گزیده ها قسمت دوم 26 اردیبهشت -
96
دلايلي براي حذف هميشگي نوشابه هاي گازدار!
دلايلي براي حذف هميشگي نوشابه هاي گازدار!
نوشابه هاي گازدار از جمله پرمصرف ترين نوشيدني ها در جهان
هستند. اما اين نوشيدني هاي پرطرفدار چندان به سود سلامت انسان عمل نمي کنند.
به گزارش «ريدرز دايجست»، به هر دليلي که قصد داشته باشيد مصرف نوشابه هاي گازدار را کاهش دهيد يا آنها را از رژيم غذايي خود کنار بگذاريد در مسيري درست حرکت خواهيد کرد زيرا سلامت کلي خود را بهبود مي بخشيد.
محروميت از مواد مغذي ضروري
افرادي که به جاي نوشيدني هاي سالمي مانند شير کم چرب و آب ميوه هاي طبيعي به مصرف نوشابه هاي گازدار تمايل دارند، احتمال کمتري دارد به ميزان کافي مواد مغذي مانند ويتامين A، کلسيم و منيزيم دريافت کنند. افزون بر اين، نوشابه هاي گازدار حاوي اسيد فسفريک هستند که از بين رفتن کلسيم و منيزيم را موجب مي شود. کلسيم و منيزيم به عملکرد بهينه سيستم ايمني بدن کمک ميکنند.
افزايش احتمال ابتلا به ديابت
نوشابه هاي گازدار حاوي شربت ذرت فروکتوز بالا و همچنين سطوح بالاي راديکال هاي آزاد هستند که با آسيب بافتي، ابتلا به ديابت، و عوارض ديابتي پيوند خوردهاند.
بطري هاي آسيب رسان
بطريهاي پلاستيکي نوشابه هاي گازدار و آب حاوي ماده شيميايي سمي به نام بيسفنول A (BPA) هستند که مي توانند از بطري به نوشيدني و در نهايت بدن انسان نفوذ کنند. شواهد روزافزون بيسفنول A را با بيماري هاي بيشمار از جمله افت عملکرد سيستم ايمني بدن پيوند دادهاند. کارشناسان سلامت توصيه مي کنند که کودکان را در برابر محصولات حاوي بيسفنول A، به ويژه آن هايي که مصرف مي شوند يا استفاده روزانه دارند، محافظت کنيد.
افزايش وزن
مصرف نوشابههاي گازدار رژيمي در واقع به افزايش وزن کمک مي کنند! مطالعه اي که با حضور 1/550 نفر انجام شد، نشان داد افرادي که نوشابه رژيمي مصرف مي کردند با خطر افزايش يافتن 41 درصدي ابتلا به اضافه وزن يا چاقي براي هر بطري نوشابه در روز مواجه بودند. مشخص شده است که هر مزه شيرين به سلول هاي بدن سيگنال ذخيره چربي و کربوهيدرات ها را ارسال مي کند که باعث گرسنگي بيشتر فرد مي شود. مزه هاي شيرين ترشح انسولين را نيز افزايش مي دهند که توانايي بدن براي چربي سوزي را مختل مي کند. تاکنون هيچ مطالعه منتشر شده اي ثابت نکرده است که نوشابه هاي رژيمي به کاهش وزن کمک مي کنند.
قند بيش از اندازه
يک قوطي نوشابه گازدار حاوي 10 قاشق چايخوري شکر است که ميزان قابل توجهي محسوب ميشود. تغذيه بدن با اين ميزان قند که در حالت مايع قرار دارد، قند خون را به شدت افزايش مي دهد و موجب يک واکنش انسوليني در بدن مي شود. مصرف نوشابه گازدار به طور منظم مي تواند در نهايت به افزايش وزن، بيماري ديابت، مقاومت به انسولين، و ديگر مشکلات سلامت منجر شود.
اسيد فسفريک زياد
اسيد فسفريک توانايي بدن براي جذب کلسيم به طور طبيعي را مختل مي کند. عدم دريافت کلسيم به ميزان کافي مي تواند به نرمي استخوان، پوکي استخوان و پوسيدگي دندان منجر شود. همچنين، اسيد فسفريک ميانه خوبي با اسيد معده ندارد، جذب مواد مغذي را مسدود و گوارش را کند مي کند.
کم آبي بدن
مصرف نوشابه هاي گازدار به دليل محتواي بالاي قند، سديم، و کافئين موجود در آنها مي تواند به کم آبي بدن منجر شود. بسياري از مردم به همراه وعده هاي غذايي خود به جاي آب، نوشابه هاي گازدار مصرف مي کنند و تامين آب مورد نياز روزانه بدن را فراموش مي کنند.
شيرين کننده هاي مصنوعي
نوشابه هاي رژيمي حاوي آسپارتام هستند که جاي شکر را پر مي کند. اين ماده مي تواند براي بدن مضرتر از قند باشد. گزارش ها نشان داده اند که آسپارتام مي تواند به شکل گيري تشنج، تومورهاي مغزي، بيماري ام اس، ديابت، اختلالات عاطفي، و بسياري مشکلات سلامت ديگر منجر شود.
مواد بي ارزش
نوشابه هاي گازدار فاقد هر گونه ارزش غذايي است. هيچ اثر مثبتي به استثناي مزه خوب از مصرف نوشابه هاي گازدار نصيب شما نخواهد شد.
آسيب دندان ها
هنگامي که به طور مرتب نوشابه گازدار مي نوشيد با تشکيل پلاک روي دندان هاي خود مواجه خواهيد شد که مي تواند پوسيدگي دندان و بيماري لثه را به همراه داشته باشد. همچنين، زماني که باکتري هاي موجود در دهان با محتواي قند نوشابه تغذيه مي شوند، اسيد توليد مي کنند. اسيد مي تواند به پوسيدگي دندان منجر شود.
به گزارش «ريدرز دايجست»، به هر دليلي که قصد داشته باشيد مصرف نوشابه هاي گازدار را کاهش دهيد يا آنها را از رژيم غذايي خود کنار بگذاريد در مسيري درست حرکت خواهيد کرد زيرا سلامت کلي خود را بهبود مي بخشيد.
محروميت از مواد مغذي ضروري
افرادي که به جاي نوشيدني هاي سالمي مانند شير کم چرب و آب ميوه هاي طبيعي به مصرف نوشابه هاي گازدار تمايل دارند، احتمال کمتري دارد به ميزان کافي مواد مغذي مانند ويتامين A، کلسيم و منيزيم دريافت کنند. افزون بر اين، نوشابه هاي گازدار حاوي اسيد فسفريک هستند که از بين رفتن کلسيم و منيزيم را موجب مي شود. کلسيم و منيزيم به عملکرد بهينه سيستم ايمني بدن کمک ميکنند.
افزايش احتمال ابتلا به ديابت
نوشابه هاي گازدار حاوي شربت ذرت فروکتوز بالا و همچنين سطوح بالاي راديکال هاي آزاد هستند که با آسيب بافتي، ابتلا به ديابت، و عوارض ديابتي پيوند خوردهاند.
بطري هاي آسيب رسان
بطريهاي پلاستيکي نوشابه هاي گازدار و آب حاوي ماده شيميايي سمي به نام بيسفنول A (BPA) هستند که مي توانند از بطري به نوشيدني و در نهايت بدن انسان نفوذ کنند. شواهد روزافزون بيسفنول A را با بيماري هاي بيشمار از جمله افت عملکرد سيستم ايمني بدن پيوند دادهاند. کارشناسان سلامت توصيه مي کنند که کودکان را در برابر محصولات حاوي بيسفنول A، به ويژه آن هايي که مصرف مي شوند يا استفاده روزانه دارند، محافظت کنيد.
افزايش وزن
مصرف نوشابههاي گازدار رژيمي در واقع به افزايش وزن کمک مي کنند! مطالعه اي که با حضور 1/550 نفر انجام شد، نشان داد افرادي که نوشابه رژيمي مصرف مي کردند با خطر افزايش يافتن 41 درصدي ابتلا به اضافه وزن يا چاقي براي هر بطري نوشابه در روز مواجه بودند. مشخص شده است که هر مزه شيرين به سلول هاي بدن سيگنال ذخيره چربي و کربوهيدرات ها را ارسال مي کند که باعث گرسنگي بيشتر فرد مي شود. مزه هاي شيرين ترشح انسولين را نيز افزايش مي دهند که توانايي بدن براي چربي سوزي را مختل مي کند. تاکنون هيچ مطالعه منتشر شده اي ثابت نکرده است که نوشابه هاي رژيمي به کاهش وزن کمک مي کنند.
قند بيش از اندازه
يک قوطي نوشابه گازدار حاوي 10 قاشق چايخوري شکر است که ميزان قابل توجهي محسوب ميشود. تغذيه بدن با اين ميزان قند که در حالت مايع قرار دارد، قند خون را به شدت افزايش مي دهد و موجب يک واکنش انسوليني در بدن مي شود. مصرف نوشابه گازدار به طور منظم مي تواند در نهايت به افزايش وزن، بيماري ديابت، مقاومت به انسولين، و ديگر مشکلات سلامت منجر شود.
اسيد فسفريک زياد
اسيد فسفريک توانايي بدن براي جذب کلسيم به طور طبيعي را مختل مي کند. عدم دريافت کلسيم به ميزان کافي مي تواند به نرمي استخوان، پوکي استخوان و پوسيدگي دندان منجر شود. همچنين، اسيد فسفريک ميانه خوبي با اسيد معده ندارد، جذب مواد مغذي را مسدود و گوارش را کند مي کند.
کم آبي بدن
مصرف نوشابه هاي گازدار به دليل محتواي بالاي قند، سديم، و کافئين موجود در آنها مي تواند به کم آبي بدن منجر شود. بسياري از مردم به همراه وعده هاي غذايي خود به جاي آب، نوشابه هاي گازدار مصرف مي کنند و تامين آب مورد نياز روزانه بدن را فراموش مي کنند.
شيرين کننده هاي مصنوعي
نوشابه هاي رژيمي حاوي آسپارتام هستند که جاي شکر را پر مي کند. اين ماده مي تواند براي بدن مضرتر از قند باشد. گزارش ها نشان داده اند که آسپارتام مي تواند به شکل گيري تشنج، تومورهاي مغزي، بيماري ام اس، ديابت، اختلالات عاطفي، و بسياري مشکلات سلامت ديگر منجر شود.
مواد بي ارزش
نوشابه هاي گازدار فاقد هر گونه ارزش غذايي است. هيچ اثر مثبتي به استثناي مزه خوب از مصرف نوشابه هاي گازدار نصيب شما نخواهد شد.
آسيب دندان ها
هنگامي که به طور مرتب نوشابه گازدار مي نوشيد با تشکيل پلاک روي دندان هاي خود مواجه خواهيد شد که مي تواند پوسيدگي دندان و بيماري لثه را به همراه داشته باشد. همچنين، زماني که باکتري هاي موجود در دهان با محتواي قند نوشابه تغذيه مي شوند، اسيد توليد مي کنند. اسيد مي تواند به پوسيدگي دندان منجر شود.
مكيدن شست و عوارض آن
مکيدن انگشت شست دست فعاليتي عادي و تسکين بخش در ميان نوزادان
و کودکان خردسال محسوب ميشود. اما مي تواند در نتيجه گرسنگي، بي حوصلگي، عصبانيت يا
خستگي انجام شود.
به گزارش «ليو استرانگ»، بيشتر کودکان عادت مکيدن انگشت شست را بين 3 سالگي تا 6 سالگي ترک ميکنند. اما کودکاني که همچنان به مکيدن انگشت شست دست خود ادامه ميدهند ممکن است با عوارض جانبي منفي مواجه شوند.
مشکلات دنداني
مشکلات دنداني ميتوانند در نتيجه تداوم مکيدن انگشت شست رخ دهند. در نتيجه مکيدن انگشت شست دندانهاي کودک ممکن است به درستي در يک رديف قرار نگيرند(مال اکلوژن)، يا دندان ها ممکن است به سمت بيرون هل داده شوند و اوربايت شکل بگيرد. همچنين، سقف دهان ممکن است بدشکل شود. با توجه به شدت اين مسائل، ممکن است درمان از طريق ارتودنسي نياز باشد.
مشکلات گفتاري
مشکلات گفتاري يکي از عوارض جانبي احتمالي مکيدن انگشت شست دست پس از درآمدن دندانهاي دائمي است. مشکلات تراز دندانها مي تواند موجب شکل گيري صداهاي نامفهوم شود. افزون بر اين، مکيدن بلندمدت انگشت شست ممکن است جايگزيني رانش زبان را کند کند. اين قبيل شرايط ميتوانند بر بيان حروف تاثيرگذار باشند. نوک زباني صحبت کردن نيز ميتواند از آثار مکيدن بلندمدت انگشت شست باشد.
گسترش ميکروبها
ميکروب ها مي توانند از طريق مکيدن انگشت شست پخش شوند. کودکاني که تا سال هاي ورود به مدرسه به مکيدن انگشت شست خود ادامه مي دهند از اين طريق هر چه بيشتر در معرض ميکروب ها قرار مي گيرند و آن ها را پخش مي کنند.
شست هاي عفوني
کودکاني که با فشار زياد انگشت شست دست خود را مي مکند ممکن است با ايجاد زخم و عفونت در آن مواجه شوند.
طعنه شنيدن
کودکاني که تا زمان ورود به دبستان و پس از آن به مکيدن انگشت شست دست خود ادامه مي دهند در معرض خطر طعنه شنيدن از ديگران قرار دارند. مکيدن انگشت شست به عنوان عادتي شايع در ميان نوزادان و کودکان نوپا شناخته مي شود و از اين رو، کودکاني که پس از اين دوران به مکيدن انگشت خود ادامه مي دهند ممکن است مورد تمسخر همسالان خود قرار بگيرند.
به گزارش «ليو استرانگ»، بيشتر کودکان عادت مکيدن انگشت شست را بين 3 سالگي تا 6 سالگي ترک ميکنند. اما کودکاني که همچنان به مکيدن انگشت شست دست خود ادامه ميدهند ممکن است با عوارض جانبي منفي مواجه شوند.
مشکلات دنداني
مشکلات دنداني ميتوانند در نتيجه تداوم مکيدن انگشت شست رخ دهند. در نتيجه مکيدن انگشت شست دندانهاي کودک ممکن است به درستي در يک رديف قرار نگيرند(مال اکلوژن)، يا دندان ها ممکن است به سمت بيرون هل داده شوند و اوربايت شکل بگيرد. همچنين، سقف دهان ممکن است بدشکل شود. با توجه به شدت اين مسائل، ممکن است درمان از طريق ارتودنسي نياز باشد.
مشکلات گفتاري
مشکلات گفتاري يکي از عوارض جانبي احتمالي مکيدن انگشت شست دست پس از درآمدن دندانهاي دائمي است. مشکلات تراز دندانها مي تواند موجب شکل گيري صداهاي نامفهوم شود. افزون بر اين، مکيدن بلندمدت انگشت شست ممکن است جايگزيني رانش زبان را کند کند. اين قبيل شرايط ميتوانند بر بيان حروف تاثيرگذار باشند. نوک زباني صحبت کردن نيز ميتواند از آثار مکيدن بلندمدت انگشت شست باشد.
گسترش ميکروبها
ميکروب ها مي توانند از طريق مکيدن انگشت شست پخش شوند. کودکاني که تا سال هاي ورود به مدرسه به مکيدن انگشت شست خود ادامه مي دهند از اين طريق هر چه بيشتر در معرض ميکروب ها قرار مي گيرند و آن ها را پخش مي کنند.
شست هاي عفوني
کودکاني که با فشار زياد انگشت شست دست خود را مي مکند ممکن است با ايجاد زخم و عفونت در آن مواجه شوند.
طعنه شنيدن
کودکاني که تا زمان ورود به دبستان و پس از آن به مکيدن انگشت شست دست خود ادامه مي دهند در معرض خطر طعنه شنيدن از ديگران قرار دارند. مکيدن انگشت شست به عنوان عادتي شايع در ميان نوزادان و کودکان نوپا شناخته مي شود و از اين رو، کودکاني که پس از اين دوران به مکيدن انگشت خود ادامه مي دهند ممکن است مورد تمسخر همسالان خود قرار بگيرند.
چطور سرب برنج را بگيريم؟
فلزات سنگين از بدن دفع نمي شوند، بلکه در بافت هاي چربي،
عضلات، استخوان ها و مفاصل رسوب کرده و باعث بروز بيماري ها و عوارضي چون اختلالات
عصبي، انواع سرطان، سقط جنين، اختلالات تنفسي، آسيب به کبد، کليه،مغز، التهاب
مفاصل، ريزش مو و پوکي استخوان مي شوند.
به گفته مريم مظهري - کارشناس آزمايشگاه کنترل غذا و دارو- هر ساله کارخانجات و واحدهاي صنعتي و مراکز شهري با ورود فاضلاب ها و پساب هاي خود به محيط هاي آبي و وارد شدن آنها به زمين هاي کشاورزي و همچنين استفاده از سموم و کودهاي شيميايي به منظور باروري خاک که حاوي فلزات سنگين هستند، باعث آلودگي زمين هاي کشاورزي مي شوند. وي افزود: از آن جايي که رابطه معني داري بين فلزات سنگين خاک و ميزان تجمع آنها در گياه وجود دارد، اين فلزات سنگين پس از تجمع در گياهان و حيوانات، علاوه بر آسيب هاي جدي بر سلامت اين موجودات، مصرف فرآورده آن ها را براي مصرف کننده نهايي يعني انسان، مخاطره آميز مي کند. در نتيجه، يکي از دلايل اصلي مواجهه انسان با فلزات سنگين، مسيرخاک- دانه و غذاست. فلزات سنگين، فلزاتي مانند سرب و کادميم و آرسنيک، زئوبيوتيک هستند به اين مفهوم که اين عناصر براي متابوليسم بدن، مورد نياز نيستند و حتي مقادير کم آنها نيز براي بدن، مضر است .
وي خاطرنشان کرد: در مطالعه اي به اين نتيجه رسيديم که به طور متوسط 3 بار شستن و 3 ساعت خيساندن، به ميزان 15 درصد فلز سرب را در برنج کاهش مي دهد. ولي بايد مطمئن شد آبي که براي شست وشو و خيساندن استفاده مي شود خودش بدون سرب باشد.
به گفته مريم مظهري - کارشناس آزمايشگاه کنترل غذا و دارو- هر ساله کارخانجات و واحدهاي صنعتي و مراکز شهري با ورود فاضلاب ها و پساب هاي خود به محيط هاي آبي و وارد شدن آنها به زمين هاي کشاورزي و همچنين استفاده از سموم و کودهاي شيميايي به منظور باروري خاک که حاوي فلزات سنگين هستند، باعث آلودگي زمين هاي کشاورزي مي شوند. وي افزود: از آن جايي که رابطه معني داري بين فلزات سنگين خاک و ميزان تجمع آنها در گياه وجود دارد، اين فلزات سنگين پس از تجمع در گياهان و حيوانات، علاوه بر آسيب هاي جدي بر سلامت اين موجودات، مصرف فرآورده آن ها را براي مصرف کننده نهايي يعني انسان، مخاطره آميز مي کند. در نتيجه، يکي از دلايل اصلي مواجهه انسان با فلزات سنگين، مسيرخاک- دانه و غذاست. فلزات سنگين، فلزاتي مانند سرب و کادميم و آرسنيک، زئوبيوتيک هستند به اين مفهوم که اين عناصر براي متابوليسم بدن، مورد نياز نيستند و حتي مقادير کم آنها نيز براي بدن، مضر است .
وي خاطرنشان کرد: در مطالعه اي به اين نتيجه رسيديم که به طور متوسط 3 بار شستن و 3 ساعت خيساندن، به ميزان 15 درصد فلز سرب را در برنج کاهش مي دهد. ولي بايد مطمئن شد آبي که براي شست وشو و خيساندن استفاده مي شود خودش بدون سرب باشد.
تخم مرغ را چه مدت نگهداريم؟
تخم مرغ يکي از مواد غذايي پر مصرف در دنياست. اگر تخم مرغها در
يخچال نگهداري نشوند، مي شود آنها را در مکاني خنک براي حدود يک هفته نگهداشت. اما
زماني که تخم مرغ ها را در يخچال قرار مي دهيد ديگر نميتوانيد آنها را
بيرون از يخچال ذخيره کنيد.
به گزارش «اکسترا کريسپي»، اگر با چگونگي نگهداري درست تخم مرغ آشنا باشيد، تخم مرغهايي که در يخچال قرار ميگيرند را ميتوان چهار تا پنج هفته پس از تاريخ درج شده روي بسته بندي نيز نگهداري کرد. اما تخم مرغ هايي که در يخچال نگهداري شده اند تا چه مدت خارج از يخچال دوام ميآورند؟
شما ميتوانيد تخم مرغ ها را به مدت دو ساعت در دماي اتاق يا يک ساعت در دماي 90 درجه فارنهايت (32/2 درجه سانتيگراد) يا گرم تر نگهداري کنيد. پس از دو ساعت بهتر است که تخم مرغها را دور بريزيد و از تخم مرغهاي جديد استفاده کنيد، به جاي اين که شانس خود را درباره سالم بودن آنها امتحان کنيد. چرا؟ زيرا تغيير دما مي تواند رشد باکتري ها را تسهيل کند و تخم مرغ ها به طور ويژه مستعد آلودگي با يک باکتري بدنام به نام سالمونلا شوند.
نشانه هاي سالمونلا به هيچ عنوان خوشايند نيستند و از 12 ساعت تا 72 ساعت پس از عفونت پديدار مي شوند. از جمله علائم آن اسهال، تب، گرفتگي عضلات شکم و استفراغ است. در برخي افراد اسهال ممکن است چنان شديد باشد که کار به بستري شدن در بيمارستان بکشد. بنابر برآورد سازمان غذا و داروي آمريکا، هر ساله حدود 79 هزار مورد بيماري و 30 مورد مرگ به واسطه تخم مرغ هاي آلوده به سالمونلا وجود دارند. در نتيجه، اگر تخم مرغهايي که پيش تر در يخچال بودهاند به مدت يک شب روي پيشخوان آشپزخانه باقي مانده باشند، ارزش استفاده و به خطر انداختن سلامت را ندارند.
خوشبختانه رسيدگي و پخت تخم مرغ به روش درست بسيار آسان است. اطمينان حاصل کنيد تخم مرغ ها در دماي کمتر از 40 درجه فارنهايت (4/4 درجه سانتيگراد) در يخچال نگهداري شوند، هر گونه تخم مرغ داراي ترک را دور بريزيد و دستها و ظروفي که با تخم مرغ هاي خام در تماس بوده اند را خوب بشوييد.
به گزارش «اکسترا کريسپي»، اگر با چگونگي نگهداري درست تخم مرغ آشنا باشيد، تخم مرغهايي که در يخچال قرار ميگيرند را ميتوان چهار تا پنج هفته پس از تاريخ درج شده روي بسته بندي نيز نگهداري کرد. اما تخم مرغ هايي که در يخچال نگهداري شده اند تا چه مدت خارج از يخچال دوام ميآورند؟
شما ميتوانيد تخم مرغ ها را به مدت دو ساعت در دماي اتاق يا يک ساعت در دماي 90 درجه فارنهايت (32/2 درجه سانتيگراد) يا گرم تر نگهداري کنيد. پس از دو ساعت بهتر است که تخم مرغها را دور بريزيد و از تخم مرغهاي جديد استفاده کنيد، به جاي اين که شانس خود را درباره سالم بودن آنها امتحان کنيد. چرا؟ زيرا تغيير دما مي تواند رشد باکتري ها را تسهيل کند و تخم مرغ ها به طور ويژه مستعد آلودگي با يک باکتري بدنام به نام سالمونلا شوند.
نشانه هاي سالمونلا به هيچ عنوان خوشايند نيستند و از 12 ساعت تا 72 ساعت پس از عفونت پديدار مي شوند. از جمله علائم آن اسهال، تب، گرفتگي عضلات شکم و استفراغ است. در برخي افراد اسهال ممکن است چنان شديد باشد که کار به بستري شدن در بيمارستان بکشد. بنابر برآورد سازمان غذا و داروي آمريکا، هر ساله حدود 79 هزار مورد بيماري و 30 مورد مرگ به واسطه تخم مرغ هاي آلوده به سالمونلا وجود دارند. در نتيجه، اگر تخم مرغهايي که پيش تر در يخچال بودهاند به مدت يک شب روي پيشخوان آشپزخانه باقي مانده باشند، ارزش استفاده و به خطر انداختن سلامت را ندارند.
خوشبختانه رسيدگي و پخت تخم مرغ به روش درست بسيار آسان است. اطمينان حاصل کنيد تخم مرغ ها در دماي کمتر از 40 درجه فارنهايت (4/4 درجه سانتيگراد) در يخچال نگهداري شوند، هر گونه تخم مرغ داراي ترک را دور بريزيد و دستها و ظروفي که با تخم مرغ هاي خام در تماس بوده اند را خوب بشوييد.