باميه

باميه. 5 آبان -92
باميه يك سبزي از خانواده پنيرك بوده و موطن اصلي آن آفريقا يا مناطق گرم آسياست، ولي بعدها به ساير مناطق دنيا رفته و در حال حاضر در اغلب كشورها كشت مي‌شود. تمام گياه باميه معطر بوده و عطري شبيه عطر ميخك از آن متصاعد مي‌شود. اين گياه در نواحي مختلف زمين مي‌رويد و ميوه آن علاوه بر مصرف غذايي، در درمان بعضي از بيماري‌ها نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي حفظ اثرات مفيد باميه و آنزيم‌هاي هضمي بايد آن را خيلي كم بپزيد، يعني با حرارت كم يا بخار ملايم پخته شود. بعضي از افراد باميه را خام مصرف مي‌كنند ولي اگر خواستيد آن را سرخ كنيد از مقدار كمي روغن زيتون يا روغن‌هاي گياهي براي سرخ كردن آن استفاده كنيد. باميه را به تنهايي يا با گوشت به صورت خورشت مصرف كنيد. همچنين مي‌توانيد از آرد خشك شده آن استفاده نماييد. گاهي نيز باميه را به صورت مربا، ترشي، شور و كنسرو استفاده مي‌كنند. 
* تركيبات غذايي - شيميايي باميه
آب، ويتامين‌هاي
(
A)،(B1)،(B2)، (B5)، (B6)، (C)، (PP))،
پروتئين، قند، چربي، كلسيم، سديم، پتاسيم، منيزيم، فسفر، آهن، روي، منگنز، كالبات، موسيلاژ، نشاسته، پكتين، فيبر، اسيد فوليك و اسيد فسفريك.
* خواص غذايي - دارويي باميه
- طبيعت باميه سرد و بسيار‌تر است.
- مصرف آن براي افراد گرم مزاج مفيد است.
- اين سبزي مغذي سبب تقويت اعصاب شده و قوه بينايي را نيز افزايش مي‌دهد. 
- باميه به دليل دارا بودن مقادير زياد ويتامين‌هاي "آ"و "ث" و تقويت سيستم ايمني مي‌تواند ماده غذايي مناسبي براي زنان باردار، كودكان در حال رشد و افرادي كه به دليلي دچار وقفه در رشد شده‌اند محسوب شود. 
- بر روي پوست و كركهاي آن، مقداري منگنز و كالبات وجود دارد كه غذاي غدد داخلي بوده و ترشح آن‌ها را تنظيم مي‌نمايد.
- همچنين اشتها به غذا را زياد مي‌كند. 
- باميه داراي خاصيت ضدعفوني‌كننده مي‌باشد و كرم معده و كرمك را از بين مي‌برد. 
- با مصرف يك ليوان باميه، 50 كيلو كالري انرژي به بدن مي‌رسد و با اشغال فضاي زياد در معده، فرد احساس سيري مي‌كند و اشتهايش نسبت به مصرف غذاهاي ديگر كمتر مي‌شود. به همين دليل مي‌توان از باميه به عنوان يك تغذيه مناسب در رژيم‌هاي كاهش وزن استفاده كرد. 
 - ملين مزاج بوده و مدفوع را زياد مي‌كند. 
- باميه در بر طرف كردن بلغم، صفرا و سودا مفيد مي‌باشد.
- لعاب و مواد لزج در باميه،سينه‌هاي خسته و كوفته را نرم و گرفتگي صدا را و آوازه را باز مي‌كند.
- باميه منبع خوبي از كلسيم بوده،از اين رو ضدپوكي استخوان است.
- پتاسيم در آن ضد فشار خون است. 
- فيبر موجود در باميه به حفظ قند خون كمك مي‌كند، بدين ترتيب كه سرعت جذب قند خون را كاهش مي‌دهد از اين رو براي افراد مبتلا به ديابت مفيد است. همچنين با جذب آب كافي از بروز يبوست جلوگيري كرده و به اين ترتيب از سوء هاضمه نيز پيشگيري مي‌كند. 
- شربتي از جوشاندن باميه تهيه مي‌شود كه درمان زخم گلو و گرفتگي صدا بسيار موثر است. 
- ا سيد فوليك باعث كاهش هموسيستئين - ماده‌اي كه باعث انسداد رگ‌هاي خوني مي‌شود. ويتامين "ث" نيز يكي از آنتي اكسيدان‌هاي مهم مي‌باشد. در مجموع باميه به علت دارا بودن اين مواد مغذي و نيز فيبر‌هاي محلول و املاح باعث پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي مي‌شود.