گزیده ها 13 اردیبهشت - 95

گزیده ها 13 اردیبهشت - 95
«نسیه‌فروشی» آپارتمان‌های مسکونی در 10 روز اول اجرای طرح، به رغم مراجعه دست‌کم 1000 نفر متقاضی خرید، با غیبت معنادار سازنده‌ها در محل انجام معامله روبه‌رو شد. گزارش «دنیای اقتصاد» در قالب تحقیقات میدانی صورت گرفته از 7 شعبه بانک عامل بخش مسکن که مسوولیت راه‌اندازی بازار فروش قسطی را از جانب بانک مرکزی برعهده گرفته‌اند، حاکی است: وعده 6 ماه اخیر سازنده‌های مسکن مبنی‌بر آمادگی‌شان برای فروش نقد و اقساط آپارتمان‌های نوساز به بازار مصرف، تا این لحظه توخالی بوده، طوری که طی بیش از یک هفته‌ گذشته از اجرای طرح «نسیه‌فروشی»، «صندلی خالی» سمت عرضه، در عمل به «پوچ‌فروشی» در بازار جدید معاملات ملک تبدیل شده است.
طرح «فروش قسطی» مسکن با پیشنهاد سازنده‌ها در سال گذشته آن هم با هدف گشایش یک کانال مالی پیش روی خریداران مطرح شد و بلافاصله موضوع رسمیت بخشیدن به این طرح توسط بانک مسکن در دستور کار برای اخذ مجوزهای لازم قرار گرفت. ماه گذشته این بانک با دریافت مجوز، طرح «فروش قسطی» را کلید زد و با فراهم کردن امکان فروش نقد و اقساط واحد مسکونی در شعب مرکزی، آمادگی خود برای ارائه تضمین لازم بابت «پرداخت قسطی حداکثر 150 میلیون تومان از بهای معامله توسط خریدار» به فروشنده را اعلام کرد.
اما در فاصله ابتدای اردیبهشت تا کنون که 10 روز اول اجرای این طرح محسوب می‌شود، تقاضا برای معامله قسطی آپارتمان مسکونی در این بانک، کاملا «یک‌طرفه» بوده و هنوز هیچ سازنده‌ای برای فروش نسیه به شعب مراجعه نکرده است. بررسی‌ها در بازار مسکن نشان می‌دهد: برخی سازنده‌ها به دلیل محاسبات غلط خود درباره آینده معاملات ملک، از فروش قسطی منصرف شده‌اند و گروهی دیگر، در حال حساب و کتاب برای تعیین نرخ سود مبلغ اقساط هستند!
این در حالی است که بازار آپارتمان‌هایی که قابلیت فروش قسطی را در بین متقاضیان دارند، در ماه‌های آتی بعید است با افزایش قیمت و حتی افزایش حجم تقاضا روبه‌رو شود. شرایط تعیین شده در طرح تضمین فروش قسطی در بانک مسکن به گونه‌ای است که نیمی از بهای آپارتمان و تا سقف 150 میلیون تومان، از سمت بانک، برای پرداخت قسطی، تضمین می‌شود. بنابراین برای بهره‌برداری حداکثری از طرح، واحدهای بالای 300 میلیون تومان باید به این بازار عرضه شود که در این صورت، آپارتمان‌های کم‌متراژ و مناسب دهک‌های متوسط رو به پایین، سهم زیادی در بازار قسطی فروشی ندارد. از طرفی، تعیین اقساط حداکثر 3 میلیون تومانی در هر ماه و تقسیط مبلغ قسط برای دوره 50 ماهه در این طرح سبب شده مخاطبان فروش قسطی آپارتمان،‌ عمدتا گروه خانوارهای با درآمد بالا باشد که توان پرداخت این میزان قسط در بازه زمانی 4 ساله را دارند. این در حالی است که غالب نوسازهای فروش نرفته در رکود مسکن دو سال اخیر، آپارتمان‌هایی از همین جنس بوده‌اند و در حال حاضر اگر چه قیمت مسکن در تهران به تثبیت رسیده است اما طبق پیش‌بینی‌ها، سطح قیمت واحدهای متراژ بزرگ همچنان شکننده و غیر قابل افزایش است. بنابراین در شرایط فعلی، منفعت فروش قسطی برای این نوع آپارتمان‌ها به مراتب بیشتر از فرصت‌سوزی به امید فروش نقدی به بازار تقاضا است. در این میان، از آنجا که تسهیلات غیرنقدی 150 میلیون تومانی در طرح فروش قسطی، از سقف وام‌های جدید خرید مسکن، 40 میلیون تومان بالاتر است، احتمال فروش در بازار نسیه،‌ بیشتر از بازار نقد است.
در این میان، سازنده‌ها برای قسطی‌فروشی، دنبال اعمال نرخ سود 10 تا 11 درصد بر بخش غیرنقد بهای معامله هستند که با احتساب کارمزد 36/ 2 درصدی بانک مسکن برای تضمین معامله، هزینه خرید برای خریدار رقمی معادل حداکثر 14 درصد خواهد شد. آن طور که محاسبات بانکی نشان می‌دهد، این میزان سود، از نرخ سود کنونی تسهیلات خرید مسکن کمتر است و از این منظر، شرایط به نفع خریداران است مشروط بر آنکه، سازنده‌ها به دنبال تعیین نهایی نرخ سود بالاتر نروند. کارشناسان معتقدند: در شرایط فعلی که سمت تقاضای مسکن به خرید قسطی آپارتمان با شرایط تعیین شده، واکنش مثبت نشان داده است، سمت عرضه نیز باید از فرصت پیش‌رو بهره‌برداری کند و واحدهای رسوب‌شده در بازار را به فروش برساند. مسوولان بخش مسکن در نظر دارند یک ماه پس از اجرای این طرح، چنانچه با تداوم بی‌میلی سازنده‌ها روبه‌رو بودند، شرایط فروش قسطی را تسهیل کرده و اجازه انجام معامله غیرنقد برای واحدهای غیرنوساز را نیز صادر کنند.
همچنین قرار است سامانه‌ای اینترنتی برای ثبت‌نام همه متقاضیان فروش غیرنقد واحد مسکونی راه‌اندازی شود. با گذشت یک هفته از شروع طرح فروش قسطی مسکن در 7 شعبه بانک مسکن پایتخت و شعب مرکزی این بانک در سایر شهرها، متولیان بانکی تضمین خرید قسطی آپارتمان اعلام کردند هنوز هیچ سازنده‌ای لیست معرفی واحدهای قابل فروش در این طرح را به شعب تعیین شده ارائه نکرده است. سازندگان و برخی تشکل‌های ساختمانی که از مدت‌ها قبل برای فروش قسطی واحدهای نوساز و آماده خود اعلام آمادگی و تمایل کرده بودند هنوز یک مورد آپارتمان هم به شعب منتخب بانک مسکن معرفی نکرده‌اند.
بنا بر اظهار مدیران و کارکنان دایره اعتبارات شعبه مرکزی و 7 شعبه منتخب بانک مسکن در شهر تهران، هم اکنون متقاضیان خرید قسطی مسکن می‌توانند ضمن معرفی آپارتمان مورد نظرشان، همراه با سازنده یا مالک آن به بانک مراجعه کرده و مراحل خرید قسطی و تضمین بازپرداخت اقساط در شعب تعیین شده را به انجام برسانند. هم‌اکنون در شهر تهران هفت شعبه منتخب شامل شعبه‌های سعادت‌آباد، یوسف‌آباد، میرداماد، شهدا، کریمخان، توپخانه و آیت‌الله کاشانی به‌عنوان شعب منتخب طرح تضمین بازپرداخت اقساط استفاده از تسهیلات غیر نقدی خرید مسکن، از سوی مدیریت این بانک انتخاب و عملیات مربوط به فروش قسطی آپارتمان را از ابتدای هفته گذشته آغاز کرده‌اند.
 
سازنده‌ها آپارتمان معرفی نکرده‌اند!
در شرایطی که سازندگان و بسازوبفروش‌ها هنوز تمایل اولیه خود را برای فروش قسطی واحدهای خود عملی نکرده‌اند و لیست آپارتمان‌های مناسب برای فروش قسطی را در اختیار شعب بانکی مشخص شده قرار نداده‌اند، متولیان تضمین بازپرداخت اقساط طرح فروش قسطی آپارتمان در شعب منتخب بانک مسکن به «دنیای اقتصاد» اعلام کردند: هر چند هنوز هیچ لیستی از فهرست واحدهای فروش اقساطی از جانب بسازوبفروش‌ها به بانک مسکن و شعب منتخب ارائه نشده است اما تضمین خرید قسطی آپارتمان در این شعبه‌ها مطابق با ابلاغیه بانک مسکن در هفت شعبه در شهر تهران و شعب مرکزی در سایر شهرها، قابل انجام است.
به این ترتیب، متقاضیان خرید قسطی مسکن می‌توانند ابتدا با پیدا کردن آپارتمان مورد نظر خود و توافق با سازنده یا مالک آن، با در دست داشتن مدارک اعلام شده در بخشنامه فروش قسطی به شعبه‌های تعیین شده بانک مسکن برای تنظیم قرارداد تضمین بازپرداخت اقساط از سوی این بانک مراجعه کنند. این مراجعه در حجم زیادی روزانه در شعب انجام می‌شود.
مسکن قسطی تعطیل نیست!
مسوولان اعتبارات بانک مسکن در شرایطی از آغاز طرح تضمین خرید اقساطی مسکن از ابتدای هفته گذشته خبر می‌دهند که چند روز پیش گروهی از سازنده‌ها که پیش‌تر برای فروش اقساطی آپارتمان‌های نوساز وآماده عرضه خود اعلام آمادگی کرده بودند از توقف این طرح تا زمان اعلام لیست سازندگان به شعب مرکزی و منتخب بانک مسکن خبر داده بودند!
موضوعی که بلافاصله از جانب بانک مسکن تکذیب شد. این در حالی است که بانک مسکن از شنبه هفته قبل بخشنامه طرح تضمین فروش قسطی مسکن را به شعب تعیین شده خود در شهر تهران و شعبه‌های مرکزی در سایر شهرها ابلاغ کرده است. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از 7 شعبه منتخب بانک مسکن در شهر تهران که ماموریت دارند بازپرداخت اقساط تسهیلات غیر نقدی تا سقف 150 میلیون تومان را بین سازنده و خریدار تعهد کنند نشان می‌دهد هم اکنون به دلیل عدم معرفی لیست آپارتمان‌های نوساز از طرف سازنده‌ها، معاملات قسطی مسکن در همان فاز ابلاغ به شعب، متوقف مانده است.
به این معنا که متقاضیان خرید قسطی مسکن که پیش از این و بر مبنای وعده سازندگان برای ارائه لیست آپارتمان‌های اقساطی، منتظر معرفی فهرست واحدهای قابل فروش با استفاده از تسهیلات غیرنقدی بودند، هم‌اکنون باید قبل از مراجعه به بانک، خودشان آپارتمان و سازنده را شناسایی کرده و با او توافق کنند. این در حالی است که بانک مسکن هم انجام عملیات مربوط به تضمین بازپرداخت اقساط در طرح تسهیلات غیر نقدی خرید مسکن را منوط به ارائه لیست سازنده‌ها از واحدهای آماده عرضه نمی‌داند و آماده امضای قرارداد سه‌جانبه در صورت مراجعه همزمان خریدار و فروشنده است.
فروش قسطی مسکن ابتدا از سوی سازنده‌ها مطرح و پیگیری شد اما هم اکنون و پس از تصویب طرح فروش قسطی، این موضوع به وعده‌ای پوچ از طرف آنها تبدیل شده است، با وجود این متقاضیان استفاده از این تسهیلات می‌توانند به‌صورت یک‌طرفه و با معرفی سازنده یا مالکی که خودشان شناسایی کرده‌اند و حاضر به فروش قسطی واحدشان هستند، از خدمات بانک مسکن برای تضمین بازپرداخت اقساط استفاده کنند. هر چند بنا به اذعان دایره اعتبارات شعب منتخب بانک مسکن، در طرح تضمین بازپرداخت تسهیلات غیر نقدی فروش قسطی آپارتمان، هر سازنده‌ای تمایل داشته باشد می‌تواند با اعلام لیست پروژه یا معرفی واحدهای آماده، از طریق تسهیلات غیر نقدی با تضمین بازپرداخت از طرف بانک مسکن، آنها را به فروش برساند.
چرا سازنده‌ها جا زدند؟
 کارشناسان دو دلیل عمده را برای عقب‌‌نشینی سازندگان از فروش قسطی آپارتمان‌های آماده‌شان عنوان می‌کنند که باعث شده هنوز هیچ سازنده‌ای با میل شخصی برای معرفی واحدهای فروشی خود به شعب منتخب بانک مسکن مراجعه نکند. این در حالی است که طرح فروش قسطی مسکن با پیشنهاد تشکل‌های ساختمانی به دولت، پیگیری و تصویب شد اما هنوز هیچ واحدی از طرف سازندگان به بانک مسکن معرفی نشده است. اولین دلیل این امر به آشکار شدن اولین نشانه‌های رونق در بازار معاملات خرید ملک برمی‌گردد.
با توجه به اینکه بازپرداخت اقساط مسکن قسطی تا سقف حداکثر 150 میلیون تومان حدود 50 ماه به طول می‌انجامد، حال که نشانه‌های اولیه رونق در بازار معاملات خرید و فروش مسکن آشکار شده است بسیاری از سازندگان به امید فروش نقدی و با قیمت بالاتر واحدهای آماده در شرایط رونق، از معرفی لیست این آپارتمان‌ها به بانک مسکن خودداری می‌کنند. دلیل دوم به طولانی مدت بودن زمان بازپرداخت اقساط بر می‌گردد.
کارشناسان مسکن و متخصصان بانکی می‌گویند یکی از دلایلی که باعث جا زدن سازنده‌ها از ارائه فهرست واحدهای پیشنهادی برای فروش قسطی و استفاده از تسهیلات غیرنقدی شده و موجب شده پس از گذشت بیش از یک هفته از آغاز رسمی فروش قسطی مسکن هنوز سازنده‌ای نسبت به معرفی واحدهای فروشی خود اقدام نکند، به طولانی‌مدت بودن زمان بازپرداخت اقساط آپارتمان‌ها از نظر آنان بر می‌گردد. به اعتقاد آنها شاید 5 سال انتظار برای جمع‌آوری اقساط و فروش قطعی ملک به خریدار زمان مناسبی برای بازگشت سرمایه‌ها نباشد تا با اتکا به آن بتوانند شرایط مناسبی برای شروع پروژه‌های جدید ساختمانی ایجاد کنند.
البته کارشناسان مسکن این دو دلیل را کاملا غیرموجه و غیرمنطقی می‌دانند.
بنا بر استدلال‌های کارشناسی درخصوص رد اولین دلیل جا زدن سازنده‌ها از فروش قسطی واحدهای آماده، اگرچه اولین نشانه‌های رونق در بازار مسکن با بهبود نسبی حجم معاملات خرید ملک نمایان شده است اما هنوز هم به دلیل ضعف قدرت خرید و بنیه مالی خانوارها، فعلا جایی برای افزایش قیمت آپارتمان‌های مصرفی و مختص طرح فروش قسطی وجود ندارد. از طرف دیگر، همین ضعف بنیه مالی و تضعیف قدرت خرید خانوارها باعث می‌شود فروش آپارتمان‌های ساخته شده و فروش نرفته سازندگان حتی با شرایط اقساط 5 ساله بخشی از قیمت کل این واحدها، برای سازندگان هم صرفه اقتصادی داشته باشد. چرا که به نظر نمی‌رسد آنها بتوانند در مدت زمان کم تمام واحدهای فروش نرفته خود را با قیمت مناسب و شرایط پرداخت نقدی به متقاضیان واگذار کنند. به این ترتیب کارشناسان مسکن به سازنده‌ها توصیه می‌کنند نسبت به ارائه هر چه سریع‌تر لیست واحدهای آماده خود به شعب منتخب بانک مسکن و فروش آنها با استفاده از تسهیلات غیرنقدی اقدام کنند.
 
امتیاز طلایی به فروشندگان قسطی
 
تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات غیر نقد در قالب یک قرارداد سه‌جانبه بین بانک مسکن به‌عنوان عامل تضمین‌کننده باز پرداخت اقساط، خریدار و سازنده تنظیم می‌شود؛ قبل از مراجعه به بانک و تنظیم این قرارداد سه جانبه خریدار و فروشنده باید قولنامه و توافق اولیه‌ای درخصوص شرایط تعیین شده فروش آپارتمان در اختیار داشته باشند. بعد از امضای قرارداد سه‌جانبه طرفین معامله توسط عامل سوم (بانک مسکن) به دفترخانه اسناد رسمی هدایت می‌شوند. بانک عامل بخش مسکن مهم‌ترین ابزاری که در این طرح برای تضمین بازپرداخت به موقع اقساط از طرف خریدار تعیین کرده است جریمه 28 درصدی دیرکرد در پرداخت اقساط است؛ به این معنی که اگر خریدار در زمان مشخص شده نسبت به پرداخت اقساط تعیین شده اقدام نکند 28 درصد جریمه خواهد شد. نکته دوم اینکه در این طرح بانک مسکن یک امتیاز طلایی برای فروشندگان قسطی در نظر گرفته است و آن پرداخت به موقع اقساط از جانب بانک مسکن در صورت تاخیر خریدار در پرداخت قسط است. در قرارداد سه‌‌جانبه میان بانک، خریدار و سازنده قید خواهد شد که به هر دلیلی خریدار قسط خود را در موعد مقرر پرداخت نکند، بانک از منابع خودش طلب ماهانه سازنده را پرداخت می‌کند.
شرایط فروش قسطی آپارتمان
براساس اعلام بانک مسکن، در صورتی که سازنده یا مالکی وجود داشته باشد که شرایط اولیه و تعیین شده برای فروش قسطی مسکن را داشته باشد، می‌تواند پس از هماهنگی با متقاضی خرید ملک با استفاده از تسهیلات غیر نقدی، از این طریق واحد یا واحدهای مسکونی خود را به فروش برساند. براساس بخشنامه بانک مسکن به شعب منتخب خود برای تنظیم قرارداد تضمین فروش اقساطی آپارتمان، لازم است پس از ایجاد توافق میان مالک یا سازنده و متقاضی خرید مسکن با استفاده از تسهیلات غیرنقدی، مدارک لازم برای تنظیم این قرارداد به بانک ارائه شود. بر این اساس تنها آپارتمان‌های نوساز دارای حداکثر عمر بنای 10 سال از زمان صدور پروانه، مشمول فروش قسطی با استفاده از تسهیلات غیر نقدی و با ضمانت بازپرداخت اقساط از طرف بانک مسکن می‌شوند.
این در حالی است که این آپارتمان‌ها همچنین باید دست اول باشند؛ یعنی واحدهایی که اولین بار قرار است از طرف سازنده به خریدار فروخته شود و پیش از آن خریدار دیگری آن را از سازنده خریداری نکرده باشد. سازنده برای فروش آپارتمان دست اول و با عمر کمتر از 10 سال خود باید علاوه بر مدارک شناسایی دربردارنده هویت شخصی مانند شناسنامه و کارت ملی و تصاویر مربوط به تمام صفحات آنها، مدارک ملکی شامل سند تفکیکی، بنچاق، پروانه و گواهی پایان کار ساختمانی را هم به بانک مسکن ارائه کند. این در حالی است که متقاضی استفاده از تسهیلات غیر نقدی هم علاوه بر مدارک هویتی و شناسایی شخصی باید ضمن تکمیل فرم درخواست انعقاد قرارداد طرح تضمین بازپرداخت اقساط از سوی بانک مسکن، مدارک درآمدی معتبر شامل فیش حقوقی یا سایر اسناد حقوقی و درآمدی، اطلاعات سپرده‌های بانکی یا سایر اسنادی را که موید توان درآمدی فرد برای بازپرداخت اقساط ماهانه 3 میلیون تومانی باشد، به بانک ارائه کند.
اعتبار سنجی بدون نیاز به ضامن
در واقع شعب منتخب بانک مسکن در طرح تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات غیر نقدی برای خرید مسکن قسطی پس از دریافت مدارک شخصی و درآمدی متقاضیان و همچنین تکمیل فرم اعتبارسنجی از سوی آنان، در صورتی که فرد از لحاظ درآمدی و اعتباری صلاحیت و رتبه لازم را برای بازپرداخت اقساط ماهانه کسب کند او را در فهرست افراد واجد شرایط برای استفاده از تسهیلات غیر‌نقدی قرار می‌دهند. سقف تسهیلات غیر نقدی خرید مسکن قسطی که بانک مسکن تضمین بازپرداخت اقساط آنان را بر عهده می‌گیرد حداکثر 150 میلیون تومان است که در یک دوره بازپرداخت 50 ماهه مورد تعهد این بانک قرار می‌گیرد.
مبلغ اقساط ماهانه تسهیلات غیر نقدی در این فرمول 2 میلیون و500 هزار تا سه میلیون تومان خواهد بود این در حالی است که در صورت توافق به روش‌های دیگر پرداخت، مطابق با میل سازنده و خریدار مبلغ قسط ماهانه نباید از رقم 3 میلیون تومان فراتر برود. لازم است مطابق با روال استفاده از تسهیلات بانکی، هم سازنده و هم متقاضی خرید مسکن قسطی هر کدام به‌صورت جداگانه اقدام به افتتاح حساب پس‌انداز کوتاه مدت یا قرض الحسنه در شعب منتخب کنند. همچنین از آنجا که سند آپارتمان تا زمان تسویه کامل اقساط ماهانه در رهن بانک مسکن قرار می‌گیرد متقاضیان استفاده از تسهیلات غیر نقدی نیازی به معرفی ضامن نخواهند داشت.
متقاضیان خرید مسکن قسطی در شرایطی که هنوز هیچ کدام از سازندگان اقدام به ارائه لیست معرفی واحدهای خود به شعب منتخب بانک مسکن نکرده‌اند می‌توانند هر کدام از واحدهای مسکونی سازندگان را پس از توافق با آنان خریداری کنند؛ به این ترتیب نیازی به فروش یکجای مجتمع‌های مسکونی در این طرح از طرف سازنده نیست و وی می‌تواند به‌صورت موردی هم اقدام به فروش واحدهای خود به متقاضیان واجد شرایط کند.منبعدنیای اقتصاد
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: این چیز کمی نیست که با این همه مدارا، نرمش توافق و قرارداد، امریکا به بهانه حادثه ای در 33 سال گذشته 2 میلیارد دلار از اموال ملت ایران را غارت کند.
به گزارش فارس، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در جمع معلمان و فرهنگیان بسیجی سراسر کشور در اردوگاه شهید باهنر تهران با تبریک روز معلم و تاکید بر جایگاه ارزشمند معلمی در جامعه گفت: معلم باغبان عشق، مودت و محبت است. او آگاهی و دانش و معرفت را رشد می دهد و خدای متعال خود را به معلمی توصیف کرده و پیامبر برگزیده و اولیای الهی را معلمان بشریت معرفی کرده است.
نقدی افزود: برخی به خاطر مقاصد سیاسی و مسائلی که ربطی به معلمی و صنف فرهنگیان ندارد با هدف تضعیف، تعلیم و تربیت و نظام و کشور مسائل معلمان را در حد مسائل مادی پایین آورده و سعی می کنند ذهن معلمان را با آن درگیر کنند.
وی تاکید کرد: مسائل معلمان به هیچ وجه درگیر قیدهای حقیر مادی نیست و حل این مشکلات راه و روش خود را داشته و نباید در جامعه مطرح شود.
نقدی مقام و منزلت اجتماعی معلمان را بالاتر از تمامی مشاغل دانست و اظهار داشت: شهید مطهری که به گردن همه ملت ایران و امت اسلام حق دارد به دست شقاوت امریکایی به شهادت رسید. فرقان که با سفارت امریکا ارتباط داشت شهید مطهری، شهید قرنی، شهید عراقی را به شهادت رساند.
وی افزود: گروه فرقان گروهی تروریستی بود که اسناد همکاریش با سفارت امریکا کشف و منتشر شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در تبیین افکار انحرافی گروهک تروریستی فرقان گفت: این گروهک با شعار مبارزه با زور، زر و تذویر شهید قرنی، شهید عراقی و شهید مطهری را به شهادت رساند.
وی خاطرنشان کرد: چطور در حکومت طاغوت اینها در مقابل زور و زر و تذویر نایستادند و شهید قرنی را که نماد رهایی ارتش از یوغ ظلم شاهنشاهی بود و شهید عراقی را که همه اموال خود را در راه انقلاب و مدرم محروم تقدیم کرد و شهید مطهری را که عمر خود را برای اصلاح تفکرات و تبیین اندیشه های بلند اسلام صرف کرد را به شهادت رساند.
نقدی تصرح کرد: گروه تروریستی فرقان و دیگر گروه های تروریستی نماد زور و زر و تذویر امریکایی که از همان روز اول علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به راه افتادند.
وی با تاکید بر اینکه امریکا برای جنایت علیه ملت ما از هیچ کاری فرو گذار نکرده است، ادامه داد: کودتاهای نظامی، گروه های تروریستی، شورش های قومی و قبیله ای، جنگ تحمیلی، تحریم های سیاسی و اقتصادی و جنگ فرهنگی همه و همه سیاهه جنایات امریکا علیه ملت ایران است.
نقدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان قصه قرآنی حضرت موسی و فرعون ادامه داد: آنچنان که در قرآن میخوانیم فرعون بارها شکست خورد و هربار نیز از شکست خود عبرت نگرفت تا آنجا که در آستانه غرق شدن در رود نیل به شکست خود اعتراف کرد که دیگر برای او ثمری نداشت و طبق فرمایش قرآن نابود شد.
وی ظلم و جهل امریکا را مشابه فرعون دانست و گفت: امریکا نیز از هربار شکست از ملت ایران درس عبرت نگرفته و همچنان فکر میکند با تغییر روش می تواند به هدف شوم خود دست پیدا کند.
وی افزود: انقلاب ما برای خدا بود و خداوند پشتیبان این انقلاب است همین است که نقشه های امریکا یکی پس از دیگری نقش بر آب می شود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر اینکه وقتی با خدا هستی از هیچ چیز نباید ترسید، گفت: می توانیم این جنایتکار بی حد و مرز را از بین ببریم، باید در ملت ایران این حس تقویت شود. کلید حل مشکلات کشور باور این است که می توانیم امریکا را شکست بدهیم.
وی افزود: بعضی ها می خواهند القا کنند که قدرت امریکا همیشگی است و هیچ زوال ندارد و زندگی امن و مرفه و سعادتمند در گرو سازش با امریکاست. در حالی که این طور نیست.
نقدی به دزدی اخیر امریکا از اموال ملت ایران اشاره کرد و گفت: این چیز کمی نیست که با این همه مدارا، نرمش توافق و قرارداد، امریکا به بهانه حادثه ای در 33 سال گذشته 2 میلیارد دلار از اموال ملت ایران را غارت کند.
وی در پایان گفت: چطور در 33 سال گذشته چنین جرأتی نداشت؛ دلیل آن این است که به آنها رو داده شد و اگر همچنان کوتاه بیاییم نظیر این چپاول گری ادامه پیدا خواهد کرد.
تبادل مالی سازمان صداوسیما و فوتبال بیشتر شبیه جاده‌ای یک طرفه است که عواید حاصل از آن تنها به جیب یکی از طرفین سرریز می‌شود.
به گزارش ایسنا، پانزدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران حدود دو هفته دیگر به اتمام می‌رسد اما مدیران تصمیم‌گیرنده درخصوص حق پخش تازه به این نتیجه رسیده‌اند که شاهکار عجیب‌شان در مورد حق پخش با عنوان IPTV به مرحله بهره‌برداری نرسیده و زیرساخت‌های لازم را ندارد.
فوتبال ایران تنها به تیم ملی و پرسپولیس و استقلال خلاصه نمی‌شود بلکه مجموعه‌ای از تیم‌های مختلف است که برای حیات به منابع مالی نیاز دارند، اما باید پرسید که سازمان صداوسیما چه میزان از مطالبات 14 تیم دیگر لیگ برتر را پرداخت کرده است؟
در ادامه این گزارش به نکات درخور توجهی که از سوی برخی مسئولان سازمان صداوسیما به عنوان بیانیه این سازمان منتشر شد، اشاره می‌کنیم.
1) "صداوسیما به عنوان دستگاه حاکمیتی از نظر قانون محاسبات عمومی، یک شرکت دولتی محوسب می‌شود، لذا اجازه پرداخت هیچ گونه وجهی را از محل اعتبارات مصوب قانونی‌اش به بخش خصوصی ندارد."
سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا سازمان صداوسیما می‌تواند درآمدهای میلیاردی را از بخش خصوصی که در هیچ کجای مصوبات قانونی تعیین نشده است، کسب کند؟ آیا این موضوع کاملا قانونی است؟
آیا این تبادل مالی کاملا یک سو و از بالا به پایین تعریف شده و صداوسیما خود را موظف به بازپرداخت نمی‌داند و تا صحبت از پرداخت حق پخش تلویزیونی فوتبال می‌شود آن را مغایر با قانون می‌انگارد؟ مگر می‌شود که صداوسیما درآمدهای مختلف و پرسودی را از برنامه‌های مختلف فوتبالی کسب کند اما خود را قائل به پرداخت ریالی از این درآمدها به فوتبال نداند؟
2)" در بیانیه صداوسیما آمده است که این سازمان به ورزش فوتبال و دیگر ورزش‌ها به لحاظ وظایف رسانه‌ای کمک‌های زیادی کرده که در این مقال نمی‌گنجد". "اگر شرکت‌های تجاری به دادن تبلیغات محیطی اطراف زمین مسابقه رغبت دارند، نه به واسطه حضور تماشاگران، بلکه به واسطه پخش آن از تلویزیون است."
باز هم گریزی می‌زنیم به بیانیه قابل تامل این سازمان. صداوسیما اگر کمکی به ورزشی چون فوتبال کرده خود را قائل به بیان آن بداند و مسائل مختلف را در قبال درآمدهای سرشاری که از طریق فوتبال دریافت می‌کند برای مخاطبان و رسانه‌ها بیان دارد تا همه مسائل شفاف و قضاوت‌ها یکسویه نباشد.
مورد دیگر جمله‌ای است که ذهن را به فکر فرو می‌برد و آن این است که اینکه رغبت‌های شرکت‌های تجاری به تبلیغات محیطی نه به واسطه حضور تماشاگران، بلکه به واسطه پخش شدن آن از تلویزیون است."
به نظر می‌رسد مسئولان سازمان صداوسیما مخاطب و تماشاگر را تنها به هوادارانی محدود می‌کنند که به ورزشگاه می‌آیند نه همه آن‌ افرادی که پای گیرنده می‌نشینند و بازی‌های فوتبال و برنامه‌های مختلف فوتبال را از طریق تلویزیون تماشا می‌کنند.
چرا این شرکت‌های تجاری حاضر به پرداخت هزینه‌های گزاف به منظور پخش تبلیغات خود از طریق تلویزیون درخصوص سایر برنامه‌هایی که از طریق تلویزیون پخش می‌شود، نیستند؟ چرا گران‌ترین تعرفه‌های تبلیغاتی مربوط به اوقاتی است که برنامه‌های پربیینده‌ای چون 90 پخش می‌شود یا قرار است مسابقات لیگ برتر برگزار شود؟ جواب ساده است چون صداوسیما ذائقه مخاطب را شناخته و از فوتبال به بهترین شکل ممکن بهره می‌برد، آن هم بهره‌ای که کمترین عایدی‌اش به صاحب کالا می‌رسد.
پس اگر صداوسیما به لحاظ وظایف رسانه‌ای کمک‌های زیادی کرده است منتی بر فوتبال نیست چرا که به واسطه همین فوتبال و تماشاگران آن است که شرکت‌های تجاری حاضر به پرداخت هزینه‌های میلیاردی هستند.
3) در بیانیه صداوسیما آمده است "زیرساخت‌های IPTV در مرحله آماده‌سازی است و این پروژه به مرحله بهره‌برداری نرسیده است و فعلا درآمدی از آن محل برای سازمان صداوسیما کسب نشده است."
آخرین پرسش درخصوص بیانیه مذکور این است که اگر این زیرساخت‌ها آماده نشده و به مرحله بهره‌برداری نرسیده است بر چه اساسی تفاهم‌نامه دو طرفه میان سازمان صداوسیما و فدراسیون فوتبال امضا شده و بر پرداخت حقوق فوتبال در این فصل حساب باز کرده‌اند؟ آیا بی اطلاعی و ناآگاهی مدیران فدراسیون فوتبال از نحوه کارکرد IPTV و آماده نبودن زیر ساخت‌ها دلیل مناسبی است که "رسانه ملی" اینگونه فوتبال را از حق واقعی خود محروم کند؟ صداوسیما فصل گذشته 17.5 و فصل جاری 22.5 میلیارد تومان به فوتبال بدهکار است و حال که به انتهای فصل رسیده‌ایم و ریالی از حقوق فوتبال پرداخت نشده به یاد آورده‌اند که زیرساخت‌های IPTV آماده نیست و پروژه به مرحله بهره‌برداری نرسیده است؟ مسئله‌ای که نشان می‌دهد صداوسیما به هیچ وجه خود را مکلف و موظف به پرداخت حقوق واقعی فوتبال نمی‌داند و تنها قصد دارد از درآمدهای میلیاردی که خود نیز به آن اذعان کرده مشکلات مالی خود را حل کند و هزینه‌های تولید برنامه‌هایی را پوشش دهد که کمترین ببینده را دارند.
درحالی که در سال‌های گذشته و از زمان اجرایی شدن تحریم‌ها علیه ایران، شرکت‌های بزرگ نفتی فعالیت خود را در ایران متوقف کرده بودند، نمایشگاه نفت امسال که نخستین نمایشگاه نفت بعد از اجرایی شدن برجام است، به محل اعلام رسمی بازگشت غول‌های نفتی به ایران تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، در نمایشگاه امسال صنعت نفت شرکت های مطرحی که در چند سال اعمال تحریم ها از حضور در نمایشگاه بین المللی چشم پوشی کرده بودند، حضور خواهند داشت. پیگیری‌های ایسنا نشان می‌دهد که در میان این شرکت ها نام توتال فرانسه، او ام وی اتریش، سایپم ایتالیا، لینکولن الکتریک، سولزر، قوچز، آرذرنر، زیمنس، لوک اویل و گازپروم به چشم می‌خورد.
گفته می‌شود استقبال شرکت های خارجی برای حضور در نمایشگاه بیست و یکم پس از برجام منجر به تقاضاهای بیش از ظرفیت سالن های نمایشگاه بین المللی تهران شد به طوری‌که تمامی سالن ها و فضای سرپوشیده و باز نمایشگاه زیر بار نمایشگاهی رفته است. علاوه بر این با توجه به ثابت بودن فضای نمایشگاه و افزایش تقاضا، با مطالعاتی که روی مشارکت کنندگان انجام شد، شرکت های غیر مرتبط با حوزه نفت و گاز از حضور در نمایشگاه منع شده‌اند تا فرصت در اختیار شرکت های تخصصی قرار گیرد.
آمارهای رسمی نشان می‌دهد تعداد کشورهای حاضر در نمایشگاه امسال همچون برندهای شناخته شده جهانی در صنعت نفت و گاز نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته است. به طور مثال در نمایشگاه امسال علاوه بر پاویون کشورهای چین، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه که سال گذشته نیز برقرار بودند، پاویون کشورهای کره جنوبی، ترکیه، اتریش و فنلاند نیز اضافه شده است و علاوه بر ملیت های سال گذشته شامل آلمان، اوکراین، چین، ایتالیا، امارات، ارمنستان، اتریش، بلژیک، فرانسه، هنگ کنگ، هند، مالزی، هلند، لهستان، امریکا، کانادا، ونزوئلا، کره جنوبی، روسیه، اسپانیا، ترکیه، انگلستان، آذربایجان، نروژ، برزیل، بلغارستان، رومانی، ژاپن، نیوزلند، تایوان، اندونزی و فنلاند چند کشور مطرح دیگر از جمله سوئیس، موناکو، استرالیا، سنگاپور، سوئد و پرتغال نیز در نمایشگاه حضور به هم می رسانند که حاکی از افزایش کشورهای جدید در نمایشگاه بیست و یکم است.
درحالی که از اهداف مهم برپایی نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی می‌توان به مواردی مانند گام برداشتن در جهت خودکفایی، توسعه توانمندی صنعتگران، سازندگان، پیمانکاران و مشاوران ایرانی درباره تامین نیازهای صنعت نفت کشور و حضور در عرصه‌های بین‌المللی، ایجاد ارتباط موثر بین دولت، صنعت و دانشگاه، بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا برای استفاده و بهبود عملکرد صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و تولید فرآورده‌های نفتی، ایجاد شرکت‌های پیمانکاری عمومی، برقراری تعامل و ارتباط با شرکت های بین المللی برای کسب دانش فنی و تجربه آنها و همکاری سازنده اشاره کرد، نمایشگاه امسال قاعدتا باید رویدادی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته باشد.
حضور 634 شرکت خارجی در نمایشگاه نفت ایران از 35کشور جهان
نمایشگاه نفت امسال از خیلی جهات می تواند نمایشگاهی خاص در تاریخ صنعت نفت ایران باشد. نمایشگاه بیست و یکم در شرایطی برگزار می شود که جمهوری اسلامی ایران توانسته است فضای جهانی را با اتخاذ شیوه های جدید دیپلماتیک به نفع کشور تغییر دهد و ضمن حضور فعال در عرصه همکاری های بین المللی زمینه مشارکت و همکاری اقتصادی و صنعتی را بیش از پیش فراهم آورد. امید می رود توسعه همکاری های جهانی و منطقه ای، بازار وسیع تری را با توجه به توان بالای علمی و فنی کشور در اختیار فعالان این بخش قرار دهد.
در دوران پسا برجام به دلیل فرصت های سرمایه گذاری بسیاری که به منظور توسعه صنعت نفت ایران ارائه شده است، شرکت های خارجی و داخلی زیادی مشتاق به معرفی استعدادها و توانایی های خود در نمایشگاه های مختلف ایران به ویژه نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شدند؛ به گونه ای که به گفته محمد ناصری، مدیر بیست و یکمین نمایشگاه تعداد غرفه های ارزی امسال نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و از 546 غرفه به 791 غرفه رسیده است این در حالی است که متراژ کلی فضای سرپوشیده ناخالص نمایشگاه در سال گذشته 70 هزار مترمربع است که افزایش 10 هزار متر مربعی داشته است.
در نمایشگاه امسال نگاه ویژه به موضوع دیپلماسی انرژی و تاکید بر توانمندی های ساخت داخل با تکیه بر اصول اقتصاد مقاومتی شده است؛ همچنین براساس اعلام مسئولان برگزاری نمایشگاه، سعی شده با تاکید بر امر پژوهش و توسعه در صنعت نفت و اختصاص فضای مناسب به گروه های پژوهشی در بخش های خصوصی و دولتی توسعه صنعت پژوهش محور مد نظر قرار گیرد و حضور فعال تشکل ها و گروه های صنعتی و بازرگانی به صورت تخصصی و ایجاد شرایط لازم و فضای مناسب برای آنها از موارد تمرکز این نمایشگاه بوده است.
از سوی دیگر، مسئولان برگزاری نمایشگاه معتقدند این نمایشگاه فرصتی برای معرفی سیاست های اجرایی وزارت نفت در زمینه توسعه صادرات در بخش های مختلف تولیدی فرآورده های نفتی و خدمات فنی و مهندسی و همچنین معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت نفت و در صورت لزوم برگزاری سمینار تخصصی با حضور شرکت های خارجی حاضردر نمایشگاه است.
محور نمایشگاه امسال با عنوان «جذب سرمایه و انتقال تکنولوژی» است. بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی 16 اردیبهشت ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران کار خود را آغاز می کند و به مدت 4 روز فعالیت دارد. ساعت کار نمایشگاه بین المللی از 10 صبح تا 18 بعد از ظهر است.