نیویورک‌تایمز: چین، فعالیت جاسوسی سیا را مختل کرده بود

نیویورک‌تایمز: چین، فعالیت جاسوسی سیا را مختل کرده بود31 اردیبهشت - 96

ارتش چین
یک روزنامه آمریکایی نوشته است، چین در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ با کشتن و زندانی کردن ۲۰ مخبر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا( سیا)، به جریان جاسوسی این نهاد آسیب جدی وارد کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه نیویورک‌تایمز، روز شنبه در گزارشی اختصاصی نوشت، در حد فاصل سال‌های 2010 تا 2012، چین با کشتن و زندانی کردن 20 مخبر سیا، به جریان جاسوسی این نهاد اطلاعاتی آمریکا آسیب جدی وارد کرده است.
هنوز مشخص نیست که دولت چین مخبران سیا را از طریق هک مکالمات یا کامپیوترهای این سازمان شناسایی کرده و یا یک نفوذی این افراد را لو داده است.
طبق این گزارش، یکی از مخبران شناسایی در داخل محوطه یکی از ساختمان‌های دولتی هدف گلوله قرار گرفته تا «عبرت» بقیه شود.
سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، سیا، هنوز به این گزارش واکنش نشان نداده است.
نیویورک تایمز در گزارش خود با چهار افسر سابق سیا گفت‌وگو کرده است. آنها به این روزنامه آمریکایی گفته‌اند ابتدا در سال 2010 جریان ارسال اطلاعات توسط مخبران از داخل دولت چین به تدریج کاهش یافت و یک سال پس از آن مخبرانی که به درون دولت چین نفوذ کرده بودند، یکی‌یکی ناپدید شدند.
پس از این رویداد، ماموران پلیس فدرال( اف‌بی‌آی) و سیا، در عملیاتی مشترک به نام «گورکن عسل‌خوار» درباره ناپدید شدن این مخبران تحقیق کردند.
براین اساس، عملیات گورکن عسل‌خوار بروی یکی از ماموران سابق سیا متمرکز شده بود اما به علت نبود مدارک و شواهد کافی، این فرد بازداشت نشد. او اکنون در یکی از کشورهای آسیایی زندگی می‌کند.
نیویورک‌تایمز تصریح کرد، در داخل دولت وقت آمریکا بر سر این که چه طور این اتفاق افتاده دو دستگی به وجود آمده بود، گروهی معتقد بودند که یک نفوذی در داخل سیا مسئول این کار است و گروهی دیگر خطای عملیاتی خود مخبران سیا را علت لو رفتن و یا زمینه‌ساز هک شدن ارتباطات میان مخبران عنوان می‌کردند.
به نوشته این روزنامه، ناپدید شدن تعداد زیادی از مخبران سیا در چین، روند جاسوسی آمریکا از درون دولت چین را برای مدت‌ها مختل کرده بوده به طوری که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری را هم نگران کاهش میزان اطلاعات رسیده از چین کرده بوده است.
این رویداد یکی از «بدترین رخنه‌های امنیتی» در سالیان اخیر توصیف شده است.

با وجود این، آن طور که گزارش شده کمی بعد و از حدود سال 2013، با ناکامی دولت چین در شناسایی ماموران آمریکایی سیا، این نهاد اطلاعاتی دوباره به ترمیم شبکه جاسوسی خود در چین پرداخته است.