چرا زنان بزهکار می شوند؟

کد خبر۱۷۰۴۶۲
۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۸
سه‌دختری که در باند بزرگ زورگیری عضویت داشتند همراه سایر اعضای گروه همچنان در بازداشت به سر می‌برند و تحقیقات از آنها ادامه دارد. در چند وقت اخیر اخبار متعددی درباره دستگیری زنان و دختران جوان به دلیل ارتکاب جرایم مختلف منتشر شده است. در گفت‌وگو با آرش سیفی، دادیار اظهارنظر دادسرای امور جنایی تهران، به بررسی دلایل ارتکاب جرم توسط زنان پرداخته‌ایم.

بیشتر چه زنانی مرتکب جرم می‌شوند و دلیل آن چیست؟
بیشتر زنانی که آسیب‌پذیر هستند، مرتکب جرم می‌شوند. آنها زنانی هستند که شکست عاطفی خورده‌اند. در رده بعد زنانی هستند که نیاز و مشکلات اقتصادی دارند. این دو دلیل عمده‌ترین دلایل گرایش زنان به جرم است اما اگر بخواهیم این دو را تفکیک کنیم باید گفت مشکل عاطفی بیش از مشکل مالی زنان را در معرض جرم قرار می‌دهد. بررسی‌ها نشان داده است شکست عشقی، بی‌توجهی همسر در افراد متاهل و موارد مشابه در این زمینه نقش عمده‌ای دارند. به غیر از این موارد و فقر اقتصادی، مسایل مربوط به اعتیاد هم در گرایش زنان به جرم تاثیر دارد. البته نباید فراموش کنیم خود اعتیاد، جرم محسوب می‌شود و اگر بخواهیم اعتیاد را هم ریشه‌یابی کنیم باز هم به مسایل عاطفی می‌رسیم. معمولا افرادی بیشتر به سمت اعتیاد می‌روند که در معرض مشکلات عاطفی قرار داشته‌اند.

چرا مشکلات عاطفی باعث می‌شود زنان به سمت جرم بروند چرا به فکر برطرف‌کردن مشکلات‌شان نیستند و سعی نمی‌کنند کمبودهای خود را از طریق معقول و پذیرفته‌شده برطرف کنند؟
اول اینکه بحث درمان در کشور ما خیلی جا نیفتاده است. افراد به درمان خیلی اعتماد ندارند و اشخاصی که در معرض مشکلات اینچنینی قرار می‌گیرند به دلیل همین طرز تفکر، آسیب‌پذیرتر از دیگران هستند. آنها معمولا به قول معروف دم‌دست‌ترین راه را انتخاب می‌کنند. به هر حال درمان، پروسه‌ای طولانی‌مدت است و روند خاص خودش را دارد و اقدامات ویژه‌ای را می‌طلبد ولی بخشی از ارتکاب جرم و این اتفاقات برای زنان تاحدی ناخودآگاه پیش می‌آید یعنی ‌چون در وضعیت‌های خاص آسیب‌پذیر هستند، سریع به سمت ارتکاب جرم می‌روند. البته هستند افرادی که در آن شرایط دنبال درمان می‌روند و این موضوع که زنانی که شکست عاطفی می‌خورند به سمت جرم می‌روند عمومیت ندارد.

زنان چه جرایمی را بیشتر مرتکب می‌شوند؟
در وهله اول جرایم منافی عفت بیشترین جرایم است که زنان انجام می‌دهند، ‌بعد از آن اعتیاد است و بعد از آن جرایم مالی در رتبه سوم قرار دارند.

منظور از جرایم مالی چیست؟
جرایمی که منافع مالی در آنها مطرح است مثلا سرقت، کیف‌قاپی، فالگیری و کلاهبرداری از طریق آن و بقیه جرایمی که به‌دست‌آوردن پول در آن مطرح می‌شود.

‌طبیعتا وقتی زنی جرمی را انجام می‌دهد طبق قانون مجازات می‌شود اما ریشه‌های جرم آنطور که گفتید در جای دیگری است بنابراین به غیر از مجازات واکنش درستی که باید در برابر این افراد داشت، چیست؟
به‌نظر من رفع این مشکل به فرهنگ‌سازی نیاز دارد. باید جایگاه زن در جامعه مشخص شود. هرچند در سال‌های اخیر تلاش‌هایی در این راستا انجام شده است ولی می‌توان گفت تلاش‌ها کم بوده و باز هم باید ادامه داشته باشد چون همه باید بدانند احترام به زن لازم و ضروری است چون به هر حال زن از لحاظ روحی جنس لطیفی است و در کل همان‌طور که گفتم احترام به زن باید فرهنگ‌سازی شود تا در کاهش جرایم هم تاثیر داشته باشد.

آیا سن مشخصی برای ارتکاب جرم در زنان وجود دارد؟
اگر بخواهیم درمورد سن ارتکاب جرایم در زنان صحبت کنیم به آمار نیاز داریم و ما متاسفانه از لحاظ آماری ضعیف هستیم ولی اگر بخواهم نظر شخصی خودم را بر پایه تجربیاتی که داشته‌ام بگویم این است که زنان معمولا از سن 14 یا 15سالگی تعیین‌تکلیف می‌شوند و معمولا جرم را در این سنین شروع می‌کنند البته مردان هم همین‌طور هستند. معمولا افراد از سنی که وارد اجتماع می‌شوند و اجتماع آنها را می‌پذیرد تحت تاثیر اتفاقات محیط و جامعه قرار می‌گیرند و این اثر در آینده هم روی آنها خواهد ماند. می‌توان این‌طور نتیجه گرفت که نوجوانی سن شروع بزهکاری است.

آیا به‌نظر شما آموزش قوانین و نحوه مواجهه با مسایلی که زنان قربانی آن می‌شوند می‌تواند در کاهش جرایم زنان موثر باشد؟
قطعا همین‌طور است آموزش در پیشگیری از جرم صددرصد موثر است. تجربه هم نشان داده است این کار تاثیر دارد. علاوه بر این قانون آیین دادرسی کیفری جدید هم که در حال تصویب است برای زنان حقوقی را در نظر گرفته که نسبت به قبل خیلی بهتر است. همین که در مرحله تحقیقات در نیروی‌ انتظامی حتما باید یک زن حضور داشته باشد و ماموران زن پلیس باید از مجرمان زن تحقیق کنند، ‌به هر حال موثر است. چون زنان راحت‌تر می‌توانند با هم صحبت و مسایلشان را بازگو کنند. اگرچه پیش‌بینی‌هایی هم در قانون شده ولی هرچه بیشتر بشود بهتر است.

پیشنهاد شما برای کاهش جرایم زنان چیست؟
به‌نظر من بیشترین اقدامی که برای کاهش انواع جرایم و به‌ویژه کاهش جرایم زنان موثر است فرهنگ‌سازی است. باید احترام به زنان در جامعه ارتقا پیدا کند و ‌قوانین بیشتری به‌نفع آنها به وجود بیاید که البته این سال‌ها‌ هم قوانین خوبی در حمایت از زنان تصویب شده است اما در این راستا هنوز هم لازم است قوانین حمایتی از زنان بیشتر مورد توجه قرار گیرد من فکر می‌کنم در این صورت زنان کمتر مرتکب جرم شوند.
کد خبر۱۷۰۴۱۰
۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
سرایدار یک مرکز مشاوره ترک اعتیاد صبح امروز قربانی قاتل نامرئی شد.

سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفت‌و گو با ایسنا، در این باره گفت: به دنبال اطلاع سامانه 125 از یک مورد حادثه مشکوک در ساعت 9:10 صبح امروز ستاد فرماندهی آتش‌نشانان ایستگاه 99 را به محل حادثه واقع در خیابان شوش‌شرقی اعزام کرد.

وی با بیان اینکه محل حادثه یک ساختمان دو طبقه قدیمی بود، که از آن به عنوان مرکز مشاوره ترک اعتیاد استفاده می‌شد افزود: آتش‌نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که افراد شاغل در این مرکز پس از مراجعه به محل کار خود متوجه شدند که سرایدار در را باز نمی‌کند که همین موضوع سبب شک آنان و تماسشان با آتش‌نشانی شد.

ملکی با بیان اینکه آتش‌نشانان از طریق تراس وارد این ساختمان شدند خاطرنشان کرد: عوامل آتش‌نشانی پس از حضور در ساختمان با جسم بی‌جان و کبود شده سرایدار این ساختمان در حالی که دهانش پر از کف بود، روبرو شدند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در محل حادثه نیز یک اجاق خوراک‌پزی با شعله روشن قرار داشت افزود: آتش‌نشانان این سرایدار 46 ساله را به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند که آنان پس از بررسی علائم حیاتی مرگ وی را به علت گازگرفتگی تایید کردند.


ملکی استفاده از اجاق خوراک‌پزی و بسته‌بودن منافذ تهویه هوا در این ساختمان را علت مرگ سرایدار اعلام کرد و افزود: برای گرم‌کردن محیط به هیچ عنوان نباید از لوازمی که فاقد دودکش بوده و دارای حرارت مستقیم هستند، استفاده کرد چرا که این لوازم سبب کاهش اکسیژن محیط و مسمومیت افراد حاضر می‌شود.
كميل پروژه‌هاي بيمارستاني كشور 4 هزار ميليارد تومان پول مي‌خواهد
معاون وزير راه و شهرسازي از نياز 4 هزار ميليارد توماني براي تكميل پروژه‌هاي بيمارستاني در كشور خبر داد. به گزارش وزارت راه و شهرسازي، محمد جعفر عليزاده با بيان اين‌كه مجموع ظرفيت پروژه‌هاي بيمارستاني در دست اجراي سازمان مجري ساختمانها و تأسيسات دولتي و عمومي 24 هزار و 200 تخت است، گفت: براي تكميل كل پروژه‌هاي بيمارستاني به اعتباري معادل 4 هزار ميليارد تومان نياز است
صادرات طلاي تركيه به ايران در 9 ماه نخست 2013 يك چهارم شد
درحالي كه صادرات طلاي تركيه به ايران در پي تحريم‌ها يك چهارم شده است رئيس انجمن صادركنندگان جواهرات تركيه ابراز اميدواري كرد با لغو تحريم طلاي ايران براساس توافق هسته‌اي اخير صادرات طلاي تركيه به ايران تاحد قابل ملاحظه‌اي افزايش يابد. به گزارش تسنيم به نقل از حريت، رئيس انجمن صادركنندگان جواهرات تركيه با انتشار بيانيه‌اي تاكيد كرد اگر تحريم‌هاي اتحاديه اروپا عليه ايران لغو شود ممكن است صادرات طلاي تركيه به اين كشور تا حد قابل ملاحظه‌اي افزايش يابد. آيهان گونر در اين بيانيه افزود: چنانچه تحريم‌ها لغو شود ما مي‌توانيم صادرات طلاي خود به تركيه را افزايش قابل ملاحظه‌اي دهيم. مهمتر اين كه تركيه مي‌تواند به ايران جواهرات صادر كند كه البته توسط دولت ايران ممنوع شده است. اگر ما بتوانيم به جاي شمش طلا جواهرات به ايران بفروشيم بسيار به نفع ما خواهد بود. بر اساس توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5 كه هفته جاري در ژنو به امضا رسيد قرار است تحريم تجارت طلاي ايران لغو شود. ايران پيش‌تر با تبديل پول نفت و گاز صادراتي خود به تركيه به طلا تحريم‌هاي بانكي غرب را دور مي‌زد. بر اساس گزارش اداره آمار تركيه اين كشور در 9 ماه نخست سال گذشته ميلادي 4/6 ميليارد دلار طلا به ايران صادر كرده بود اما به دليل تحريم‌هاي غرب اين رقم در مدت مشابه سال جاري ميلادي به 6/1 ميليارد دلار كاهش يافته است
کد خبر۱۷۰۵۱۶
۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۲
رئیس اورژانس کشور اعلام کرد که تاکنون 45 مصدوم ناشی از زلزله برازجان، توسط نیروهای امدادی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی بوشهر به بیمارستان منتقل شده‌اند.

دکتر طالبیان در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح آخرین جزئیات امدادرسانی به مردم زلزله زده دشتستان و برازجان، گفت: در پی وقوع زلزله 5.7 ریشتری عصر امروز، بیمارستان‌های مهر، سلمان فارسی و شهدای خلیج‌فارس میزبان زلزله‌زدگانی بودند که در اثر وقوع این زمین‌لرزه دچار مصدومیت شدند.

رییس اورژانس کشور همچنین از حضور 30 تکنسین اورژانس در محل حادثه خبر داد و گفت:‌ دو دستگاه اتوبوس - آمبولانس و 15 دستگاه آمبولانس - اورژانس نیز در مناطق زلزله زده حاضر هستند.
کد خبر۱۷۰۵۱۴
۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۱
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از مرگ هشت تن در پی وقوع زلزله 5.7 ریشتری در برازجان خبر داد.

به گزارش فرارو، حسن قدمی درباره آخرین وضعیت زلزله برازجان گفت: برابر آخرین آمار تا کنون هشت تن در این زلزله جان خود را از از دست داده‌اند و 44 نفر مجروح شدند.

همچنین فریدون حسنوند استاندار بوشهر اعلام کرد که  نیروهای امدادی در منطقه حضور دارند و برای خدمات رسانی به مصدومان و حادثه دیدگان حاضر هستند.

استاندار بوشهر افزود: ارگان های مختلف امدادی در منطقه هستند و نیازی به حضور مردم در این منطقه نیست.

شاپور رستمی معاون عمرانی استانداری بوشهر نیز از مردم در خواست کرد که منطقه زلزله زده این استان مراجعه نکنند، در صورت نیاز از آنها کمک خواهیم خواست

در همین حال از بوشهر خبر می رسد که ترافیک خطوط ارتباطی تلفن و اینترنت دراستان بوشهر افزایش یافته است.

عصر امروز زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 5.7 درجه در مقیاس ریشتر در ساعت 17 و 21 دقیقه شهرستان دشتستان را لرزاند که باعث رعب و وحشت مردم شد.

این زمین لرزه در موقعیت 51.37 درجه طول جغرافیایی و 29.29 درجه عرض جغرافیایی در مرکز برازجان روی داد.

گزارش ها حاکی از آن است که با توجه به شدت و زمان بالای این زمین لرزه، بسیاری از مردم در خیابان‌ها هستند.

در حال حاضر 22 تیم امدادی با ظرفیت 90 امدادگر در مناطق زلزله زده برازجان حضور دارند