نوشابه اين سه عضو بدن را از كار مي‌اندازد

دانستني‌ها
نوشابه اين سه عضو بدن را از كار مي‌اندازد
 3مهر-93
مصرف نوشابه‌هاي گازدار در معده، بر كليه‌ها و قلب و عروق عوارض جدي برجاي مي‌گذارد. همچنين افزايش وزن و چاقي، پرفشاري خون و ديابت از ديگر عوارض مصرف اين نوع نوشيدني است. نوشيدني‌هاي گازدار در جوامع امروز به عنوان يكي از پرمصرف‌ترين نوشيدني‌ها هستند و هر روز شكلي جديد از آن‌ها توليد و روانه بازار مي‌شود.
يك نوشيدني گازدار در مقايسه با نمونه بدون گاز (
FLAT) همان نوشيدني است و هيچ تفاوتي از نظر ارزش غذايي ندارد اما اينكه چرا مصرف‌ كنندگان ترجيح مي‌دهند از نوشيدني‌هاي گازدار استفاده كنند تنها يك پاسخ دارد: تغيير ذائقه. در حقيقت عاملي كه باعث پرطرفدار بودن نوشابه‌هاي گازدار نزد مصرف‌ كنندگان مي‌شود احساس خوشايندي است كه ذائقه بيشتر افراد آن را مي‌پسندد. گاز موجود در اين نوشيدني‌ها هنگام مصرف پرزهاي چشايي را تحريك مي‌كند و باعث مي‌شود كه فرد احساس بهتري از مصرف آن داشته باشد. البته گاز موجود در اين نوشيدني‌ها در سيستم گوارش و عمل هضم غذا نيز تأثيراتي دارد.
گاز محلول در نوشيدني‌هاي گازدار با ايجاد حالت اسيدي باعث هضم بهتر مواد غذايي در معده مي‌شود. اين ويژگي نكته‌اي است كه از سال‌هاي دور، مردم به طور تجربي به آن پي برده بودند و براي كمك به هضم غذا از آن استفاده مي‌كردند. البته بايد يك نكته را نيز در مورد مصرف نوشيدني‌هاي گازدار مورد توجه قرار دهيم و آن، اين است كه مصرف بيش از حد اين نوشيدني‌ها در طولاني‌مدت باعث مي‌شود سيستم گوارش به ميزان اسيدي كه به طور مصنوعي همراه با نوشيدني وارد بدن مي‌شود، عادت كند. اگر اين كار براي بدن به صورت عادت درآيد دستگاه گوارش همواره نيازمند ورود اين مقدار اسيد به معده خواهد بود و اگر اين اتفاق نيفتد، عمل هضم غذا به شكل مطلوب انجام نمي‌شود و به اصطلاح قديمي‌ترها معده تنبل مي‌شود.
اثر نوشابه روي كليه‌ها
خطرات ناشي از اين نوشيدني به مقدار قند بالاي آن محدود نمي‌شود، وزن را بالا مي‌برد و براي افراد مبتلا به ديابت مضر است. يكي ديگر از خطرهاي نوشابه محتواي اسيد فسفريك آن است؛ اين ماده كه در نوشابه يافت مي‌شود داراي طعم و مزه ترش است؛ اسيد فسفريك يك مانع در عملكرد كليه است و موجب ترويج سنگ كليه مي‌شود. محققان آمريكايي براي نشان دادن اين پديده 500 نفر را مورد آزمايش قرار دادند؛ تمام عادات غذايي در يك پرسشنامه جمع‌آوري شد؛ در اين تحقيق مشاهده شد دو ليوان نوشابه خطر ابتلا به نارسايي كليوي را دو برابر مي‌كند، بايد گفت در مورد نوشابه‌هاي لايت هم همين‌طور است. نارسايي كليه يك بيماري شايع است و در حال حاضر 3 ميليون فرانسوي را تحت تأثير قرار داده است. بيماري كليوي دير تشخيص داده مي‌شود و يك بيماري موذي است كه طي سال‌ها به آرامي تكامل پيدا مي‌كند تا زماني كه به صورت آشكار خود را نشان مي‌دهد و غيرقابل‌برگشت است. افرادي كه در معرض اين بيماري هستند بايد بيشتر مراقب باشند: افراد بالاي 60 سال و افرادي كه داراي سابقه بيماري كليوي ژنتيكي، فشارخون بالا و به ويژه كساني كه در معرض خطر ديابت هستند. در حال حاضر به بيماران كليوي توصيه مي‌شود از نوشيدن نوشابه و ديگر مواد غذايي كه داراي اسيد فسفريك هستند مانند گوشت خودداري كنند چون موجب گسترش اين بيماري مي‌شوند؛ افراد سالم نيز بايد مراقب مصرف روزانه خود باشند.
نوشابه و بيماري قلبي
يك پژوهش جديد نشان مي‌دهد افرادي كه مقادير زيادي مواد غذايي و نوشابه‌هاي حاوي فروكتوز مصرف مي‌كنند، به بيماري‌هاي قلبي و عروقي و ديابت دچار مي‌شوند. اين پژوهشگران درعين‌حال افزودند كه منظور آن‌ها فروكتوز طبيعي موجود در ميوه‌ها نيست بلكه منظور شربت ذرت مملو از ماده فروكتوز است. فروكتوز قند طبيعي است كه در ميوه‌ها، عسل و برخي شيره‌ها يافت مي‌شود و براي شيرين كردن بسياري از غذاهاي فرآوري شده و نوشيدني‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. پژوهشگران تحقيقاتي را روي 559 نوجوان و جوان 14 تا 18 ساله انجام داده و دريافتند كه رژيم غذايي مملو از فروكتوز با افزايش فشارخون، ديابت و عفونت‌هاي منجر به ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي در ارتباط است. اين تحقيقات نشان داد: ميانگين كلسترول خوب در جوانان و نوجواناني كه در مصرف قند فروكتوز زياده‌روي مي‌كنند، پايين است.دكتر وانسيا باندي از شركت‌كنندگان در اين تحقيقات گفت: بسيار مهم است كه تعادل سلامتي را در غذاهاي كودكان خود تامين و به شيريني‌ها و قندهايي كه در خانه يا خارج از آن مصرف مي‌كنند، توجه كنيم. همچنين پژوهش‌ها نشان مي‌دهد قند فروكتوز كه به طور فراگير در فرآورده‌هاي غذايي به كار مي‌رود، ممكن است باعث آن شود كه سلول‌هاي چربي در كودكان با سرعت بيشتري تكثير كنند و به اين ترتيب مي‌تواند نقش مهمي در چاقي كودكان و بزرگسالان داشته باشد. "فروكتوز" كه از جمله در شربت ذرت وجود دارد، به طور گسترده‌اي در محصولات غذايي از جمله نوشابه‌هاي گازدار، آبنبات‌ها و بسياري از غذاهاي كارخانه‌اي به كار مي‌رود