گزیده خبرهای 10 مرداد -94 قسمت - 7
سرويس شهرستان ها: فرمانده انتظامي شهرستان خنداب گفت: چندي پيش، چند شکايت پيرامون کلاهبرداري مردي جوان از روستاييان و کشاورزان دريافت شد و به همين منظور، بررسي موضوع به صورت ويژه به کارآگاهان پليس آگاهي سپرده شد. سرهنگ جعفر شمس بيرانوند افزود: تحقيقات ماموران پليس در اين خصوص آغاز شد و هرچه بررسي موضوع اين پرونده جلوتر مي رفت، کارآگاهان با شاکيان بيشتر و مبالغ سنگين تري مواجه مي شدند. شمس بيرانوند ادامه داد: تحقيقات پليس نشانگر اين امر بود که اين فرد کلاهبردار با خريد ابتدايي از روستايي و پرداخت مبلغ اوليه، اعتماد آنها را به دست آورده و سپس اقدام به خريدهاي سنگين و کلاهبرداري از افراد کرده است.اين مقام انتظامي تاکيد کرد: تلاش هاي شبانه روزي کارآگاهان پليس آگاهي استان و شهرستان خنداب براي پيدا کردن اين کلاهبردار حرفه اي به نتيجه رسيد و متهم جواني 34 ساله شناسايي و در شهر «اراک» در يک عمليات غافلگيرانه دستگير شد.وي اضافه کرد: متهم در بازجويي هاي پليسي به جلب اعتماد مالباختگان در مدت 5 ماه و سپس کلاهبرداري به مبلغ يک ميليارد ريال از آنان اعتراف کرد.
قاچاق سوخت
سرويس شهرستان ها: جانشين فرمانده انتظامي استان زنجان گفت: در راستاي مبارزه با قاچاق و حفظ و حراست از سرمايه هاي ملي، ماموران آگاهي زنجان از حمل يک محموله سوخت قاچاق توسط يک دستگاه تريلر تانکردار مطلع شدند.سرهنگ جعفري افزود: با اعلام اين موضوع، تيمي از ماموران اداره مبارزه با قاچاق کالابا رعايت نکات انتظامي و ايمني و علائم هشداردهنده اين خودرو را در محور آزادراه قزوين- زنجان متوقف کردند. جانشين فرمانده انتظامي استان زنجان با اعلام اين که در بازرسي از اين تريلر32 هزار ليتر سوخت قاچاق کشف شد، تصريح کرد: با تلاش ماموران انتظامي شهرستان خدابنده نيز يک دستگاه وانت نيسان ديگر حامل سوخت قاچاق متوقف شد.وي با تاکيد بر عزم پليس در برخورد با قاچاق سوخت و فرآورده هاي نفتي گفت: از اين محموله نيز يک هزار و 800 ليتر سوخت قاچاق کشف شد.
شورای اتحادیه اروپا اولین اقدامات حقوقی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را به تصویب رساند. به گزارش پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا، شورای اتحادیه اروپا روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این شورا اولین اقدامات حقوقی برای آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافقی که 14 ژوییه میان ایران و گروه 1+5 در وین حاصل شد را تصویب کرد. شورای امنیت سازمان ملل در 20 ژوییه با تصویب قطعنامه 2231 و بهعلاوه اتحادیه اروپا پیش از این برجام را مورد تأیید قرار دادهاند. قطعنامه شورای امنیت اجازه انتقال تجهیزات مرتبط هستهای خاص از ایران، تغییر دو آبشار در تاسیسات فردو و به روزرسانی راکتور اراک را میدهد. این قطعنامه علاوه بر این اجازه انتقالات و فعالیتهای لازم برای اجرای تعهدات مرتبط هستهای خاص تعیین شده در برجام یا لازم برای آمادگی اجرای برجام را میدهد. بر اساس این بیانیه، اقدامات قانونی تصویب شده در شورای اتحادیه اروپا، این اقدامات (موارد فوقالذکر) را به قوانین اروپا تبدیل میکند. در ادامه این بیانیه آمده است که این اقدامات قانونی به صورت رویههایی مکتوب از سوی شورای اتحادیه اروپا تصویب شدهاند. ایران و گروه 1+5 پس از نزدیک به دو سال مذاکره در 14 ژوییه (23 تیر) به توافقی بلندمدت در خصوص فعالیتهای هستهای تهران و لغو تحریمهای ایران دست یافتند. اکنون کنگره آمریکا کمتر از دو ماه فرصت دارد تا این توافق را بررسی و برای تأیید یا رد آن رأیگیری کند. رئیس جمهور آمریکا در تلاش است تا حمایت قانونگذاران از این توافق را جلب کند.
دادستان سابق تهران لحظاتی قبل وارد دادگاه کیفری یک تهران شد.به گزارش ایسنا، ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی قرار است امروز (شنبه) -10 مردادماه- در شعبه 9 دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی محمدیکشکولی برگزار شود.جلسه قبلی این پرونده قرار بود سوم مرداد ماه برگزار شود که به گفته رییس دادگاه به دو دلیل تجدید شد؛ نخست اینکه آقای مرتضوی با تاخیر و بعد از اعلام ختم جلسه حضور پیدا کرد و دیگر اینکه پاسخ استعلاماتی که قبلا از سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته بود، نرسیده بود.قاضی محمدیکشکولی در جمع خبرنگاران گفته بود که با توجه به اینکه پاسخ استعلامات در تصمیم دادگاه موثر است، وقت رسیدگی را برای ساعت 9 صبح روز شنبه 94/5/10 تجدید کردیم.قاضی کشکولی عنوان کرده بود که برای جلسه بعدی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مطلع در رابطه با پاسخ استعلامات و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای رفع ابهام در مورد شکایتی که صورت گرفته دعوت شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در شورای سلامت این استان گفت: در آیندهای نزدیک مراسم افتتاحیه مدرسه انرژی هستهای در مشهد با حضور وزیر امور خارجه برگزار میشود. به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در شورای سلامت ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای حوزه سلامت قابل تامل بوده و این حوزه از مصوبات اجراییتری برخوردار است. وی در خصوص برنامههای عملیاتی جهت شروع مهر ماه، خاطرنشان کرد: از ابتدای تابستان سال جاری فعالیتهای مرتبط با فصل شروع مدارس در قالب پروژه مهر تدوین شده و لازم به ذکر است که تا کنون ثبتنام ۸۸۲ هزار و ۶۰۲ دانشآموز در سراسر استان که ۷۲ درصد از جمعیت کل افراد را تشکیل میدهند، انجام شده است. حسینی مداخلات دانشگاه علوم پزشکی در مدارس را رضایتمندانه اعلام کرد و افزود: مداخلات دانشگاه علوم پزشکی در مدارس از بار سلامتی قابل توجهی برخوردار بوده و فعالیتهایی نظیر توزیع قرص آهن و ویتامین D در مدارس منجر به ارتقای سلامتی دانشآموزان شده است. وی تشکیل شورای سلامت را از جمله دستاوردهای مدرسه محوری دانست و اضافه کرد: مدارس کانون مشارکتهای گسترده اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی جامعه هستند و تشکیل شورای سلامت در دستگاه آموزش و پرورش و سایر دستگاههای بیرونی از جمله دستاوردهای مدرسه محوری به شمار میرود. مدیرکل آموزش و پرورش استان اظهار کرد: سامانه مجازی آموزش اصول بهداشتی از جمله طرحهای توسعهدهنده نظام سلامت در میان فرهنگیان است این سامانه میتواند در سطح گستردهتری افراد را تحت پوشش خود قرار دهد و به سبب فراگیر بودن، میزان ساعات تدریس را از ۱۲۰ هزار ساعت به ۵۰۰ هزار ساعت برساند. حسینی در زمینه مدارس مروج سلامت، اظهار کرد: 1500 مدرسه مروج سلامت در سراسر استان پراکنده شدهاند و در تلاش هستیم تا در شهر مشهد دو آموزشگاه دخترانه و پسرانه را به عنوان مدارس تجربی طرح مروجان سلامت انتخاب کرده و طرحهای عملیاتی پیشنهادی را ابتدا در این مدارس پیادهسازی کنیم. مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص همکاریهای فرانهادی، تصریح کرد: تا کنون با ۷۳ درصد از دستگاهها تفامنامه همکاری امضا کردهایم که دانشگاههای علوم پزشکی و فردوسی، اداره محیط زیست، سازمان صنعت و معدن، مراکز فنی و حرفهای، ادارهکل اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی بیشترین همکاری را با آموزش و پرورش داشتهاند. حسینی کاهش خطرات و آسیبهای جسمی و حوادث در مدارس را از جمله برنامههای در دست اقدام عنوان کرد و گفت: ایران با دارا بودن یک درصد از جمعیت و مساحت جهان، با وقوع 6 درصد از مخاطرات طبیعی رو به رو است که کاهش زمینههای خطرات و حوادث در مدارس باید با جدیت بیشتری دنبال شوند.
هر روز نشانه جدیدی به چشم میخورد. دستیابی ایران و ٦ قدرت جهانی به یک توافق جامع باعث شده است تا فضای بینالمللی برای ایران بهطور کامل تغییر کند. کشورهایی که در ایام تحریمها با قطعنامههای مختلف افراد و شرکتهای بیشتری از ایران را در فهرست محدودیتهای اقتصادی خود قرار میدادند، اکنون با یک چرخش بزرگ عکس کارهای خود را انجام میدهند. بدینترتیب هر کشوری با یک سبک و سیاق سعی در جبران گذشته و ساختن آیندهای روشن در همکاری با ایران دارد. برخی از کشورها با پیشدستی از دیگران هیأت اقتصادی بزرگی به ایران میفرستند تا در تمام زمینهها راههای همکاری را بیابند که در این زمینه آلمان با نخستین هیأت اقتصادیاش که وارد ایران شد، گوی سبقت را از همه ربوده است.اتریش نیز با سبکی دیگر و با ترتیب دادن کنفرانسی دو روزه در وین و دعوت ٣٠٠ شرکت بزرگ از ایران و اروپا به بازگشت ایران به اقتصاد جهانی خوشامد گفت.از سوی دیگر فرانسه که در دوران تحریم مواضع سختی علیه ایران داشت، به محض بازگشت هیأت آلمانی از ایران، هفته گذشته لوران فابیوس وزیر امور خارجه خود را با نگاهی جدید راهی تهران کرد تا با مقامات ایرانی گفتوگو کند. اما این بار موضع فرانسویها از زمین تا آسمان فرق کرده است. بهطوری که کسی که بهعنوان سفیر پاریس به تهران آمده بود از رفتار گذشته خود در قبال ایران اظهار خشنودی نمیکند و آمادگی خود را برای جبران آنچه در گذشته رخ داده اعلام میکند.اما در میان این کشورها مانند همیشه رفتار انگلیسیها قابل تأملتر است. چراکه مقامات لندن تنها به مذاکره و گفتوگو بسنده نکردهاند و برای اثبات تغییر رفتار خود در قبال ایران، دست به اقدامات عملی زدهاند. باوجودی که هماکنون هیچ خبری از گسیل هیأت اقتصادی انگلیس به ایران به گوش نمیرسد، اما اقدامات این کشور برای رفع کدورتها و ابهامات گذشته موجب شده است تا نام این کشور همردیف سایر کشورهای مشتاق برای توسعه روابط با ایران قرار گیرد.طی سالهای گذشته تهران و لندن روابط پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشتهاند تا جایی که در برخی از سالها روابط دو کشور به تیرگی بدل شده و سطح آن به حداقل ممکن کاهش یافته است. در این زمینه حمله عدهای به سفارت این کشور در تهران بیش از پیش رابطه دو کشور را سرد کرد. ولی از ابتدای سالجاری و حتی پیش از امضای نهایی توافق هستهای، این کشور همانند گذشته با زیرکی خاصی بهبود روابط با ایران را در دستورکار خود قرار داده است. درواقع میتوان گفت که لندن با گامهای عملی خود به سوی تهران درحال حرکت است. در نخستین گام در روزهای پایانی فروردینماه امسال این کشور نام ٣ ایرانی را از فهرست تحریمهای خود خط زد.دومین گام این کشور ١٣ روز مانده به امضای متن برجام اتفاق افتاد که ٨ شرکت و یک شخصیت حقیقی ایرانی از فهرست تحریمهای انگلیس خارج شدند. اکنون نیز که توافق میان طرفین مذاکره هستهای ایران به سرانجام رسیده است، گامهای لندن به سوی تهران شتاب گرفته است. این درحالی است که بخش خصوصی انگلیس نیز از ماهها قبل بارها و بارها تمایل خود را برای ازسرگیری همکاریهای اقتصادی اعلام کرده است.
٣ شرکت ایرانی دیگر از تحریم خارج شددر همین خصوص روز پنجشنبه پایگاه اینترنتی رسمی وزارت خزانهداری انگلیس، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نام شرکت پتروپارس از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شده است. همین یک خط ساده، خبر مهمی برای صنعت نفت ایران که درگیر مشکلات تأمین سرمایه و تجهیزات و فناوری لازم است، به شمار میرود. پس از لغو تحریمها شرکتهای ایرانی بیصبرانه منتظر خروج از فهرست تحریمها هستند تا بتوانند دوباره فعالیتهای خود را از سرگیرند. البته علاوه برپتروپارس دو شرکت نفتی دیگر نیز از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شدند. براساس این بیانیه، حکم دادگاه عمومی اتحادیه اروپا همه تحریمهای مربوط به شرکت مدیریت و عملیات پتروپارس آریا کیش و شرکت مدیریت منابع پتروپارس با مسئولیت محدود را ملغی میکند. بر این اساس این وزارتخانه در مقدمه بیانیه ٣ صفحهای مقرارت تحریمهای مالی خود آورده است که داراییهای مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی یاد شده در این پیوست دیگر مسدود نخواهد بود و شامل تحریمها نمیشود.اطلاعات این بیانیه حاکی از آن است که به مدت ٢ ماه و ١٠ روز برای حکم دادگاه عمومی اتحادیه اروپا درخواست بازنگری مطرح نشد، از اینرو حکم لغو تحریمهای این شرکت اجرایی میشود. درحال حاضر مسئولیت طرح توسعه فاز ۱۲ و ۱۹ پارسجنوبی بهعنوان دو پروژه بزرگ توسعه این میدان مشترک گازی ایران در خلیجفارس به پتروپارس واگذار شده است.
تمایل شل برای بازگشت به ایران
از سوی دیگر نیز شرکت انگلیسی شل تمایل خود برای سرمایهگذاری و حضور در پروژههای گازی ایران را اعلام کرد. نشریه پلاتس به نقل از سیمون هنری مدیر مالی شرکت شل در حاشیه یک نشست خبری در لندن مینویسد: چنانچه تحریمهای بینالمللی علیه صنعت نفت و گاز ایران لغو شود که انتظار میرود تا پایان امسال نیز این اتفاق رخ دهد، شرکت انگلیسی- هلندی شل تمایل دارد به پروژههای توسعه و برداشت گاز از ذخایر متعارف ایران بازگردد. البته شرکت شل انتظار ندارد که به سرعت براساس مدل تازه قرارداد نفت ایران (IPC)، با این کشور قراردادهای نفت و گاز امضا کند و به نظر میرسد بازگشت سرمایه از پروژههای بالادستی زمانبر باشد. این درحالی است که شل در بخشی از مذاکرات امسال خود با ایرانیها درباره بدهی حدود ٢میلیارد دلاری خود به شرکت ملی نفت ایران بابت خرید نفت خام از ایران در اوایل سال ٢٠١٢ که به دلیل تحریمها موفق به پرداخت این مبلغ نبوده است، مذاکره کرد. مدیر مالی شل در اینباره گفت: این شرکت منتظر لغو تحریمها برای پرداخت بدهی خود به ایران است
٣ شرکت ایرانی دیگر از تحریم خارج شددر همین خصوص روز پنجشنبه پایگاه اینترنتی رسمی وزارت خزانهداری انگلیس، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نام شرکت پتروپارس از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شده است. همین یک خط ساده، خبر مهمی برای صنعت نفت ایران که درگیر مشکلات تأمین سرمایه و تجهیزات و فناوری لازم است، به شمار میرود. پس از لغو تحریمها شرکتهای ایرانی بیصبرانه منتظر خروج از فهرست تحریمها هستند تا بتوانند دوباره فعالیتهای خود را از سرگیرند. البته علاوه برپتروپارس دو شرکت نفتی دیگر نیز از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شدند. براساس این بیانیه، حکم دادگاه عمومی اتحادیه اروپا همه تحریمهای مربوط به شرکت مدیریت و عملیات پتروپارس آریا کیش و شرکت مدیریت منابع پتروپارس با مسئولیت محدود را ملغی میکند. بر این اساس این وزارتخانه در مقدمه بیانیه ٣ صفحهای مقرارت تحریمهای مالی خود آورده است که داراییهای مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی یاد شده در این پیوست دیگر مسدود نخواهد بود و شامل تحریمها نمیشود.اطلاعات این بیانیه حاکی از آن است که به مدت ٢ ماه و ١٠ روز برای حکم دادگاه عمومی اتحادیه اروپا درخواست بازنگری مطرح نشد، از اینرو حکم لغو تحریمهای این شرکت اجرایی میشود. درحال حاضر مسئولیت طرح توسعه فاز ۱۲ و ۱۹ پارسجنوبی بهعنوان دو پروژه بزرگ توسعه این میدان مشترک گازی ایران در خلیجفارس به پتروپارس واگذار شده است.
تمایل شل برای بازگشت به ایران
از سوی دیگر نیز شرکت انگلیسی شل تمایل خود برای سرمایهگذاری و حضور در پروژههای گازی ایران را اعلام کرد. نشریه پلاتس به نقل از سیمون هنری مدیر مالی شرکت شل در حاشیه یک نشست خبری در لندن مینویسد: چنانچه تحریمهای بینالمللی علیه صنعت نفت و گاز ایران لغو شود که انتظار میرود تا پایان امسال نیز این اتفاق رخ دهد، شرکت انگلیسی- هلندی شل تمایل دارد به پروژههای توسعه و برداشت گاز از ذخایر متعارف ایران بازگردد. البته شرکت شل انتظار ندارد که به سرعت براساس مدل تازه قرارداد نفت ایران (IPC)، با این کشور قراردادهای نفت و گاز امضا کند و به نظر میرسد بازگشت سرمایه از پروژههای بالادستی زمانبر باشد. این درحالی است که شل در بخشی از مذاکرات امسال خود با ایرانیها درباره بدهی حدود ٢میلیارد دلاری خود به شرکت ملی نفت ایران بابت خرید نفت خام از ایران در اوایل سال ٢٠١٢ که به دلیل تحریمها موفق به پرداخت این مبلغ نبوده است، مذاکره کرد. مدیر مالی شل در اینباره گفت: این شرکت منتظر لغو تحریمها برای پرداخت بدهی خود به ایران است