحی آلمان بعد از اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران خواستار آمادگی خوب وی برای این منظور و دخالت برلین برای آماده سازی این نشست شد.

حزب آلمانی خواستار مداخله برلین در آماده‌سازی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا شد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت"، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا اخیرا در سخنانی برای مذاکرات بدون پیش شرط با ایران اعلام آمادگی کرده است.
"یورگن هاردت"، از سیاستمداران بلند پایه حزب دموکرات مسیحی آلمان خواستار دخالت آلمان برای آماده سازی چنین نشستی شده است.
وی در مصاحبه‌ای با روزنامه "دی ولت" آلمان تصریح کرد: من امیدوارم که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکرات با مقامات ایران بهتر از مذاکرات با رئیس جمهور روسیه آماده شود. ترامپ باید در این راستا از تخصص کارکنان، سازمان‌های اطلاعاتی و وزارت امور خارجه اش استفاده کند. همچنین دیگر قدرت‌های دارنده حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان به عنوان شرکای توافق هسته‌ای باید در آماده سازی این نشست دخالت کنند تا به این ترتیب این مذاکرات به نتیجه خوبی برسد.
سخنگوی سیاست خارجی احزاب متحد مسیحی آلمان درباره آینده توافق هسته‌ای با ایران که آمریکا از آن خارج شده است  به طرز محتاطانه ابراز خوش بینی کرده و تاکید کرد که شاید در پایان توافق بهبود یافته‌ای با ایران که همچنین مسئله ارتقاء تسلیحات موشکی و همچنین فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را هم در بر گیرد شکل گیرد.

نوبخت رئیس سازمان برنامه‎وبودجه ماند؛ سخنگوی دولت تغییر می‌کند

نوبخت رئیس سازمان برنامهوبودجه ماند؛ سخنگوی دولت تغییر می‌کند  11مرداد-97
نوبخت از سخنگویی دولت کنار کشید تا  بتواند سمت رئیس سازمان برنامه و بودجه را حفظ کند و رفتنش را خنثی کند .
محمدباقر نوبخت در توئیتی با اعلام اینکه در سمت رئیس سازمان برنامه و بودجه می ماند، از جایگزینی فرد دیگری به جای خودش در سمت سخنگوی دولت خبر داد.

نوبخت رئیس سازمان برنامه‎وبودجه ماند؛ سخنگوی دولت تغییر می‌کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت در توئیتی با اعلام اینکه با موافقت رئیس جمهور در سمت رئیس سازمان برنامه و بودجه می ماند، از جایگزینی فرد دیگری به جای خودش در سمت سخنگوی دولت خبر داد.

وی نوشت: از رییس‌جمهور درخواست نمودم بدلیل شرایط جدید، اجازه دهند همه توان خود را صرف کمک به ایشان در حوزه برنامه و بودجه نمایم و مسؤولیت سخنگویی دولت را عزیز دیگری برعهده بگیرند، که خوشبختانه مورد موافقت ایشان نیز قرار گرفت.
محمدباقر نوبخت در توئیتی با اعلام اینکه در سمت رئیس سازمان برنامه و بودجه می ماند، از جایگزینی فرد دیگری به جای خودش در سمت سخنگوی دولت خبر داد.
وی نوشت: از رییس‌جمهور درخواست نمودم بدلیل شرایط جدید، اجازه دهند همه توان خود را صرف کمک به ایشان در حوزه برنامه و بودجه نمایم و مسؤولیت سخنگویی دولت را عزیز دیگری برعهده بگیرند، که خوشبختانه مورد موافقت ایشان نیز قرار گرفت.

کاهش ۷ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر امام

کاهش ۷ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر امام  11مرداد-97
وقتی  دور اول برگشت  تحریم ها  که از چند روزهادیگر شروع می شود و نوبت دور دوم آن  13 آبان است که  تحزیم هاشدت می یا ابد  به مرور  هرروز که می گذرد کاهش  تخلیه و بارگیری  کالا از بندر خمینی و سایر بنادر دیگر افزایش می یابد تا یک صفر جلوی 7% کاهش ا ضافه  تا درادامه به 100% کاهش بی انجامد . مگر اینکه اعلام آمادگی برای مذاکره شود.
مطابق آمار سازمان بنادر و دریانوردی، عملکرد تخلیه و باریگری کالا در بندر امام خمینی طی تیر امسال نسبت به ماه پیش از آن ۷.۲ درصد کاهش یافته است.

کاهش 7 درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر امام
 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در تیرماه امسال یک میلیون و 31 هزار و 43 تن کالای اساسی، 307 هزار و 350 تن کالای فلزی، 384 هزار و 207 تن کالای ساختمانی و معدنی، 2 هزارو 747 تن ماشین‌آلات، وسایل نقلیه، قطعات یدکی و ابزارآلات و 143 هزار و 888 تن کود و مواد شیمیایی در بندر امام تخله و بارگیری شده است.
همچنین 68 هزار و 351 تن منسوجات چرم، پوشاک، الیاف، کاغذ و چوب، 67 هزار و 825 تن کالای کانتینری و یک میلیون و 86 هزار و 628 تن فرآورده‌های نفتی در بندر مذکور تخلیه و بارگیری شده است.
مقایسه آمار تخلیه و بارگیری بندر امام خمینی در تیرماه امسال با ماه پیش از آن (خرداد) حاکی از کاهش 7.2 درصدی عملکردی است. در خردادماه امسال 3 میلیون و 333 هزار و 78 تن انواع کالا در این بندر تخلیه و بارگیری شده بود.
عملکرد تخلیه و بارگیری بندر امام خمینی در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته (تیر 96) 11.4 درصد کاهش یافته است. تیر سال 96 بالغ بر 3 میلیون و 479 هزار و 962 تن انواع کال در بندر امام تخلیه و بارگیری شده بود.

ارتش یمن توقف عملیات نظامی دریایی را برای مدتی مشخص اعلام کرد

ارتش یمن توقف عملیات نظامی دریایی را برای مدتی مشخص اعلام کرد  11مرداد-97
تا علی مطهری افشاگری کرد آنانی  که موشک هوا کردند مسئول شرایط بحران  کنونی  و ناکامی برجام می باشند . پاسداران دستپاچه شده و وحشت زده به مزدوران حوثی خود دستوردادند تا  "محمد علی الحوثی" رئیس کمیته عالی انقلاب یمن طی بیانیه ای از آمادگی یمن برای توقف عملیات نظامی در دریای سرخ با هدف حمایت از تلاش ها برای صلح خبر  بدهد.

بنابراین با اعلام این موضع آشکارا ادعای مضحک خررنگ کنی کمک و حضور  پاسداران د ر یمن مستشاری است به وضوح زده شده است .
رئیس کمیته عالی انقلاب یمن از توقف عملیات نظامی دریایی ارتش این کشور برای مدتی مشخص و قابل تمدید اعلام کرد.

ارتش یمن توقف عملیات نظامی دریایی را برای مدتی مشخص اعلام کرد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،‌"محمد علی الحوثی" رئیس کمیته عالی انقلاب یمن طی بیانیه ای از آمادگی یمن برای توقف عملیات نظامی در دریای سرخ با هدف حمایت از تلاش ها برای صلح خبر داد.
بر اساس این بیانیه، ما به دعوت طرف های رسمی یمنی، توقف عملیات نظامی دریایی را برای مدتی مشخص و قابل تمدید، اعلام می کنیم.
در بیانیه آمده است: چنانچه با این گام موافقت شود و گام های مشابهی از سوی ائتلاف عربی نیز انجام گیرد، امکان اجرای چنین گام هایی در جبهه های دیگر جنگ وجود دارد.
یگان موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن چهارشنبه گذشته ناو جنگی مدرن 'الدمام' عربستان را در دریای سرخ هدف قرار داده بود.
در پی این حمله، عربستان سعودی اعلام کرد که عبور و مرور نفتکش های خود از تنگه باب المندب را به حالت تعلیق درمی آورد.

پاسخ فرمانده کل سپاه به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران

با انتشار نامه‌ای صورت گرفت
پاسخ فرمانده کل سپاه به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران  11مرداد-97
پاسدار محمدعلی جعفری  رئیس گزمکان  پاسداران  بدون آنکه  بگوید از چه  کانال   کسب خبر آماری کرده یا چه موقع نظر سنجی آزاد برگزار  ومشخص شده است که  وی  از سوی ملت  به عنوان نماینده وسخنگوی ملت ایران برگزیره شده است .برای همین  به خود حق می دهد تا از سوی  ملت وبه نام شان ا هداف پلید وجنگ افروزانه  پاسداران را مطرج ودنبال  کند؟ چون پاسداران آمریکا را دشمن بزرگ ملت ایران می دانند درحالی که مردم معترض وناراضی نه آمریکا که حاکمان رژیم ولایت فقیه رادشمن خطاب می کنند.
خبرگزاری فارس: پاسخ فرمانده کل سپاه به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران
سردار جعفری در پاسخ به ترامپ: مردم ایران هرگز به مسئولین خود اجازه مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمی‌دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با انتشار نامه‌ای به درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای ملاقات با مقامات ایرانی، واکنش نشان داد.
متن نامه مذکور به شرح زیر است:
«بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم»
آقای ترامپ ایران کره شمالی نیست که به درخواست ملاقات شما پاسخ مثبت بدهد. بدانید مردم ایران، دین و ایمانشان را با اسلام احیا شده توسط حضرت امام خمینی (ره) تقویت کرده‌اند و با ملت‌های سلطه‌پذیر تفاوت‌های فراوانی دارند و هرگز به مسئولین خود اجازه مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمی‌دهند.
مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران هم سناریوهای عوام‌فریبانه شما را به خوبی می‌شناسند و آن را بارها تجربه نموده‌‌اند.
و اما شما یک رئیس جمهور غیرحرفه‌ای در عرصه سیاست بوده که در عوض سیاستمداری و سیاست‌ورزی، همان راه و رسم گذشته تجارت مبتذل خود را دنبال کرده و با الفبای مبارزه و آزادیخواهی ملت‌ها به کلی بیگانه‌اید. رؤسای جمهور سابق آمریکا که یا نظامی بودند یا سیاسی، خیلی بهتر از شما می‌دانستند و یا آموختند که ایران و ایرانی قابل تهدید نیست و در برابر هر نوع تهدید و فشار بیگانگان متحد و یکدل می‌شوند.
از کارشناسان و متفکرین باتجربه و منصف کشورتان بپرسید اصولاً این بازی‌‌های ناشیانه شما را قبول دارند و یا به نتیجه‌ای که شما در انتظار آن نشسته‌اید معتقدند؟
اطلاعات و دانسته‌های آشکار و پنهان ما این را تایید نمی‌کند.
شما این آرزو را به گور خواهید برد که مقامات جمهوری اسلامی ایران از شما درخواست ملاقات کنند یا اجازه ملاقات با شما را از ملتشان دریافت نمایند. هرگز چنین روزی را نخواهید دید. همچنان در کاخ سیاهتان بنشینید و در توهم ملاقات با مقامات ایرانی بمانید، و بدانید این یک آرزویی است که تا پایان دوران ریاست جمهوری‌تان با شما همراه خواهد ماند و حتی رؤسای جمهوری بعدی آمریکا هم آن را نخواهند دید.
دولت و ملت بزرگوار ایران پشت به پشت هم داده و با اتکا به وعده‌های الهی، رهبری عظیم‌الشأن، منابع داخلی و ذخایر عظیم خدادادی و تحمل تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی شما، تا پیروزی نهایی و شکست قطعی آن نظام سلطه و استکباری ایستادگی و مقاومت خواهند کرد.

ظریف: تهدید، تحریم و تردستی‌های تبلیغاتی علیه ایران کارگر نمی‌افتد

در پاسخ به ژست ترامپ برای مذاکره با ایران؛
ظریف: تهدید، تحریم و تردستی‌های تبلیغاتی علیه ایران کارگر نمی‌افتد  11مرداد-97
 گفته می شود معمولاً دیپلمات ها از پاسخ دادن مستقیم به سئوالات طفره می روند ولی نه مثل ممدجواد ظریف وزیرامور خارجه بدلی و زاپاسی که همچون رهبرش خامنه ای رمال  هرگز حرف راست نمی زند. برای همین بدون توجه به بحران اقتصادی و ارزی ودلار وسکه که مکمل رشد اعتراضات دامنه دار ضد حکومتی در شهرهای کشور شده اسا  بطور وارونه  مدعی شده است تحریم و تردستی‌های تبلیغاتی علیه ایران کارگر نمی‌افتد!!
خبرگزاری فارس: ظریف: تهدید، تحریم و تردستی‌های تبلیغاتی علیه ایران کارگر نمی‌افتد
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه به ژست رئیس‌جمهور آمریکا برای دیدار با مقام‌های ایرانی واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه به ژست رئیس‌جمهور آمریکا برای دیدار با مقام‌های ایرانی واکنش نشان داد. 
ظریف نوشت: «ایران و آمریکا دو سال گفت‌وگو کردند. ما با اتحادیه اروپا، تروئیکای اروپایی، روسیه و چین موفق به ایجاد یک توافق چندجانبه بی‌نظیر -موسوم به برجام- شدیم. این توافق، کارساز بوده است. آمریکا تنها می‌تواند خودش را بابت خروج از این توافق و ترک میز [مذاکره] مقصر بداند. تهدید، تحریم و شیرین‌کاری‌های (تردستی‌های) تبلیغاتی کارگر نخواهند افتاد. احترام به ایران و به تعهدات بین‌المللی را بیازمایید.»
ترامپ شب گذشته (دوشنبه 8مرداد/ 30 جولای» در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ایتالیا تلاش کرد از خودش تصویر فردی حامی گفت‌وگو و مذاکره به نمایش بگذارد و گفت آماده است «بدون پیش‌شرط» با مقام‌های ایران دیدار کند.
رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری دوشنبه در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا تمایل دارد با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران دیدار کند گفت: «من آماده‌ام با هر کسی دیدار کنم. من به ملاقات اعتقاد دارم.» وی با طرح این ادعا که ایرانی‌ها درگیر شرایطی سخت هستند، از اینکه آیا مقامات ایران آمادگی دیدار با او را دارند یا نه ابراز بی‌اطلاعی کرد.
«دیپلماسی ترامپی» که به‌دنبال تهدید و فشار همراه با در باغ سبز نشان دادن برای گفت‌وگو است در شرایطی رخ می‌دهد که ترامپ از توافق ایران و شش کشور موسوم به 1+5 که پس از سال‌ها مذاکره در خصوص موضوع هسته‌ای به دست آمده بود خارج شده است. وی در 18 اردیبهشت اعلام کرد که تحریم‌های ضدایرانی آمریکا بازاعمال خواهند شد.
 سردار سرلشکر پاسدار «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم روز جمعه به ژست ترامپ واکنش نشان داد و با انتشار نامه‌ای گفت: «آقای ترامپ ایران کره شمالی نیست که به درخواست ملاقات شما پاسخ مثبت بدهد. بدانید مردم ایران، دین و ایمانشان را با اسلام احیا شده توسط حضرت امام خمینی (ره) تقویت کرده‌اند و با ملت‌های سلطه‌پذیر تفاوت‌های فراوانی دارند و هرگز به مسئولین خود اجازه مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمی‌دهند.»

شرط‌گذاری‌ آمریکایی‌ها برای ژست «گفت وگوی بدون پیش‌شرط» با ایران ادامه دارد

شرط‌گذاری‌ آمریکایی‌ها برای ژست «گفت وگوی بدون پیش‌شرط» با ایران ادامه دارد  11مرداد-97
 همین  بدون پیش شرط  برای گفت وگوی ترامپ   تاکتیک تبلیغاتی است که  مکمل وپسوند پیش شرط است. زیرا هدف شوت توپ به طرف دروازه و لایت فقیه و پاسداران ضدآمریکا یی می باشد.
خبرگزاری فارس: شرط‌گذاری‌ آمریکایی‌ها برای ژست «گفت وگوی بدون پیش‌شرط» با ایران ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز سه‌شنبه بار دیگر موضع «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای دیدار «بدون پیش‌شرط» با ایرانی‌ها را رد کرد.
به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز سه‌شنبه بار دیگر موضع «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای دیدار «بدون پیش‌شرط» با ایرانی‌ها را رد کرد.
ترامپ که از زمان ورود به کاخ سفید با اثرپذیری از لابی‌‌های سعودی-اماراتی-صهیونیستی اتخاذ ضدایرانی‌ترین سیاست‌ها را در دستور کار قرار داده دوشنبه (۸مرداد/ ۳۰ جولای) در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ایتالیا تلاش کرد تصویر سیاستمداری حامی گفت‌وگو و مذاکره از خودش به نمایش بگذارد. 
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سئوال یک خبرنگار که پرسید آیا حاضر است با «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران دیدار کند گفت که همیشه طرفدار چنین دیدارهایی بوده و حاضر است «بدون پیش‌شرط» این کار را انجام دهد. 
سخنان ترامپ در حالی مطرح شد که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی در اردیبهشت‌ماه که اولین سخنرانی او در زمینه سیاست خارجی پس از انتصاب به این سمت بود ۱۲ شرط را برای  دیدار و مذاکره جدید با ایران مطرح کرده بود. 
«پامپئو» روز سه‌شنبه هم (۹مرداد/ ۳۱ جولای)، علی‌رغم موضع‌گیری جدید ترامپ باز هم برای هر گونه دیدار یا تعامل با ایران شرط گذاشت.  
وی گفت: «ما قبلا هم گفتیم، رئیس جمهور میخواهد مشکلات را حل کند. اگر ایرانیها نشان دهند که متعهد به تغییرات اساسی در نحوه رفتار با مردم خود هستند، رفتارهای خشونت آمیز را متوقف کنند، و اینکه می‌توانند توافق کنند که وارد یک توافق هسته‌ای ارزشمند شوند که واقعا از تکثیر سلاحهای هسته‌ای جلوگیری کند، خب رئیس جمهور همانطور که گفت آماده است بنشیند و با آنها مذاکره کند.»
«هیثر ناوئرت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری سه‌شنبه شب در پاسخ به سوالی درباره سخنان ترامپ گفت که پامپئو قبلاً گفته که ترامپ خواهان دیدار با سران کشورها، از جمله مقام‌های ایران جهت حل مسائل بین‌المللی است. 
با وجود این، وی از پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اینکه آیا پامپئو به طور خاص از گفت‌وگوی «بدون‌ پیش‌شرط» با ایرانی‌ها-آن‌طور که ترامپ گفت- حمایت می‌کند یا خیر، طفره رفت.  او انجام چنین گفت‌وگویی را به «تغییر رفتار ایران» مشروط کرد.
ناوئرت گفت: «در صورتی که ایران رفتارش را تغییر دهد حاضر به گفت‌وگو با مقام‌های این کشور هستیم.»
اعلام آمادگی جدید ترامپ برای «گفت‌وگو بدون پیش‌شرط» با مقام‌های ایران در حالی مطرح شد که او اردیبهشت‌ماه سال جاری به مشارکت کشورش در توافق هسته‌ای حاصل‌شده میان ایران و گروه ۱+۵ که حاصل سال‌ها گفت‌وگو بر سر پرونده هسته‌ای ایران بود، پایان داد.  
این توافق تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران از یک سو و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (گروه ۱+۵) حاصل شد و قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.
دولت قبلی آمریکا اجرای این توافق را از دی‌ماه همان سال با معرفی تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران آغاز کرد و در ادامه مسیر هم با کارشکنی‌های مختلف تلاش کرد مزایای ایران از این توافق را به حداقل برساند.  
دونالد ترامپ به این کارشکنی‌ها شدت داد و سرانجام در روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه آمریکا را از این توافق هسته‌ای خارج کرد. او بعد از این اقدام، کارزای همه‌جانبه برای اجرای تحریم‌ها و اعمال فشار بر ایران به راه انداخته است. 
دولت ترامپ به عنوان بخشی از این کارزار، کارگروهی مشترک همراه با رژیم صهیونیستی تشکیل داده که هدف آن تحریک به اغتشاش و ناآرام کردن ایران است.  شواهد متعدد همچنین حاکی است حمایت از تجزیه‌طلبی و ناآرام کردن مرزهای ایران در رأس برنامه‌های ضدایرانی کاخ سفید قرار دارد. (جزئیات بیشتر
این اقدامات ترامپ در راستای سیاست‌های ضدایرانی‌ای است که او تحت تأثیر لابی‌های صهیونیستی-سعودی-اماراتی از نخستین روزهای کاخ سفید علیه ایران آغاز کرده است.
او در یکی از نخستین تصمیم‌های خود بعد از ورود به کاخ سفید با صدور یک فرمان، شهروندان ایران و چند کشور مسلمان دیگر را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است. نام عربستان که ۱۵ نفر از شهروندانش جزو عوامل حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بودند در فهرست این کشورها نبود.
کاخ سفید همچنین در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، در حالی که ایرانی‌ها در سراسر دنیا سرگرم جمع‌آوری کمک برای آسیب‌دیدگان بودند با صدور چندین بیانیه به طور مکرر درباره احتمال نقض قوانین تحریم‌ها هنگام کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان هشدار داد. چ
ترامپ چندی بعد هم در سخنانی سخیف، مردم ایران را «ملت تروریست» توصیف کرد. توهین‌های ترامپ به همینجا ختم نشد و او در زمان آشوب‌های دی‌ماه سال گذشته هم مردم ایران را «گرسنه غذا» توصیف کرد.
گزارش‌های متعددی که از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید منتشر شده نشان می‌دهند سیاست‌های ضدایرانی او تا اندازه زیادی تحت تأثیر شبکه لابی سعودی-اماراتی-صهیونیستی قرار دارند. 
این افشاگری‌ها نشان می‌دهند قراردادهای تسلیحاتی و امنیتی لابی‌گران با دولت‌های عربستان و امارات نقش مهمی در موج رسانه‌ای ایجاد شده از سوی رسانه‌های آمریکایی، سعودی-اماراتی و صهیونیستی علیه ایران و قطر ایفا کرده‌اند. 

یادداشت/ محمدکاظم انبارلویی فروپاشی آمریکا!

یادداشت/ محمدکاظم انبارلویی
فروپاشی آمریکا!  11مرداد-97
  انبارلویی قزوینی  که طلبه بازجوی سابق زندان  و سردبیر سیاسی  ورق پاره رسالت است . همچنین همسو با سربازجوشریعت نداری و ورق پاره رسالت هم  همقطار اوین نامه کیهان است . اکنون این طلبه بازجوی سابق زندان که عضو باند مافیایی وغارتگر مؤتلفه است از موضع فرافکنی خواب نما شده که آمریکا دچار فروپاشی شده است . برای اینکه معترضان ناراضی ضد حکومتی در شهرهای ایران خطاب به رهبر انتصابی خامنه ای و سایر کارگزاران رژیم ولایت فقیه فریاد می زنند دشمن ما همین جاست؛ دروغ میگین آمریکاست.

بنابراین چون این مدعی  روی دروایسی با خود دارد لذاشهامت عبور از خط قرمز را ندارد تا بطور مستقیم شرایط رژیم ولایت فقیه راتبیین وترسیم کند . برای همین در مورد شرایط بحرانی رژیم ولایت فقیه جایش را با آمریکا عوض و  نتیجه گیری کرده در حال فرو پاشی است. پس  آمریکا از موضع قدرت و تهدید  تحریم می کند تا فرو نپاشد.
خبرگزاری فارس: فروپاشی آمریکا!
آمریکایی‌ها 40 سال است برای مبارزه با ملت ایران هزینه‌ می‌کنند، اما نه تنها فایده‌ای نبرده‌اند بلکه خود در حال فروپاشی هستند.
به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس «محمدکاظم انبارلویی» در سرمقاله روزنامه «رسالت» نوشت:
نقل است هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا اخیراً گفته؛ اوضاع جهان و نوع مناقشات آن شبیه آرایش قدرت‌های جهان قبل از آغاز جنگ دوم جهانی است. او همچنین گفته است؛ اوضاع داخلی آمریکا هم شبیه دوران گورباچف آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی است. جرج سوروس هم همین نظر را دارد. جوزف نای استراتژیست دموکرات آمریکایی نیز پیش بینی کرده است؛ امپریالیسم آمریکا به زودی فرومی پاشد.
اگر این تحلیل درست باشد جهان لیبرالیسم و سرمایه‌داری غرب به روایت اینان، در حال فروپاشی است. هم از درون و هم از بیرون!
آثار و علائم این فروپاشی از فروریزی قراردادها و پیمان‌های آمریکا با شرکای خود شروع شده است. آمریکایی‌ها آشکارا می‌گویند حاضر نیستند هزینه سرپا نگه ‌داشتن ناتو را که همچون دژی برای صیانت از جهان سرمایه داری ایجاد کرده اند، بپردازند.
لگدی که ترامپ به قراردادها و پیمان‌های تجاری با شرکای خود زده است، زلزله‌ای در حقوق بین‌الملل و مناسبات دولت‌ها و ملت‌ها پدید آورده است.
نخبگان آمریکایی می‌ گویند زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در آمریکا نیاز به نوسازی دارد، اگر این کار صورت نگیرد، قبل از فروریزی، با خطر فروپاشی و گسست روبه‌رو هستیم.
آمریکا امروز با بودجه نظامی عظیم 716 میلیارد دلاری قادر به تأمین امنیت خود در جهان نیست. لشکرکشی‌های جهانگیرانه به افغانستان، سوریه و عراق و هزینه‌کرد برای تأمین امنیت رژیم اشغالگر قدس کمکی به تأمین امنیت آنها در جهان نکرده است. حکام کاخ سفید پول مالیات دهندگان آمریکایی را صرف جهان‌گشایی و جاه‌طلبی‌های خود کرده‌اند. امروز به اعتراف «سی ان ان»، 41 میلیون نفر در آمریکا به قدری فقیرند که باید بین خرید غذا و پرداخت هزینه سایر موارد ضروری زندگی خود، یکی را انتخاب کنند! حکام کاخ سفید میلیاردها دلار صرف سرپا نگه ‌داشتن حکومت‌های استبدادی در غرب آسیا و دیگر نقاط جهان می‌کنند. آنها هزینه‌های سرسام‌آوری برای پایین‌آوردن رهبران کشورهایی که حاضر نیستند سلطه آمریکا را بپذیرند صرف می‌کنند. آمریکایی ها اخیراً به دولت‌هایی که از آنها حمایت می‌کردند گفته اند باید هزینه تعمیر و نگهداری پیچ‌ و مهره‌های حکومت خود را خودتان پرداخت کنید.
آمریکایی‌ها 40 سال است برای مبارزه با ملت ایران هزینه‌ می‌کنند، اما نه تنها فایده‌ای نبرده اند بلکه خود در حال فروپاشی هستند.
هیچ کس باور نمی‌کرد امپراتوری شوروی با آن همه اقتدار نظامی و نظم آهنین مارکسیستی فرو بپاشد. آنها بدون شلیک یک گلوله از بیرون، تمام بساط خود را جمع کردند و به موزه تاریخ سپردند.
سران اتحاد جماهیر شوروی هم به جای پرداختن به مردم خود، به فکر سلطه‌طلبی بودند. سربازان خود را به افغانستان بردند و در آفریقا و آسیا به مصاف آمریکا برای رقابت‌های کور سلطه‌طلبی فرستادند. اما از درون متلاشی شدند. امروز وضع ترامپ به تعبیر کیسینجر شبیه وضع گورباچف در آخرین روزهای حکومت امپراتوری شوروی است. هالیوود خیلی کارها در آمریکا برای سرپا نگه‌داشتن امپراتوری زر و زور و فریب می‌تواند بکند اما نمی‌خواهد حتی یک نفر از 41 میلیون فقیر ‌آمریکایی را غذا بدهد!
امروز هیچ نشانه‌ای از حکمرانی خوب در آمریکا و غرب وجود ندارد. آنها آمار و ارقام فروپاشی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را سانسور می‌کنند. آنها فرسایش سرمایه اجتماعی را پنهان می‌کنند. اما سروکله این فرسایش در مشارکت سیاسی در ایام انتخابات، خود را نشان می‌دهد.
آرنولد توین‌بی می‌گوید: «فروپاشی وقتی رخ می‌دهد که مسائلی که پدید می‌آید، نمی‌توانند حل کنند.» آمریکایی‌ها از حل مسائل خود با جهان درون و بیرون خود عاجز هستند. برای همین است که این روزها فقط عربده کشی می کنند.
به همین دلیل هم به زدن زیر میز همه تعهدات بین‌المللی خود روی آورد‌ه‌اند. دو سال آمریکایی‌ها و پنج قدرت جهانی در آن سوی میز مذاکرات با ایران نشستند و یک قرارداد امضا کردند و امضای خود را پای ‌آن گذاشتند. هنوز مرکب آن خشک نشده بود، همه چیز را انکار و قرارداد را زیر پای خود له کردند.
ترامپ از واشنگتن به سنگاپور برای دیدار رئیس جمهور کره شمالی می‌رود، غیر از یک عکس یادگاری هیچ دستاوردی برای رفع تهدیدهای هسته‌ای کره شمالی به دست نمی‌آورد. او با روس‌ها سر میز مذاکره می‌نشیند اما دریغ از یک توافق! مفهوم این بن‌بست در حل مشکلات چیست؟ ریخت‌شناسی رفتار سیاسی ترامپ نشان می‌دهد هیچ فکر معقولی که مبتنی بر یک نظریه جدید برای تنظیم روابط آمریکا با رقبا و شرکای و حتی دشمنان واشنگتن باشد، وجود ندارد.
آنها در مرز دیوانگی و جنون قرار دارند و می‌خواهند وقتی در درون به سیاه چاله فروپاشی وارد شدند، همه چیز جهان را به هم بریزند و با خود به درون آن ببرند.
آمریکایی‌ها از 40 سال پیش تا کنون هر نقشه‌ای در غرب آسیا کشیده اند، نقش بر آب شده است. آنها مسبب اصلی خنثی شدن نقشه ‌های خود را ملت ایران می‌دانند. به همین دلیل هیچ وقت نظام جمهوری اسلامی و اقتدار ملت ایران را به رسمیت نشناختند و بر آن تیغ توطئه و تجاوز کشیدند.
ایران اسلامی با اقتدار کامل تا چند ماه دیگر 40 سالگی خود را جشن می‌گیرد. مردم ایران با همه وجود در این 4 دهه دست نیرومند الهی را در صیانت از انقلاب، از حادثه طبس تا کنون، بالای سر خود احساس می‌کنند. تردید ندارند پرچم جمهوری اسلامی را سالم به صاحب آن حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه می دهند.
مدتی است برخی عناصر غرب‌زده با جیره و مواجب مختصر، همین بحث فروپاشی در آمریکا را به داخل آورده‌اند، آن را با دنده معکوس، وارد محافل روشنفکری کرده‌اند. اگر این جماعت صلاحیتی برای نسخه‌پیچی مقوله فروپاشی دارند، بروند واشنگتن به اربابان خود باهند تا آنها را سرپا نگه دارد که بتوانند جیره و مواجب خود را در اسرع وقت تحویل بگیرند.
جالب است نسخه آنها برای برون رفت از بحران فروپاشی یک خط بیشتر نیست؛ «از میان گزینه مقاومت و انقلابی گری یا تسلیم، دومی را انتخاب کنید. راه نجات همین دومی است»!
این جماعت 40 سال است در شیپور شکست انقلاب و فروپاشی می‌دمند. هر چه صدای این شیپور بلندتر می‌شود، درجه استحکام و اتقان انقلاب هم بیشتر می‌شود. امروز انقلاب اسلامی پس از 40 سال، دیگر یک نهال نیست، یک درخت تنومند است که در تندبادها و توفان‌های جهان می ‌تواند محکم بایستد. آن هنگام که یک نهال هم بود، محکم ایستاد و دوام آورد.
از کسی که اوایل انقلاب از دیوار سفارت‌ آمریکا برای تسخیر لانه‌ جاسوسی بالا رفت اما وقتی به زمین سفارت رسید ترجیح داد درِ بسته سفارت را از پشت باز کند، طرح مباحث فروپاشی، طبیعی می نماید. اما بعید است این در، در دوران اقتدار جمهوری اسلامی با چنین نظریه‌پردازی‌های خائنانه و خائفانه باز ‌شود، چون ‌آن سوی در، یک ملت با تمام قامت خود در  برابر توطئه‌های آمریکا ایستاده است و حاضر است هزینه بدهد. نباید عده‌ای شعور ملت را نادیده بگیرند و فروپاشی غرب به ویژه آمریکا را به نام فروپاشی جمهوری اسلامی سند بزنند. حد اقل اگر حرف ملت را قبول ندارند، یک مقدار به یافته‌های هنری کیسینجر، جورج سوروس و جوزف نای در مورد سرنوشت آمریکا که در مطلع سخن آمد، فکر کنند.
اوضاع داخلی آمریکا طوری نیست که حتی هارت و پورت ترامپ علیه ملت ایران، یک هفته دوام بیاورد. ترامپ به «هل من مبارز» سردار سرافراز اسلام، حاج قاسم سلیمانی واکنش نشان داد. او در کنفرانس خبری با نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید گفت؛ «حاضر است در هر کجا و در هر زمان بدون پیش شرط، با رئیس جمهور ایران گفت و گو کند.» این موضع نشان می دهد که او می داند در غرب آسیا بوی کباب را با مشام خود حس
نمی کند، اما سوزش خر داغ کردن را خوب حس می کند.

پیش‌شرط ترامپ برجام را پاره کن، پیشنهاد مذاکره هم بده!

در حاشیه پیشنهاد مذاکره بدون پیش‌شرط ترامپ
برجام را پاره کن، پیشنهاد مذاکره هم بده!  11مرداد-97

 خبرگزاری پاسداران با یک تیر دو نشان  زده است . برای اینکه رفسنجانی که از سوی اطلاعات سپاه سرش برزیرآب برده شد نبش قبر شده  تا از وی نقل قول  شود  و به عنوان چماق علیه ترامپ و جناح وباندهای رقیب مدافع برجام و موافق مذاکره باآمریکا  بکار برده  شود . برای همین  قرینه تیتر خبر زده شده  در متن گزارش از دوره  رفسنجانی نقل شده که گفته بود: مذاکره کن و به وعده‌هایت عمل نکن! نتیجه اینکه پیشنهاد مذاکره ترامپ برگرفته از الگوی ر فسنجانی است که فاقداعتبار است.
خبرگزاری فارس: برجام را پاره کن، پیشنهاد مذاکره هم بده!
پیشنهاد مذاکره بدون پیش‌شرط در حالی از سوی ترامپ مطرح می‌شود که در دوره روسای جمهوری پیشین آمریکا همین پیشنهادها با چاشنی خلف‌وعده و تحریم همراه بوده و تجریه تاریخی ما ثابت می‌کند که مذاکره بدون پیش‌شرط تنها یک بلوف سیاسی است.
مجله فارس‌پلاس؛ رضا آزاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در کنفرانس خبری روز دوشنبه در پاسخ به سؤال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا تمایل دارد با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران دیدار کند گفت: «من آماده‌ام با هر کسی دیدار کنم. من به ملاقات اعتقاد دارم.»
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه آیا پیش‌شرطی برای این دیدار دارد گفت: «هیچ پیش‌شرطی (ندارم). آن‌ها می‌خواهند با من دیدار کنند، هر موقع بخواهند (حاضرم).»[1]
این‌ها آخرین اظهار تمایل رئیس‌جمهور آمریکا برای برقراری رابطه با ایران است؛ اما برای شناخت دقیق‌تر مذاکرات پیشین آمریکا و ایران باید جزییات برخی از مذاکرات قبلی ایران و آمریکا را مرور کنیم.

1- دوره هاشمی رفسنجانی: مذاکره کن و به وعده‌هایت عمل نکن!
پس از رحلت امام خمینی(ره) و مقارن با ریاست‌جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی در ایران و بوش پدر در آمریکا، از سوی آمریکا پالس‌هایی برای تهران ارسال شد.
در زمان بوش پدر که یکی از دستور کارهایش را آزادی آمریکایی‌هایی که در لبنان توسط حزب‌الله به گروگان گرفته شده بودند، خوانده بود؛ آمریکا رابطه‌ای با ایران نداشت، بنابراین امکانی برای مذاکره بین طرفین وجود نداشت و به‌گفته «برنت اسکوکرافت» مشاور امنیت ملی آمریکا این کشور نمی‌خواست درباره گروگان‌ها مذاکره‌ای بکند.
بر همین اساس بوش با صدور یک بیانیه زیرکانه، ایران را تنها ابزار ممکن برای آزادی گروگان‌ها دانست. او در بیانیه‌اش آورد: «امروز آمریکایی‌هایی هستند که به‌خلاف میلشان در سرزمین‌های بیگانه به‌خاطر چیزی که مسئولش نیستند، نگه‌داشته شده‌اند. دراین‌باره می‌توان همکاری نشان داد و این همکاری تا مدت‌ها به خاطر آورده می‌شود.» بوش پدر در بیانیه‌اش تأکید کرده بود: «حسن‌نیت، حسن‌نیت می‌آورد.»
این بیانیه که حکایت از یک اقدام در برابر یک اقدام از سوی ایران داشت، توسط ایران دریافت شد و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهوری وقت ایران خطاب به آمریکایی‌ها اعلام کرد: «ایران این آمادگی را دارد که با کشورهایی که آمادگی دارند سیاست برخورد مساوی و بدون باج‌خواهی و انحصارطلبی و توسعه طلبی داشته باشند، با این‌ها کار کند.»
اگرچه اظهارات طرف ایرانی از سوی آمریکا مورد توجه قرار نگرفت ولی پس از انتشار تصاویر یکی از گروگان‌های آمریکایی که به دار آویخته شده بود، رئیس‌جمهور آمریکا ناچار شد که به ایران متوسل شود. بوش پدر در اولین گام با خاویر پرز دکوئیار دبیرکل سازمان ملل متحد تماس گرفت و از وضعیت گرو‌گان‌ها ابراز نگرانی کرد و گفت: «می‌تواند امتیازهایی به ایران بدهد. البته تا جایی که لزومی به مواجهه مستقیم با آن‌ها نباشد.»
دبیرکل سازمان ملل نیز «جیانی پیکو» را که از مشاورانش بود به ایران می‌فرستد. مأموریت پیکو این بود که رفسنجانی را به آزادی گروگان‌ها راغب کند. فرستاده آمریکا به ایران پس از ورود به تهران با «محمدجواد ظریف» دیدار می‌کند. پس از این دیدار، وی به‌همراه ظریف وارد دفتر کار هاشمی رفسنجانی می‌شود. طرف ایرانی به‌جهت اینکه قصد داشته مذاکرات پنهانی بماند، حتی مترجم را هم از جلسه خارج می‌کند.
کمک به آزادی گروگان‌ها «بی‌اَجر» نیست
مشاور دبیرکل سازمان ملل در این جلسه به هاشمی می‌گوید: «رئیس‌جمهور آمریکا تقاضا کرده که به آزادی گروگان‌های آمریکایی در بیروت کمک کنید. البته این کمک بی‌اَجر نمی‌ماند.» هاشمی نیز پاسخ می‌دهد: «ما اولاً نمی‌دانیم این گروگان‌ها در لبنان هستند یا خیر؟ اما اگر آمریکایی‌ها حسن نیتشان را نشان دهند و مطمئن شویم جدی هستند و اگر کاری از دست ما ساخته باشد، هم به‌خاطر لبنان و هم مسائل انسانی این کار را خواهیم کرد؛ اما بدین شرط که آمریکا در مسئله جنگ ایران و عراق در تعیین متجاوز و خسارت‌ها، بی‌طرفانه عمل کند و از سیاست‌های خصمانه‌اش در قبال ایران دست بردارد.»
پس از آن رئیس‌جمهور وقت ایران، محسن رضایی را می‌خواهد و از او می‌خواهد که موضوع را بررسی کند که می‌تواند در این زمینه کاری انجام دهد یا نه. محسن رضایی نیز یکی از فرماندهان سپاه را به لبنان می‌فرستد تا با اعضای بلندپایه حزب‌الله برای آزادی گرو‌گان‌ها مذاکره کند. این گفت‌و‌گوها به نتیجه نمی‌رسد اما رضایی به آن فرمانده دستور می‌دهد که تا زمان آزادی گروگان‌ها در لبنان بماند. سرانجام، پافشاری ایران اثرگذار می‌شود و مقامات حزب‌الله، آزادی گروگان‌ها را می‌پذیرند و ظرف دو ماه و نیم بعد گروگان‌ها «یکی‌یکی» آزاد می‌شوند.
پس از آزادی گروگان‌ها، ایران در انتظار مشاهده حسن‌نیت طرف غربی و همان «اَجری» که بوش پدر (رئیس‌جمهور وقت آمریکا) وعده داده بود، می‌ماند اما پس از گذشت مدت‌ها خبری از طرف آمریکایی نمی‌شود لذا مقامات ایرانی با دبیرکل سازمان ملل تماس می‌گیرند که چرا خبری از تحقق وعده بوش پدر نشد؟
مقامات ایرانی که در داخل کشور نیز به‌شدت به‌جهت کمک برای آزادی گروگان‌ها و عدم دریافت امتیاز از آمریکایی‌ها تحت فشار بودند، با پیکو، همان فرستاده دبیرکل سازمان ملل به تهران تماس می‌گیرند که چرا آمریکا نامه تشکر نمی‌فرستد؟
جان پیکو نیز به گوش مقامات آمریکایی می‌رساند: «ایرانی‌ها منتظر یک حرکت از طرف آمریکا هستند. باید منصف باشیم، چون من به آن‌ها قول دادم.»
خلف وعده آمریکا
پس از تلاش‌های ایران برای دریافت پاسخ، برنت اسکوکرافت با اعضای شورای امنیت ملی آمریکا جلسه می‌گذارد و پس از جلسه تصمیم گرفته می‌شود که آمریکا به زیر میز توافقات فی‌ما‌بین تهران-واشنگتن بزند. آنان به‌بهانه انجام حرکت‌های تروریستی از جمله ترور مخالفان حکومت و همچنین فتوای چند سال گذشته امام خمینی(ره) درخصوص ارتداد سلمان رشدی، بهبود روابط را بسیار بسیار سخت ‌دانستند و مدعی شدند که تهران عملاً به وعده‌هایی که پیش‌تر مبنی بر حسن‌نیت داده بود، عمل نکرد.
آمریکایی‌ها می‌گفتند: «ما گفتیم‌ نشان دادن حسن‌نیت باعث حسن‌نیت متقابل می‌شود‌، ولی نگفتیم اگر ایرانیان گروگان‌ها را آزاد کنند‌، بدون توجه به باقی قضایا‌، به این اقدام پاسخ مطلوب و مساعد می‌دهیم‌. ما گفتیم حسن‌نیت به‌دنبال خود حسن‌نیت می‌آورد‌. انجام دادن وقایع تروریستی دیگر‌، ‌تعریف آمریکا از حسن‌نیت نیست.»
پس از آزادی گروگان‌ها و رسیدن آن‌ها به واشنگتن، مقامات کاخ سفید سرخوش از یک معامله تمام‌برد و بی‌هزینه بودند اما اوضاع در ایران عکس آن بود چرا که به‌ازای آزادی گروگان‌های آمریکایی، هیچ امتیازی شامل حال ایران نشد و ما فقط یک پل برای رسیدن کاخ سفید به اهدافش شده بودیم.[2]
هاشمی رفسنجانی در کتاب خاطراتش دراین‌باره نوشته است که «آقای [سیدحسین] موسویان از وزارت امور خارجه آمد، گفت: سفیر سوئیس -حافظ منافع آمریکا- آمده و پیامی از [جورج] بوش، رئیس‌جمهوری آمریکا آورده است. او در این پیام به‌طور خصوصی از کمک ما در آزادی [رابرت] پل هیل، گروگان آمریکایی تشکر کرده و گفته است که حافظ اسد [رئیس‌جمهور سوریه] به او اطلاع داده که ایران در این امر کمک مؤثر کرده است و نیز گفته اطلاعات آمریکا می‌گوید گروگان‌های ایرانی در دست مارونی‌ها، در‌‌ همان روزهای اول کشته شده‌اند، ولی باز هم آن‌ها آمادگی دارند که پیگیری مسئله گروگان‌ها را ادامه دهند. گفتم به‌صورت شفاهی جواب بدهند که اگر زندانی‌های لبنانی از اسرائیل آزاد نشوند، مسئله گروگان‌ها احتمالاً پیچیده‌تر می‌شود». (خاطرات سال 69 هاشمی، ص 83)
سه روز بعد از این پیام تشکر، آمریکا از ایران می‌خواهد پیشنهاداتش را برای جبران لطفی که در قبال آزادی گروگان‌هایش در لبنان کرده ارائه دهد: «آقای [سیدحسین] موسویان از وزارت امور خارجه آمد. گزارش مذاکره با سفیر سوئیس، [حافظ منافع ایالات متحده]، درباره گروگان‌ها را داد و گفت: سؤال کرده که انتظار داریم چه اقدامی در مقابل آزادی گروگان‌ها انجام شود؛ پیشنهادهایی ارائه دادم». (خاطرات هاشمی، ص88)
فردای آن روز «فرانک رید»، دومین گروگان آمریکایی هم آزاد می‌شود، اما در رفتار آمریکا که گویا تشخیص داده اوضاع به‌سودش در حال تغییر است، نشانه‌هایی مبنی بر عدم وفا به عهد دیده می‌شود.
موضوعی که هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز 10اردیبهشت 1369 این‌چنین روایتش می‌کند: «شب به خانه آمدم. در حالی که مشغول نوشتن خاطرات بودم، به اخبار بخش فارسی صدای آمریکا [VOA] گوش می‌دادم. خبر داد که دومین گروگان آمریکایی در لبنان، امشب آزاد شد. اظهاراتی شده که نشان می‌دهد، دولت آمریکا می‌خواهد تا پایان آزادی همه گروگان‌هایش، امتیازی ندهد. به نظر می‌رسد اگر چنین باشد، لبنانی‌ها آزادی گروگان‌ها را متوقف می‌کنند و آمریکا پشیمان می‌شود» (خاطرات هاشمی، ص 90 و 89)[3]
سال‌ها بعد از این ماجرا، هاشمی درخصوص آمریکا می‌گوید: «وقتی آمریکایی‌ها درست به وعده‌هایشان عمل نمی‌کردند، کار ناقص می‌ماند.»

۲- دوران خاتمی: اول تحریم کن بعد پیشنهاد مذاکره بده!
رابطه ایران و غرب در سال پایانی دولت هاشمی رفسنجانی به نقطه بحرانی رسید و سال75 از سال‌هایی بود که تهدید اوج گرفت. در این دوره نیز مانند همیشه کنگره سیاست‌های ضدایرانی را به شدت پیگیر بود. مهم‌ترین فعالیت ضدایرانی در این دوره تصویب قانون داماتو بود.
14 مرداد 75 «آلفونسو داماتو» سناتور جمهوری خواه آمریکا طرح جدیدی برای تحریم اقتصادی ایران به بیل کلینتون ارائه کرد. پس از تأیید کلینتون، کنگره نیز آن را تصویب کرد. براساس این طرح هر شرکت یا دولتی که بیش از 40میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری کند، دچار مجازات اقتصادی آمریکا خواهد شد.
پیروزی اصلاح‌طلبان در دوم خرداد 76 از سوی آمریکایی‌ها مخالفت با نظام و آغاز راه جدید در ایران تفسیر شد. بیل کلینتون و مقامات آمریکایی از تمایلشان برای مذاکره و رابطه با ایران جدید گفتند. آلبرایت (وزیرخارجه وقت ایالات متحده آمریکا) به دلیل سرنگونی مصدق و کودتای 28 مرداد 1332 از مردم ایران عذرخواهی کرد؛ هرچند به سال‌های تلخ جنگ ایران و عراق و مسائل مهم دیگر اشاره نکرد. رئیس‌جمهور آمریکا نوروز77 را به ایرانی‌ها تبریک گفت، اما در همین دوره هم باز سیاست‌های ضدایرانی کنگره ادامه داشت و حتی رسماً در کنگره بودجههایی برای براندازی و مخالفت با جمهوری اسلامی تصویب شد و طرح تحریم ایران که در سال 1996 تصویب شده بود 10 سال دیگر تمدید شد.[4]

3- نامه‌های اوباما به رهبر انقلاب هم‌زمان با تحریم ایران
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بهمن‌ماه 1395 در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش بیان کردند: «چرا باید از دولت قبلی آمریکا تشکر کنیم، به‌خاطر تحریم‌های ضد ایرانی؟ به علت ایجاد داعش؟ به دلیل به آتش کشیدن منطقه در سوریه و عراق؟ و یا به علت نفاق و دورویی یعنی ابراز ارادت و همکاری در نامه خصوصی اما حمایت صریح و آشکار از فتنه پس از انتخابات ۸۸؟»
سعدالله زارعی در همین باره می‌نویسد: باراک اوباما در طول دوره ریاست‌جمهوری خود چندین‌بار با رهبر انقلاب مکاتبه کرده و در آن‌ها تلاش کرده تا با کمک ایران گره‌های سخت سیاست خارجی آمریکا را باز کند و در عین حال در هر نامه تلاش کرده است تا کمک ایران به‌عنوان اولین گام برای اصلاح روابط ایران و آمریکا تلقی گردد.
نامه اول-1388: اولین نامه را باراک اوباما در اردیبهشت سال ۸۸ نوشت و در آن از رهبر انقلاب خواسته بود که برای شروع فصل جدیدی از مناسبات بین ایران و آمریکا به واشنگتن کمک کند اما یک ماه بعد و پس از شروع فتنه‌۸۸، آمریکا یک بار دیگر از موضع مدعی ظاهر گردید و خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی شد!
نامه دوم-1391: اوباما یک بار دیگر در بهمن ماه سال ۹۱ و در کشاکش مباحث هسته‌ای نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت و در آن از آمادگی واشنگتن برای رسیدن به توافقی دوجانبه با تهران در پرونده هسته‌ای خبر داد ولی این بار نیز یک سال و نیم پس از صدور نامه، و همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲، از موضع مدعی وارد صحنه شد و ایران را متهم کرد که در تلاش برای تولید بمب اتمی است و از این رو غرب ناگزیر بر حجم و گستره تحریم‌ها علیه ایران می‌افزاید!
نامه سوم-1393: باراک اوباما سومین نامه را در اواسط سال 93 و در کشاکش دو بحث موازی خطاب به رهبر انقلاب ارسال کرد. یکی از این مباحث ناکام شدن آمریکا از ورود دوباره نظامی به فضای عراق به‌دلیل مخالفت جدی هم‌پیمانان ایران در این کشور و یکی دیگر مواجهه آمریکا با شروط اعلام شده ایران توسط رهبر انقلاب و پرونده هسته‌ای و مذاکرات ایران و غرب در این خصوص بود.[5]

[1]-http://www.farsnews.com/news/13970509000032/
[2]-https://www.tasnimnews.com/fa/news/1392/07/30/172401/
[3]- http://tarikhirani.ir/Modules/News/Phtml/News.PrintVersion.Html.php?Lang=fa&TypeId=5&NewsId=3165
[4]-mshrgh.ir/651024
[5]-http://www.tabnak.ir/fa/news/665003/