گزیده ها 25 دی - 94

گزیده ها 25 دی - 94
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اتمام کار در رآکتور آب سنگین اراک گفت: عصر امروز کارهای ما توسط بازرسان آژانس راستی آزمایی می‌شود.
به گزارش ایسنا بهروز کمالوندی در مصاحبه با خبر نیمروزی سیما با اشاره به این‌که «در مراحل پایانی رآکتور اراک هستیم و کار طی امروز و فردا به پایان می‌رسد» ادامه داد: وارد دوره مهمی می‌شویم، دوره‌ای که ایران تمام فعالیت هسته‌ای خود را از جمله تحقیق و توسعه خواهد داشت و غنی‌سازی با یک افق بسیار روشن و رسیدن به ظرفیت صنعتی صورت می‌گیرد. آن‌چه اهمیت دارد این است که بعد از دو سال کار فشرده به‌ویژه در حوزه های حقوقی و سیاسی، کار بزرگی صورت گرفته است.
وی افزود: در مقابل جمهوری اسلامی ایران، قدرت‌های بزرگی قرار دارند و این قدرت‌ها پذیرفتند احترام به حقوق هسته‌ای ما بگذارند. الآن در شرایط بسیار مطلوبی به لحاظ افق رسیدن به تولید سوخت هسته‌ای هستیم. از روز اجرای برجام تحریم‌های ظالمانه برداشته می شود و ان‌شاءالله افق خوب اقتصادی را شاهد خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هم اکنون قلب رآکتور اراک خارج شده است یا نه گفت: دیروز مرحله نهایی بخش مرکزی را انجام دادیم و حفره های بخش مرکزی با سیمان پر شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ابتدا قرار بود این بخش چند تکه شود، به این دلیل می خواهیم آن را به عنون نماد صنعت هسته‌ای خودمان نگه داریم و این کار تمام شده است و عصر امروز بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را راستی‌آزمایی می‌کنند و در گزارش آن‌ها قید می‌شود. فکر می‌کنم یکی، دو ساعت کار کوچک که ما داریم ظرف امروز و فردا انجام خواهد شد و فکر می‌کنم رسیدن به مرحله اجرا خیلی نزدیک است.
وی همچنین با اشاره به این‌که «بخش عمده‌ای از رآکتورحفظ و فقط بخش مرکزی آن با سیمان پر می‌شود» گفت: بخش مرکزی همانند توپی یک قفل در به شمار می‌رود که توپی را درمی‌آوریم و یک توپی جدید جایگزین آن می‌کنیم و جای توپی قدیم سیمان تزریق می‌شود و مهم این است که بخش اصلی رآکتور حفظ می شود. در آینده گزارش‌های مربوط به این فعالیت ارائه خواهد شد.
وی گفت: اقدامات عملی دو طرف انجام شده است و کارهای نوشتاری مربوط به این اقدامات در وین در حال انجام است و فکر می کنم طی امروز و فردا وارد مرحله اجرا شود.
کمالوندی در پاسخ به سوالی در این خصوص که چه کسانی در مرحله بازطراحی رآکتور اراک حضور خواهند داشت؟ افزود: چینی‌ها در این بازطراحی حضور خواهند داشت و کشورهای دیگری نیز تعهدات خودشان را در حوزه های مختلف از جمله طراحی، ‌بازنگری در طراحی و ‌تامین تجهیزات به ما اعلام کرده‌اند. اراده متخصصان ایرانی دراین است با توجه به داشتن توانایی، خود این اقدامات را انجام بدهند. آن‌چه مهم است ما کار فرعی را به خارجی ها واگذار می کنیم و کارهای اصلی در اختیار ایرانی ها خواهد بود.
دستگیری 10 ملوان آمریکایی در روز سه‌شنبه توسط ایران جلسات متعدد پرخروشی را در تهران و واشنگتن به راه انداخت. مقامات نگران در هر دو پایتخت یک هدف داشتند؛ تضمین این‌که این اتفاق توافق هسته‌ای بین دو کشور با تاریخچه‌ای طولانی در خصومت را خراب نکند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، این حادثه به چندین تماس تلفنی بین جان کری وزیرخارجه ایالات متحده وهمتای ایرانی‌اش محمد جواد ظریف محدود شد. این دو در خلال ماه‌ها مذاکرات شدید بر سر برنامه‌های هسته‌ای ایران روابط نزدیکی را شکل داده‌اند. در حالی‌که دولت‌های ایالات متحده و ایران برای کسب جزئیات بیشتر این حادثه در تلاش بودند، این دو وزیر خارجه دست کم 5 بار با یکدیگر تماس تلفنی داشتند.
مقامات ایرانی درباره این حادثه گفتند:‌ تحقیقات فوری درباره این‌که آیا ملوانان آمریکایی به عمد وارد آب های ایران شده اند یا نه را شروع کردند و در نهایت آن‌ها آزاد شدند.
جلسات مقامات رده بالا در واشنگتن مانند تهران برگزار شد و مقامات دولتی و ارشد امنیتی دست کم سه بار تشکیل جلسه دادند.
این حادثه دراماتیک در خلیج فارس که دولت ایالات متحده در ابتدا امید داشت آن را پنهان نگه دارد، درست چند ساعت پیش از سخنرانی سالانه باراک اوباما در کنگره آمریکا علنی شد.
جان کری هنگامی که داشت به همراه‌ کارتر وزیر دفاع آمریکا با همتایان فیلیپینی‌اش در طبقه هشتم وزارت خارجه دیدار می‌کرد از دستگیری ملوانان در قایق کوچک در ساعت 12:30 به وقت آمریکا اطلاع یافت. کری بلافاصله عذرخواهی کرد و به دفترش در طبقه هفتم رفت. بر حسب تصادف او در ساعت 12:45 به وقت آمریکا برنامه تماس تلفنی با ظریف را داشت.
طبق گفته یک مقام ارشد وزارتخارجه آمریکا ، کری در حالی‌که خواستار آزادی سریع ملوانان آمریکایی بود،‌به ظریف گفت:‌ ما می‌توانیم این حادثه را به ماجرای خوبی که برای هر دوی ما خوب است تبدیل کنیم.
این مقام رسمی افزود: جان کری این پیام را در تماس های بعدی نیز تکرار کرد. چیزی که اهمیت داشت توافق هسته‌ای بود که هر دو وزیر خارجه بر روی آن وقت زیادی گذشته بودند و تلاش زیادی برای حفاظت از آن انجام داده بودند.
در واشنگتن توافق هسته‌ای از طرف اکثریت جمهوری‌خواهان کنگره در معرض حملات شدیدی قرار گرفت و آن‌ها اوباما را به ضعف متهم کردند و مدعی هستند که ایرانیان قابل اعتماد نیستند.
در تهران هم اهمیت این موضوع کم نبود. انتظار می‌رود روز اجرای رسمی توافق هسته‌ای در چند روز آینده آغاز شود که پس از رفع تحریم‌های اقتصادی در ازای کاهش فعالیت‌های هسته‌ای ایران میلیاردها دلار برای ایران به همراه دارد.
یک مقام رسمی ایرانی درباره برخورد با تفنگداران نیروی دریایی آمریکا گفت: مقامات بر ضرورت نشان دادن رفعت اسلامی و رفتاری مناسب با سربازان اسیر به ویژه با ملوان خانم تاکیدکردند. پس از این‌که مشخص شد نیت پلیدی از سوی این ملوانان وجود ندارد دستور آزادی آن‌ها صادر شد.
یک ملوان آمریکایی در گفت‌وگو تلویزیونی با عذرخواهی نسبت به این حادثه گفت قایق‌ها به اشتباه وارد آب‌های ایران شدند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با موضوع بازداشت نیروهای آمریکایی در خلیج فارس، به بیان جزئیاتی در این رابطه پرداخته است.
به گزارش فارس، خبرگزاری رویترز در گزارشی با موضوع بازداشت و آزادی 10 نظامی آمریکایی توسط سپاه پاسداران، نوشته است که بلافاصله پس از بازداشت این افراد، مقامات دو کشور در پایتخت‌های خود برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها وارد عمل شدند.
رویترز با بیان اینکه وزرای خارجه ایران و آمریکا دستکم 5 بار با تلفنی با یکدیگر صحبت کردند،‌ نوشته است که نهایتا رایزنی‌های دوجانبه به آزادی این نظامیان که به صورت غیرقانونی وارد آب‌های ایران شده بودند، منجر شد.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام ایرانی نوشته است که آیت الله علی خامنه‌ای رهبر انقلاب پس از بازداشت این افراد خواستار تحقیق در این رابطه شده‌اند و دستور داده‌اند که مشخص شود که آیا این افراد به عمد وارد آب‌های ایران شده‌اند یا نه. به نوشته رویترز، دستور نهایی آزادی این نیروها از سوی رهبری صادر شده است.
به ادعای رویترز، نظیر مقامات آمریکایی، در تهران هم جلساتی برای بحث در مورد این موضوع برگزار شد. به گفته یک مقام ایرانی که خواسته نامش فاش نشود، دستکم سه جلسه با حضور مقامات ارشد دولتی و امنیتی ایران از جمله حسن روحانی رئیس‌جمهور، برگزار شده است.
یک مقام ایرانی دیگر نیز گفته است که مقامات مختلف نظرهای متفاوتی در مورد نحوه برخورد با موضوع داشته‌اند.
رویترز نوشته است که دولت آمریکا «در ابتدا امیدوار بود که این قضیه پنهان بماند»، اما نهایتا خبر بازداشت نظامیان آمریکایی در حالی منتشر شد که تنها چند ساعت به نطق سالانه باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا زمان مانده بود.
به نوشته رویترز، جان کری وزیر خارجه آمریکا زمانی متوجه این حادثه شده که به همراه اشتون کارتر وزیر دفاع این کشور در طبقه هشتم ساختمان وزارت خارجه آمریکا در حال دیدار با همتایان فیلیپینی خود بوده‌اند.
رویترز نوشته است: «کری تقریبا بلافاصه عذرخواهی کرد و به دفترش در طبقه هفتم رفت. این اتفاق در حالی افتاد که وی از قبل قرار بود حدود ساعت 12:45 (به وقت واشنگتن) به (محمد جواد) ظریف (وزیر خارجه ایران) تلفنی صحبت کند
به نوشته رویترز، کری خطاب به ظریف گفته است: «ما می‌توانیم این قضیه را به داستانی خوش برای هر دویمان تبدیل کنیم

رویترز به نقل از مقام ایرانی مورد استناد خود، نوشته است که رهبر انقلاب «بر لزوم نمایش رحمانیت اسلامی و رفتار خوب با سربازان بازداشت شده، به خصوص با ملوان زن تأکید» کردند.
به گفته این مقام ایرانی، رهبری پس از کسب اطمینان از تعمدی نبودن ورود نظامیان آمریکایی به آب‌های ایران، با آزادی آن‌ها موافقت کرده‌اند.
رویترز نوشته است که کانال مستقیم ارتباطی میان کری و ظریف که «یکدیگر را جان و جواد صدا می‌کنند»، نقش مهمی در فیصله این مسئله داشته است. پیش از این دنیس مک دانف مسئول دفتر اوباما هم گفته بود که این کانال ارتباطی در حل این موضوع اثرگذار بوده است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است که کری و ظریف ساعت 1، 2، 3:15 و 10:30 (به وقت واشنگتن) تلفنی صحبت کرده‌اند و پس از آن هم یک گپ مختصر داشته‌اند. به گفته وی، کری در این تماس‌ها خواستار آزادی سریع این افراد و مراقبت از سلامت آن‌ها شده است.
رویترز در ادامه تلاش کرده آزادی این نیروها را به تلاش طرفین برای اجرای توافق هسته‌ای مرتبط کند و نوشته است که هر دو طرف تلاش کردند تا این قضیه بر روند اجرای برجام اثر نگذارد.
به گفته مقام وزارت خارجه آمریکا، نهایتا در سال 3:15 به وقت واشنگتن، ظریف به کری اعلام کرده است که نظامیان آمریکایی احتمالا آزاد می‌شوند. این مقام آمریکایی گفته است که ظریف به کری اعلام کرده که بازداشتی‌ها احتمالا با طلوع آفتاب آزاد می‌شوند،‌ چراکه انتقال آن‌ها در تاریکی شب ایمن نبوده است.
رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران آلودگی هوا را هفتمین عامل خطر برای سلامت انسان دانست و گفت: این در حالی است که در سال‌های گذشته این عامل جزو 10 عامل خطر آفرین برای سلامت انسان محسوب می‌شد.
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر ندافی در میزگرد تخصصی چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا با اشاره به پیشرفت‌های بشر در زمینه شناسایی عوامل محیطی موثر در بروز بیماری‌ها افزود: شناخت بشر در این زمینه از حد اثرات عوامل محیطی بر روی سلول و ژن و اثرات آن بر روی ارگانیزم‌های بدن فراتر رفته و در این حوزه هیچ ابهامی وجود ندارد.
وی با اشاره به مطالعات جهانی بر روی اثرات آلودگی‌های هوا بر روی سلامت انسان، اظهار داشت: جدیدترین یافته‌های محققان که در قالب بیانیه سازمان ملل منتشر شده حاکی از «سرطان زا بودن آلودگی‌ هوا و ریزگردها» است.
ندافی، با تاکید بر این که در حال حاضر 35 میلیون نفر از جمعیت کشور در مناطقی با آلودگی هوا و ذرات معلق به عنوان مهمترین منبع آلودگی زندگی می‌کنند، ادامه داد: از این رو هر اقدامی که در زمینه رفع آلودگی هوا صورت گیرد اثرات آن قشر عظیمی از جامعه را در بر خواهد گرفت.
رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا هفتمین عامل خطر برای سلامت انسان اعلام شده که از این رو لازم است وزارت بهداشت به این حوزه ورود جدی داشته باشد.
وی، محاسبه میزان بار بیماری‌ها را بر اساس نرم افزار خاصی در این حوزه دانست و توضیح داد: این نرم افزار بر اساس اطلاعات سایر کشورها تدوین شده است ولی ما برای استفاده از آن می‌توانیم اطلاعات بومی چون آلودگی هوا و مرگ و میر پایه کشور را وارد کنیم.
ندافی با اشاره به برخی از انتقادات در خصوص میزان اعتبار و دقت داده‌های این نرم افزار و تفاوت در آمارهای ارائه شده از طریق این نرم افزار، خاطر نشان کرد: در صورتی که از این نرم افزار به طور صحیح استفاده شود دقت داده‌های آن زیاد است.
رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا با تاکید بر این که آمار مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا با استفاده از آمار بهشت زهرا صحیح نیست، افزود: از آنجایی که عوامل دیگری چون آنفلوآنزا را در کشور داریم از این رو تکیه بر آمار بهشت زهرا برای برآورد میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا صحیح نیست.