افزایش فشارهای برای نامزدی رئیسی در انتخابات

تولیت آستان قدس اصولگرایان را به اجماع می رساند؟
افزایش فشارهای برای نامزدی رئیسی در انتخابات  14فروردین-96
به دلیل خطیر وحساس بودن شرایط مخالفین باید خیلی هشیارانه اخبار داخل کشور پیرامون نمایش انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم را رصد کنند. برای اینکه رقابت این دوره نمایش انتخابات ریاست جمهوری با دوره های گذشته فرق بسیاردارد .
زیرا پارامترهایی همچون چندقطبی شدن فضا،  سناریوی برجام، شرایط بحرانی اقتصاد و بیکاری و تغییر سیاست مماشات درآمریکا وجوددارد که موجب خطیرشدن شرایط انتخاباتی شده است. برای اینکه  سیاست انتقادی آمریکا  نسبت به  عملکرد موشکی وجنگ افروزی اش درمنطقه سپاه پاسداران باعث شده تا پاسداران  زیر ذره بین  قرار  گیرد . تاجایی که صحبت از تلاشی می شود تانام پاسداران توی لیست تروریست گذاشته شود .
 اگرچنانچه این اتفاق بی افتد.  می تواند دارای عواقب بسیار سنگینی برای رژیم قرون وسطایی به خصوص برای پاسداران و خامنه ای وحامیانش  باشد. چون منجر می شود تا دست سپاه درعراق وسوریه ولبنان ویمن قطع  شود.
درا دامه قدرت اجرایی، اقتصادی، سیاسی و سرکوب پاسداران در داخل کشورکاهش می یابد و تضعیف می گردد. درنهایت  راه می برد تا عملکرد گذشته پاسداران مورد انتقاد قرار  گیرد که باید پاسخگوی باشد برای چه منابع وذخایر کشوررا صرف سیاست جنگ افروزی وتروریستی  برون مرزی و سیاست هسته ای وموشکی داخلی کرد که موجب تحریم ها ورشد تور و گرانی وفقر وبیکاری وشکاف عمیق طبقاتی درکشور شد .مهمتر اینکه رژیم قرون وسطایی درمنطقه وجهان به انزوا کشیده شد در حالی سیاست های پاسداران که باحمایت خامنه ای بوده است هیچ دستآوردی برای کشور وملت نداشته است
بنابراین اطلاعات سپاه برای عبور از شرایط اشاره شده موازی مخالفت شدید که بابرجام کرده اند برشدت ا نتقادات تند اقتصادی وعدم اشتغال دولت روحانی افزوده است .
البته پاسداران  تلاش کرد تادریک توطئه برنامه ریزی شده رفسنجانی راحذف کند تادولت روحانی وبرجام را بدون پشتوانه حمایتی کند . همچنین محور برگزاری نمایش انتخابات ریاست جمهوری جبهه مدعی مردمی-انقلابی- اصول گرای فراجناحی تشکیل داد ورئیس ستاد انتخاباتی اش پاسدار محمدباقر ذوالقدر شد تا سمت وسوی برگزیده شدن نامزد نهایی مقابل روحانی وچگونگی تبلیغات ورأی سازی  تقلباتی ازسوی پاسداران هدایت شود .
 البته این سیاست ازسوی خامنه ای و قوه فاسد قضاییه و شورای نگهبان آلت دست وخبرگان آخوندی حمایت می شود .ضمن اینکه از حمایت بلندگوی تبلیغاتی صدا وسیمای خامنه ای و تریبون های نمازجمعه ها وآخوندهای حوزوی حامی خامنه ای وتابع پاسداران  و بسیج ونیروی انتظامی و تریبونمجلس ارتجاع  برخوردار است.
 به خصوص  اینکه  هنوزکابوس  وحشت افشاگری نوارصوتی  منتظری ازسوی فرزند وی خامنه ای وپاسداران و قوه فاسد قضاییه را می آزارد  وتهدید می کند .چون پرونده جنایت علیه بشریت قتل عام زندانیان سیاسی 67 دربرون مرز گشوده شده وباجدیت پیگیری می شود .  مهمتراینکه  یکی ازمتهمان این جنایت علیه بشریت آخونددژخیم ابراهیم رئیسی است که از سوی خامنه ای سرپرست آستان قدس رضوی شده است وگفته می شود جانشین احتمالی خامنه ای است.
لذا مجموعه تهدیدهای اشاره شده  که جایگاه خامنه ای وپاسداران را نسبت به گذشته تضعیف وضربه پذیر کرده است موجب شده تا برای خنثی کردن تهدیدها برنامه همآهنگ سازماندهی شده طراحی و اجرا شود تامانع ازرئیس جمهور شدن دوردوم روحانی شود .
پس قرار است آخونددژخیم ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری مقابل نامزدی روحانی شود.تا ازطریق انتقادو تخریب سیستماتیک دولت روحانی وبرجسته کردن بحران اقتصادی وبیکاری که همراه با تهدیدو توهین و اتهامات همچون آمریکایی وغیر انقلابی و سازشکار و حامی سکولارو بی بندو باری... موجب ریزش آرای روحانی شود تاانتخابات به دور دوم کشیده شود ودر نهایت باتقلبات گسترده آرا ازسوی سپاه و بسیج سناریوی سوم تیر-84 تکرار شود که رفسنجانی مقابل احمدی نژاد بازنده شد.
 چون پاسداران می خواهند  در صحنه قدرت اجرایی، اقتصادی، سیاسی  بطور فعال درصحنه حضور داشته باشند  و به توانند برجام را لغو کنند وهدف دست یابی به سلاح هسته ای رادنبال کنند .
بدون شک پاسداران از طریق حمایت خامنه ای و رئیس جمهور آلت دست وهمکاری قوه فاسد قضاییه ونیروی انتظامی وبسیج واطلاعات سپاه  فضای  به شدت   امنیتی حاکم می کنند و سانسور رامکمل  سیاست شدیدسرکوب می کنند .
همچنین درپشت پرده وسپس علنی ازطریق لابی های مقیم آمریکا کانال ارتباطی باآمریکارا پیگیری می کنند .چون فراموش نشده اکبر اعلمی نماینده مدعی اصلاح طلب درمجلس هفتم ارتجاع درنطق پیش ازدستور خودفاش کرد باندهای رقیب که مخالفت بامذاکره دولت خاتمی باآمریکا می کنند نه به خاطر مخالفت باآمریکا نیست، بلکه به دلیل این است که می خواهنداین سیاست از سوی خودشان دنبال و عملی شود.
برای همین است برخلاف  سیاست مبارزه با بی حجابی پوسترهای تبلیغاتی آخونددژخیم ابراهیم رئیسی "بیا " درد ست کسانی است که حجاب رارعایت نکرده اند. ناگفته نماند نیروی انتظامی درگذشته از تن فروشان بازداشت شدگان خیابانی پس ازبازسازی درراستای اهداف تبلیغاتی دفاع ازخامنه ای  اینگونه استفاده کرده بودند

بهرحال همانگونه که ابتدای نوشتار اشاره شد . مخالفین باید باهوشیاری و دقت مسایل داخل کشور محور نمایش انتخابات ریاست جمهوری رادنبال کنند وبا روشنگری های مداوم اجازه ندهند اطلاعات سپاه وقوه فاسد قضاییه ونیروی انتظامی سیاست سرکوب رامکمل سیاست سانسور خبری به ویژه فیلترکردن فضای مجازی کنند وروزنه های ارتباط جمعی اطلاع رسانی برای حضور اعتراضی معترضان درصحنه مسدود شود.
فرارو- ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی و یکی از گزینه‌های اصولگرایان برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری پدیده خبری  تعطیلات نوروز بود. شایعات و اخبار غیر رسمی فراوانی پیرامون او در دو هفته تعطیلات منتشر شد. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا او وارد عرصه انتخابات می‌شود یا خیر.به گزارش فرارو، معمای نامزدی تولیت آستان قدس رضوی که چند ماهی است به این مسند رسیده است پیچیده‌تر شده و گروه‌های مختلف اصولگرا فشار‌های خود را برای حضور او در عرصه انتخابات افزایش داده اند.افزایش فشارهای برای نامزدی رئیسی در انتخابات
برخی گزارش‌ها حکایت از این دارد که آیت الله مصباح یزدی به نزدیکانش و گروه پایداری توصیه کرده است که به دنبال نامزدی حجت الاسلام رئیسی برای انتخابات باشند، هر چند که این گزارش‌ها تائید نشده است، اما اخبار غیر رسمی نیز درباره تشکیل ستاد از سوی نزدیکان آیت الله مصباح برای رئیسی حکایت می‌کند.

گفته می‌شود انجمن فارغ‌التحصیلان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (موسسه تحت هدایت آیت الهم مصباح) در سراسر کشور نیروهای خود را فعال کرده و از میان آنان روسای ستاد رئیسی را برگزیده است. اغلب روسای این ستادها، فارغ‌التحصیلان این موسسه هستند.

شایعاتی نیز درباره انتشار بیانیه حضور در انتخابات رئیسی در هفته جاری در رسانه‌ها منتشر شده است.

دفتر تولیت آستان قدس رضوی پیش از این حضور در انتخابات را تکذیب کرده بود، اما با بالا گرفتن گمانه زنی‌ها در این باره سکوت کرده است.

در این باره تحلیلگران اصولگرا نیز وارد گود شده اند و به بررسی احتمال حضور رئیسی در انتخابات پرداخته اند.

با این حال فعال‌ترین جریان انتخاباتی اصولگرایان یعنی جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) تاکنون درباره کاندیداتوری رئیسی موضع مشخصی اتخاذ نکرده است.

پرویز امینی منتقد جریان "جمنا" در دفاع از حضور رئیسی در انتخابات معتقد است: «توانایی رئیسی در جذب بدنه ایدئولوژیک منتقد و مخالف روحانی که نقش درجه اول در رقابت‌های انتخاباتی دارند. چرا که نیروهای ایدئولوژیک به عنوان نیروهای خودجوش و داوطلب و پرتکاپوی سیاسی، علاوه بر رأی، دارای توانایی تولید فضای اجتماعی و سیاسی و گسترش پایگاه رأی هستند. این پایگاه نقش درجه اول در پیروزی احمدی‌نژاد در سال ۸۴ خصوصا در مرحله اول داشت.»

این تحلیلگر اصولگرا می‌گوید: «رئیسی جایگاهی دارد که علاوه بر توانایی در تعدیل تکثر نامزدهای رقیب روحانی، می‌تواند نظر نامزدهای ظرفیت‌دار و حتی غیرنامزدهای توانمند را برای حضور در کابینه احتمالی خود جلب کند و در انتخابات نه به عنوان یک فرد، بلکه به عنوان یک دولت با دولت روحانی رقابت کند.»

برخی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا نیز معتقدند که نامزدی رئیسی به ارتقا جریان "مومن انقلابی" می‌انجامد.

محسن منصوری، فعال ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی معتقد است: «حضور آیت‌الله رئیسی در انتخابات پیش‌رو، سطوح انتخاب متدینین و دلبستگان به انقلاب اسلامی را با جهشی ویژه ارتقاء خواهد بخشید؛ امکان حضور چهره‌های میان‌گفتمانی همچون قالیباف به حداقل ممکن رسیده، از هم‌اکنون تا هفته پایانی تبلیغات در اردیبهشت ماه، دوگانه انتخابی نیروهای مومن به جریان انقلاب از قالیباف-جلیلی به دوگانه رئیسی-جلیلی ارتقاء خواهد یافت که این مهم دستاوردی ممتاز برای جریان مومن انقلاب است.»

این در حالی است که شایعاتی درباره تمایل محمد باقر قالیباف به نامزدی رئیسی در انتخابات به گوش می‌رسد که تاکنون تائید نشده است. همچنین زمزمه هایی هم درباره نارضایتی جلیلی از حضور تولیت آستان قدس رضوی در فرآیند انتخابات منتشر شده است.

در ایام تعطیلات نوروزی فشار از پایین برای نامزدی رئیسی در انتخابات به شدت افزایش یافت. برخی سیاستمداران مشهدی نیز به این موضوع تمایل دارند. چندی پیش کریمی قدوسی نماینده مشهد در خطبه‌های نماز جمعه این شهر آشکارا از حضور رئیسی در فرآیند انتخابات سخن گفت.

برخی رسانه‌ها نیز از تلاش حجت الاسلام علم الهدی امام جمعه مشهد برای نامزدی رئیسی خبر داده اند. موضوعی که نه تائید شده است و نه تکذیب.
افزایش فشارهای برای نامزدی رئیسی در انتخابات
پروژه فشار از پایین برای قانع کردن رئیسی با راه اندازی کمپین "رئیسی بیا" در فضای مجازی رقم خورده است. رسانه‌های حامی کاندیداتوری تولیت آستان قدس تصاویری را منتشر کرده اند که در آن افراد کاغذ نوشته‌های "رئیسی بیا" را در دست دارند.

با وجود این فشار‌ها گفته می‌شود فضای عمومی قم به عنوان پایگاه روحانیت نسبت به نامزدی تولیت آستان قدس مثبت نیست. محسن غرویان در این باره می‌گوید: «آقای رئیسی با حکم رهبری از یک سال قبل تولیت استان قدس رضوی را برعهده دارد و طلبه‌ها هم بیانیه‌ای دادند که صلاح نیست حکم رهبری را کنار بگذارد چراکه علی‌القاعده باید استعفا بدهد و این در حالی است که استعفا از حکم رهبری به صلاح آقای رئیسی نیست از این جهت احتمال حضور وی در عرصه انتخابات بسیار کم است.»

به گفته غرویان "برخی این تحلیل را دارند که تولیت آستان قدس رضوی هم سمتی همچون سایر سمت‌ها است بنابراین همان‌طور که سایر افراد از سمت‌های خود استعفا می‌دهند آقای رئیسی هم باید از سمت خود استعفا بدهد چراکه فعالیت در چند شغل به‌طور همزمان آن هم در حد آستان قدس و ریاست جمهوری حرف و حدیث‌های منفی بسیاری را به‌همراه خواهد داشت. "

با این حال امروز وزارت کشور اعلام کرد در انتخابات ریاست جمهوری، برخلاف انتخابات مجلس و شوراهای شهر و روستا، فقط "افرادی که مسئولیت مستقیم در امر انتخابات، به صورت اجرا و یا نظارت دارند" باید استعفا دهند.

سخنگوی وزارت کشور افرادی را که مسئولیت مستقیم در انتخابات دارند چنین برشمرد: "اعضای هیئت اجرایى مرکزی انتخابات اعم از وزیر کشور، وزیر اطلاعات، دادستان کل کشور، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی که به انتخاب مجلس در هیئت مرکزی حضور خواهد داشت، هفت نفر معتمد که این هفته مشخص خواهند شد و همچنین اعضای ستاد انتخابات کشور و استانداران نمی‌توانند نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند. "

علاوه بر این "اعضای شورای نگهبان، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات و سایر ناظران نیز برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری باید استعفا دهند. "

ابراهیم رئیسی از اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات است اگر قرار باشد او نامزد انتخابات شود به این ترتیب باید از این سمت خود استعفا دهد. اتفاقی که تاکنون رخ نداده است.

طبق برنامه اعلام شده توسط وزارت کشور، روز ۲۲ فرودین ماه، دستور شروع انتخابات توسط وزیر کشور صادر و از همان روز نیز، هیئت اجرایی توسط فرمانداری‌ها تشکیل و ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیز، آغاز می‌شود.

ثبت نام داوطلبان از روز ۲۲ فروردین آغاز و تا ۲۶ فروردین ماه به مدت ۵ روز ادامه خواهد یافت.

روز آخر ثبت نام اتفاقات مهمی رخ می‌دهد؟
اگرچه هنوز حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی درباره قطعی شدن حضورش در انتخابات ۹۶ سخنی به زبان نیاورده است، اما خبرگزاری اصولگرای تسنیم می‌گوید کاندیداتوری او در انتخابات قطعی است.

پرویز امینی تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در کانال شخصی خودش، نوشته که شواهد و قرائن نشان می‌دهد که کاندیداتوری سید ابراهیم رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری قطعی است و این کاندیداتوری به طور طبیعی بر محیط و فضای کلان انتخابات موثر است.

حسین کنعانی مقدم فعال اصولگرا نیز در این باره به فرارو می‌گوید: «گمانه زنی‌های زیادی در این باره وجود دارد تا زمانیکه ایشان ثبت نام نکند نمی‌توان به این اظهار نظر‌ها توجه کرد. ایشان به عنوان یک گزینه مطرح شده است، اما خودش تاکنون تصمیمی نگرفته است.»

به اعتقاد کنعانی مقدم ممکن است در روز آخر ثبت نام اتفاقات مهمی رخ دهد و باعث شود که جریان اصولگرایی با یک نامزد قوی به یک جمع بندی برسد.


او می‌گوید رئیسی می‌تواند اصولگرایان را به اجماع برساند.

اما علی دورانی یکی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا به فرارو گفت: «آقای رییسی علاقه‌ای ندارد نامزد شود، طبیعی هم است مسئولیت بزرگ و مقدسی دارند و اهمیت آن از ریاست جمهوری کمتر نیست.»

این فعال سیاسی اصولگرا تلاش برای کاندیداتوری رئیسی را از سوی گروه‌های بی نامزد اصولگرا دانست و اظهار کرد: «بعضی گروه‌های اصولگرا تمایل دارند ایشان را به صحنه بیاورند. کارهای رسانه‌ای انجام می‌دهند، البته آقای رئیسی توانمند هستند و بعید است بدون بررسی وارد این عرصه شوند. ایشان باید مراقب باشند جَک سیاسی جبهه پایداری و دیگر گروه‌های بی برنامه و بی نامزد انتخابات نشوند.»

به اعتقاد دورانی مسئله انتخابات یک چیز است و مسئله پس از انتخابات چیز دیگر. اینکه چه کسی رییس جمهور شود با اینکه چگونه می‌خواهد کشور را اداره کند دو مقوله متفاوت هستند. کاندیدای ریاست جمهوری باید برنامه اجرایی و توانمندی اجرایی داشته باشد. با برنامه عاریه‌ای نمی‌شود وارد عرصه شد.

دورانی گفت: «با حضور رئیسی بعید است اصولگرایان به اجماع برسند. ضمن احترام به شخصیت ایشان، اورا برای انتخابات ریاست جمهوری مفید نمی دانم.»