گزیده ها. قسمت -2

گزیده ها. قسمت -2 . 2 آذر-94
بررسیها نشان می دهد از 11میلیون و 392هزار و227 نفر فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل سال گذشته، پنج میلیون و 813 هزار و 322 نفر غیر فعال، چهار میلیون و 544 هزار و 775 نفر شاغل و یک میلیون و 34 هزار و 129 نفر بیکار هستند.
نتایج آمارگیری نیروی کار سال 93 که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است،بیشترین میزان بیکاری در میان جمعیت فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل رشته های مهندسی و حرفه های مهندسی با 239 هزار و 638نفر است.
همچنین پس از رشته های مهندسی، بیشتر بیکاران دانش آموخته و یا در حال تحصیل به ترتیب در رشته ها بازرگانی با 204هزار و 140نفر و معماری با 126 هزار و 795 نفر در مرتبه های بعدی بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی قرار دارند.
براساس تعریف ارایه شده از مرکز آمار ایران ، تمامی اعضای 10 ساله و بیشتر خانوار ها که در هفت روز قبل از مراجعه مامور آمارگیری شاغل یا بیکار نبوده اند و در یکی از گروه های محصل ، خانه دار ، دارای درآمد بدون کار و سایر ، طبقه بندی شده اند به عنوان جمعیت غیر فعال اقتصادی بشمار می آیند.
بیکاری لیسانس ها بیشتر از سایر سایر مقاطع
بنابراین گزارش ،تعداد 722هزار و 206نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار را مقطع کارشناسی به خود تخصیص داده اند. همچنین این میزان در میان مردان 317هزار و 616 نفر و در میان زنان 846 هزار و 867 نفر است.
نتایج این بررسی نشان می دهد 110هزار و 903 نفر با مدرک دکتری در کشور بیکارند که به تفکیک جنسیت 74 هزار و 653نفر را مردان و 36 هزار و 249 نفر را زنان به خود اختصاص می دهند.
بیکاری زنان دانش آموخته

بر اساس نتایج این گزارش،از یک میلیون 34هزار و 129 نفر فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل بیکار، 546 هزار و 587 نفر(53درصد) را زنان تشکیل می دهند.
بیشترین جمعیت فارغ التحصیلان و یا در حال تحصیل بیکار زن در رشته های بازرگانی ، مهندسی و معماری ثبت شده است.

وضعیت بازار کار ایران به چند لحاظ با مشکل مواجه است .از یکسو نرخ دو رقمی بیکاری حکایت از شرایط ناخوشایند بازار کار دارد و از سوی دیگر بیکاری جوانان، زنان و دانش آموختگان از دیگر ویژگی های ناخوشایند بازار کار ایران محسوب می شود.

سرشماری نفوس و مسکن در ایران از 1335 تا 1385 به موجب قانون هر 10 سال یکبار اجرا شد و نخستین آن 1335 بوسیله اداره آمار عمومی صورت گرفت و سرشماریهای بعدی 1345 ، 1355 ، 1365 ، 1375 و 1385 انجام شد.

سال 1386 براساس مصوبه هیات وزیران فاصله زمانی اجرای سرشماری نفوس و مسکن از 10 به پنج سال کاهش یافت و از دوم تا 22 آبان 1390 در 31 استان ، یکهزار و 139 شهر و 96 هزار و 549 آبادی این سرشماری انجام شد.

حسین نقوی‌حسینی، نماینده ورامین در مجلس، این روزها دوباره کانون اخبار حاشیه‌ای شده است. او که در دوران دولت قبل، همسو با میانه‌روهای مجلس حرکت می‌کرد و حتی در کمیته حقیقت‌یاب مجلس درباره حوادث ٢٢ بهمن قم هم حضور فعال و جدی داشت، در ایام انتخابات سال ٩٢، به ‌عنوان مسئول ستادهای انتخاباتی سعید جلیلی در شهرستان‌های استان تهران منصوب شد تا اولین نشانه جدی جدایی او از مشی میانه‌روهای مجلس آشکار شود.
او البته در آغاز کار دولت روحانی، همچنان چهره‌ای معتدل بود و حتی هنگام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، از اقدام چهره‌هایی نظیر زاهدی و زاکانی در توزیع فایل‌های تخریبی علیه نجفی انتقاد کرد و با آنها مشاجره لفظی داشت. اما رفته‌رفته فاصله او با میانه‌روهای اصولگرا بیشتر شد. مهم‌ترین محور این فاصله هم مذاکرات هسته‌ای بود و او در مواضع هسته‌ای هر روز به طیف مخالفان مذاکرات نزدیک‌تر می‌شد و کار به جایی رسید که به یکی از عناصر فعال در سازماندهی تجمع مخالفان برجام مقابل مجلس تبدیل شد. در این بین او البته یک‌ بار دیگر نیز به‌عنوان سوپراستار تیم مخالفان دولت در مجلس نقش‌آفرینی کرد و آن هم روز استیضاح فرجی‌دانا بود، روزی که باز هم نقوی‌حسینی برخلاف مشی میانه‌روهای اصولگرا، نطقی آتشین در دفاع از استیضاح ایراد کرد و نهایتا اصرار او بر پیروی از مشی تندروها باعث شد تا ضمن کنار گذاشته‌شدنش از کرسی سخنگویی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خردادماه امسال، زمزمه اخراجش از فراکسیون رهروان ولایت هم به‌طور جدی مطرح شود. زمزمه‌ای که دیروز بالاخره رنگ واقعیت به خود گرفت و خبر کنارگذاشتن نقوی‌حسینی از فراکسیون اکثریت مجلس، رسما اعلام شد. بهروز نعمتی از اعضای هیأت‌رئیسه این فراکسیون، دیروز و پس از جلسه علنی مجلس در گفت‌وگو با «شرق»، اعلام کرد که صبح روز یکشنبه در جلسه هیأت‌رئیسه فراکسیون، با توجه به اینکه در موضوع برجام ایشان خرد جمعی فراکسیون را زیر پا گذاشتند، تصمیم گرفته شد از ادامه حضور ایشان در فراکسیون جلوگیری شود.
نقوی‌حسینی: پشیزی ارزش ندارند
شاید این اعلام رسمی کنارگذاشتن نقوی‌حسینی از فراکسیون اکثریت مجلس، در کنار اخبار و تصاویر منتشرشده از نقش او در تجمع غیرقانونی قرچک باعث شده بود که نقوی‌حسینی دیروز با حالتی عصبی در راهروی مجلس به خبرنگاران پاسخ دهد. او در پاسخ به اینکه دلیل مخالفت با جلسه مجوز‌دار و قانونی اصلاح‌طلبان چه بوده، از بی‌مجوزبودن تشکل برگزار‌کننده این همایش سخن گفت و وقتی خبرنگار از او پرسید «مردم از کجا فهمیده بودند که تشکل برگزار‌کننده مجوز ندارد؟» گفت: «به تو چه ربطی دارد که از کجا فهمیده‌اند؟! اگر منظورتان این است که من به مردم گفته‌ام، این را بدانید که من اگر یک سوت بزنم دو هزار نفر آدم جمع می‌شود. ولی آنجا فقط چهارصد نفر آمده بودند
این سخن نقوی‌حسینی در حالی بود که به گواهی تصاویر متعدد منتشرشده از این تجمع غیرقانونی، تعداد افرادی که برای اعتراض به همایش اصلاح‌طلبان جمع شده بودند، بیش از ٥٠ نفر به نظر نمی‌رسید. اما نقوی‌حسینی در ادامه سخنان خود و برای بیان اعتراضش نسبت به فرمانداری که مجوز همایش اصلاح‌طلبان را صادر کرده بود، از الفاظ تندتری استفاده کرد و گفت: «غلط کرده است مجوز داده است». او درباره حاضران در همایش اصلاح‌طلبان هم گفت: «٥٠ نفر جمع شده بودند. کسی نیستند، پشیزی ارزش ندارند، چون فتنه‌گران و محکومان فتنه و بازداشتی‌های زندانی دعوت شده بودند و این همایش برای احیای آنها بود. این خیانت به انقلاب است و مردم برای جلوگیری از عبور از خط قرمز آمده بودند و تا زمانی که فتنه‌گران هستند این رفتارها ادامه می‌یابد».
پاسخ معاون سیاسی استاندار به سخنان نقوی‌حسینی
پاسخ این مواضع نقوی‌حسینی، البته از سوی معاون سیاسی استانداری تهران داده شد و «سیدشهاب‌الدین چاوشی» معاون سیاسی استاندار تهران، در گفت‌وگو با «شرق» با اشاره به سفر هیأت استانداری به «قرچک» برای پیگیری اتفاقات عصر پنجشنبه گفت: «چند مدیر کل که به این شهر سفر کرده‌اند با تعدادی از شهود و همچنین اعضای شورای تأمین شهرستان دیدارهایی داشتند که مطالب در حال جمع‌بندی هستند».
 
او با اشاره به دستور استاندار تهران برای ارائه گزارش اتفاقات تا پایان وقت روز دوشنبه، گفت: «در طول این دو، سه روز دسترسی به برخی از شهود امکان نداشت و به همین دلیل درخواستی خدمت استاندار ارائه کردیم تا فرصت ارائه گزارش اتفاقات قرچک تا آخر هفته تمدید شود». چاوشی درباره موافقت یا عدم موافقت استاندار با این درخواست نیز گفت که ان‌شالله موردموافقت قرار بگیرد. او درمورد اخلالگران هم گفت که «٧٠ درصد آنها از یک شهرستان دیگر یعنی ورامین به قرچک رفته بودند». چاوشی افزود: «گروهی برای یک همایش مجوز گرفته‌اند و گروه دیگری از یک شهرستان دیگر با هدایت و سازماندهی برخی افراد آمدند و قصد اخلال در یک همایش قانونی داشته‌اند». او ادامه داد: «آنها مقابل همایش قانونی ازدحام کردند و برخی شعارهایی دادند ولی با همکاری خوب نیروهای انتظامی و اطلاعاتی و همچنین تدبیر فرماندار این همایش برگزار شد».
معاون سیاسی استاندار تهران در ادامه افزود: «قطعا گزارش این اتفاقات خدمت استاندار و به‌طبع آن خدمت وزیر کشور ارسال خواهد شد». چاوشی همچنین در واکنش به این سخن «نقوی‌حسینی» که گفته بود «فرماندار غلط کرده که مجوز داده»، گفت: «تشخیص ارائه مجوز در صلاحیت و اختیار وزارت کشور است که مسئولیت مسائل داخلی و تأمین امنیت را برعهده دارد. جایگاه نماینده مردم هم به همان میزانی است که قانون مشخص کرده است». اما این تنها واکنش وزارت کشوری‌ها نبود و به جز وزیر کشور که او هم دیروز از برهم‌زدن جلسات قانونی انتقاد کرد، محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزارت کشور، نیز روز گذشته در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در سمنان، با انتقاد از برهم‌زدن جلسات و نشست‌های سیاسی مجوزدار، گفت: «وزارت کشور با برهم‌زنندگان این جلسات از راه قانونی برخورد می‌کند. وزارت کشور از تمامی نشست‌های سیاسی با مجوز، کرسی‌های آزاداندیشی، جلسات سیاسی و سخنرانی فعالان سیاسی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و... استقبال و امنیت آنها را تأمین می‌کند. اگر فرد یا گروهی با برگزاری این جلسات و ماهیت آنها مشکل دارند می‌توانند از طریق قانونی، درخواست‌های خود را مطرح کنند تا وزارت کشور هم از طریق قانونی مطالبات آنها را پیگیری کند».
ادامه این مسیر تولید گروه «فرقان» است
اما واکنش اصولگرایان مجلس به این رفتار چهره‌ای که حالا از فراکسیون اکثریت کنار گذاشته شده هم جالب بود. بهروز نعمتی، دراین‌باره به «شرق» گفت: «در جلسه صبح یکشنبه فراکسیون رهروان هم مطالب و گزارش‌هایی مطرح شد و من فکر می‌کنم وقتی وزارت کشور مجوز صادر کرده، ما باید تابع قانون باشیم». او در ادامه اشاره‌ای معنا‌دار به تجمع مخالفان برجام مقابل مجلس کرد و گفت: «ما اخیرا موارد دیگری هم نظیر تجمع ورامین داشته‌ایم؛ مخصوصا تجمع غیرقانونی که دوستان مقابل مجلس برگزار کردند و هیچ‌گونه مجوزی هم نداشتند اما کسی به آنها تعرض نکرد». نعمتی درباره حضور برخی از افراد در تجمع غیرقانونی مقابل مجلس و تکرار حضور همین افراد در تجمع غیرقانونی قرچک هم گفت: «بالاخره در کشور گروهی هستند که این کارها را انجام می‌دهند و ما از قوه قضائیه خواهش کرده‌ایم که با رفتارهای هنجارشکنانه از طرف هرشخصی که باشد، برخورد کند».
اما اظهارنظر جالب دیگر از سوی منصور حقیقت‌پور، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بیان شد. نکته جالب‌توجه درباره حقیقت‌پور این است که او به همراه نقوی‌حسینی، جهانگیرزاده و بروجردی، اعضای کمیته حقیقت‌یاب مجلس در واقعه ٢٢ بهمن قم را تشکیل می‌دادند. کمیته‌ای که در آن ماجرا با علمای قم نیز دیدار کرده بود و نقوی‌حسینی درباره آن دیدار گفته بود: «تمامی علما و آیات عظام بر لزوم برخورد جدی با ریشه‌های این نوع حرکات تأکید کردند و معتقد بودند که نباید تنها برخورد به عاملان محدود شود بلکه باید با آمران این نوع حوادث که افرادی را برای ایجاد این صحنه‌ها تحریک کردند، نیز برخورد شود».
او که آن روزها در مقابل چهره‌هایی همچون حمید رسایی و کریمی‌قدوسی در صحن مجلس می‌ایستاد و می‌گفت: «چرا باید عده‌ای خودسر، خودشان تفسیر کنند و خودشان اقدام کنند»، حالا در متن حرکتی قرار گرفته که با همین ادبیات از سوی منصور حقیقت‌پور نقد می‌شود؛ حقیقت‌پور درباره حادثه ورامین به «شرق» گفت: «جنس این کارها در کشور معلوم است و ما یک ‌بار اینها را در واقعه ٢٢ بهمن قم، شفاف‌سازی کرده‌ایم. ما آنجا به مسئولیت خود عمل کردیم، موضوع را پیگیری کردیم، گزارش دادیم و گفتیم، اما اگر برخوردی نشده، مقصر دستگاه‌های دیگری هستند که مسئول برخورد با عوامل این حرکات بوده‌اند».
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جنس این نوع حرکات از جنس اتفاقات حرم امام، اتفاقات ٢٢ بهمن قم و اتفاقات حرم امام رضا(ع) علیه آقای ناطق است، تأکید کرد: «همه می‌دانند که این کار چه کسانی است. اما ما فقط می‌توانیم موضوع را مطرح و پیگیری آن را مطالبه کنیم. ما قوه‌مجریه یا قوه قضائیه نیستیم که امکان برخورد داشته باشیم».
حقیقت‌پور با تأکید بر اینکه مصونیت نمایندگی شامل حال نمایندگانی که با این جنس حرکات همراهی می‌کنند، نمی‌شود، گفت: «وقتی بالاترین مقام این کشور قانونمند و قانون‌گراست و می‌گوید مسئله برجام از طریق مجلس و با سازوکار قانونی انجام شود، دیگر من نماینده یا دیگران چه کسی هستیم که فوق قانون رفتار کنیم؟ به نظر من همه باید به قانون احترام بگذاریم و یک‌ بار برای همیشه، بساط خوداجتهادی را از کف خیابان‌ها جمع کنیم. چون قرار نیست که ما هفتاد و چند ‌میلیون مجتهد داشته باشیم که در امور سیاسی خودشان اجتهاد کنند و خودشان عمل کنند، چون ادامه این مسیر به تولید «فرقان» منتهی خواهد شد».منبعروزنامه شرق

شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیه ای خطاب به زائران اربعین حسینی، از آنان خواست با رعایت توصیه های ارتباطی، خدمات مورد نیاز خود را با کیفیت مناسب و بیشترین امکان برقراری تماس، دریافت کنند.
به گزارش مهر، شرکت ارتباطات زیرساخت خطاب به زائران امام حسین (ع) در ایام اربعین حسینی، توصیه هایی را ارائه کرد.             
۱. قبل از عزیمت به عتبات عالیات، از پرداخت آخرین قبض موبایل خود مطمئن شوید.
۲. حتی الامکان قبل از سفر، دریافت پیامک های تبلیغاتی بر روی موبایل خود را مسدود کنید.

۳. حتی المقدور سیم کارت های اپراتورهای مختلف ایرانی را به همراه داشته باشید.

۴. برای استفاده از امکانات ارتباطی بهتر با حفظ جنبه های امنیتی از گوشی های هوشمند استفاده کنید.

۵. قبل از نزدیک شدن به نواحی مرزی عراق، که احتمال تداخل شبکه های رادیویی دو کشور بیشتر می شود تنظیمات گوشی را به گونه ای انتخاب کنید که انتخاب شبکه (Network) بر روی آن به صورت  دستی (Manual) انجام شود.

۶. از تماس های تلفنی غیر ضرور و مکرر اجتناب کنید.

۷. مدت زمان مکالمه خود را کاهش داده، طول پیامکهای ارسالی را کم کنید.این کار ضمن کاستن از هزینه های شما، فرصت بهتری را برای سایر زوار ایجاد می کند.

۸. برای تماس های خود ساعت معینی را مشخص نکنید و تماس ها را در طول شبانه روز توزیع کنید. قطعا در ساعت استراحت سایرین، برقراری ارتباط بهتر انجام می شود.

۹. در صورت غیر موفق بودن تماس، از تماس های مکرر در همان لحظه خودداری و این کار را به ساعت دیگری موکول کنید.

۱۰. زائرانی که به صورت خانوادگی و یا گروهی مسافرت کرده اند، یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب و سعی کنند تمامی تماس هایشان با ایران، از طریق وی صورت گیرد.

۱۱. برنامه و قرار ملاقات خود را به نحوی تنظیم کنید که برای پیدا کردن همسفران نیاز کمتری به استفاده از تلفن همراه و ارسال و دریافت پیامک داشته باشید.

۱۲. از برقراری تماس در مکان های تمرکز و تجمع زوار تا حد امکان خودداری کنید.

۱۳. حتی الامکان، از برقراری تماس تلفنی و ارسال پیامک در حین حرکت و جابجایی خودداری کنید.

۱۴. امکان برقراری مکالمات تلفنی از شبکه ثابت بیشتر است، لذا حتی الامکان تماسهای خود را از محل اقامت و یا هتل های محل استقرار انجام دهید.

۱۵. برای برقراری تماس با تلفن ثابت در ایران، ابتدا شماره ۰۰۹۸ و سپس شماره تلفن ثابت در ایران به همراه کد شهر مورد نظر را (بدون صفر کد) شماره گیری کنید. برای تماس با تلفن همراه در ایران ابتدا شماره ۰۰۹۸ و سپس شماره موبایل را (بدون صفر اول شماره) شماره گیری کنید.

۱۶. گوشی موبایل خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید و در حفظ و نگهداری از آن کوشا باشید. مسئولیت سوء استفاده های احتمالی برعهده شماست.

۱۷. اگر اقدام به خرید سیم کارت عراقی کردید، مراقب کلاهبرداری های احتمالی باشید.

رئیس سازمان بازرسی گفت: در پرونده خاوری، بزرگنمایی شده و افراد دیگری نیز مانند این فرد وجود دارند؛ اتفاقاً موردی وجود دارد که تلفنی با آن ارتباط داریم و وی در حدود 100 میلیارد تومان مشابه کاری که بابک زنجانی انجام می‌داد از وزارت نفت پول می‌گرفت

به گزارش تسنیم؛ ناصر سراج امروز در حاشیه نشست خبری با قائم مقام وزیر نظارت جمهوری خلق چین در محل سازمان بازرسی کل کشور درباره اقدامات نظارتی صورت گرفته در قراردادها در دوران پساتحریم اظهار داشت: در دوران پساتحریم با مسئولان و مراکز دولتی هماهنگی‌های خوبی صورت گرفته که بر قراردادهای دولتی نظارت بیشتری صورت گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر دستور بازرسی و نظارت در خصوص سیل مازندران و ایلام خاطرنشان کرد: اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و گزارش آن به مراکز مربوطه ارسال و مشخص شده که چه افرادی تا چه حدودی مسئولیت دارند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دادگاه بابک زنجانی و مدعیات وی در خصوص پرونده 5 میلیاردی و اینکه وی گفته بود اگر وزارت نفت مدعی است پرونده آن 5 میلیارد را تهیه کند، تصریح کرد: بنده در جریان این پرونده نیستم.

قاضی سراج در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر صحت دستگیری یکی از پسران وزرای سابق در پرونده نفت و دخالت وی در این پرونده تصریح کرد: من این موضوع را در روزنامه‌ها خوانده‌ام اما پرونده دکل نفتی توسط دادسرا کامل شده و فکر می‌کنم کیفرخواست آن صادر شده باشد؛ در مورد قسمت دوم این پرونده نیز که وزیر نفت اعلام کرده بود استعلام کرده‌ایم و گزارشات آن در حال بررسی است، چون گزارشات محرمانه است اسمی از افراد نمی‌توانم بیاورم.

وی درباره آخرین پرونده آنتونوف اظهار داشت: گزارش این پرونده تکمیل شده و در مجتمع جنایی در حال بررسی این پرونده هستیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه معمولاً عادت شده بخاطر محرمانه بودن پرونده‌ها اسمی از افراد نمی‌آورند و این محرمانه گفتن‌ها نتیجه‌ای نخواهد داشت، گفت: واقعاً اینگونه نیست و اگر پرونده‌ها به نتیجه برسند، قطعاً نام افراد اعلام خواهد شد و سیاست قوه قضائیه در اعلام این موارد است.

قاضی سراج در رابطه با اقداماتی که در پرونده خاوری صورت گرفته است، تصریح کرد: در پرونده خاوری، بزرگنمایی شده و افراد دیگری نیز مانند این فرد وجود دارند؛ اتفاقاً موردی وجود دارد که تلفنی با آن ارتباط داریم و وی در حدود 100 میلیارد تومان مشابه کاری که بابک زنجانی انجام می‌داد از وزارت نفت پول می‌گرفت و این پرونده در حال پیگیری است و 60 میلیارد تومان از این اموال خوشبختانه کشف شده است و خانه و ماشین‌های آخرین مدل نیز کشف و در اختیار سازمان بازرسی قرار گرفته است ولی شیوه کشف را نمی‌توانیم توضیح دهیم؛ در حال حاضر نیز با استفاده از یکی از مدیرکل‌ها با این فرد ارتباط داریم.

وی در ارتباط اتفاقات تازه دیگری که در پرونده خاوری افتاده است، گفت: دولت جدید کانادا موضعش نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است و انشاءالله بتوانیم ارتباط خوبی را در این زمینه شکل دهیم و از این طریق افرادی که پناهنده شده‌اند را برگردانیم کما اینکه چند نفر را هم برگردانده‌ایم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: افرادی مثل خاوری افراد بزرگی نیستند و جمهوری اسلامی ایران افرادی مانند ریگی را دستگیر کرده است.