خوراكي‌ها ازگيل.

خوراكي‌ها
ازگيل.
3آذر -82
ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي‌رسد.گل‌هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت‌تر و قهوه‌اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي‌كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي‌زنند. قسمت‌هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل "اردف" و "گيل"بوده است.
خواص ازگيل: 
*ازگيل سرشار از ويتامين‌هاي "ب" و "ث" و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است. 
*ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات كربن است كه مولي انرژي است. 
*ازگيل داراي ماده‌اي به نام تانن است كه بهترين دارو براي درمان عفونت‌هاي روده بزرگ است. 
*ازگيل در تقويت خون بدن مؤثراست. 
*ويتامين "ب" ازگيل، اعصاب را تقويت مي‌كند و از نظر تغذيه اهميت دارد. 
ازگيل را به صورت خام به عنوان ميوه لذيذ، مطبوع و تقويت كننده مصرف مي‌كنند و از آن شربت و كنسرو ازگيل تهيه مي‌كنند. 
*مصرف ازگيل خام يا كنسرو ازگيل در معالجه اسهال ساده اثر قطعي دارد. 
*خوردن ازگيل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بيشتري دارد، در معالجه خونريزي‌هاي داخلي مانند:بواسير، خونريزي رحمي و غيره اثر شفا بخش دارد. 
*ازگيل در معالجه ورم روده به كار مي‌رود، به اين منظور بايد 230 گرم ازگيل رسيده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمي شير حل نموده و مصرف نمود. همچنين در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است. 
*ازگيل قبض كننده روده‌ها است. ازگيل كار روده‌ها را تنظيم مي‌كند. ازگيل ادرار آوراست. 
*ازگيل داراي اسيد ماليك، تانن، اسيد سيتريك و اسيد تاتاريك است و از نظر غذايي شبيه "به"است. 
*ازگيل ميوه‌اي بسيار مقوي است زيرا قدرت اُسمزي خون را بالا مي‌برد.