گزیده ها قسمت ششم

گزیده ها قسمت ششم 1 خرداد - 96

صادق زیباکلام در روزنامه «قانون» نوشت:

اصولگرایان دفعه اولی نیست که ظرف سال‌های اخیر با پدیده شکست مواجه شده‌اند. اولین‌باری که اصولگرایان با «نه» بزرگ مواجه شدند دوم خرداد 1376 بود. اما از این شکست چنان درسی نگرفتند و همچنان به همان سبک و سیاق و روال گذشته ادامه دادند. بار دیگری که اصولگرایان با شکست مواجه شدند 24 خرداد سال 1392 بود و اسفند 1394 هم شکست دیگری در کارنامه اصولگرایان ثبت شد.

حالا آن‌ها در 29 اردیبهشت، بار دیگر طعم شکست را چشیدند. اصولگرایان در تمام این موارد به‌جای آنکه بنشینند و فکر کنند که آن‌ها را چه شده است که نسل‌های بعد انقلاب به آن‌ها باور جدی و اعتقاد ندارند و چرا ارزش‌های آنان برای بسیاری از دهه شصتی‌ها و هفتادی‌ها زیر سؤال رفته، تقصیر کار را به گردن دیگران انداختند. یک‌بار سفارت انگلستان را متهم کردند و بار دیگر گناه را به گردن دیگران انداختند و اعلام کردند که بقیه قصد داشته‌اند کودتاهای مخملی به راه بیندازند.

آن‌ها به‌جای دیدن واقعیت‌ها در پشت تئوری‌های توطئه سنگر گرفتند ولی این‌بار، آن‌ها نه می‌توانند فتنه‌گران و نه سفارت هیچ کشور دیگری را متهم کنند و بهانه کودتای مخملی توسط دیگران را هم ندارند. آن‌ها باید شکست را قبول کنند و بپذیرند که جامعه دست رد به سینه آن‌ها زده است. البته این به معنای ندیدن آن 15 میلیون نفر نیست اما اگر از منظر جامعه‌شناسی به نتیجه انتخابات نگاه کنند درمی‌یابند که آن 15 میلیون، اقشار و لایه‌های سنتی جامعه هستند و اقشار تحصیل‌کرده جامعه به آن‌ها «نه» گفته‌اند.

بهتر است اصولگرایان واقعیت را بپذیرند. متأسفانه آن‌ها از امروز به جای پذیرفتن پیام نتیجه، پشت تبریک‌ها به نظام و جامعه بابت شرکت در انتخابات پنهان شده‌اند. جریان اصولگرا پشت این دست رفتارهای سیاسی سنگر گرفته‌اند و نمی‌خواهند که واقعیت‌ها را ببینند.
محمد باقر قالیباف درباره انتخابات ریاست‌جمهوری بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

مشارکت با شکوه مردم و تدابیر رهبر فرزانه انقلاب، سرانجام در ۲۹ اردیبهشت با انتخاباتی پایان یافت که زیبنده جمهوری اسلامی ایران بود و بار دیگر مشروعیت و کارآمدی آن را به همگان یادآور شد. انتخاباتی سالم، بدون ناامنی و با مشارکت بالای همه‌ی مردم. بنده به نوبه‌ی خود این حضور حماسی را به همه‌ی مردم، رهبری عزیز و رئیس جمهور منتخب تبریک می‌گویم.

رقابت‌های انتخاباتی امروز با اعلام نتایج به ایستگاه آخر رسید. در همه جای دنیا قاعده مردم‌سالاری این است که رقابت‌ها با پایان انتخابات تمام شده و پس از آن اقدام و عمل برای تحقق منافع و اهداف ملی آغاز شود كه طبيعتا در نظام مردم‌سالاری ديني اين مهم ضرورتي مضاعف دارد. اما واضح است که هم پیروز انتخابات و هم منتقدین ایشان حق و وظایفی دارند که رعایت آنها، ضامن بقای مردم‌سالاری دینی است.

ما با شعار دولت مردم، طرح مطالبات معترضان به وضع موجود و مبارزه با ۴ درصدی‌هايي كه با قانون‌شكني و يا دور زدن قانون تعطيلي توليد داخلي، بيكاري، ركود فراگير، فساد و نابرابري را به ارمغان مي‌آورند، وارد کارزار انتخاباتی شدیم و معتقدیم این مفاسد، ریشه‌های عمیقی در رابطه‌ی میان قدرت و ثروت دارد که هر دولتی باید برای اصلاح این رابطه اقدامی فوری کند.

طبيعتا با پایان دوره‌ی رقابت‌های انتخاباتی و قول‌ها و وعده‌های نامزدها، مرحله‌ی اقدام و پاسخگویی به مطالبات مردم آغاز می‌شود و برای جلوگیری از خودکامگی در اداره‌ی کشور، این منتقدین هستند که باید در چارچوب‌های قانونی به طرح مطالبات به حقِ مردم بپردازند و با شفاف‌سازی امور، مانع دور زدن قانون و فرار از نظارت‌های قانونی عده‌ای خاص و تشدیدِ نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی در کشور شوند.

ما متعهد می‌شویم تا وعده‌های مطرح شده دولت در جریان انتخابات را تا زمان عملی شدن این وعده‌ها پیگیری کنیم و همچنین وظیفه خود می‌دانیم که از هر اقدامی برای تحقق اهداف ملی و پیگیری مطالبات ۹۶ درصدی‌ها، با اولویتِ رسیدگی به مستضعفین و محرومین و اقشار کم درآمد، با تمام توان حمایت کنیم.

محمدباقرقالیباف

۹۶/۲/۳۱»
 در حالی هیچ یک از ورزشکاران در این دوره از انتخابات شورای شهر تهران رای نیاوردند، که امروز دو عضو ورزشکار شورا به دلیل انتقاد از عملکرد یکدیگر در صحن به درگیری فیزیکی پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز در جلسه غیرعلنی شورای شهر تهران که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، بین دو عضو ورزشکار شورا علیرضا دبیر و عباس جدیدی درگیری فیزیکی رخ داد. آغاز درگیری امروز و مشاجره‌ای که بین این دو عضو صورت گرفت به عصبانیت دبیر از عملکرد جدیدی در شورا برمی‌گردد، به گونه‌ای که گفته می‌شود؛ دبیر در جلسه امروز گفته است که عملکرد برخی اعضا مثل جدیدی باعث شده که مردم به ورزشکاران بدبین شوند و به هیچ کدام رای ندهند، چرا که آمارها حاکی از آن است که تاکنون هیچ یک از ورزشکاران در انتخابات شورای شهر تهران و سایر شهرها رای نیاوردند.

البته عباس جدیدی در واکنش به صحبت‌های علیرضا دبیر می‌گوید که ادعاهای او صحت ندارد و می‌خواهد، رای نیاوردن خود در شورای شهر را گردن من بیاندازد.

اختلاف جدیدی و دبیر از کجا شروع شد؟
البته ماجرای اختلاف جدیدی و دبیر از اینجا شروع شد که هفته گذشته جدیدی در واکنش به اظهارات دبیر، عصبانی می‌شود و او را تهدید به زدن تیر می‌کند و به او می‌گوید، نمی‌گذارم در تهران راه بروی! و در نهایت این مشاجرات و درگیری به بهانه عملکرد بد جدیدی و عدم رای‌آوری ورزشکاران در شورا در جلسه این هفته شورا نیز ادامه پیدا می‌کند.

همچنین گفته شده که امروز پس از توهین‌های جدیدی نسبت به افراد پیروز در انتخابات، دبیر واکنش نشان می‌دهد و می‌گوید که درست صحبت کن! پس از آن جدیدی بالای سر دبیر می‌رود و به صورت او مشت می‌زند و دبیر نیز در جواب مشتی دیگر به او می‌زند! و پس از این زد و خورد، عباس جدیدی فحش‌هایی رکیک را نثار دبیر می‌کند! پس از این درگیری، جدیدی با 110 تماس می‌گیرد تا ماموران به شورا بیایند!

البته جدیدی منکر فحش دادن به دبیر شده است و می‌گوید؛ در حال رد شدن بودم که ایشان از من انتقاد کرد و گفت که تو عامل رای نیاوردن ما شدی. او تنها قصد شایعه پراکنی دارد و من هیچ درگیری را با او شروع نکردم.

با تمام این اوصاف جدیدی بر این باور است که موضوع درگیری‌اش با دبیر باید به طور خصوصی و بین خودشان حل شود.

چمران: کُری خواندن ورزشکاران برای همدیگر همیشه بوده است
مهدی چمران امروز در جمع خبرنگاران در مورد درگیری این دو نفر توضیح داده و گفته است که اصولا گاهی بین اعضای شورا درگیری پیش می‌آید، البته به آن صورت نبود و کُری خواندن ورزشکاران برای همدیگر همیشه بوده است.
میزان آرای حسن روحانی و ابراهیم رئیسی در تهران در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد. 


به گزارش ایرنا، مجموع واجدین شرایط استان تهران 9 میلیون نفر، واجدین شرایط شهر تهران 5میلیون و 600 هزار نفر شرکت کردند.

مشارکت مردم استان تهران 6 میلیون و 100 هزار رای، مشارکت مردم شهر تهران بیش از 55 درصد بود.

رای در استان تهران:
حسن روحانی حدود 4 میلیون رای

سیدابراهیم رئیسی یک میلیون و 800 هزار رای

رای در شهر تهران:
حسن روحانی حدود 2 میلیون و 560 هزار رای

سیدابراهیم رئیسی 958 هزار رای

رای در شهرستان ری
حسن روحانی  186 هزار و 831 رای

 سیدابراهیم رئیسی 137هزار و 261 رای