روحانی در گفت وگو با مکرون: ایران حافظ اصلی امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است


باید ادعای روحانی  تصحیح شود چون رژیم ولایت فقیه نه حافظ امنیت کشتی رانی درخلیج فارس نیست که  عامل اصلی ناامنی وبی ثباتی منطقه است .
روحانی در گفت وگو با مکرون: ایران حافظ اصلی امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است
تهران - ایرنا - رئیس جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی با همتای فرانسوی خود با بیان اینکه برخلاف تنش آفرینی آمریکا، ایران اصلی ترین حافظ امنیت و آزادی کشتیرانی در خلیج فارس است، گفت: اروپا فرصت زیادی را برای عمل به تعهدات و همکاری با ایران از دست داده و عادی سازی روابط نفتی و بانکی، گام اول از تعهدات مورد انتظار تهران از اروپا است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی سه‌شنبه شب در تماس تلفنی "امانوئل مکرون" با وی، نتایج سفر نماینده ویژه خود به فرانسه را مثبت ارزیابی کرد و بر ادامه گفت وگوها در مسیر اجرای کامل تعهدات طرفین در برجام تاکید کرد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه هدف برجام عادی سازی روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها بوده است، افزود: متاسفانه به رغم پایبندی کامل ایران به تعهدات، تنها بخشی اندک از منافع اقتصادی ایران تامین شد و پس از خروج آمریکا از برجام نه تنها شاهد اقدام جدی از سوی اروپا در این زمینه نبودیم، بلکه برخی از شرکت های اروپایی نیز در پیروی از تحریم یکجانبه آمریکا، از ایران خارج شدند.
دکتر روحانی با بیان اینکه تروریسم اقتصادی آمریکا اقدامی ضد انسانی از جمله در زمینه تامین نیازها و کالاهای اساسی مردم بوده، گفت: پایبندی کامل به تعهدات برجام از سوی ایران در شرایطی که طرف مقابل به حداقل تعهدات خود عمل نمی کند، برای ملت ایران پذیرفتنی نیست.
رئیس جمهوری ادامه سیاست‌های تنش آفرین آمریکا در منطقه را دربردارنده آثار منفی در امنیت و ثبات روابط فرا منطقه ای و بین المللی خواند و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره اصلی ترین تامین کننده امنیت و آزادی کشتیرانی در منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بوده و خواهد بود.
دکتر روحانی جدیت اروپا در عادی سازی روابط نفتی و بانکی ایران با دیگر کشورها را گام اول از تعهدات مورد انتظار ایران خواند و اظهارداشت: اختصاص خط اعتباری از سوی اروپا در این زمینه می تواند به عنوان مقدمه حائز اهمیت باشد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه متاسفانه اروپا در یکسال اخیر فرصت‌های زیادی را برای ایفای تعهدات و همکاری با ایران از دست داده است، ادامه داد: هرچه زمان بگذرد و گام‌ های  بعدی ازسوی ایران به انجام برسد، بازگشت به نقطه اول برای دو طرف سخت تر خواهد شد.
دکتر روحانی گفت: همان گونه که بارها تاکید کردیم اقدام های ایران در کاهش تعهدات برجامی تا این مرحله به گونه ای است که در صورت تامین منافع اقتصادی ایران از سوی اروپا به سرعت قابل بازگشت به نقطه قبلی خواهد بود.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه آمریکا از اقدام های خصمانه خود علیه ایران هیچ سودی نخواهد برد و ادامه این روند شرایط باخت-باخت برای همگان است، افزود: ایران آغازکننده هیچ تنشی در منطقه نبوده و نخواهد بود اما مقابل هرگونه تنش آفرینی با قدرت از منافع خود دفاع می‌کند.
دکتر روحانی با استقبال و قدردانی از تلاش های رئیس جمهوری فرانسه در راستای حل و فصل مسائل و مشکلات، تاکید کرد: ایران همواره از هرگونه ابتکار برای دستیابی به راه حل های عادلانه و گفت وگوهای سازنده استقبال می کند.
«امانوئل مکرون» نیز در این تماس تلفنی، سفر نماینده ویژه رئیس جمهوری کشورمان به فرانسه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: فرانسه همه تلاش خود را در راستای تامین منافع ایران در برجام و عادی سازی روابط اقتصادی تهران با دیگر کشورها  به کار خواهد گرفت.
رئیس جمهوری فرانسه با بیان اینکه اروپا به رغم تحریم های آمریکا، به دنبال راهکارهایی برای برقراری روابط اقتصادی با ایران از جمله در زمینه ایجاد خط اعتباری است، افزود: روابط ایران و فرانسه همواره همراه با اعتماد متقابل بوده و معتقدیم امروز باید تلاش کنیم تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.
مکرون، تحریم های آمریکا علیه ایران را یکجانبه و غیرقابل قبول دانست و تصریح کرد: باید برای کاهش تنش ها در منطقه و رسیدن به نتیجه مثبت، همکاری و شتاب بیشتری در مسیر انتخاب راه حل مناسب و عادلانه داشته باشیم.