دانستنیها
زنجبیل؛ چربیسوزی توانمند! 10 خرداد – 96
زنجبیل؛ چربیسوزی توانمند! 10 خرداد – 96
پژوهشی جدید نشان داده
است که زنجبیل، چه به عنوان مکمل یا یک ماده تشکیل دهنده در غذا یا نوشیدنی، ممکن
است به محافظت در برابر چاقی و بیماریهای مزمن کمک کند. در شرایطی که کارشناسان
همچنان نمیتوانند یک دوز خاص برای مقاصد پیشگیرانه توصیه کنند، اما اعلام کردهاند
که مصرف هر چه بیشتر زنجبیل به چند دلیل هوشمندانه است.
یافتههای 60 مطالعه که روی کشت سلولی، حیوانات آزمایشگاهی و انسان انجام شده بود را بررسی کردهاند و به طور کلی، این مطالعات روی این مساله که زنجبیل و اجزا تشکیل دهنده اصلی آن در برابر چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و اختلالات مرتبط مفید هستند، اجماع داشتند.
مولفان پژوهش خود را روی جنبههای مختلف سندرم متابولیک، ترکیبی از سه عامل خطر آفرین یا بیشتر برای دیابت نوع 2 و بیماری قلبی متمرکز کردند. سندرم متابولیک یک مشکل سلامت درحال رشد است که به نسبتهای همه گیری رسیده است، زیرا درحال حاضر یک چهارم جمعیت جهان تحت تاثیر آن قرار دارند.
علاقه فراوانی به راهبردهای بالقوه برای درمان و پیشگیری از سندرم متابولیک از جمله گزینههای غیر دارویی، وجود داشته است. و زنجبیل، یکی از ادویههای پر مصرف در جهان، به لطف مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدانهای خود از سابقهای طولانی در زمینه استفاده به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان بسیاری از بیماریها برخوردار است.
در حقیقت، به نظر میرسد چندین مکانیسم در پس قدرتهای ابرغذایی زنجبیل قرار دارند. در پژوهش جدید به نقش زنجبیل در چربی سوزی، گوارش کربوهیدارت و ترشح انسولین اشاره شده است. همچنین، زنجبیل برخوردار از ویژگیهای مهار استرس اکسیداتیو، ضد التهابی و کاهش کلسترول و فشار خون عنوان شده است. مصرف زنجبیل ممکن است حتی تصلب شرایین، تجمع خطرناک چربی در شریانها را کاهش دهد.
شواهد موجود برای این قبیل فواید در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نسبت به نمونههای انسانی قویتر هستند. به عنوان مثال، در یک مطالعه هنگامی که موشها با زنجبیل تغذیه شدند، کاهش چشمگیر وزن بدن و التهاب سیستماتیک، کاهش کلسترول و قند خون و محافظت در برابر آثار مضر بیماری کبد چرب غیر الکلی مشاهده شد.
در مجموع، مطالعات نشان دادهاند که مصرف زنجبیل میتواند کالری سوزی و کاهش احساس گرسنگی را تقویت کند، و این شرایط با کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن مرتبط بوده است. همچنین، مصرف زنجبیل با تغییرات مثبت در کلسترول، قند خون، فشار خون، پروتئینهای التهابی و سلامت کبد پیوند خورده است.
یافتههای 60 مطالعه که روی کشت سلولی، حیوانات آزمایشگاهی و انسان انجام شده بود را بررسی کردهاند و به طور کلی، این مطالعات روی این مساله که زنجبیل و اجزا تشکیل دهنده اصلی آن در برابر چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و اختلالات مرتبط مفید هستند، اجماع داشتند.
مولفان پژوهش خود را روی جنبههای مختلف سندرم متابولیک، ترکیبی از سه عامل خطر آفرین یا بیشتر برای دیابت نوع 2 و بیماری قلبی متمرکز کردند. سندرم متابولیک یک مشکل سلامت درحال رشد است که به نسبتهای همه گیری رسیده است، زیرا درحال حاضر یک چهارم جمعیت جهان تحت تاثیر آن قرار دارند.
علاقه فراوانی به راهبردهای بالقوه برای درمان و پیشگیری از سندرم متابولیک از جمله گزینههای غیر دارویی، وجود داشته است. و زنجبیل، یکی از ادویههای پر مصرف در جهان، به لطف مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدانهای خود از سابقهای طولانی در زمینه استفاده به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان بسیاری از بیماریها برخوردار است.
در حقیقت، به نظر میرسد چندین مکانیسم در پس قدرتهای ابرغذایی زنجبیل قرار دارند. در پژوهش جدید به نقش زنجبیل در چربی سوزی، گوارش کربوهیدارت و ترشح انسولین اشاره شده است. همچنین، زنجبیل برخوردار از ویژگیهای مهار استرس اکسیداتیو، ضد التهابی و کاهش کلسترول و فشار خون عنوان شده است. مصرف زنجبیل ممکن است حتی تصلب شرایین، تجمع خطرناک چربی در شریانها را کاهش دهد.
شواهد موجود برای این قبیل فواید در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نسبت به نمونههای انسانی قویتر هستند. به عنوان مثال، در یک مطالعه هنگامی که موشها با زنجبیل تغذیه شدند، کاهش چشمگیر وزن بدن و التهاب سیستماتیک، کاهش کلسترول و قند خون و محافظت در برابر آثار مضر بیماری کبد چرب غیر الکلی مشاهده شد.
در مجموع، مطالعات نشان دادهاند که مصرف زنجبیل میتواند کالری سوزی و کاهش احساس گرسنگی را تقویت کند، و این شرایط با کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن مرتبط بوده است. همچنین، مصرف زنجبیل با تغییرات مثبت در کلسترول، قند خون، فشار خون، پروتئینهای التهابی و سلامت کبد پیوند خورده است.