گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم 7 خرداد -96

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم‌گیری این فراکسیون برای انتخابات هیأت رئیسه مجلس در هفته جاری گفت که حفظ مطهری و پزشکیان، نواب رئیس فعلی مجلس خط قرمز این فراکسیون خواهند بود.

محمدرضا عارف در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سیاست ما از ابتدای مجلس تعامل و همکاری و شعار ما گفت‌وگوی ملی در پارلمان است. در این چارچوب کمیته‌ای تشکیل شد که با فراکسیون‌های مختلف مذاکره کند تا بتوانیم با تعامل مدیریت مجلس را برای سال دوم مشخص کنیم و آرامشی که در کشور ایجاد شده و مطالبات مردم را در رویکرد خود نشان دهیم.

وی افزود: ابتدا یک کمیته برای مذاکره و تعامل با سایر فراکسیون‌ها تشکیل شد و چون زمان زیادی نداشتیم دو کمیته با فراکسیون‌های مستقلین و اصولگرایان وارد بحث شد و مجدداً برای ادامه مذاکرات به این نتیجه رسیدیم که یک کمیته ادامه فعالیت دهد. ما هنوز هم معتقدیم می‌توانیم با سیاسیون مجلس به تفاهم برسیم و با تفاهم همان مسیر سال اول فراکسیون را در سال دوم نیز ادامه دهیم.

عارف در پاسخ به سوالی درباره پروژه برخی جریانات داخل مجلس برای حذف مطهری و پزشکیان از نایب رئیسی خاطرنشان کرد: در مورد آقای پزشکیان مطلع نیستم ولی حذف آقای مطهری شنیده شده و در جلسات فراکسیون هم صحبت مفصلی در این زمینه داشتیم. خط قرمز ما حفظ دو نایب رئیس است و گاهی در مذاکرات حفظ رئیس و دو نایب رئیس فعلی را نیز پیگیری کردیم.

رئیس فراکسیون مجلس در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشره مبنی بر تعامل با اصولگرایان برای انتخاب وی به عنوان رئیس و انتخاب حاجی بابایی به عنوان نایب رئیس مجلس گفت: این خبر را تکذیب می‌کنم. ما کارگروهی برای مذاکره با اصولگرایان داشتیم و من هم ملاقاتی با آقای حاجی بابایی داشتم که در این ملاقات تأکید بر همدلی و تفاهم صورت گرفت و اصلاً وارد هیچ مصداقی نشدیم، لذا اینکه شایعه شد درباره رییس و نواب رییس توافق کرده ایم را تکذیب میکنم.

وی درباره شایعات مطروحه مبنی بر جایگزینی حاجی بابایی به جای مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس گفت: راهبرد ما حفظ دو نایب رئیس فعلی به دلیل عملکرد، جایگاه و تدبیر خوب آنها در اداره مجلس است.

عارف با بیان اینکه کف خواسته فراکسیون امید مستقل از پیام انتخابات 29 اردیبهشت، ‌حفظ وضع موجود است، یادآور شد: اگر به تفاهم برسیم به آن تفاهم پایبند خواهیم بود و اگر نه در مجمع عمومی فراکسیون تصمیم‌گیری خواهیم کرد که به چه شکل در هیأت رئیسه حضور پیدا کنیم. اگر به چنین تفاهمی برسیم مجمع عمومی هم این تفاهم را می‌پذیرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز معتقد است که اگر تخلفی در انتخابات صورت گرفته، جزئی بوده و در آرای مردم تاثیر ندارد.

به گزارش انتخاب،  حجت الاسلام محمدتقی رهبر اظهار داشت: همانطور که رهبری گفته اند، رای مردم حق الناس است، اگر کسی رای مردم را ضایع کند، حق آنها را ضایع کرده است. بنابراین چون رای، حق الناس است، تضییع آن نیز یک خطا و گناه است.

وی با اشاره به ادعای تخلف در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر تخلفی هم باشد در مجموع ارای ملت تاثیری ندارد.آنهایی که می گویند تخلفات صورت گرفته، باید از مسیر قانونی پیگیری کنند .

رهبر اضافه کرد: ما تاحالا رئیس جمهوری با رای حرام نداشته ایم. مجددا تاکید می کنم در ایران رئیس جمهور نداشته ایم که با رای تقلبی و حرام روی کار امده باشد. مراجع رسیدگی کننده مثل هیات نظارت و وزارت کشور انسان های بی دینی نیستند.

وی خاطرنشان کرد: تخلفات ممکن است در حد صد یا هزارتا باشد، اما در آرای مردم تاثیر ندارد. ایا هزار رای در مقابل 40 میلیون رای سرنوشت ساز است؟ اینکه بگوییم چند تخلف نشده و بنابراین به جای آن آقا، اقایی دیگر رئیس جمهور می شود، امکانش نیست. اگر تخلفی هم شده باشد، جزئی است و در مقابل آرای میلیونی مردم ناچیز است.

عضو جامعه روحانیت مبارزه ادامه داد: اگر مسلم شود تخلفی شده، تعدادی از آرا را حذف میکنند اما این سرنوشت انتخابات را تغییر نمیدهد. هیچ دولتی با رای حرام در ایران سر کار نیامده. حتی نمایندگان مجلس هم اینطور بالا نیامده اند.

رهبر در پایان گفت: نمی خواهم در برابر اقایان محترم، موضع گیری کنیم، تخلف چند میلیونی گفته شده، رقم بالایی است، اگر تخلف هم باشد به اینجا نمی رسد. فاصله ارا خیلی زیاد است. فاصله 300 هزار یا 1 میلیون رای نیست، فاصله بیش از اینها است و امکان تغییر در نتیجه وجود ندارد. در هر حال، سیستم مدیریتی و رای گیری و انتخابات ما نباید زیر سئوال برود.
حجت الاسلام حسین ابراهیمی درباره سلامت انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و پیام حضور 41 میلیونی مردم در پای صندوق های رأی گفت: این مشارکت گسترده در انتخابات به داخل و خارج از کشور پیام داشت چون نشان داد بعد از مدت 38 سال از پیروزی انقلاب مردم به سرنوشت خود، نظام و انقلاب بی تفاوت نیستند و آینده کشور برای شان اهمیت دارد.

به گزارش انتخاب، عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه مردم سالاری دینی در انتخابات روز 29 اردیبهشت خود را نشان داد، اظهار داشت: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران آزاد است و هر کس به هر نامزدی بخواهد رأی می دهد. مردم جامعه ایران همچون گذشته ثابت کردند از لحاظ سیاسی بیدار و روشن هستند، اوضاع کشور را درک می کنند و اقدام لازم را در وقت مناسب انجام می دهند. در مجموع انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با امنیت و سلامت برگزار شد.

وی درباره امکان جابه جایی 3-4 میلیونی آرا در انتخابات ایران، اظهار کرد: تخلفات انتخاباتی در همه ادوار گذشته نیز وجود داشته اما تخلفات در سرنوشت و نتیجه انتخابات نمی تواند موثر باشد. در مجموع شورای نگهبان تا چند روز آینده نظر خود را درباره میزان تخلفات اعلام می کند بنابراین پیش بینی نمی توان کرد باید منتظر نظر شورای نگهبان بود.

وی درباره تلاش برخی برای تقسیم آرای مردم به حلال و غیرحلال یا سیاه و غیرسیاه ادامه داد: کسی که پای صندوق رأی آمد و رأی داد احساس مسئولیتش قابل تقدیر است بنابراین اینجا آرا قابل تقسیم به آرای خوب و بد نیست. مشارکت حداکثری بیش از هر نتیجه ای برای ما اهمیت دارد چون پیام روشنی به داخل و خارج کشور می دهد. پس معتقد نیستم که آرا با هم تفاوتی دارند.

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سئوال که ایده تشکیل دولت در سایه که بارها آزموده شد اما جواب نداد، آیا امروز برخی حامیان آقای رئیسی همچون سعید جلیلی برای راه اندازی چنین مجموعه ای می توانند به موفقیتی دست پیدا کنند؟ گفت: دولت در سایه نداشتیم، نداریم و نخواهیم داشت. دولت همانی است که با آرای مردم مشخص می شود. همان طور که امام و رهبری همواره گفتند میزان رأی ملت است، بر اساس آرای مردم باید قضاوت کرد. هر کس آرای اکثریت رأی دهندگان را به دست آورد، دولت مشروع نظام است و به همین دولت باید توجه داشت نه مجموعه ای دیگر.

ابراهیمی یادآور شد: البته غیر از نامزد پیروز، سایر نامزدها نیز آرایی دارند آنها و سایر فعالان سیاسی چه آقای جلیلی و چه شخص من برای آنکه در آینده مطالبات رأی دهندگان را دنبال کنیم، می توانیم طرح دیدگاه داشته باشیم، انتظار هم آن است که دولت مستقر و مشروع نیز اید مطالبات مردم را پاسخ دهد. 
'ترزا می' نخست‌وزیر انگلیس روز شنبه در پیامی فرارسیدن ماه مبارک رمضان را به مسلمانان بریتانیا و سراسر جهان تبریک گفت و از این ماه به ‌عنوان جشنواره صلح و زمانی برای نزدیکتر شدن مردم به یکدیگر و افزایش معنویت یاد کرد.

به گزارش ایرنا، نخست‌وزیر انگلیس در این پیام عنوان کرد: ماه رمضان، زمان خاص و منحصربه‌فردی برای مسلمانان در بریتانیا و اطراف جهان به شمار می‌آید. برای آنها، این‌زمانی برای تجدید ایمان به خدا و افزایش ازخودگذشتگی و تقویت معنویت بشمار می‌آید.

وی با اشاره به مصادف شدن ماه مبارک رمضان با گرم شدن هوا و طولانی بودن روزها در انگلیس ؛ افزود: ماه رمضان تقویت‌ کننده روحیه اجتماعی در مسلمانان است که باز شدن درب ‌های مساجد بر روی همه مردم از تمامی مذاهب و به اشتراک گذاشتن افطار بازتابی از این مساله بشمار می‌آید و من این را در حوزه انتخابیه‌ام شاهد بوده‌ام.

'ترزا می' اضافه کرد: این ‌یک شانس بزرگ برای مردم است که با یکدیگر غذا بخورند، گفت‌وگو کنند و تجربیات خود را با همسایگانشان به اشتراک‌ گذارند و نیز روابط دوستانه میان افراد افزایش یابد.

نخست‌وزیر انگلیس در بخش دیگری از این پیام از رمضان به‌عنوان یک جشنواره صلح، تأمل و ازخودگذشتگی مذهبی که سبب نزدیک‌تر شدن مردم به یکدیگر خواهد شد، یاد کرد و گفت: اجازه بدهید که مسلمانان بریتانیا و سراسر جهان بگوییم، رمضان کریم.

مرکز اسلامی انگلیس در لندن در اطلاعیه ای، روز شنبه27 ماه می ( شش خردادماه ) را روز نخست ماه مبارک رمضان در انگلستان اعلام کرد.

سایر مراکز و مجامع اسلامی انگلیس نیز روز شنبه اول ماه مبارک رمضان در این کشور اعلام کرده اند.

براساس آمار های رسمی منتشر شده، بریتانیا (شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی)، در سال 2013 میلادی، 61 میلیون و 100هزار نفر جمعیت داشته که شمار مسلمانان آن، 2.8 میلیون نفر برآورد شده است.

براساس بررسی صورت گرفته توسط شورای مسلمانان بریتانیا، در کل 4.8 درصد از کل جمعیت انگلیس و ولز ( 56 میلیون و 76 هزار نفر) از مسلمانان هستند که این درصد در شهر لندن بشدت افزایش می یابد.


گفته می شود بیش از 80 درصد از مسلمانان انگلیس و ولز، در شهر لندن و بخش های اطراف آن، میدلندز غربی، یورکشایر و هامبر زندگی می کنند.