: دروغ 80 ميليارد دلاري طرح تازه فريب


 اوین نامه  کیهان 28 تیر -97
گزارش خبري تحليلي  دروغ نامه كيهان: دروغ 80 ميليارد دلاري طرح تازه فريب

چرا سربازجو شریعت نداری برای اینکه توازن برقرار کرده  یا عادی سازی شده باشد موازی موچ گیری که کرده و از دروغ وفریب 80 میلیارد یورویی یاد کرده است. از ادعای دروغ ولایتی  پیک ویژه خامنه ای هم می گفت که پس از برگشت از سفر مسکو ودیدارش باپوتین ادعای وارونه  کرد که روس ها مبلغ  50 میلیارددلار سرمایه گذاری نفتی وگازی درایران می کنند .  بعداً خبر از سوی سخنگوی پوتین  تکذیب  شد .خوب  بود این خبر هم ضمیمه می  شد تا سربازجوشریعت نداری و اوین نامه کیهانش متهم به سناریوسازی دروغ و خودی وغیر خودی کردن نشود؟

    
روزنامه هاي حامي دولت و طيف موسوم به اصلاح طلب ديروز درباره تسهيلات 80ميليارد يورويي(بعضي از منابع يورو و بعضي دلار عنوان کرده اند) اروپا به ايران نوشتند اين درحالي است که رقم 80ميليارد يورو کل سرمايه اين بانک است و ديگر اينکه ديروز رئيس اين بانک همکاري با کشورمان را منتفي دانست.
    
    
سرويس سياسيزماني نه چندان دور روزنامه هاي طيف موسوم به اصلاح طلب با تيترهايي بزرگ و کوچک موضوع ضرر بزرگ را در بوق مي کردند. آنها در اين پروژه درصدد بودند تا به مخاطبان اين معنا را القا کنند که هر روز که برجام به تاخير مي افتد کشور 100ميليون دلار متضرر مي شود! برجام امضا شد و چندماه بعد اجرا شد اما آنچه مشخص شد اين بود که اين انگاره سازي ها تنها مصرفش بسترسازي براي پذيرش برجام بوده است! چندسال از آن روزها گذشته اما گويا قرار است اين قبيل غيرواقع نمايي هاي اين طيف ادامه داشته باشد. ديروز خبري در صفحات نخست روزنامه هاي طيف موسوم به اصلاح طلب که حيرت انگيز و قابل تامل. خبري که از اختصاص تسهيلات 80ميليارد يورويي اروپا به ايران خبر مي داد.
    
    
نقطه آغاز: ضرر روزانه 100ميليون دلار!
    
روزنامه ايران (ارگان دولت) در اين باره در شماره ديروز خود نوشت: «صندوق سرمايه گذاري اروپا که فعاليت آن حمايت از کارآفريني و نوآوري است براي ايران هم فعال شده است. اين صندوق تسهيلات 80 ميليارد يورويي خود را در اختيار ايران قرارخواهد داد تا صنايع کوچک و متوسط بتوانند از آن بهره ببرند.آن گونه که در سايت صندوق سرمايه گذاري اتحاديه اروپا به اسم EIF آمده است فعاليت آنها محور ضمانت سرمايه گذاري است
    
اما اين صندوق اروپايي مهربان! چيست؟ روزنامه ايران در ادامه مطلب خود نوشت: «صندوق ياد شده يک موسسۀ تخصصي مالي ريسک است تا از شرکت هاي کوچک و متوسط (SME) در سراسر اروپا حمايت کند. سهامداران اين مجموعه بانک سرمايه گذاري اروپا (EIB)، اتحاديه اروپا، نماينده کميسيون اروپا و طيف وسيعي از بانک ها و موسسات مالي و خصوصي است. فعاليت آنها با استفاده از منابع خودشان يا توسط بانک سرمايه گذاري اروپا، کميسيون اروپا، کشورهاي عضو اتحاديه اروپا يا ساير اشخاص ثالث انجام مي شود. با توسعه و ارائه محصولات هدفمند مالي به واسطه صندوق سرمايه گذاري اتحاديه اروپا، از قبيل بانک ها، شرکت هاي تضمين، ارائه دهندگان خدمات قرضه کوچک و صندوق هاي سرمايه گذاري خصوصي، دسترسي صنايع کوچک و متوسط به منابع مالي افزايش پيدا مي کند
    
در ادامه روزنامه دولت افزوده است: «در گذشته اسم کشورهاي متعددي براي دريافت تسهيلات از صندوق سرمايه گذاري اتحاديه اروپا وارد شده است و حال طبق آخرين خبرها ايران هم در فهرست اين صندوق مهم و استراتژيک قرار گرفته است
    
و با اين اوصاف اين روزنامه هيجان زده از يک خبر بزرگنمايي شده نتيجه گيري مي کند: «از آنجا که ورود به اين صندوق بعداز خروج آمريکا از برجام بوده است، نشان مي دهد که ايران مي تواند حتي بدون آمريکا برجام را ادامه دهد
    
    
دروغ 80ميليارد يورويي!
    
اصلي ترين موضوع در اين ميان اختصاص 80ميليارد يورو تسهيلات به ايران است! اين خطي است که در شماره ديروز روزنامه هايي نظير ايران، اطلاعات، مردمسالاري و همشهري دنبال شد.
    
روزنامه ايران در شماره ديروز خود، در ادامه مطلب فوق نوشت: «فريال مستوفي عضو اتاق بازرگاني ايران با بيان اينکه صندوق سرمايه گذاري اتحاديه اروپا 80 ميليارد يورو اعتبار مي تواند براي ايران در نظر بگيرد...» و سپس در ادامه از قول «پدرام سلطاني نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران» نوشت: «۸۰ ميليارد يورو اعتبار از سوي اتحاديه اروپا براي تسهيل در روابط تجاري بين شرکت هاي کوچک و متوسط ايران و اروپا در نظر گرفته شده است. براين اساس يک تشکل اقتصادي در اروپا مسئوليت را برعهده بگيرد و اتاق بازرگاني ايران زمينه ساز همکاري مشترک ميان بنگاه هاي کوچک و متوسط هر دو طرف خواهد شد
    
آيا واقعا اين تشکل اقتصادي مهربان 80ميليارد يورو تسهيلات به ايران اختصاص داده است؟! به راستي اروپا اينقدر تغيير رويه داده؟ همان اروپايي که در دهه 1380وقتي بدون آمريکا با ايران به مذاکره پرداخت و ايران نيز تمام تعهدات را عمل کرد باز به وعده هايش جامه عمل نپوشيد!
    
موضوع از اين قرار است که سرمايه اين صندوق 80ميليارد يورو است. يعني حتي به فرض همکاري اين تشکل اقتصادي با ايران مشخص است که کل سرمايه خود را به ايران اختصاص نخواهد داد. تلاش اين طيف از روزنامه ها براي بزرگنمايي از يک موضوع دقيقا همان روشي است که در روزگار مذاکرات براي متقاعد کردن افکار عمومي و مجلس براي همراهي با برجام به کار گرفته شد.
    
    
انکار بانک سرمايه گذاري اروپا
    
ديروز اما خبري منتشر شد که از اساس همکاري بانک سرمايه گذاري اروپا را با ايران رد کرد. خبرگزاري تسنيم به نقل از رويترز در اين رابطه نوشت: «رئيس بانک سرمايه گذاري اروپا مي گويد که از تلاش هاي اتحاديه اروپا براي حفظ توافق هسته اي سال 2015 با ايران (برجام) حمايت مي کند، اما هشدار داد که وام دهي به ايران مي تواند اين بانک را تضعيف کند
    «
وِرنِر هوير»، رئيس بانک سرمايه گذاري اروپا در جريان يک کنفرانس خبري گفت: «هيچ بانک اروپايي وجود ندارد که در حال حاضر بتواند در ايران و با ايران تجارت کند
    
رئيس بانک سرمايه گذاري اروپا که بازوي سرمايه گذاري هاي بلندمدت غيرانتفاعي اتحاديه اروپا است در ادامه افزود: «ما بايد به اين واقعيت توجه کنيم اگر در ايران فعال مي بوديم، مدل کسب وکار بانک را در معرض خطر قرار مي داديم
    
اين سخنان در شرايطي بيان مي شود که اتحاديه اروپا براي کمک به حفظ ارتباطات اقتصادي با ايران در مقابل تصميم آمريکا براي خروج از برجام و اعمال دوباره تحريم ها عليه ايران، از اين بانک خواسته بود تا با ايران تجارت کند.
    
    
اروپا و کارگرداني سناريويي براي FATF
    
گويا چندماه قبل اتحاديه اروپا نام ايران را در فهرست کشورهاي مجاز براي معامله در اين بانک قرار مي دهد. همين قرار گرفتن نام ايران در ليست اين بانک سبب شد تا روزنامه هاي طيف موسوم به اصلاح طلب چنان ذوق زده شوند که کل سرمايه آن را در ارتباط با ايران عنوان کنند و آن را نشانه اي از عزم جدي اروپا براي حفظ برجام بدانند!
    
اما اکنون «وِرنِر هوير»، رئيس بانک سرمايه گذاري اروپا مي گويد که بيم آن دارد که تحريم هاي آمريکا باعث نگراني خريداران اوراق قرضه از اين بانک شود، به خصوص خريداران اوراق اين بانک در آمريکا.
    
با اين وجود اين سوال مطرح است که آيا مقام هاي ارشد اتحاديه اروپا از آنچه اين روزها رئيس بانک سرمايه گذاري اروپا مي گويد بي اطلاع بوده اند؟ يا اينکه قبل از قرار دادن نام ايران در ليست مشتريان اين بانک با مدير آن مشورت نکرده اند؟
    
آنچه از اين مبحث به ذهن مي رسد اين است که گويا سه کشور اروپايي قدم به قدم در حال اجراي سناريويي هستند که در نهايت به ايران بگويند ببينيد ما تلاش خويش را انجام داديم اما نشد و تنها چاره کار اين است که ايران FATF را بپذيرد!
    
در باره اين زياده خواهي همراه با نيرنگ اروپا بايد به اين نکته توجه کرد که اکنون ايران و اروپا در حال مذاکره در مورد اجراي تعهدات برجامي غرب هستند اما اروپا در اين ميان سعي دارد تا کنوانسيون مالي- بانکي (FATF) ديگري را به کشورمان تحميل کند.