روایت روزهای غمبار سیستان/ بادهای ۱۲۰ روزه به جای فرصت، بلای جان مردم شدهاند + فیلم10-مرداد-1400
گروه استانها ـ وزش طوفان و گرد و خاک معروف به "بادهای ۱۲۰ روزه" معضل جدی این روزهای مردم پنج شهرستان منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، وزش طوفان و گرد و خاک معروف به "بادهای 120 روزه" معضل جدی این روزهای مردم پنج شهرستان "زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز" از توابع منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان است.
بادهای "120 روزه" پراکنده شدن "ریزگرد" از بستر خشکیده تالاب بینالمللی هامون را به دنبال دارد که سبب کاهش دید و کاهش شدید کیفیت هوا میشود. "طوفانهای 120 روزه" که تقریباً از اوایل اردیبهشتماه هر سال آغاز میشوند و تا پایان شهریورماه ادامه دارند، شرایطی ایجاد کرده که در سالهای اخیر مهاجرت جمع زیادی از مردم سیستان را به نقاط مختلف کشور به دنبال داشته است.
بیشتر بخوانید
بادهایی که سرعت آن بعضاً به بیش از 120 کیلومتر بر ساعت میرسد و علاوه بر تخریب محصولات کشاورزی، "بیماریهای چشمی و تنفسی" پیامد بعدی آن برای مردم سیستان است. کارشناسان متّفقالقول هستند در صورت تثبیت مراکز کانونی شنهای روان، بادهای 120 روزه به تعدیل گرمای هوای سیستان کمک میکند و میتواند همچون سالیان گذشته برای مردم نعمت باشد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با تسنیم اعلام کرد: از میان 10 پهنه بادی موجود ایران، وسیعترین پهنه مربوط به باد سیستان است. مزیتهای مناسب در استحصال برق از نیروی باد از جنبههای مثبت محیطی این بادها هستند که متأسفانه مغفول مانده است.
حالا مردم سیستان که در هشت سال اخیر اقدام مؤثری در راستای کنترل بحران ریزگردهای منطقه شاهد نبودهاند، چشمانتظار روی کار آمدن دولت جدید و تدبیر ویژه دولت برای حل این معضل هستند.