يادداشت روز اوین نامه ی کیهان "40 در برابر 1440 "

اوین نامه ی کیهان یکشنبه  31 اردیبهشت ماه سال 1396
يادداشت روز  اوین نامه ی کیهان "40 در برابر 1440 "

سربازجو شریعت نداری باوجود اینکه می داند شکست دژخیم ا براهیم رئیسی شکست جبهه  خامنه ای و مصباح یزدی و پاسداران و قوه فاسد قضاییه وشورای نگهبان آلت دست خامنه ای وخبرگان آخوندی وآخوندهای حوزوی حامی خامنه ای وامام جمعه ها وبالاخره صدا وسیمای خامنه ای است.برای اینکه همه اینان از نامزدی دژخیم رئیسی حمایت می کردند .مهمتر اینکه ضریب منفوریت خامنه ای و باندهای حامی اش بطور عریان فاش گردیذ  .ولی سربازجو رسوا شده وآبرو باخته دست بردار نیست  و   همچنان به سیاست خودادامه می دهد . برای اینکه  باالگوی رمالی ودجالی و تصویر مارکشی و ترفند تردستی و یا چشم بندی تلاش مذبوحانه کرده است تااعجاز کند . برای این که مدعی شده  آمار رأی دژخیم رئیسی که 16 میلیونی  اعلام کرده می توانست لااقل دوبرابر باشد .چون زمان تبلیغات  نمایش انتخابات ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی که اشاره  نشده  شیوه  تبلیغاتش چگونه بود و  از سوی چه نهادهایی حمایت می شد و هزینه سفرهای تبلیغاتی وجابه جایی اتوبوسی نیروهای هوراکش وی ازکجا تأمین می شده است که  40 روز مقابل 1440 روز 4ساله روحانی  بود . مهمتراینکه  سربازجو شریعت نداری بااین معیار تحلیل وارزیابی نگفته است دوران 8 ساله احمدی نژاد که دوبرابر زمان 4 ساله روحانی بود .پس چرا  سعید جلیلی بسیجی که نامزد پیگیر سیاست دوران احمدی نژاد بود نه در رقابت نمایش  انتخابات ریاست دوره یازدهم بازنده شد که مجموعن آمار 16 میلیونی سردار دزد قالیباف و سعید جلیلی و علی اکبر ولایتی و.... در رقابت نمایش انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم همه اش توی کیسه دژخیم رئیسی ریخته شد. برای اینکه این آمار آرای اصولگرایان که همراه با تقلبات گسترده است بیش ازاین نمی باشد.چون قشر متوسط شهری و دانشگاهی ونسل جوان به ویژه دختران و زنان که به نامزد جناح سرکوبگران غارتگر زن ستیز جنگ افروز ارتجاعی رأی نمی دهند.


انتخابات رياست جمهوري دوازدهم با همه فراز و نشيب ها و چالش هاي ريز و درشتي که داشت به پايان رسيد و آقاي روحاني با 23 ميليون راي از رقيب اصلي خود آقاي رئيسي که 16 ميليون راي کسب کرده بود، پيشي گرفت و به رياست جمهوري دوره دوازدهم انتخاب شد. بديهي است که با پايان انتخابات، رقابت هاي انتخاباتي نيز به نقطه پايان خود رسيده و آقاي روحاني رئيس جمهور همه ملت ايران خواهد بود، چه آنهايي که به ايشان راي داده اند و چه آنان که رقيب ايشان را ترجيح داده بودند. ولي انتخابات اخير، درس ها و عبرت هايي نيز با خود داشت و درباره آن گفتني هايي هست که اشاره اي هر چند گذرا به برخي از آنها - فقط برخي از آنها - ضروري به نظر مي رسد.
    1-
راي آقاي رئيسي در پائين ترين حد ممکن،مي توانست 2برابر آراء اعلام شده باشد. چرا؟ ... بخوانيد.
    
الف: آقاي روحاني، رئيس جمهور مستقر بود و طي 4 سال گذشته همه امکانات و ظرفيت هاي فراوان قوه مجريه، از جمله ظرفيت هاي تبليغاتي را در اختيار داشت و از اين امکانات و ظرفيت ها در بالاترين حد و اندازه ممکن بهره مي گرفت و اين در حالي است که آقاي رئيسي نه فقط به هيچيک از امکانات مورد اشاره دسترسي نداشت، بلکه با انبوهي از اتهامات ناروا و يکسويه که از تريبون هاي بي شمار دولت شليک مي شد نيز روبرو بود.
    
ب: آقاي روحاني براي تبليغ انتخاباتي - مستقيم و غيرمستقيم - يک فرصت 4 ساله يعني 1440 روز را در اختيار داشت ولي آقاي رئيسي کمتر از 2 ماه، يعني فقط 40 روز بود که به ميدان رقابت آمده بود و از اين 40 روز، تنها 2 هفته را به سفرهاي استاني و گفت وگو با مردم اختصاص داده بود و طي همين 2 هفته توانسته بود به حدود 16 ميليون راي دسترسي پيدا کند که در مقايسه با حدود 23 ميليون راي آقاي روحاني که طي 1440 روز و با بهره گيري از بسياري امکانات و ظرفيت هاي دولت به دست آمده بود، رقم بسيار بالا و تقريبا بي سابقه اي است. با اين محاسبه که نه پيچيده است و نه دشوار، به آساني مي توان نتيجه گرفت که راي آقاي رئيسي دستکم دو برابر آراء اعلام شده يعني نزديک به 30 ميليون است چرا که وقتي با امکانات اندک و فرصت 40 روزه توانسته است صاحب 16 ميليون راي شود، به يقين اگر امکانات فراوان و فرصت 4 ساله آقاي روحاني را در اختيار داشت، تقريبا راي چنداني براي رقباي ايشان باقي نمي ماند.
    ج: راي 16 ميليوني آقاي رئيسي، نشان مي دهد که سخنان، برنامه ها و بينش و منش وي در ميان توده هاي مردم خريداران فراواني دارد به گونه اي که هر جا با مردم مواجه شده و به معرفي خود پرداخته اند، اقبال و رويکرد گسترده مردم را در پي داشته است. از اين زاويه نيز مي توان گفت؛ در صورتي که آقاي رئيسي فرصت بيشتري براي ارائه نظرات خود به مردم داشت، به يقين توده هاي عظيم بيشتري از آنان را جذب مي کرد.
    2-
دولت در چند ماه نزديک به انتخابات توان قابل ملاحظه اي را براي مقابله با رقباي انتخاباتي به صحنه آورده بود تا آنجا که با نقض صريح و آشکار قوانين موجود، بسياري از وزرا، معاونان، استانداران، فرمانداران، بخشداران و رسانه هاي در اختيار به ستاد انتخاباتي دولت تبديل شده بود. اظهارات برخي وزراي دولت به هنگام راي گيري که نه فقط غيرقانوني بلکه بيرون از دايره اخلاق بود نيز، فصل جداگانه اي مي طلبد. و اين در حالي است که آقاي رئيسي نه فقط از اين امکانات بهره اي نداشت، بلکه قانون گرايي و اخلاق مداري ايشان باعث شده بود که استفاده از حداقل امکاناتي را که در اختيارش بود نيز بر خود ممنوع و حرام کند.
    گفتني است تخلفاتي نيز در برخي از شعبه هاي اخذ راي صورت گرفته بود که شوراي نگهبان قول پيگيري آن را داده است. ضمن اينکه تخلفات صورت گرفته اگرچه تخلف است و پيگيري آن ضروري است ولي اين تخلفات نمي تواند در نتيجه نهايي انتخابات، مخصوصا انتخابات رياست جمهوري که پاي آراء ميليوني در ميان است تاثيري داشته باشد.
    3-
و اما، مهمترين و اصلي ترين حربه اي که عليه حجت الاسلام والمسلمين رئيسي بکار گرفته شد، ترساندن مردم از سايه جنگ بود! دولت در اقدامي غيراخلاقي و تعجب آور که از پشتيباني گسترده رسانه هاي بيگانه نيز برخوردار بود، اصرار داشت به مردم بقبولاند، اگر به آقاي روحاني راي ندهند و آقاي رئيسي به رياست جمهوري برسد، بايد در انتظار جنگ و حمله نظامي آمريکا باشند! دراين باره گفتني هاي فراواني هست که در آينده به آن خواهيم پرداخت ولي نکته درخور توجه که تاسف آور نيز هست، اينکه دولتمردان - البته برخي از آنان - به گونه اي که نشان مي داد قادر به دفاع از عملکرد 4 ساله خود نيستند، ناکارآمدي و خسارت آفريني دولت يازدهم و وعده هاي برزمين مانده آن را با گزينه «سايه جنگ» تاخت مي زدند! و سعي داشتند اين گزاره دو قطبي را به مردم القاء کنند که اگرچه دولت يازدهم را ناکارآمد و خسارت آفرين و ناتوان از انجام وعده ها وتعهدات خود مي دانيد، ولي بايد ميان «جنگ» و «دولت ناکارآمد» يکي را انتخاب کنيد! و سايه جنگ را در انتخاب آقاي رئيسي آدرس مي دادند. به بيان ديگر، مي دانستند که ناکارآمدي دولت يازدهم قابل دفاع نيست و اين ناکارآمدي را فقط با ترس کاذب از جنگ مي توان تاخت زد و چنين کردند.
    4-
و بالاخره با توجه به صدر اين نوشته، آراء 16 ميليوني آقاي رئيسي اولا؛ فقط با حضور 40 روزه ايشان در رقابت با رقيبي که از 1440 روز تبليغات برخوردار بود، کسب شده است، ثانيا؛ برخلاف رقيب، بي آنکه از امکانات و ظرفيت هاي نظام بهره اي داشته باشد به دست آمده است و ثالثا؛ در ميان حجم انبوه تهمت هاي بي وقفه طرف مقابل حاصل شده است. بنابراين به آساني مي توان نتيجه گرفت که چنانچه ايشان فرصت بيشتري براي تبليغات داشت و از امکانات و ظرفيت فراوان دولت برخوردار بود و حجم انبوه اتهامات ناروا عليه ايشان در ميان نبود، بدون کمترين ترديد دستکم دو برابر 16 ميليون راي کسب شده را به دست مي آورد. اين واقعيت به وضوح نشان مي دهد که اردوگاه نيروهاي انقلابي در آوردگاه انتخاباتي گام هاي بلندي برداشته اند و از برخي ناهنجاري هاي ناخواسته قبلي به سلامت عبور کرده اند. اتحاد و يکپارچگي نيروهاي انقلابي، همسوئي مثال زدني آنان در عرصه رقابت انتخاباتي و اخلاق مداري و قانون گرايي اين طيف، حکايت از آن دارد که در اين اردوگاه جهش بلندي اتفاق افتاده است و اين احتمال جدي وجود دارد که از سوي يک جريان خاص، تلاش پي گير و بي وقفه اي براي مقابله با اين جهش به کار گرفته شود. جريان ياد شده در اولين گام سعي در القاء اين توهم دارد که اردوگاه انقلابيون بايد در آموزه هاي خود تجديدنظر کند! اين در حالي است که آراي 16 ميليوني آقاي رئيسي با توجه به شرايطي که به آن اشاره شد حاکي از پيروزي مثال زدني اين گفتمان است و نشان مي دهد گفتمان مزبور وارد ريل اصلي خود شده و ادامه اي درخشان در پي دارد.
    
و دراين باره گفتني هاي ديگري نيز هست. نويسنده: حسين شريعتمداري