گزیده ها 9 اسفند - 97


گزیده ها 9 اسفند - 97
تلویزیون در بخش خبری ساعت 14 یخش هایی از نامه مخالفت رییس جمهوری با استعفای جواد ظریف را نخواند. خصوصا اشاره به شادی اسراییلی ها را. شاید چون در داخل هم کسانی خوش‌حال شده بودند!
عصر ایران نوشت: گوینده بخش خبری ساعت 14 شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران پس از 20 دقیقه و در ساعت 14:20 و بعد از پخش گزارشی درباره پژوهش های امیدوار کننده با موضوع "آب شیرین کن" ها از خبرنگار صدا و سیما در آبادان،‌ خبر مخالفت مکتوب رییس جمهوری با استعفای محمد جواد ظریف از وزارت امور خارجه را خواند اما ترجیح داده شده بود بخش هایی را نخوانند و تنها قسمت هایی را بخوانند و به تعبیر درست تربخش هایی از نامه " عالی ترین مقام رسمی کشور پس از رهبری" – تعریف قانون اساسی از رییس جمهوری- به رییس دستگاه دیپلماسی را که بر عرصه سیاست و اقتصاد اثر گذار است سانسور کردند. نامه طولانی هم نیست که بگوییم وقت و فرصت نداشتند.
رییس جمهوری در نامه خود نوشته است:‌ " من نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور، دولت و حتی رییس جمهوری منتخب مردم به خوبی آگاهم اما به عهدی که با خدا وملت بسته ایم تا پایان وفادار می مانیم."
خبر ساعت 14 اما این جملات را به مصلحت ندانست و نخواند! روحانی همچنین نوشته است: " شادی و پای کوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت محمد جواد ظریف و بزرگ ترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است."این بخش از نامه را هم مصلحت ندانستند و نخواندند شاید به این خاطر که برخی از اصول گرایان مورد علاقه صدا وسیما هم از استعفای ظریف خوش حال شدند و این شایعه هم درگرفت که یکی شیرینی پخش کرده است!
رییس جمهوری استعفای وزیر خارجه را نپذیرفته و همان گونه که بخش خبری ساعت 14 در نهایت سخاوت و لطف و مرحمت و منت، در چند ثانیه نشان داد جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه در مراسم استقبال از نخست وزیر ارمنستان هم حاضر شد که به منزله استمرار فعالیت مرد اول دیپلماسی است.
این پرسش اما قابل طرح است که مگر این صدا و سیمای "جمهوری اسلامی ایران" نیست و حسن روحانی هم "رییس" جمهوری اسلامی ایران نیست؟ پس این چه رفتاری است که صدا و سیما با رییس و وزیر دارد؟ روحانی با این صدا و سیما چه باید بکند؟
این خرده از جنبه اطلاع رسانی نیست چون خللی در اطلاع رسانی پدید نمی آید چندان که ظریف خبر استعفای خود را اول بار در اینستاگرام منتشر کرد و خبر را به صدا و سیما نسپرد و با ظهور نرم افزارهای پیام رسان این رسانه جایگاه انحصاری قبل را به کلی از دست داده و مردم از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اخبار را دریافت می کنند بلکه از حیث جایگاه اداری رییس صدا و سیماست در برابر رییس جمهوری و از منظر اخلاقی.
این هم ناگفته نماند که شبکه خبر سخنان رییس جمهوری در آیین های مختلف را مستقیما پوشش می دهد و همین سبب می شود بعدتر بتوان بخش های مهم تر را که ضبط شده دید اما نه از همین صدا و سیما که از شبکه های ماهواره ای چون کار بخش های خبری رسمی صدا و سیما این است که هر قسمت را که خوش شان نیاید پر رنگ نکنند!
عضو هیأت نظارت بر سازمان صداوسیما با اشاره به لزوم نظارت دقیق و صیانت از آرشیو رسانه ملی گفت: آرشیو سازمان صداوسیما، سرمایه ملّی است و باید دقت و نظارت بیش‌تری برای حفظ و امنیت آن انجام شود.
عضو هیات نظارت بر سازمان صداوسیما با بیان اینکه دلیل انتقال آرشیو صداوسیما غفلت مدیران پیشین این سازمان بوده است، تاکید کرد: تاکنون هیچ گزارشی درباره خروج و فروش مستقیم این آثار در دوره مدیریت فعلی سازمان به دستمان نرسیده است.
احسان قاضی‌زاده هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خبر فروش تعدادی از فیلم‌ها و مستندهای مربوط به دهه شصت و پیش از آن تصریح کرد: متأسفانه گزارشی به دستمان رسید که در ادوار پیشین ریاست صداوسیما به‌دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها تعدادی از منابع آرشیو موضوعی این سازمان توسط واسطه‌هایی به خارج از کشور منتقل شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به واکنش بجا و به‌موقع عبدالعلی علی‌عسکری در جلوگیری از خروج این آثار پس از اطلاع از موضوع، مطرح کرد: به نظر می‌رسد این اتفاق بر اثر غفلت مدیران پیشین سازمان صداوسیما رخ داده است، اما انتظار ما پیگیری مجدانه برای تحقیق و تفحص درباره این اتفاق بسیار بد است.
قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: احتمال دارد که در آینده شاهد پخش تصاویر پخش نشده آرشیوی دیگری از شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور باشیم که هوشیاری و درایت رسانه ملی را می‌طلبد.
عضو هیأت نظارت بر سازمان صداوسیما با اشاره به لزوم نظارت دقیق و صیانت از آرشیو رسانه ملی گفت: آرشیو سازمان صداوسیما، سرمایه ملّی است و باید دقت و نظارت بیش‌تری برای حفظ و امنیت آن انجام شود.
وی پیگیری این امر را بسیار مهم دانست و تأکید کرد: انتظار می‌رود ریاست سازمان صداوسیما با در اختیار گرفتن وکلای خبره بین‌المللی با طرح دعوی در دادگاه‌های کشورهایی که مبدأ انتشار این فیلم‌ها بوده‌اند این حق را استیفا کرده و طلب خسارت کند.
قاضی زاده هاشمی افزود: خواست ما پیگیری و برخورد قاطع با مدیران خاطی و پاسخگو بودن آن‌ها برای این اتفاق است و پیگیری این موضوع حتماً در برنامه‌های آتی مراجع نظارتی و شورای نظارت سازمان انجام خواهد شد.
مهر نوشت: ۱۵ نماینده مجلس درخواست سوالی را از وزیر امورخارجه در مورد استیضاح جنجالی‌اش و به حاشیه بردن دستاورد سفر بشار اسد به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کردند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
«هیئت رئیسه محترم
خواهشمند است برابر ماده (۲۰۸) آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، تذکرات زیر را ابلاغ و خلاصه آن‌ را در جلسه علنی مجلس قرائت فرمایید.
جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امورخارجه!
حداقل تدبیر و توجه به منافع ملی اقتضاء می کرد اینگونه دستاورد مربوط به دیدار بشار اسد با رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور را تحت الشعاع حاشیه سازی مربوط به استعفا قرار نمی دادید.
همه می دانند با بسیج جهان اسلام و با نثار خون‌های پاک شهدای مدافع حرم، جنایتکاران داعشی نابود و بینی آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در جنگ نیابتی به خاک مالیده شد. دیدار بشار اسد به عنوان محور مقاومت با مقام معظم رهبری به عنوان رهبر مقاومت و رئیس جمهور ایران پیام پیروزی جبهه مقاومت و تشکر از ایران را به جهان مخابره کرد، لشگر رسانه ای دشمنان ایران بدنبال حاشیه سازی و انحراف افکار عمومی از این دستاورد بزرگ بود.
متاسفانه جنابعالی با بی تدبیری و رفتاری عجیب اختلافات خود را با رئیس جمهور، در بدترین زمان ممکن بر ملا کردید و این دستاورد بزرگ را به حاشیه راندید.
توجه به دستاوردهای مربوط به پیروزی بزرگ جبهه مقاومت می توانست علاوه بر پیامدهای مثبت امنیتی و دفاعی، رونق اقتصادی کشور و شکست تحریم ها را بدنبال داشته باشد که جنابعالی به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی نه تنها از آن استفاده نکردید بلکه ضربه ای سنگین به منافع ملی زدید.»
به نوشته پایگاه «ال‌پاییس»، این خبر به صورت رسمی اعلام نشده، اما منابع مطلع گفته‌اند که روز جمعه چند نفر پس از ورود به سفارت کره شمالی، دست‌وپا و دهان کارکنان سفارت را بسته و رایانه‌های این ساختمان دیپلماتیک را به سرقت برده‌اند.
فارس نوشت: رسانه‌های اسپانیایی از ورود افراد ناشناس به سفارت کره شمالی در مادرید و سرقت رایانه‌های این مرکز دیپلماتیک خبر داده‌اند.
رسانه‌های اسپانیایی به نقل از منابع آگاه گزارش داده‌اند که سفارت کره شمالی در مادرید آخر هفته گذشته هدف حمله مهاجمین ناشناس قرار گرفته است.
به نوشته پایگاه «ال‌پاییس»، این خبر به صورت رسمی اعلام نشده، اما منابع مطلع گفته‌اند که روز جمعه چند نفر پس از ورود به سفارت کره شمالی، دست‌وپا و دهان کارکنان سفارت را بسته و رایانه‌های این ساختمان دیپلماتیک را به سرقت برده‌اند.
بنا بر این گزارش، زمانی که نیروهای پلیس قصد ورود به سفارت را داشته‌اند، فردی در را باز کرده و گفته اتفاق مهمی نیافتاده است.
همزمان نشریه «ال کانفیدنسیال» هم نوشته است که روز جمعه یک زن فریادزنان از ساختمان سفارت بیرون دویده و به شاهدان گفته چند مهاجم دست و پای کارکنان سفارت را بسته‌اند. دقایقی بعد هم چند خودرو از سفارت خارج شده‌اند و کارکنان را تنها گذاشته‌اند.
این نشریه نوشته است که در این حادثه سه نفر «جراحت سطحی» دیده‌اند، اما هنوز دقیقا مشخص نیست که داخل سفارت چه اتفاقی افتاده است.
اسپانیا و کره شمالی هنوز به این حادثه واکنشی نشان نداده‌اند، اما منابع مطلع به رسانه‌ها گفته‌اند که وزارت کشور اسپانیا در جریان این رخداد قرار دارد و تحقیقاتی را در مورد آن آغاز کرده است.