یک روز ایرانی در پارک ساحلی ابونواس در بغداد

یک روز ایرانی در پارک ساحلی ابونواس در بغداد 12فروردین-96

این چگونه پارک ساحلی است که اثری از درخت وسبزه وآب در این پارک دیده نمی شود  یا وجودندارد. لابد برای این پارک نشینان مسافران زائر رؤیت آب ساحلی ممنوع و یا حرام است ؟
بغداد - ایرنا - در ساحل شرقی رودخانه دجله، جایی که پارک معروف 'ابی نواس' در مرکز بغداد واقع شده است، جمعی از بانوان ایرانی به مناسبت سیزده بدر، یک روز کاملا ایرانی را در پایتخت عراق ترسیم کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این مجموعه از بانوان، جمعی کوچکی از بیش از یک هزار و 200 بانوی ایرانی در بغداد هستند که در ایام مبارزه گروه های معارضه عراقی با رژیم بعثی صدام در دهه‌های 60 و 70 شمسی با مردان عراقی ازدواج کردند.
این بانوان ایرانی پس از سقوط رژیم صدام، وفادار به همسران عراقی‌شان باقی مانده و به همراه آنها به عراق آمدند اما در عین حال حرمت یک وفاداری دیگر را نیز به رغم غربت و دوری از وطن، حفظ کردند و آن حفظ آداب و سنن و فرهنگ اصیل ایرانی است که امروز (جمعه) در سیزده بدر که به روز طبیعت هم نامگذاری شده، تجلی یافته است.
قرار بود تمام بانوان ایرانی در بغداد در این روز بهاری، حضور یابند اما تغییر یکباره آب و هوا و شروع بارندگی آرام در پایتخت عراق باعث شد که اکثر بانوان، نتوانند در این مراسم حضور یابند به ویژه که اغلب آنها از حومه بغداد هستند.
با وجود این، همین عده قلیل از بانوان ایرانی با حضور در پارک ساحلی ابونواس از طریق هیاهوی کودکانشان و سخن گفتن به زبان شیرین فارسی و بالاخره غذاهای ایرانی در سفره‌ ایرانی، یک فضای کاملا ایرانی را در پارک مرکزی بغداد ایجاد کردند.
«
زینت السادات حسینی» یکی از بانوان حاضر در این جمع به خبرنگار ایرنا می گوید که غذاهای تهیه شده بیشتر ایرانی هستند همانند چلو کباب، باقالی پلو یا خورشت مرغ و بعضی غذاهای عراقی هم مانند دولمه تهیه شده است.
همین که سفره پهن شده و رایحه غذای ایرانی در فضا پراکنده می شود، خیلی طول نمی‌کشد که کودکان بازیگوش این بانوان ایرانی از گوشه و کنار پارک دور سفره جمع می‌شوند و هریک بشقابی به دست می گیرند و مشغول خوردن می شوند.
یکی از بانوان می گوید که از ابتدای سقوط رژیم صدام به همراه همسرش که از نیروهای سازمان بدر است، وارد عراق شد و در این مدت 14 سال خوشبختانه زبان عربی را در بغداد فرا گرفته است.
2
پسر بچه، همراه این بانوی ایرانی هستند که هم به زبان عربی و هم فارسی مسلط هستند، وقتی خبرنگار ایرنا از یکی از آنها سئوال می کند که امروز به او خوش گذشته؟ سری به نشانه رضایتمندی تکان می دهد و سپس یک یک دوستان خود را از فرزندان دیگر بانوان ایرانی معرفی می کند.
بانوان حاضر در این جمع اغلب از سال 67 به بعد با همسران عراقی ازدواج کرده اند اما خانم زینت السادات حسینی به مزاح می گوید که من در بین خانم های حاضر، از همه قدیمی تر هستم زیرا سال 65 ازدواج کرده ام و برای همین، حکم مادر بزرگ را برای همه این خانم‌ها دارم!
 
وجود کودکان شیرخواره در بین این جمع نشان می دهد بعضی از خانم ها، مادر بزرگ بودن را نیز در عراق تجربه کرده اند که یکی از خانم ها کودک خرد سالی به نام 'عبدالله' را روی دستش می گیرد و می گوید: این اولین نوه من است از او عکس بگیر!
قرار بود، سیزده بدر فردا (شنبه) برگزار شود اما به دلیل تقارن با سوم رجب سالروز شهادت امام علی الهادی (ع) یک روز این مراسم به جلو انداخته شده است.
به رغم همه سادگی این جمع و سفره ای که پهن شده است، اما می توان احساس قوی همدلی و همزبانی را در بین این بانوان ایرانی مشاهده کرد، هرچند هریک از آنها از مناطق مختلف ایران و با لهجه های مختلف فارسی تکلم می کنند.
زنان حاضر در مراسم امروز از اصفهان، مشهد، کرمانشاه، آبادان، اهواز، یزد و شهرهای شمالی ایران هستند که تنها فصل مشترکی که آنها را در این روز بهاری در بغداد دور هم جمع کرده است، نام ایران است.
در حالی که نام ایران امروز این بانوان ایرانی را دور هم جمع کرده، در فاصله چند صد متر از این مکان در میدان 'التحریر' طرفداران مقتدا صدر، بازهم تجمع اعتراض آمیز کرده اند و به فاصله چند کیلومتر آن طرفتر مجلس اعلای اسلامی عراق، به یک مناسبت دیگر، هوادارانش را جمع کرده است.
از مسجد 14رمضان که از مساجد معروف اهل سنت در مرکز بغداد است، نیز خطیب جمعه با لحنی آغشته به عصبانیت درباره مشکل آوارگان موصل سخن می گوید و از دولت می خواهد به وضع آنها رسیدگی کند، اما به نظر نمی رسد بانوان ایرانی در ابونواس، چندان به همه این هیاهوها اطراف اهتمامی نشان دهند و دل مشغولی های دیگری دارند.
براساس اعلام زینت السادات حسینی که از متولیان جمع آوری بانوان ایرانی در بغداد دور هم است، بیش از 13 هزار بانوی ایرانی که با همسران عراقی در دوران معارضه ازدواج کرده اند، در عراق وجود دارد، اما ارقام حقیقی بیشتر از این است زیرا بسیاری از خانم های ایرانی، هنوز تشکیل پرونده نداده اند.
این زنان ایرانی علاوه بر جمع شدن در ایام و مناسبت های ایرانی دور هم، در کلاس های خیاطی و بافندگی و دیگر فعالیت هایی که بعضا با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق برای بانوان ایرانی برگزار می شود، شرکت می کنند.
خاورم *4*353*شبس*1613*1770*انتشار دهنده: عبدالله غفاری