جایزه یک میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری حمزه بن لادن

 جایزه یک میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری حمزه بن لادن10اشفند-97
تهران - ایرنا - وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد:برای دادن اطلاعاتی که به بازداشت «حمزه پسر بن لادن» سرکرده پیشین القاعده منجر شود،یک میلیون دلار پاداش می دهد.
به گزارش ایرنا، برنامه «پاداش برای استقرار عدالت»، وابسته به دفتر امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه امریکا با اعلام این خبر، عکس پسر سرکرده پیشین القاعده را در تارنمای خود قرار داده است.
براساس گزارش تارنمای این دفتر، وزارت خزانه داری آمریکا، به فردی که هرگونه اطلاعاتی به واشنگتن بدهد و این مساله موجب بازداشت حمزه بن لادن شود، یک میلیون دلار پاداش می دهد.
آمریکا اعلام کرد: حمزه که با انتشار پیام های صوتی و تصویری در اینترنت از طرفداران خود می خواهد که علیه آمریکا و متحدان غربی اش دست به حملات بزنند، برای رهبری آینده گروه القاعده آماده می شود.
وی آمریکا را تهدید کرده است که برای انتقام خون پدرش که ماه می 2011(اردیبهشت/ خرداد 1390) کشته شد، به ایالات متحده حمله خواهد کرد.
حمزه متولد سال 1989 با تابعیت عربستانی و شوهر دختر «محمد عطا» رباینده اصلی و مغز متفکرحملات به برج دوقلوی مرکز تجارت جهانی در سال 2001 ازدواج کرده است.
براساس نامه بن لادن که از ساختمان «ابیت آباد» پاکستان، جایی که در آن کشته شد، بدست آمده است، بنیانگذار القاعده، پسرش را برای جایگزینی خودش و رهبری این گروه آماده می کرده است.
القاعده در سال 1988 تأسیس شد. این گروه در ابتدا برای تأمین بودجه، استخدام، حمل و نقل، و آموزش جنگجویان برای مقاومت گروه های افغانستانی در برابر اتحاد جماهیر شوروی سابق، به آنها کمک می کرد.
دوم ماه مه 2011 میلادی (دوازدهم اردیبهشت 1390) تکاوران نیروی دریایی آمریکا با استفاده از بالگردهای توپدار به محل اقامت بن لادن در شهر ابیت آباد در ایالت ˈخیبر پختونخوا ˈ واقع در شمال غربی اسلام آباد پایتخت پاکستان یورش بردند که در جریان این تهاجم، بن لادن به همراه تنی چند از محافظان خود به قتل رسید و گفته شده که جسد او از پاکستان خارج و به دریا افکنده شده است.
آمریکا بن لادن را عامل انفجار برج های دوقلو و گسترش ناامنی دانسته و مدعی بود که با قتل بن لادن، برای تامین امنیت قدم جدی برخواهد داشت.

نیمی از نظامیان آمریکا از افغانستان خارج می شوند

 در صورت توافق با طالبان؛
نیمی از نظامیان آمریکا از افغانستان خارج می شوند  10اشفند-97
تهران- ایرنا- تارنمای خبری «نیویورک تایمز» بامداد جمعه گزارش داد که طرح پیشنهادی آمریکا برای صلح با طالبان، بر خروج کامل نظامیان این کشور از افغانستان ظرف سه تا پنج سال آینده استوار است.
به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه، نظامیان سایر کشورها نیز بر مبنای این طرح، در همین بازه زمانی، خاک افغانستان را ترک خواهند کرد.
به نوشته نیویورک تایمز، آمریکا قصد دارد در صورت به نتیجه رسیدن گفت وگوها با طالبان، نیمی از 14 هزار نیروی خود در افغانستان را طی ماه‌های آتی از این کشور خارج کند.
بر همین مبنا، فعالیت نیروهای نظامی سایر کشورها در افغانستان بر آموزش ارتش متمرکز خواهد شد و در عوض، آمریکا فعالیت‌های خود را عمدتاً به اقدامات ضد تروریسم محدود خواهد کرد.
مقام‌های آمریکایی به نیویورک تایمز گفته‌اند که حتی در صورت شکست مذاکرات با طالبان، کاخ سفید همچنان مایل به تغییر حوزه فعالیت‌های خود از آموزش سربازان افغان به اجرای عملیات‌ ضدتروریسم است.
مقام‌های آمریکا و طالبان این هفته در قطر به گفت وگو نشستند.
رسانه‌ها پیشتر در انتهای دور قبلی گفت وگوهای دو طرف، از پیش‌نویس توافقی خبر داده بودند که آمریکا بر اساس آن متعهد می‌شد ظرف 18 ماه، خاک افغانستان را ترک کند.
دیگر بندهای پیش نویس این توافقنامه شامل تبادل زندانیان، لغو ممنوعیت سفر رهبران طالبان و تشکیل دولت موقت پس از برقراری صلح بود.
این در شرایطی است که طرح تشکیل دولت موقت، بارها مورد مخالفت «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان واقع شده که دولتش در گفت وگوهای با طالبان غایب است.
وی اخیراً به این گروه پیشنهاد داده بود که دفتری محلی در پایتخت یا ولایت‌های افغانستان از جمله ننگرهار یا قندهار تأسیس کند.
با این وجود، این پیشنهاد مورد استقبال مقام‌های طالبان قرار نگرفت و این گروه خواستار به رسمیت شناخته شدن دفتر فعلی آن در دوحه پایتخت قطر از سوی جامعه جهانی شد.
با افزایش احتمال صلح با طالبان، گروه‌های حقوق بشری در افغانستان در خصوص تبعات این صلح و حضور نمایندگان طالبان در دولت این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره ونزوئلا تصویب نشد

 قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره ونزوئلا تصویب نشد  10 اشفند-97
نیویورک- ایرنا- قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره ونزوئلا نتوانست حداقل 9 رای شورای امنیت را به خود اختصاص دهد و به این ترتیب به تصویب نرسید.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از آنکه قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره ونزوئلا که می خواست با سوء استفاده از ابزار شورای امنیت به هدف اصلی خود یعنی نادیده گرفتن مشروعیت دولت نیکلاس مادورو و تغییر رژیم دست یابد، با وتوی روسیه و چین مواجه شد؛ روسیه روز پنج شنبه و در ادامه این نشست قطعنامه دیگری ارائه کرد.
قطعنامه روسیه با رویکرد احترام به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد تهیه شده بود که اصل عدم دخالت در امور داخلی کشورها مهم ترین محور آن محسوب می شد.
این قطعنامه همچنین خواستار حل و فصل مسالمت آمیز مشکلات داخلی ونزوئلا شده و از طرفین دعوت می کرد تا با یکدیگر گفت وگو داشته باشند.
روسیه در قطعنامه خود ارسال کمک های انسان دوستانه به ونزوئلا را تنها از طریق آژانس های بین المللی وابسته به سازمان ملل و با هماهنگی دولت قانونی ونزوئلا منوط کرده بود.
در رای گیری به عمل آمده، روسیه، چین، گینه استوایی و آفریقای جنوبی رای مثبت؛ آمریکا، انگلیس، فرانسه، بلژیک، آلمان، پرو و لهستان رای منفی و کویت، اندونزی، ساحل عاج و جمهوری دومنیکن رای ممتنع دادند.
این قطعنامه با توجه به فقدان حد نصاب 9 رای تصویب نشد، هرچند که در صورت مخالفت تنها یک عضو دائم هم نمی توانست از سد وتوی آن رد شود.

آیا عوامل بیماری‌زا در گوشت و شیر باعث سرطان می شود

 تحقیقات هارالد تسوهاوزن برنده جایزه نوبل پزشکی/
آیا عوامل بیماری‌زا در گوشت و شیر باعث سرطان می شود  10 اشفند-97
تهران - ایرنا - آیا عوامل بیماری‌زا در گوشت و شیر باعث سرطان پستان و روده می‌شوند و در پاسخ باید گفت که ​​​​​​​از همان دوره نوزادی ممکن است عوامل بیماری‌زایی وارد بدن‌مان شوند که سال‌ها بعد منجر به سرطان روده و پستان گردند.
به گزارش ایرنا ، تارنمای دویچه وله صدای المان نوشت : حال پژوهشگران آلمانی به دنبال این عوامل هستند و گمان می‌برند در لبنیات و گوشت قرمز این احتمال وجود داشته باشند.
بیش از ده سال است که پرفسور هارالد تسورهاوزن، برنده جایزه نوبل پزشکی سال 2008، بر این گمان است که انسان‌ها از طریق خوردن لبنیات و گوشت قرمز به عوامل بیماری‌زایی (پاتوژن‌ها یا عامل تولید بیماری، مانند باکتری، ویروس، انگل یا قارچ) آلوده می‌شوند که تنها پس از گذشت چند دهه از عمرشان می‌توانند باعث ابتلا به بیماری‌های سرطان روده، پستان و ام‌اس (تصلب بافت چندگانه) بشوند.
در نشست مطبوعاتی مرکز تحقیقات سرطان آلمان تیمی از پژوهشگران علوم پزشکی در شهر هایدلبرگ به سرپرستی پرفسور تسورهاوزن به معرفی 'عوامل بیماری‌زای نوظهوری که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش بدهند' پرداخت.
این پژوهشگران توانسته‌اند تشخیص بدهند که عوامل بیماری‌زا در کدام بخش بافت روده جا می‌گیرند. اثبات اینکه ارتباطی مستقیم میان آلودگی به عوامل بیماری‌زا و بیماری‌ای معین وجود دارد، می‌تواند دری را بگشاید به روی امکاناتی برای پیشگیری از بیماری.
برای نمونه می‌شود به تولید واکسن فکر کرد یا در فکر تغییر شیوه زندگی و تغذیه بود.

**
آمار بالای سرطان روده و پستان
پژوهشگران هایدلبرگ مناطق مختلف دنیا را با هم مقایسه کرده‌اند تا ببینند تا چه حد میزان ابتلا به سرطان پستان و سرطان روده می‌تواند با مصرف لبنیات و گوشت در ارتباط باشد.
آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که در کشورهایی که مقدار مصرف لبنیات و گوشت در آن‌ها بالاست، بویژه شمار بیماران مبتلا به روده هم زیاد است؛ برای نمونه در آمریکای شمالی، آرژانتین، اروپا و استرالیا. در این کشورها ترجیحا گوشت گاو اروپایی (Bos taurus) مصرف می‌شود.
وضعیت هند بر نظر پژوهشگران صحه می‌گذارد. شمار بیماران مبتلا به سرطان روده و پستان در هند بسیار نازل است و احتمالا به این دلیل که هندوها گاو را مقدس می‌دانند و گوشت گاو نمی‌خورند. تنها در آن گروه از ایالت‌های هند که شیر گاو را وارد کرده‌اند تا به تغذیه کودکان کمک کنند، شمار بیماران مبتلا به سرطان پستان رو به افزایش است.
آمار بولیوی و مغولستان در این زمینه‌ جلب نظر می‌کند؛ در این دو کشور شمار بیماران مبتلا به سرطان پستان و روده کم است، هرچند که مردم گوشت گاو می‌خورند. اما در اینجا نوع گاوها با انواع گاو مورد مصرف در کشورهای دارای آمار بالای بیماران سرطانی، متفاوت است.
در بولیوی بیش از همه، گاو نوع 'زبوس' (Bos indicus) نگاهداری می‌شود. در مغولستان هم وضعیت مشابه است. در این کشور هم بیشتر گاوها دورگه و نتیجه پیوند با گاو زبوس هستند که مغولستان از خارج وارد می‌کند.
تحولاتی که در ژاپن و کره رخ داده نیز جالب توجه است: در ژاپن شمار بیماران مبتلا به سرطان روده تا 20 سال پس از جنگ جهانی دوم بسیار کم بود و پس از آن به ناگاه افزایش یافت. در کره جنوبی نیز 20 سال پس از جنگ کره بود که شمار مبتلایان به سرطان روده افزایش یافت. افزایش شمار بیماران در این دو کشور با افزایش واردات گوشت و تولید گوشت متناسب است.

**
در جستجوی عامل بیماری‌
پژوهشگران هایدلبرگ در ابتدا می‌پنداشتند که نوعی ویروس عامل بیماری است. به همین دلیل از تکنیک‌هایی استفاده می‌کردند که به طور معمول برای مجزا کردن ویروس‌ها به کار گرفته می‌شوند.
اما آنچه آن‌ها به دفعات یافتند، عناصر دی‌ان‌ای تک‌رشته‌ای حلقه‌مانند بودند که شباهت زیادی به ترتیبات پلاسمیدهای خاص در باکتری‌ها داشتند. این عناصر دی‌ان‌ای به دلیل محل کشف‌شان 'عوامل شیر و گوشت گاو' (Bovine Meat and Milk Factors، به اختصار BMMFs) نام گرفته‌اند.
آلودگی‌ها در قسمت 'لامینا پروپریا' (یکی از سه لایه مخاط سیستم گوارش) در روده بزرگ یافت می‌شوند و به خصوص در اطراف غده‌های روده‌ای (کریپت‌های لیبرکان).

**
لودگی در نخستین سال‌های کودکی
سیستم ایمنی بدن انسان تازه پس از حدود یک سالگی شروع به رشد می‌کند. از این رو پژوهشگران هایدلبرگ حدس می‌زنند که نوزادان به دلیل خوردن شیر گاو بسیار زود آلوده به عامل بیماری‌زا می‌شوند.
عوامل بیماری‌زا باعث می‌شوند که در بافت‌های معینی، برای نمونه در روده یا پستان، واکنش‌های مزمن همراه با عفونت به وجود بیاید که ایجاد سرطان در بافت‌های پیرامونی را تقویت می‌کند. اما بروز بیماری چند دهه پس از این عفونت‌ها صورت می‌گیرد.
شیر دادن دراز‌مدت مادر (بیش از شش ماه) می‌تواند نوزاد را در برابر آلودگی به یک سری از بیماری‌زاها (ویروس نورواک، روتاویروس و اچ‌آی‌وی) حفاظت کند. علت آن هم ترکیبات قند در شیر مادر است که مانع می‌شود از اینکه بیماری‌زاها به گیرنده‌های سطح سلول بچسبند که از طریق آن به طور معمول داخل سلول می‌شوند. این ترکیبات در شیر حیوانات دیگر وجود ندارد.
امروزه به برخی از انواع شیر خشک برای تغذیه نوزاد قندی که در شیر مادر یافت می‌شود را می‌افزایند. ممکن است که این قند از آلودگی به BMMFs جلوگیری کند.
از آنجایی که بافت پستان مادر در ارتباط با ترکیبات قندی حفاظت‌کننده است، امکان دارد که شیر دادن طولانی‌مدت، خود مادر را هم در برابر آلودگی به BMMFs حفاظت کند. تحقیقات بی‌شماری که در آمریکا انجام گرفته‌اند نشان می‌دهند که احتمال ابتلای مادر به سرطان پستان با افزایش ماه‌های شیردهی کاهش می‌یابد.

**
چگونه می‌توان خود مراقبت کرد؟
آلودگی به BMMFs لزوما باعث سرطان روده نمی‌شود. پژوهشگران هایدلبرگ در حال حاضر در حال بررسی آن هستند که آیا مقدار پروتئین BMMF که در بدن بیمار مبتلا به سرطان روده می‌یابند با شانس این بیمار برای زنده بودن تناسبی دارد یا نه. اگر چنین باشد، اشخاصی که سطح BMMF آن‌ها بالاست، باید برای آزمایش روده و تشخیص اینکه آیا مبتلا به سرطان روده هستند یا نه، به طور مرتب به پزشک مراجعه کنند.
امکان دارد پژوهشگران در آینده واکسنی ضد BMMFs هم بسازند. می‌شود تصور کرد که گاوها را واکسن بزنند تا از انتقال BMMFs به انسان‌ها جلوگیری کنند. همچنین ممکن است واکسنی برای حفاظت از نوزادان درست کنند.
شاید لزومی به حذف گوشت گاو و لبنیات از برنامه غذایی نباشد، چون اغلب بزرگسالان به BMMFs آلوده هستند و چشم‌پوشی از این مواد غذایی احتمالا دیگر تاثیری ندارد.
اما پژوهشگران هایدلبرگ معتقدند که نوزادان به هیچ وجه نباید از محصولات شیر گاو تغذیه کنند.

پوتین خواستار حل و فصل سریع اختلافات هند و پاکستان شد

پوتین خواستار حل و فصل سریع اختلافات هند و پاکستان شد  10 اشفند-97
مسکو - ایرنا - رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با نخست وزیر هندوستان ابراز امیدواری کرد بحران بوجود آمده میان این کشور با پاکستان به سرعت حل و فصل شود.
به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، ولادیمیر پوتین ضمن ابراز همدردی با نارندرا مودی به دلیل حادثه تروریستی در این کشور و محکوم کردن آن بر افزایش همکاری ها در زمینه مبارزه با تروریسم بین المللی تاکید کرد.
وی در ادامه این گفت وگو به دستور کار همکاری های دو جانبه دو کشور اشاره کرد و گفت: همکاری های روسیه و هند در حال توسعه است و ما از آن به عنوان یک نمونه کاملا موفق و همکاری استراتژیک در بالاترین سطح یاد می کنیم.
دو طرف همچنین بر ادامه گفت وگو ها، تماس های دوجانبه و تعاملات در همه زمینه ها از جمله ارتباطات نظامی - فنی تاکید کردند.
پوتین همچنین از مودی دعوت کرد تا در نشست انجمن اقتصادی شرق روسیه «ولادیوستوک 2019» شرکت کند.
دور جدید تنش‌ها در مناسبات هند و پاکستان از روزی آغاز شد که گروه شبه نظامی «جیش محمد» در کشمیر تحت کنترل هند عملیاتی انتحاری علیه نیروهای ارتش این کشور به مرحله اجرا گذاشت.
عملیاتی که باعث شد، هندوستان بلافاصله انگشت اتهام را به طرف نیروهای امنیتی پاکستان بگیرد و نخست‌وزیر هند در واکنشی خشم‌آلود، سخن از گرفتن انتقام به میان آورد و در نهایت دستور بمباران محلی را در کشمیر تحت کنترل پاکستان صادر کند.
آن طور که هند مدعی است، مکان مورد حمله قرار گرفته مرکز آموزشی و تدارکاتی «جیش محمد» بوده استدر پی این رویداد پاکستان اقدام به سرنگونی یک جنگنده هندی کرد و هند نیز در اقدامی تلافی جویانه، یک جنگنده پاکستانی را منهدم کرد

رحیم پور ازغدی وجود آمار شگفت انگیز از پیشرفت‌های کشور


رحیم پور ازغدی در کنگره کانون دانشگاهیان:اگر نظام ما ناکار آمد بود باید ۱۰ بار سقوط می‌کردیم/ وجود آمار شگفت انگیز از پیشرفت‌های کشور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به کارآمدی نظام گفت: مسلما اگر نظام ما ناکار آمد بود باید ۱۰ بار سقوط می‌کردیم، این نظام اگر کارآمد نبود با وجود این همه مشکلات داخلی و خارجی نمی‌توانست آمار افتخار آمیز ارائه بدهد.
اگر نظام ما ناکار آمد بود باید ۱۰ بار سقوط می‌کردیم/ وجود آمار شگفت انگیز از پیشرفت‌های کشور
به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزای فارس، حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ششمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای 40 سال گذشته انقلاب گفت: این انقلاب  صدماتی خورده و صدماتی هم زده ولی از دشمن قوی‌تر مانده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: رهبری در این بیانیه گفته اند که باید شروع به فکر سازی کرد. این موضوعی است که باید به آن توجه شود.
وی در بخش دیگری ضمن اشاره به کارآمدی نظام گفت مسلما اگر نظام ما ناکار آمد بود باید ۱۰ بار سقوط می‌کردیم، این نظام اگر کارآمد نبود با وجود این همه مشکلات داخلی و خارجی نمی‌توانست آمار افتخار آمیز ارائه بدهد، آمار شگفت انگیزی وجود دارد، در‌پیشرفت‌های مادی، انقلاب اسلامی رکورد زد و تعداد دانشجویان پس از انقلاب بسیار زیاد شد.
رحیم پور ازغدی در ادامه با اشاره به توطئه های آمریکا در قبال ایران و شناختی که امام راحل از آمریکا داشت، تاکید کرد: امام(ره) یک زمان گفت: آمریکا شیطان جهانی است و امروز تمامی جهان آمریکا را با این اسم می‌شناسند.
وی با اشاره به مسیری که انقلاب ما در 40 سال گذشته پیموده است، ادامه داد: ما این مسیر را خوب آمدیم، انقلاب‌های دیگر به خان اول هم نمی رسند، اما ما به خان هفتم رسیدیم، تفاوت ولایت مداری با بقیه انقلاب ها این است و امروز  ۵- ۶ کشور به اردوگاه انقلاب اسلامی پیوسته است، این ترجمه کلمه ولایت اتصال است. معنی این کلمه یعنی پیوند بین امام و امت و بین امام و امت نباید فاصله ایجاد شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر جا‌هایی امت کم آورده است، امام سرعتش را کم کرده تا امت هم برسد، امام حسن سرعتش را کم کرد و منتظر شد امت به او برسد و از مسیری که رفته بود ایستاد، دید بین حفظ مکتب یا حکومت یکی را باید انتخاب کند، او مکتب را انتخاب کرد، رهبری دینی باید همه نیرو‌های جامعه را به سمت رضایت خداوند بسیج کند. امام باید خودش را با ضعیف‌ترین مردم هماهنگ کند.
رحیم پور ازغدی یادآور شد: از رهبر می‌توان سوال و انتقاد کرد و حتما هم جواب می‌دهند؛ همانطور که امام هم اینکار را کردند، اما باید حواسمان باشد که امام باید با امت باشد و نمی‌تواند بدون امت و با سرعت زیاد برود، امام و رهبر باید حواسش به امت باشد که امت جا نماند، بدون امت نمی‌توان جایی رفت.
وی گفت: مسئولین باید طوری زندگی کنند که افراد سطح مالی متوسط نگویند که آن‌ها از ما بهتران هستند، نباید اینطوری باشد که آن‌ها حسرت بخورند، باید به انسان‌های سودجو گفت اگر می خواهی عیاشی کنی از حکومت برو بیرون، اگر تاجری برو به تجارت خود رسیدگی کن؛ تو نباید  در حکومت باشی.
وی در قسمت دیگری از سخنانش با اشاره به خنثی شدن توطئه های دشمنان ما گفت: آن‌ها فکر نمی‌کردند که وضع اینطور شود، منطقه از دستشان خارج شود، شوروی سقوط کند و ایران تبدیل به قدرت شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در تکمیل سخنانش اظهار داشت: بن سلمان می گفت: ما اصلا وهابی نبودیم، از ترس خمینی وهابی شدیم، دیدیم که در عربستان دارد انقلاب می‌شود پس اعلام کردیم که وهابی هستیم فقط برای اینکه جلوی شیعه شدن جوانان را بگیریم.
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: زمانی که امام در پاریس بود، در ترکیه به نفع امام تظاهرات کردند و ۱۰۰ نفر شهید شدند، در عربستان هم شیعه‌ها و سنی‌ها شروع به اعتراض کردند و حتی مسجد الحرام را هم گرفتند، آن‌ها می‌گفتند نمی‌شود یک آخوند شیعه پرچم اسلام را بالا ببرد و ما ساکت باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در پایان این دهه ما باید کاری بکنیم که رخنه در نظارت و مدیریت در امور مالی کشور نداشته باشیم، دیگر شاهد جابه‌جایی میلیاردی پول در کشور نباشیم، دیگر نباید کسی بگوید حقوق نجومی قانونی است، نباید ببینیم که مسئولی برای خودش نامه بنویسید و درخواست اضافه حقوق بکند، این چهل ساله دوم تمدن سازی، یعنی باید پارگی تور را احیا بکنیم . 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما الان برای ۱۰، ۲۰ حکومت کادر داریم، اول انقلاب زمانی که رجایی و بهشتی شهید شدند امام فرمود که ما یار کم نداریم، اما آن زمان افراد کار آمد نداشتیم که دانشگاهی و تحصیل کرده باشند.
وی افزود: همه جریان‌های مختلف انقلاب اسلامی امتحانشان را پس دادند و در این ۴۰ سال وارد حکومت شدند، زمانی که یک جریان خودش را نشناسد، میزان تخریب دشمن را نشناسد، تشخیص‌های خیالی و رویایی می‌دهد.  هیچ کس الان نمی‌تواند بگوید شعار‌های انقلاب اسلامی اشتباه بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در دهه پس از امام تعابیری مطرح شد که در ادبیات امام و انقلاب نبود، امام در عرصه خارجی طرز فکرش مبارزه با استکبار و دفاع از مظلومین بود اما شعار انقلاب یک مرتبه تبدیل به گفتگوی تمدن‌ها شد، مذاکره سیاسی با آمریکا مطرح شد و  مسئولان از جامعه مدنی حرف زدند.
وی تصریح کرد: یکی از شرایط جامعه مدنی غیر دینی بودنش است. کسانی که این اصطلاحات را گفتند بازی خوردند و معنی را هم نمی‌دانستند، یکی از مشکلات ما این است که اصل پروژه حساب می‌کنیم، انتخابات جزئی از پروژه بزرگ است نه کل آن، هر کسی بخواهد ریل را عوض کند با شعار خوب وارد می‌شود نه شعار بد. یکی از کار‌های امام این بود که زمینی جدا تعریف کرد و از کلمات آن‌ها استفاده نکرد بلکه گفت شما باید از کلمات ما استفاده کنید و اصطلاحات جدیدی را وارد سیاست خارجه کرد.

سردار سلیمانی: برجام 2 و 3 برای خشکاندن جریان‌های ناب اسلامی است


سردار سلیمانی:برجام 2 و 3 برای خشکاندن جریان‌های ناب اسلامی است/ شکست حتمی دشمنان مقابل ایران
فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه طرح برجام 2 و 3 از سوی دشمنان در منطقه برای خشکاندن جریان‌های ناب اسلامی است، گفت: شکست دشمنان در مقابل ایران حتمی است.
برجام 2 و 3 برای خشکاندن جریان‌های ناب اسلامی است/ شکست حتمی دشمنان مقابل ایران
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سردار سرلشکر قاسم سلیمانی صبح امروز در اجلاسیه پایانی 6500 شهید استان کرمان با تقدیر از همه دست‌اندرکاران این کنگره عمیق و پربار، اظهار کرد: دست پرحکمت و مبارک رهبری را به دلیل بیانات ارزشمندشان در طلیعه این کنگره برای مردم کرمان که بیانات حکیمانه‌ای داشتند به نیابت از همه شما می‌بوسیم و از خداوند طول عمر بابرکت برای ایشان خواستاریم.
وی به ارزش پاسداشت و گرامیداشت شهدا و این کنگره‌ها پرداخت و تصریح کرد: قبل از آن تعظیم و تجلیل می‌کنم به روحانی مبارزه و امام جمعه سابق کرمان آیت‌الله جعفری که امروز هم نقش بسیار ارزنده‌ای در تربیت و اخلاق در شهر کرمان دارند و در دوران دفاع مقدس پیوسته پشتیبان بودند و از ایشان و همه اقداماتشان تقدیر می‌کنم.
فرمانده نیروی قدس سپاه با اشاره به چند خصوصیت کرمان در این کنگره بیان کرد: کرمان یکی از شهرهایی است که نمونه شهر کشور در قبل از انقلاب بود و با فساد حکومتی سازمان‌دهی شده نظام سابق مقابله کرد.
سلیمانی کرمان را در دفاع از انقلاب جزء استان‌های سرآمد دانست و افزود: در حالی که کرمان جزء دورافتاده‌ترین و استان‌های شرقی و فاصله‌دار با مراکز فرهنگی قبل از انقلاب که موثر بر انقلاب بودند، بود، اما در ابعاد گوناگون در انقلاب تاثیر داشت.
وی شهید باهنر و مرحوم هاشمی‌رفسنجانی را از شخصیت‌های ارزشمند کرمانی دانست و بیان کرد: علمای کرمان در صدر مجاهدت‌ها در قبل و بعد از انقلاب بودند و در زمان دفاع مقدس اغلب علمای کرمان یا فرزندانشان در دفاع مقدس شرکت کردند و جانباز شدند یا اغلب افتخار پدر شهید پیدا کردند.
فرمانده نیروی قدس سپاه عنوان کرد: از ویژگی این پاسداشت‌ها این است ارزش‌های کسانی که توفیق درک آن را نداشتند نمایان می‌کند به نسل جوان و نوجوانی که در عطش چنین صحنه‌هایی به سر می‌برند و آنها را با این صحنه‌ها آشنا می‌کند.
سلیمانی با بیان اینکه اگر کسی بخواهد فرهنگ یک جامعه نمایان شود باید به ارزش‌هایی که در فرهنگ واقعی آن تاثیرگذار بوده تاکید کند، تصریح کرد: دفاع مقدس خود یک گنجینه گرانبهایی است و دلیل تاکید بر استمرار  کنگره‌ها و راهیان نور این است که دفاع مقدس ویژگی‌هایی دارد که در هیچ یک از آثار انقلاب به این خوبی و جامعیتی وجود ندارد.
وی افزود: انقلاب اسلامی ساختار نظام پوسیده ستمشاهی را زیر و زبر و سرنگون کرده و ساختار و نظام مردمی و اسلامی را جایگزین آن کرد.
فرمانده نیروی قدس سپاه ادامه داد: دفاع مقدس در نمایاندن فرهنگ اسلام بالاترین آثار را پس از انقلاب داشت و خودش یک انقلابی در کنار انقلاب اسلامی بود و مظهر اساسی انقلاب فرهنگی دفاع مقدس بود چون عملا به منصه ظهور کشاند فرهنگ دینی را و نشان داد قدرت دین و اتکا به دین را، لذا دفاع مقدس یک مدرسه شد.
دفاع از حرم دفاع از حریم انسانیت بود
سلیمانی با بیان اینکه دفاع از حرم دفاع از حریم انسانیت بود بنابراین در هرجا این نوع اجتماعات برگزار شود جامعه ما نیازمند آن است، بیان کرد: شهید برتری می‌دهد و مقدم می‌دارد دیگران را یا آن‌ چیزی که بر خود فضیلت دارد و این برتری دانستن بالاترین فضیلت شهید است.
سلیمانی با بیان اینکه در هیچ دوره‌ای وجود ندارد که اسم شهید محو شود چون خودشان را فراموش کردند و خدا را یاد کردند، تصریح کرد: شهید هر دو جهاد را با هم انجام داد و پیروز شد لذا هم بر دشمن درون و برون پیروز شد، لذا هر چه پیرامون این فرهنگ بیان کنیم ارزش شنیدن را دارد و به این دلیل این یادواره‌ها و کنگره‌ها ارزشمند است.
فرمانده نیروی قدس سپاه اظهار کرد: باید دست و پای این مردم را بوسید، علی‌رغم  برخی مشکلاتی که دارند، 40 سال است با دشمن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما ایستاده‌اند و مشکلات را از انقلاب و رهبری جدا می‌کنند و انقلاب را با تمام وجود خودشان حفظ و حراست می‌کنند.
سلیمانی بیان داشت: انقلاب در طول 40 سال این نظام به‌رغم همه دشمنی‌هایی که وجود داشته پیروزی‌های بزرگی در عرصه‌های مختلف به دست آورده است.
با تمسک به اسلام توانستیم منافع ایران را تامین کنیم
وی با بیان اینکه اگر سنجش انقلاب به سه مسئله انقلاب نسبت به اسلام، انقلاب نسبت به انسان و انقلاب نسبتش به ایران را بسنجیم، ادامه داد: اینها قابل تفکیک نیستند اما افکاری وجود دارد که به دنبال تشکیک بین اینهاست و می‌خواهد بین اسلام و ایران این تفکیک را ایجاد کند، نادانسته و برخی اوقات دانسته.
سلیمانی افزود: اعتقاد دارم این قابل اثبات است آن چیزی که ایران را در این مقطع پیروز کرد عنصر اساسی آن اسلام بود و تاکید بر اسلام در زمان امام و دوره مقام معظم رهبری وجود داشت و دارد و اگر اتکا و تمسک به اسلام نباشد این پیروزی‌ها به سادگی اتفاق نمی‌افتد و با تمسک به اسلام توانستیم منافع ایران را تامین کنیم.
وی عنوان کرد: در هیچ تصمیم‌گیری در نظام در سطوح عالی امکان ندارد تصمیمی به منصهظهور برسد و به نقطه اجرا بخواهد نائل شود اما در صدر آن تصمیم، منافع ایران نباشد چون ایران قابل تفکیک از اسلام و اسلام قابل تفکیک از ایران نیست.
سلیمانی تصریح کرد: در دوران قبل از صدام اگر به ارتش ایران و نیروهای مسلح مراجعه می‌کردید آنجا در دکترین نظامی دشمن عراق بود، عراق کشوری است با 99 درصد مسلمان و 60 درصد شیعه و همه در جوار مرز ما  صدام توانست مردم عراق را وادار به جنگ با ایران کند و بیش از 250 هزار شهید برای ما داشت.
وی اظهار داشت: امروز در دیدگاه نیروهای مسلح ایران و دکترین و استراتژی آنها و آن طرف و دولت عراق و در نگاه دو ملت نگاه کنیم، عراق از قلعه دشمنی با ایران تبدیل به قلعه دوستی شده است و هیچ نگاهی از نگرانی به مرزهای جنوبی و غربی ندارد و احساس می‌کند عراق دژ محکمی برای دفاع از جمهوری اسلامی ایران است.
سلیمانی با تأکید بر اینکه تبدیل شدن چنین دشمن تاریخی به یک دوستی بی‌نظیر با قدرت اسلام حاصل شده است، بیان داشت: امام اسلام ناب را نمایان و تبیین کرد و استکبار و خطرات آن را تبیین و مشخص کرد، اگر امروز سدهای مستحکم در مقابل  آنها نبود درنگ نمی‌کرد و حمله می‌کرد.
فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: اگر این دو قدرت قدرتمند مقاومت در دو سر فلسطین نبود آیا این نظام با این حجم امکاناتی که دنیا بی‌پروا در ابعاد مختلف در اختیارشان قرار داده است ایران را آزاد می‌گذاشت، لذا وجود یک قدرت ارزشمندی مثل حزب‌الله در مرزهای شمالی و وجود قدرت ارزشمند از گروه‌های اسلامی فلسطینی آثار انقلاب اسلامی است.
سلیمانی با بیان اینکه چرا این‌قدر در برجام دو اصرار دارند، عنوان کرد: برای دشمن این برجام سه ضلعی است نه یک ضلعی اما اوباما فکر می‌کرد به مرور زمان به دو اضلاع دیگر می‌رسد اما آدم عجولی که آمده اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می‌رسد.
وی تصریح کرد: اینکه اصرار می‌کنند بر برجام دو در منطقه برای این است که قدرت اصیل و نابی که در مقابل اسلام وهابی یهودی شکل گرفته است را بخشکانند و جریان‌های اسلامی در برجام دو خشکانده شود؛ البته تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه ایران است.
فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه در حادثه تروریستی زاهدان دیدید پسمانده‌های جریان‌های وهابی و یهودی چه عمل ناجوانمردانه و غیرانسانی انجام دادند، گفت: تصور نکنید که عدد آنها کم بود؛ دیده بودیم در دو کشور عراق و سوریه چگونه به دنبال ایجاد رعب هستند.
هیچ کشوری به اندازه ایران اقتدار ندارد
سلیمانی در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین شاهکارهای امام این بود که ایران را مهد اسلام قرار داد و اسلام را پشتوانه ایران قرار داد و این دو را با هم تلیفق کرد، گفت: دلیل مراقبت و حرف‌هایی که در ابعاد سیاسی به وجود می‌آید همین است دعوا بر سر همین عنصر است و برخی خام‌گری کرده و این را نادانسته تضعیف می‌کنند.
سلیمانی با بیان اینکه هیچ کشوری به اندازه ایران اقتدار ندارد و این حرف ما نیست حرف دشمن ما است؛ قدرت متفاوت از اقتدار است، خیلی کشورها بانک مالی هستند و قدرت مالی بزرگی دارند اما کوتوله‌های سیاسی هستند و هیچ اقتداری در صحنه بین‌المللی در جهان ندارند، اما ایران اقتدار دارد.
وی با تأکید بر اینکه اقتدار به چهار خصوصیت بر می‌گردد، افزود: اولین عامل در اقتدار ایران تمسک به اسلام و مذهب است و دومین عامل دارا بودن رهبری حکیم است که مهم‌ترینعامل اقتدار ما بوده است، عامل سوم دارابودن انسان‌های فداکار و ایثارگر است و اگر ملتی از انسان‌های فداکار و ایثارگر تهی شد آن ملت فاقد دفاع می‌شود.
سلیمانی چهارمین عامل را مرعوب نشدن دانست و گفت: دشمن سه عامل را برای ارعاب اعمال و اجرا می‌کند و وابستگی را به دو دلیل مهم انجام می‌دهد یکی برای اثرگذاری و دوم برای فروپاشی که هر زمانی اراده کند، بتواند به دلیل این وابستگی این کار را انجام دهد.
فرمانده نیروی قدس سپاه اظهار کرد: یکی از دلایل اقتدار ملت ایران در این دوره مرعوب نشدن است، تاکنون دشمن به‌رغم همه قلدری‌ها سعی کرد ملت ایران را بترساند اما این ملت نترسید بلکه به سینه او رفت و شکست داد.
وی با تأکید بر اینکه دشمن شکستش در مقابل ما حتمی است و دشمن نمی‌تواند این دلایل را هضم کند، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل شکست دشمن که در واقع در هر رویایی او را مجبور به شکست می‌کند، روحیه استکباری دشمن و تحقیر ملت‌ها است که این را در همه جا می‌بینیم.
سلیمانی با اشاره به اینکه روحیه استکبار و تحقیری جزء ذات دشمن است، گفت: نادیدهانگاشتن ملت‌ها و منافع کشور، سرمایه‌گذاری بر روی حکومت‌های نامشروع از عوامل شکست حتمی دشمن در مقابل ایران در منطقه است.

انفجار خودروی انتحاری در «موگادیشو» 15 کشته بر جا گذاشت


انفجار خودروی انتحاری در «موگادیشو» 15 کشته بر جا گذاشت
طبق گزارش رسانه‌ها، شامگاه پنجشنبه انفجار خودروی انتحاری در «موگادیشو» پایتخت سومالی سبب کشته شدن حداقل 15 نفر شده است.
انفجار خودروی انتحاری در «موگادیشو» 15 کشته بر جا گذاشت
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌ها از حمله تروریستی مرگبار شامگاه پنجشنبه با استفاده از یک خودروی انتحاری در «موگادیشو» پایتخت سومالی خبر دادند.
بنا بر گزارش شبکه‌ «الجزیره»، بر اثر انفجار یک خودروی انتحاری در «موگادیشو» پایتخت سومالی چندین نفر کشته و زخمی شدند.
هر چند منابع وابسته به پلیس سومالی اعلام کردند که بر اثر این حمله تروریستی ۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند، رسانه‌ها از مرگ حداقل ۱۵ نفر و زخمی شدن تعدادی دیگر خبر داده‌اند.
بنا بر گفته شاهدان عینی، این حمله انتحاری در خیابان «ماکا المکرم» موگادیشو که در آن مغازه‌ها، ذستوران‌ها و هتل‌های زیادی وجود دارد، صورت گرفته است و خودروهای بسیاری سوخته‌اند.
هنوز گروهی مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده نگرفته است

آیت‌الله ملک‌حسینی: تدبیر امروز بازگشت به اصول انقلاب است


آیت‌الله ملک‌حسینی:تدبیر امروز بازگشت به اصول انقلاب است
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شرایط امروز کشور گفت: تدبیر امروز در بازگشت به آرمان‌های انقلابی است که هر وقت به اصولش پایبند بودیم به عزت رسیدیم.
تدبیر امروز بازگشت به اصول انقلاب است
به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی عصر امروز در نخستین یادواره شهدای سادات امامزاده نورالدین(ع) در دهدشت در پاسخ به شبهه‌هایی درباره قومیتی شدن یادواره‌ها اظهار داشت:امروز سایت‌ها و شبکه‌های مجازی و رسانه میدان‌گاه کسانی شده که کم مطالعه دارند و قلم می‌زنند.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: این افراد خیال می‌کنند اگر یادواره سادات برگزار می‌شود قومیتی کردن است اما نمی‌دانند اگر یک قوم به شهدایش افتخار کند فخر دارد.
آیت‌الله ملک‌حسینی ادامه داد: افتخار یک قوم به پاکی،انسانیت،شرافت و کرامت است و هر انسانی باید ببالد اگر پدرش،مادرش،قوم و قبیله‌اش چنین بوده است،فخر دارد جامعه‌ای یک شهید داشته باشد و تا ابدیت به او افتخار کند.
وی با بیان اینکه ایلی و طایفه‌ای اگر شهید دارد باید به او ببالند،افزود: سادات امامزاده نورالدین افتخار دارد نخستین شهید انقلاب و نخستین شهید جنوب کشور را دارد این افتخار،بالیدن به بدن‌های پوسیده نیست افتخار به عزت،شرف و به هر چه پاکی است.
نماینده کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان گفت: به کسانی که در فضای مجازی و رسانه‌ای قلم می‌زنند توصیه می‌کنم کتاب بخوانند مطالعه کنند.
وی در تبیین جایگاه والای شهیدان تصریح کرد: شهدا در معامله با خدا وارد شدند عاقلترین انسان‌ها بودند.
ملک‌حسینی ادامه داد: امروز  به کشورمان مباهات می‌کنیم که با چنین اصالتی عزت پیدا کرد و در جهان به رهبری که به رغم نظر سیاسیون باب شهادت را برای حفظ حریم‌های اهل بیت باز کرد افتخار می‌کنیم.
وی با بیان اینکه شهادت نشان از عقلانیت و ایثار دارد و به برکت خون شهدا به امنیت رسیدیم،افزود: امنیتی که در امنش بی‌تدبیری باشد از ساحت شهدا به دور است.
آیت‌الله ملک‌حسینی تصریح کرد: شهدایی که مظهر عزت بودند به عقلانیت و تدبیر هم دعوت می‌کنند امروز تدبیر چیزی جز بازگشت به اصول انقلاب نیست.
وی ادامه داد: کجا شد پایبند به اصول دین و انقلاب بودیم و شکست خوردیم؟ هر جا بر مدار این آرمان‌ها بود عزت،فتح و پیروزی بود اما وقتی در زیاده‌خواهی‌ها و باندبازی‌ها و نکبت‌های بی‌تدبیری رها شدیم این نتیجه شد.
این مسؤول گفت:در این شرایط راهی جز بازگشت به آرمان‌های انقلاب نیست.
وی با اشاره به بیانیه رهبر انقلاب پیرامون گام دوم انقلاب تصریح کرد: تحلیل گذشته،تبیین ظرفیت‌ها و امید بخشیدن به جامعه،تحریک عاطفه‌ها و اندیشه‌ها برای آینده انقلاب در بیانیه آمده است.

حدادعادل : رهبر انقلاب حرف‌های موافقان پالرمو را تایید نکردند


حدادعادل در گفت‌وگو با فارس:رهبر انقلاب حرف‌های موافقان پالرمو را تایید نکردند/ ایشان به مجمع گفتند درباره اشکالات پالرمو «امعان نظر» کنید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رهبر انقلاب حرف‌های موافقان پیوستن به پالرمو را تایید نکردند، گفت: ایشان نظر ندادند بلکه به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کردند و گفتند در اشکالاتی که گرفته‌اند و مطالبی که می‌گویند «امعان نظر» کنید.
رهبر انقلاب حرف‌های موافقان پالرمو را تایید نکردند/ ایشان به مجمع گفتند درباره اشکالات پالرمو «امعان نظر» کنید
غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور پیرامون نظر رهبر انقلاب درخصوص بررسی پالرمو در مجمع، اظهار داشت: اگر رهبر انقلاب قبول می‌کردند ما حرفی نداشتیم ولی ایشان نظر ندادند بلکه به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کردند و گفتند در این اشکالاتی که گرفته‌اند و مطالبی که می‌گویند «امعان نظر» کنید.
وی با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب حرف‌های موافقان پیوستن به پالرمو را تایید نکردند، تصریح کرد: نوعا این طور است که کسانی که مدافع پیوستن هستند، کلیات می‌گویند و وارد اشکالات دقیقی که مخالفان در جزئیات وارد می‌دانند، نمی‌شوند و این تفاوت روشی کار مخالفان و موافقان است. آنها که موافق پیوستن هستند، می‌گویند اگر این کار را نکنید چنین و چنان می‌شود ولی نمی‌گویند اگر بکنید چنین‌تر و چنان‌تر می‌شود.
حداد عادل با تاکید بر اینکه اینطور نیست که در مجمع، اعضا بخواهند کار سیاسی بکنند و آنجا مسابقه قدرتی باشد و یا بخواهند به دولت لطمه بزنند، خاطرنشان کرد: هرگز چنین فکری در مجمع حاکم نیست بلکه در مجمع نگران این هستند که تجربه برجام دوباره تکرار نشود و من این را گفته‌ام که آدم مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد.
وی در همین زمینه افزود: مرحله اول برجام عمل شد ولی طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، پس چه تضمینی وجود دارد که ما به وظیفه خود عمل کنیم و طرف مقابل دو مرتبههمین بازی را تکرار نکند. با توجه به اینکه رئیس FATF قبلا دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا بوده و این یعنی الان ریاست این جریان در دست آمریکا است.
وی با طرح این سوال که چه تضمینی وجود دارد که کاری که آمریکا در برجام کرد، الان تکرار نکند، تصریح کرد: چه ضمانتی وجود دارد بعد از اینکه ما قدمی برداشتیم، طرف مقابل به تعهداتش عمل کند و بخواهد ما را یک قدم دیگر به سمت خودش ببرد؟ اینها مسائلی است که در صحن مجمع مطرح است.

قالیباف در اصفهان: پیوستن به FATF به صلاح کشور نیست


قالیباف در اصفهان:پیوستن به FATF به صلاح کشور نیست/ اگر تکنوکرات بودم جبهه نمی‌رفتم
شهردار اسبق تهران گفت: قطعاً تصویب و پیوستن به FATF وCFT و پالرمو به نفع و صلاح ما نیست ولی باید بدانیم این یک سلاح و اهرم فشاری از سوی استکبار علیه ما هست و توقع تغییر رویکرد را از ما دارند که باید برای آن تدبیر کرد.
پیوستن به FATF به صلاح کشور نیست/ اگر تکنوکرات بودم جبهه نمی‌رفتم
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محمدباقر قالیباف ظهر امروز در نشست حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی با اشاره به این‌که چالش امروز کشور ناکارآمدی مدیریتی است، اظهار کرد: حتی اگر گفته شود که امروز اشباع ناکارآمدی داریم حرف اضافی نگفتیم، ریشه این ناکارآمدی به این برمی‌گردد که افراد قابلیت و توان فردی در حوزه مدیریت نداشته و ضعیف هستند، از یک طرف دیگر گروهی چون در باورها و مبانی اندیشه‌ای دچار مشکل هستند باعث این ضعف‌ها می‌شوند، چراکه وقتی اندیشه‌ای مبنای اسلامی ندارد و منطبق بر سنت‌های الهی نیست و ریشه در مکاتب انسان ساخت دارد نمی شود با این تفکر اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) را دنبال کرد.
شهردار اسبق تهران با بیان این‌که بعضی وقت‌ها دو مورد با هم است و بعد ظالم جهان را به عنوان کدخدا می‌شناسند، افزود: در این حالت کدخدا تعیین تکلیف می‌کند و باورمان این نیست که عزت و ذلت دست خداست، مبانی تغییر پیدا می‌کند، به این مسأله نیز باید توجه کرد که ما در حوزه ساختارها دچار اشکال هستیم، یعنی انقلاب تا یک جایی آمد اما در حوزه نظام‌سازی و دولت‌سازی نه تنها دولت سازی را نتوانستیم ادامه دهیم مشکلاتی ایجاد شد که بعضی از نهادهای انقلابی هم که شکل گرفته بودند توسط سیستم‌های سنتی نهادسازی بلعیده شدند.
حل ناکارآمدی مدیریتی اولویت اول کشور
وی خاطرنشان کرد: در حوزه حکمت نظری برای اسلام سیاسی امام وقتی در مسند قدرت هستیم و جامعه را اداره می‌کنیم و با مسائل روزمره سر و کار داریم، الزامات اجرایی یعنی حوزه حکمت عملی هر روز با مسائلی روبرو است چه بخواهیم چه نخواهیم، بعضاً در حوزه اجرایی مشکلاتی ایجاد می‌شود که ناگزیر هستیم برخلاف حوزه حکمت نظری عمل کنیم، کسی باید تعارضات و چالش‌های ایجادشده بین دو حوزه را حل و فصل کند، اگر حل و فصل نشود و ادامه پیدا کند به حدی پیچیدگی پیدا می‌کند که چالش‌های بیشتری ایجاد خواهد کرد، گذشت زمان موضوعات را سخت‌تر خواهد کرد و فضا را برای کسانی که در باورها مشکل دارند فراهم می‌کند.
قالیباف ادامه داد: این مسأله به ویژه در جاهایی دیده می‌شود که افراد معتقد به باورها در حوزه مدیریتی ضعف و مشکل دارند، آنجایی که اقدامات اجرایی با حکمت نظری تعارض پیدا می‌کند، چالش بیشتر شده و حتی در مقاطعی می‌بینیم افرادی که با باورها حرکت می‌کنند دچار مشکلاتی می‌شوند.
شهردار اسبق تهران با اشاره به این‌که با کمک 3 عنصر باورها، مردم و جوانان می‌توان به سمت دولت‌سازی و سپس جامعه‌سازی حرکت کرد، عنوان کرد: با وجود تحریم‌ها و مشکلات در حوزه کارکردی و اجرایی قادر هستیم با ثبات درستی در همین چالش‌های اقتصادی هم به آرامش رسیده و کار خود را ادامه دهیم، هیچ جای نگرانی و ناامیدی نیست، این‌ها ضعف‌های ما است نه این‌که چنین ظرفیت‌های انسانی و مادی در کشور وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به این‌که هرچیزی که تهدید است فرصت است، گفت: اولویت اول این است که حوزه ناکارآمدی را باید به سرعت حل کرد، اگر جمهوری اسلامی الگو نشود بقیه امت اسلامی را نمی‌توانیم به مسیر خود ببریم، اگر ضعف کارکردی را حل کردیم در حوزه رفتار و ساختار اثر می‌گذارد، اگر این‌ها اتفاق بیفتد دولت‌سازی نیز محقق شده و چالش اندیشه‌سازی هم حل می‌شود.
قالیباف در ادامه بیان کرد: با اساس اسلام سیاسی امام و توجهی که اسلام نسبت به مدیران دارد، در نظام اسلامی مدیران در هر سطحی، وزرا و استانداران از راه حلال هم حتی ثروت جمع کنند و با ثروت در پست باشند این دو با هم همخوانی ندارند و مخالف هستم، البته اگر کسی هم سرکار بیاید که روحیه ثروت‌اندوزی ندارد اما توان مدیریتی هم نداشته باشد بدتر از حالت قبلی است.
30 درصد مشکلات اقتصادی متوجه تحریم‌هاست
شهردار اسبق تهران با اشاره به این‌که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب تعبیر نظام انقلابی را به کار بردند، مطرح کرد: جوانان، مردم، ایران، انقلاب و تمدن سازی به صورت ویژه در بیانیه گام دوم انقلاب دیده می‌شود؛ ذیل نظام انقلابی در نظم سیاسی و اجتماعی باید دقت کرد، همچنین روحیه و فرهنگ جهادی در بیانیه گام دوم انقلاب تجویز می‌شود، شور انقلابی بدون نظم سیاسی و اجتماعی و بالعکس همین دوقطبی‌های باطلی است که حتی در عرصه سیاسی هم ایجاد شده است؛ اگر اصولگرایی مبنایش سنت‌های الهی و مبانی تفکر ما باشد لایتغیر است، اصولگرایی امروز رویکردی و سلیقه‌ای است؛ ما با تولید ثروت برای افزایش قدرت و توان اقتصادی موافق هستیم اما با زراندوزی مخالف هستیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه تأکید کرد: من این حرف را قبول ندارم که تحریم‌ها این مشکلات را درست کرده است، با توجه به بحث‌های کارشناسی و مطالعه شده 30 درصد مشکلات به دلیل فشار تحریم و 70 درصد به دلیل ناکارآمدی و مشکلات داخلی است، بخش عمده نابسامانی‌ها به دلیل چالش مدیریتی است؛ مدیر خوب مدیری است که کار کند، کار درون خود پول و اختیار هم تولید می‌کند؛ تحریم‌ها حتی امروز که در بعضی زمینه‌ها سخت‌تر هم شده است سهم 30 درصدی در مشکلات اقتصادی دارد، روند رشد گرانی در اقلامی که ارز 4 هزار و 200 تومانی می‌گیرند بیشتر است.
تفاوت در مبنای جوانگرایی
قالیباف با بیان این‌که مبنای جوانگرایی در دوران جنگ 20 سالگی بود اما در حال حاضر 50 سالگی است، عنوان کرد: دایره مدیریت بسته است، موضوع اصلاح طلبی و اصولگرایی نیست بلکه میز است؛ فساد در کشور ایجاد شده و باید قوه قضاییه برخورد جدی کند، علت فساد ناکارآمدی مدیریتی بوده و بحث پیر شدن سیستم مدیریتی در کشور چالش بزرگ است.
شهردار اسبق تهران با تأکید بر این‌که ناکارآمدی در نظارت هم یکی از مشکلات جامعه ما است، عنوان کرد: دستگاه‌های نظارتی در کشور اینقدر زیاد شده‌اند که وقتی می‌خواهی کار کنی نمی‌توانی و خاصیت ویژه‌ای هم ندارند، دستگاه نظارتی کم نداریم این دستگاه‌ها رسالت خود را به درستی انجام نمی‌دهند.
کسی که مسؤول است حق بازی در نقش اپوزیسیون را ندارد
وی در ادامه تأکید کرد: وقتی کسی مدیر بوده و در مسؤولیت است حق ندارد نقش اپوزیسیون بازی کند؛ ما به عنوان بچه‌های انقلاب باید پاسخگو به مردم باشیم و این حق مردم است، مردم تا حقوقشان را ندانند وظیفه‌شان را انجام نمی‌دهند، اگر ارتباط و مشارکت بود رابطه بین مردم و حکومت بیشتر می‌شود اما امروز عده‌ای به دنبال کاهش رابطه مردم و حکومت اسلامی هستند.
قالیباف با تأکید برا این‌که اگر این روند مدیریتی در کشور ادامه‌دار باشد این بیانیه گام دوم هم به فراموشی سپرده خواهد شد، خاطرنشان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب نیازمند یک بیانیه اقدام است؛ مدیران باید به باورهای انقلاب وفادار بوده، مردم را باور داشته و آن‌ها را صاحب انقلاب و‌خود را خدمتگزار مردم بدانند، استفاده از جوان‌ها نیز مهم است، جاهایی که این‌ها رعایت شده به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده‌ایم.
شهردار اسبق تهران بر این تأکید کرد که من هیچ وقت نگفتم تکنوکرات هستم و حتماً تکنوکراتی را قبول ندارم، گفت: این حرف‌ها شایعات آمد نیوز است که مدتی پیش هم گفتند قالیباف با 18 میلیارد تومان به انگلیس فرار کرده است، من اگر تکنوکرات بودم جبهه نمی‌رفتم.
پیوستن به FATF به صلاح ما نیست
وی در رابطه با تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: FATF  یک NGO بین‌الدولی و یک همکاری مدنی بین کشورها است و اصلاً در سازمان ملل نیست، ما چه داخلFATF   بشویم و چه داخل آن نشویم، چه در لیست سیاه وارد بشویم و چه تعلیق شویم، اراده جبهه استکبار تسلط بر ماست؛ ویترین FATF  موضوع مالی واقتصادی است و کارکردش کاملاً سیاسی و امنیتی است، پایه گذار آن OCD و دبیرخانه اش در پاریس است.
قالیباف خاطرنشان کرد: سیاست آمریکاییان و جبهه استکبار جهانی از زمان بوش پسر و قبل از حمله به عراق، این بود که  FATF را سازماندهی کنند که هر شرکت و کشور و مجموعه‌ای که بخواهد خلاف حرکت سرمایه‌داری و امپریالیسم حرکت کند از هر حرکت مالی و اقتصادی در جهان منقطع شود.
شهردار اسبق تهران متذکر شد: FATF از مظاهر حکمرانی جهانی آمریکا برای رقبا و مخالفان آن هست، پایه‌گذاری FATF  20 سال قبل انجام گرفته است، حس من این است که پالرمو و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام رأی نمی‌آورد ولی باید تکلیف خود را برای ادامه مسیر انقلاب نسبت به این سلاح جبهه استکبار مشخص کنیم.
وی با تأکید بر این‌که شورای امنیت ملی ما برای این مسائل باید یک دبیرخانه دائمی داشته باشد، اذعان کرد: قطعاً تصویب و پیوستن به FATF و cft و پالرمو به نفع و صلاح  ما نیست ولی باید بدانیم این یک سلاح و اهرم فشاری از سوی استکبار علیه ما هست و توقع تغییر رویکرد را از ما دارند که باید برای آن تدبیر کرد.
استعفای ظریف یک ناهماهنگی داخلی بود
قالیباف در رابطه با استعفای وزیر امور خارجه متذکر شد: درباره استعفای ظریف معتقدم که برنامه‌ریزی خاصی نبوده و یک ناهماهنگی داخلی بوده است که می‌توانست بهتر عمل شود.
شهردار اسبق تهران در ادامه گفت: جریانات در این انتخابات در رویکردهای انتخاباتی و کمپین‌های انتخاباتی ضعیف عمل کردند، باید بدانیم وحدت لازم هست ولی کافی نیست، ما لازم است هم وحدت داشته باشیم و هم روش‌های خود را جدید کنیم؛ در انتخابات 96 در موضوع کمپین ها بد عمل کردیم و به فکر مردم نبودیم ولی در وحدت  خوب بودیم که کافی نبود.
وی در پایان بیان کرد: یکی از اشتباهاتی که دولت در برجام کرد این بود که مذاکره با آمریکا باید با یک روش مبارزه انجام می‌شد ولی دولت به هر دلیلی این گونه عمل نکرد و بر اساس قدرت سخت و نرم و هوشمند رفتار نکرد.