20درصد زائران حج فشار خون بالا دارند

 رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر:
20درصد زائران حج فشار خون بالا دارند   30 تیر - 97
 20% بیماران با فشارخون بالا همراه با معتادان و مأموران امنیتی و اطلاعاتی پاسدار برای چه به مراسم حج اعزام می شوند تا شوی  معرکه گیری اصل برائت ازمشرکین برپا کنند؟
تهران- ایرنا- رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: 20درصد زائران ایرانی حج تمتع امسال فشار خون دارند و 12 درصد به دیابت مبتلا هستند.
سید علی مرعشی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر افزو: بیماری زائران ایران تقریبا مانند سال های گذشته اعلام شده، اما فشار خون و دیابت در صدر بیماری های زمینه ای زائران ایرانی است.
وی سن 80 سال به بالا را سن خطرناکی از منظر بیماری های قلبی عروقی و ریوی به خصوص در آب و هوای گرم اعلام کرد و گفت: امسال هزار و 500 زائر ایرانی بالای 80 سال سن در بین زائران ایرانی هستند که جزو زائران پرخطر از منظر سلامت و بیماری هستند.
مرعشی درباره پرونده الکترونیک پزشکی زائران حج گفت: زائران سال گذشته نیز پرونده الکترونیک پزشکی داشتند اما امسال با رفع نواقص و ایرادها، بهتر به زائران خدمت رسانی می شود.
وی افزود: تمام سوابق پزشکی زائران که در ایران مورد بررسی قرار گرفته در این پرونده ها درج شده است و هرگونه خدمات پزشکی که این افراد در ایام حج دریافت کنند در این پرونده ثبت می شود.
مرعشی اضافه کرد: پزشکان و متخصصان با توجه به اینکه امکان ثبت اطلاعات آفلاین نیز در این سامانه وجود دارد، می توانند بدون داشتن اینترنت نیز به درج خدمات پزشکی و وارد کردن اطلاعات زائران اقدام کنند.
وی در ادامه از امکان حضور بیماران دیالیزی در ایام حج خبر داد و افزود: با تفاهنامه ای که با مسئولان پزشکی حج سعودی داشتیم امکان دیالیز در مراکز درمان سعودی برای زائران ایرانی وجود دارد.
مرعشی درباره آخرین اخبار از مراکز درمانی ایران در کشور عربستان سعودی گفت: هم اکنون در مراحل پایانی آماده سازی مراکز درمانی در عربستان هستیم و به زودی مجوز آغاز به کار آنها پیش از حضور زائران از سعودی گرفته می شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر افزود: امسال 3 درمانگاه شبانه‌روزی در 3 نقطه از اسکان زائران و یک مطب 8 ساعته در مدینه منوره فعال خواهد بود.
وی درباره مراکز درمانی جمعیت هلال احمر در مکه مکرمه نیز اضافه کرد: در مکه مکرمه نیز بیمارستان داریم و 5 درمانگاه شبانه روزی و 80 مطب برای ارائه خدمات به زائران خانه خدا فعال خواهد بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: اولویت ما ارائه خدمات مناسب به زائران است بنابراین امکان برگشت زودتر پزشکانی که قرار است به زائران حج در عربستان خدمت رسانی کنند؛ چرا که پیش‌بینی‌هایی برای فعالیت این افراد انجام شده و باید توجه داشت اتفاقات حج قابل پیش‌بینی نیست و در این زمینه نیازمند همکاری مه افراد حاضر در کادر پزشکی هستیم.
بر اساس اعلام قبلی مسئولان سازمان حج و زیارت، امسال حدود 85 هزار و 200 زائر ایرانی از 20 ایستگاه پرواری برای انجام اعمال حج تمتع از 27 تیر راهی عربستان می شوند.