الوطن: حاضر نبودن سوریه در نشست بغداد نشان از تلاش حامیان تروریسم داشت

 الوطن: حاضر نبودن سوریه در نشست بغداد نشان از تلاش حامیان تروریسم داشت۷شهریور-۱۴۰۰

سوریه که بیش از ۱۰ سال است پایگاه رسمی تروریست های ترکیه ورژیم ولایت فقیه شده است به دلیل اینکه در نشست بغداد دعوت نشد ازسوی هم پیمان اصلی اش رژیم تروریستی ولایت فقیه به ویژه سپاه تروریست قدس وادارشده است تاعراق متهم به حامی تروریسم شود؟

الوطن: حاضر نبودن سوریه در نشست بغداد نشان از تلاش حامیان تروریسم داشت
الوطن: حاضر نبودن سوریه در نشست بغداد نشان از تلاش حامیان تروریسم داشت


تهران - ایرنا - در بیانیه پایانی "اجلاس حمایت منطقه ای از عراق" که دیروز (شنبه) در بغداد با حضور همسایگان عراق و برخی دیگر از کشورها برگزار شد، اما سوریه حضور نداشت که ما دلیل دعوت نکردن از سوریه برای شرکت در این نشست را نمی توانیم به جز تلاش برای فرار حامیان تروریسم و ‌ریاکاری قلمداد کنیم.

به گزارش ایرنا، روزنامه الوطن سوریه امروز (یکشنبه) در گزارشی درباره اجلاس حمایت منطقه‌ای از عراق نوشت: به نظر می‌رسید که سخنان حاضران و بیانیه پایانی آن‌ها که به اتفاق آرا تأمین امنیت و ثبات در منطقه و پایبندی به اصول حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورها را ضروری دانستند، برخلاف مواضع واقعی بیشتر حاضران که از مهمترین حامیان سازمان‌های تروریستی در عراق و سوریه هستند، بود.  

این روزنامه با اشاره به تجاوز ترکیه به سوریه و حمایت آن از برخی از گروه‌های تروریستی مخالف نظام بشار اسد، نوشت: این در حالی است که همه جهان می‌دانند که ترکیه با اشغال بخش‌هایی از سوریه و عراق از گروه‌های تروریستی حمایت و با آن‌ها رابطه دارد و با باز گذاشتن مرزهای خود به روی آن‌ها اجازه می‌دهد تا هزاران تروریست از کشورهای مختلف جهان در کنار مخالفان نظام سوریه بجنگند و هزاران غیرنظامی بی‌گناه را بکشند.  

نکته قابل توجه در کنفرانس بغداد حضور فرانسه و سخنرانی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور آن و رویاهای پاریس برای بازگشت به دوران استعماری گذشته و منسوخ شده و تلاش برای از بین بردن حافظه تاریخی و آگاهی مردم منطقه بود.  

روزنامه الوطن سوریه با اشاره به اینکه مکرون در سخنرانی خود مدعی شد که کشورش انواع تروریسم که صلح و امنیت جهان را تهدید می‌کند، محکوم می‌کند با درج علامت عجب، اضافه کرد: این در حالی است که پاریس یکی از اصلی‌ترین حامیان بین المللی تروریست‌ها و پناهگاه امن برای آن‌ها پس از اتمام ماموریت‌های خود است و سوری‌ها تمام اظهارات فرانسه در محکومیت نبردهای ارتش سوریه در مقابله با تروریست‌ها را فراموش نمی‌کنند. مردم سوریه فراموش نمی‌کنند که چندی پیش فرانسه آنچه ارتش سوریه برای از بین بردن تروریست‌ها در درعا انجام داد را محکوم کرد و به حمایت از گروه‌های تروریستی از جمله داعش پرداخت.  

"سخنان برخی حاضران در نشست بغداد چه زیبا بود و آنها به‌اندازه کافی آدرس‌های بشردوستانه غلط و ترسناک برای مردم منطقه داشت و خواستار توسعه و ثبات اقتصادی که منجر به ثبات امنیت می‌شود، شدند. این افراد فراموش کردند که چگونه سوریه را از لحاظ مالی و اقتصادی محاصره کرده‌اند و هر گونه توسعه‌ای را در نطفه خفه می‌کنند. آن‌ها فراموش کرده‌اند که پیش از این چگونه عراق را محاصره کرده و میلیونها نفر را کشتند و با بهانه‌های نامناسب که هیچ بنیان قانونی، اخلاقی و بشردوستانه نداشتند باعث مهاجرت صدها هزار نفر از افراد باتجربه و دانشمندان آن شدند."  

روزنامه الوطن با اشاره به اینکه تنها موضع ایران در بین این کشورها که از زبان «حسین امیر عبدالهیان» وزیر امور خارجه این کشور بیان شد، منطقی و بی‌نظیر بود، افزود: وزیر امور خارجه ایران، نقش کشورهای منطقه در حمایت از ثبات عراق با مشارکت کشورهای همسایه به ویژه سوریه را یادآور شد و تاکید کرد که کشورش در رابطه با امنیت و توسعه پایدار منطقه با سوریه در تماس مداوم است و درباره این کنفرانس نیز بصورت مستقیم با دمشق مشورت خواهد کرد و بر نقش مهم کشورهای منطقه در مورد هرگونه ابتکار منطقه‌ای تاکید کرد.  

این روزنامه ادامه داد: در این پیوند (کنفرانس بغداد) امیرعبداللهیان صبح یکشنبه در دومین ایستگاه سفر خارجی خود از زمان انتصاب به عنوان وزیر امور خارجه ایران وارد سوریه می‌شود (شد) تا با مقامات ارشد سوریه دیدار و گفت و گو کند.  

حسین امیر عبدالهیان وزیر امور خارجه ایران امروز با سفر به دمشق از سوی «فیصل مقداد»  وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه مورد استقبال قرار گرفت.  

الوطن با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه ایران در جریان کنفرانس بغداد به آمریکا و سیاست آن در منطقه حمله کرد، افزود: امیرعبدالهیان به این نکته اشاره کرد که آمریکایی‌ها برای مردم منطقه صلح و آرامش به ارمغان نمی‌آورند، بلکه عامل اصلی نا امنی بوده‌اند و این را می‌توان در بسیاری از مردم کشورهای منطقه به وضوح احساس کرد.  

این روزنامه اضافه کرد: کنفرانس «همکاری و مشارکت» بغداد تنها یک جنبه مثبت داشت و آن گفتگوی مستقیم بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس بود که از چندی پیش برای پایان دادن به خصومت دهه ساله گذشته آغاز شد، اما بیانات شرکت کنندگان و بیانیه پایانی آن‌ها به سوالات مطرح شده پاسخ نداد، زیرا آن‌ها سوریه را ترک نکرده‌اند؟.  

حضور سوریه در کنفرانس بغداد می‌توانست چهره تعداد زیادی از دعوت شدگان و فراریان از عدالت بین المللی که به حمایت و تامین مالی تروریست‌ها و سرمایه گذاری در تروریسم که نه تنها سوریه بلکه همه کشورهای منطقه را درگیر کرده است، آشکار کند.