گزیده ها 29 فروردین - 96

گزیده ها 29 فروردین - 96
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت‌های انتخاباتی احمدی‌نژاد و بقایی گفت که بنابر صحبت‌هایی که خودشان داشتند، بعید می‌دانم که اساساً بتوانند تا پایان راه ادامه دهند.

مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به فعالیت‌های احمدی‌نژاد و جریان نزدیک به او در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: واقعیت این است که از روز نخست که احمدی‌نژاد کاندیدای انتخابات شد و بعد هم به مسئولیت ریاست‌جمهوری رسید، نظرم را بیان کرده و هنوز نیز بر همان نظرم.

او گفت: در آن زمان احمدی‌نژاد ادعا می‌کرد اگر به قدرت برسد، یک نفر بیکار نمی‌ماند، وام بانکی و بیکاری را تک‌رقمی می‌کنم و رشد اقتصادی را افزایش می‌دهم و هزاران وعده دیگر. کدامیک از این وعده‌ها عملی شد؟! کدامیک از حرف‌هایی که می‌زد در عمل اجرا شد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به برخی از شعار‌ها و وعده‌های انتخاباتی اخیر بقایی و احمدی‌نژاد درمورد یارانه و کارت سوخت گفت: به هر حال درصورتی که برنامه‌ای برای بحث کارت سوخت داشته باشند، خود این کارت که چیز بدی نیست. به هر حال از طریق همین کارت‌های الکترونیک می‌توانیم حرکت‌ها را رصد کنیم.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تبریز در مجلس دهم یادآور شد: درصورتی که دنبال تخلفات را بگیریم، باید داده و اطلاعات در اختیار داشته باشیم و صرفاً بدون داده و حرف نمی‌توان مملکت را مدیریت کرد و این نه‌تن‌ها در بحث سوخت، بلکه در هزینه‌کرد، مسکن، ساز و کار اداری و اجرایی کشور، اقتصاد، صادرات و واردات کالا و تمامی مباحث باید اطلاعات در اختیار داشته باشیم. واقعاً اگر اطلاعات دقیق سرزمینی را در اختیار داده باشیم، هیچکس نمی‌تواند زمین‌خواری کند.

عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در واقع، چون اطلاعات نداریم، پشت سر هم سازمان و نهاد ایجاد می‌کنیم که جلوی زمین‌خواری و فساد گرفته شود در حالی که اگر اطلاعات و داده در اختیارمان باشد، هیچکس قادر به اداره کشور نخواهد بود.

او تصریح کرد: به بیان دیگر گام اول در اداره کشور داشتن داده، اطلاعات و آگاهی است و بدون اطلاعات، تصمیم‌گیری بی‌معناست.

پزشکیان در پایان در واکنش به سوال دیگری درباره اینکه آیا باتوجه به پرونده‌های قضایی بقایی، امکان تایید صلاحیت او در انتخابات ریاست جمهوری و شرکت در این انتخابات وجود دارد، گفت: البته بنده دقیقاً در جریان این پرونده نیستم، اما بنابر صحبت‌هایی که خودشان داشتند، بعید می‌دانم که اساساً بتوانند تا پایان راه ادامه دهند.
عبدی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی شانس روحانی برای پیروزی در انتخابات بیش از سایر کاندیداهای انتخاباتی بوده معتقد است قالیباف و رئیسی که بدون حرف‌شنوی از جمنا مستقل به انتخابات ورود کرده‌اند به نفع هم کنار نمی‌روند.

عباس عبدی تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب و استاد دانشگاه در گفت و گو با «انتخاب»، در ارزیابی فضای انتخابات ریاست جمهوری و شانس هر کدام از کاندیداهای انتخاباتی برای پیشی گرفتن از دیگری اظهار کرد: در شرایط کنونی شانس آقای روحانی برای پیروزی در انتخابات بیش از سایر کاندیداهای انتخاباتی است و طبعا شانس بعدی با فاصله متعلق به آقای قالیباف است.

وی در مورد هدف محمد هاشمی و جهانگیری از حضور در عرصه انتخابات افزود: آمدن این دو نفر به عرصه انتخابات از زاویه احتیاطی صورت گرفته است نه رقابت با آقای روحانی ضمن‌اینکه حضور آنها در میدان رقابت انتخاباتی در شرایط خاصی مفید است و پس از آن نیز بعید به نظر می‌رسد که آقای جهانگیری به حضور خود ادامه دهد.

عبدی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حضور مستقل رئیسی و همچنین سخنان اطرافیان قالیباف مبنی بر کاندیداتوری مستقل وی از جمنا، آیا این دو در طول انتخابات با هم کنار آمده و در صورتی که جمنا یا بزرگان اصولگرا از این دو بخواهند به نفع دیگری کنار می‌روند، آیا با چنین درخواستی موافقت می کنند، تصریح کرد: این دو نفر اصولا فراتر و برتر از جمنا هستند و طبیعی است که مستقل به این عرصه ورود پیدا کنند و از سایر اصولگرایان حرف‌شنوی نداشته باشند ولی ساختار انتخابات به گونه‌ای است که برای جلو زدن از یکدیگر طرفداران آنها مجبور هستند که علیه دیگری تبلیغ کنند و نمی‌توان همزمان برای دو نفر تبلیغ کرد چراکه این امر بسیار مصنوعی نمود پیدا می‌کند بنابراین طبیعی است که وقتی علیه هم تبلیغ کنند جنگ مغلوبه می‌شود و هیچ‌کدام به نفع دیگری کنار نخواهد رفت ضمن‌اینکه کنار رفتن هم دردشان را درمان نخواهد کرد بنابراین تنها راه ممکن برای این دو نفر کناره‌گیری رئیسی به نفع قالیباف است که در شرایط موجود تصور نمی‌کنم این اتفاق رخ بدهد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در رابطه با سخنان صفار هرندی در مورد کناره گیری احمدی نژاد قبل از اعلام نتایج شورای نگهبان و تنها فرصت او برای بازگشت، گفت: اقای احمدی‌نژاد رد صلاحیت می‌شود، اقای بقایی که جای خود دارد. توصیه آقای هرندی به آقای احمدی‌نژاد مشکلی را حل نمی‌کند چراکه وی اگر نمی‌دانست که رد صلاحیت می‌شود حاکی از نداشتن درک، تحلیل و تدبیرش است که همه این ویژگی‌ها را باید در سال ۸۴ می‌داشت تا صلاحیتش تایید شود و اگر می‌داند که رد می‌شود پس با علم به این موضوع آمده است و دوست دارد که اتفاق موردنظر آقای هرندی رخ بدهد، ولی این سوال را اقای هرندی باید پاسخ دهند که چه زمانی باید هر رئیس جمهوری از قطار نظام پیاده شود؟ آیا نباید برای این فرایند تقسیم بر دو فکری صورت بگیرد؟
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، در پیامی فرارسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی ایران را به فرماندهان و پرسنل ارتش تبریک گفت.

به گزارش ایسنا، در بخشی از پیام سرلشکر سیدیحیی صفوی آمده است: بی شک نام‌گذاری این روز به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی از جمله ابتکارات  و دور اندیشی های  بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران بود ه است  که علاوه بر آنکه  مبین  اهمیت و جایگاه خاص ارتش در نظام جمهوری اسلامی ایران و در دفاع از کشور  است  به مرور زمان و در حوادث و برهه های حساس انقلاب  بویژه در امتحان بزرگ هشت ساله دفاع مقدس  جلوه‌ای نو از ارتشی انقلابی و اسلامی  به این بخش از نیروهای  مسلح در  اذهان عموم  بخشید.

صفوی در بخشی از این پیام با اشاره به اقدامات نیروهای مسلح در ارتقاء آمادگیهای دفاعی و تقویت توان بازدارندگی در برابر دشمنان، تاکید کرده است: علیرغم تمام ناآرامی ها و ناامنی های منطقه که ناشی از  تولید بحران  توسط نیروهای فرا منطقه ای و  سیاسیت افزایش تنش و درگیری در منطقه است، عملکرد نیروهای مسلح در تامین امنیت  جمهوری اسلامی ایران در  سطح  فراتر از انتظار قرار دارد و این موضوع حکایت از آن دارد که بمانند سابقه  هشت سال دفاع مقدس هر جا که  نیروهای انقلابی و اثر گذار   در وفاق و وحدت در برابر دشمن صف واحد کشیده اند  آنجا پیروزی ازآن جبهه حق بوده است و امروز توان بازدارندگی موثر جمهوری اسلامی ایران، نشان دهنده اقتدار و مجاهدت و تلاش های نیروهای  مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

در این پیام تاکید شده است: از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران  هم افزایی قدرت میان ارتش دلاور و سپاه سلحشور  است و استراتژِی اتحاد مابین نیروهای مسلح  علاوه بر آنکه باعث بروز  هم افزایی قدرت و تاثیر گذاری این دو نیروی انقلابی بر یکدیگر  گردیده  مو جبات  گسترش آمادگی های دفاعی کشور را نیز فر اهم آورده است.

توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دانش بومی تولید تجهیزات و سخت افزارهای دفاعی  توسط نیروهای مومن و جوانان اثر گذار این مرز و بوم است و  پیروزی‌های هشت سال دفاع مقدس ملت ایران نشان  داد که تنها نیروهای مسلح قدرتمند می توانند از مرزهای جمهوری ایران در برابر هرگونه تهدیدی صیانت  نمایند و توان بازدارندگی نیروهای مسلح  مانند سدی محکم در برابر فکر هرگونه تهدید و تجاوزی قراردارد.

در این پیام تاکید شده است: امروز بیش از  گذشته  توسعه توان  رزمی و دفاعی  و تلاش برای  افزایش  قدرت بازدارندگی ناشی از توان سخت افزاری  در کنار بصیرت انقلابی و دینی  مورد انتظار فرماندهی معظم کل قوا از نیروهای مسلح انقلابی ارتش و سپاه است. بزرگترین پشتوانه نیروهای مسلح حضور نیروهای بسیجی و پیوستگی ملت با نیروهای مسلح است.
نامه ۹ جامعه شناس، اقتصاددان و صاحب نظر تربیتی و رسانه ای به کاندیداهای ریاست جمهوری
بر اساس نتایج ارزیابی موسسات معتبر جهانی، رتبه کیفیت آموزشِ ابتدایی ایران در دنیا در جایگاه هفتادم، رتبه کیفیتِ مدیریت مدارس ایران در دنیا یکصدوهشتم و از نظر کیفیتِ کل سیستم آموزش، صدوسومین کشور جهان هستیم.

به گزارش عصر ایران، نظام آموزشی ایران، بیش از آن که به پرورش انسان های توانمند برای آینده کشور بینجامد، در حال بازتولید وضع موجود است و این، معنایی جز عقب رفت مستمر در رقابت با جهان ندارد.

با این حال و به هزاران هزار تأسف و دردمندی باید گفت که هیچ همتی برای اصلاح نظام آموزشی دیده نمی شود و کودکان و نوجوانان ایرانی، روز به روز در این نظام آموزشی ناکارآمد، فرسوده می شوند و تا آخر عمر، زخم های باقی مانده از مدرسه را با خود حمل می کنند.

در این میان، آنچه یک وظیفه عمومی است، مطالبه گری درباره آموزش و پرورش است تا هم مردم و هم مسؤولان متوجه این زیرساختی ترین مسأله کشور شوند چرا که آینده کشور، هرگز آباد و توسعه یافته نخواهد شد مگر با اصلاحات بنیادین و علمی در آموزش و پرورش.

از همین روست 9 تن از فعالان علمی، تربیتی و رسانه ای کشور نامه ای به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نوشته و از آنها خواسته اند برنامه های خود درباره آموزش و پرورش را اعلام نمایند.

متن نامه به شرح زیر است:

هوالعلیم

نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری

با سلام

نظر به اهمیت انتخابات پیش رو، از شما نامزدهای ارجمند طی پنج پرسش کلیدی خواهانیم رویکرد و برنامه خود را در خصوص نهاد ملی، زیربنایی و استراتژیکِ آموزش و پرورش ارائه نموده تا امکان مقایسه و انتخاب آگاهانه تری برای افکار عمومی به ویژه جامعه فرهنگیان، خانواده های دانش آموزان و میلیون ها مخاطب مستقیم و غیر مستقیم نظام تعلیم و تربیت فراهم آید:

۱. بنا به مطالعات جهانی و تجربه کشورهای پیشرفته (اعم از جوامع اسلامی و غربی)، نمی توان کشور و دولتی را یافت که بدون توجه و تمرکز ویژه بر تعلیم و تربیت به جایگاه قابل قبولی در توسعه یافتگی رسیده باشد. باید به استحضار برسانیم بر اساس نتایج ارزیابی موسسات معتبر جهانی، رتبه کیفیت آموزشِ ابتدایی ایران در دنیا در جایگاه هفتادم، رتبه کیفیتِ مدیریت مدارس ایران در دنیا یکصدوهشتم و از نظر کیفیتِ کل سیستم آموزش، صدوسومین کشور جهان هستیم.

لطفا به طور مشخص بیان بفرمایید آموزش و پرورش اولویت چندم دولت شما خواهد بود و برای تغییر بنیادیِ این نظام تربیتیِ فرسوده، کم تاثیر و نامتناسب با برنامه های توسعه کشور، چه تمهیدی اندیشیده اید؟

۲. سالهاست بهره برداری های ابزاری و سیاسی بلای جان این نهاد زیربنایی شده و هنوز مشخص نیست در عالم واقعیت، نظام آموزشی کشور چه هدفی را دنبال می‌کند. مدارس به جای تربیت شهروند با اخلاقِ مسولِ آگاهِ منتقدِ مشارکت جو به دستگاهی برای تربیت افرادی منفعل و پذیرنده تبدیل شده است. این وضعیت قطعاً تشکیل سرمایه انسانی آینده کشور را با چالش مواجه می سازد.
دولت شما برای رویکردهای ضدتوسعه و خلاقیت ستیز حاکم بر مدارس کشور، چه تمهید و برنامه ای در نظر دارد؟

۳. آموزش و پرورش، گسترده ترین دستگاه اجرایی کشور از حیث تملّک زمین و زیربنای مفید، و بزرگ ترین دستگاه اجرایی از نظر نیروی انسانی شاغل(معلمان شریف) و مستعدترین نهاد اجتماعی از لحاظ مدیریت طلایی ترین دوران عمر استعدادهای انسانی ایران است، با این وجود اما این در اداره و تامین منابع ضروری خود همواره با کسری ها، عقب افتادگی و نارسایی های مزمن مواجه است.

برنامه دولت جنابعالی برای شکوفایی اقتصاد آموزش و رفع مضیقه های مالی و نیز تحول در شیوه تربیت و گزینش معلم چیست؟

۴. نظام آموزش رسمی کشور به شدت تمرکزگراست و این تمرکزگرایی که هم در محتوای آموزشی و هم در ساختار مدیریتی اعمال می شود، مدرسه را از جامعه و مشارکت مردم دور ساخته و تعلیم و تربیت را از پیشرفت فرهنگی بازداشته به گونه ای که مهارت های ضروری و واقعیت های زندگی، بازتابی در برنامه درسی ندارد.

این سیاستگذاری یکدست، متمرکز و بی انعطاف، نتیجه ای جز اتلاف دوره کودکی ندارد. از سویی وقتی سیستم آموزشی با زبانِ زمانه هماهنگ نیست، بهانه جولان موسساتی فراهم می شود که به بهانه جبران کاستی های نظام آموزش رسمی، شادابیِ کودکان و نوجوانان کشور را به تشویش و اضطراب می کشانند.

جنابعالی چه سازوکاری برای افزایش کیفیت و تغییر سبک برنامه ریزی و مدیریت از رویکرد تجویزیِ محض به سوی افزایش آزادیِ عمل، مشارکت و انتخابِ یادگیرندگان و احترام به تفاوت های فردی آنان، و چه برنامه قاطعی برای پایان دادن به بساط قاتلان کودکی و مافیای تست و کنکور در نظر دارید؟

۵. جنابعالی قطعاً به نقش زیربنایی و حائز اهمیت دوره پیش از دبستان و سهم بزرگ این دوره در شکل گیری شخصیت انسان واقفید. در شرایطی که نه تنها نظام های آموزشی کشورهای پیشرفته بلکه کشورهای منطقه نیز به سرمایه گذاری گسترده ای در دوره پیش از دبستان روی آورده اند، نظام آموزشی کشور، کمترین نسبتی با این دوره نداشته و شش سال نخست زندگی فرزندان ایران دچار بی برنامگی است.

فرزندان ما رای نمی دهند اما از انتخاب ما سود و زیان خواهند دید. شما چه تمهیدی برای دوره حساس کودکی و پیش از دبستان که شالوده نظام شخصیتی و رفتاری آینده کشور را تشکیل می دهد، در نظر دارید؟
در پایان، امیدواریم در دولت شما "آموزش و پرورش" موضوعی فراتر از یک وزارتخانه باشد.

با احترام

سید سهیل رضایی(پژوهشگر روان شناسی، مدیر بنیاد فرهنگ زندگی)

نعمت الله فاضلی(صاحب نظر انسان شناسی و فرهنگ، استاد دانشگاه)

مقصود فراستخواه (صاحب نظر مسائل اجتماعی ایران، استاد دانشگاه)

اقبال قاسمی پویا(پژوهشگر و مشاور تربیتی)‌

محمد امین قانعی راد(جامعه شناس و استاد دانشگاه)

فرهاد کریمی(صاحب نظر علوم تربیتی، استاد دانشگاه)

جعفر محمدی(مدیر سایت عصر ایران)

وحید محمودی(اقتصاددان و صاحب نظر توسعه)

مرتضی نظری(مدیر اندیشکده آموزش و پرورش عصر ایران)