گزیده خبرهای 8 شهریور -94 قسمت -7
تسنیم نوشت: معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا و دخترش با انتشار کتابی به شدت به سیاست خارجی باراک اوباما حمله کرده و گفتههای وی در مورد توافق هستهای را نادرست دانسته و دروغ توصیف کردند.دیک چنی، معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا و لیز چنی، دختر وی روز جمعه با انتشار بخشی از کتاب تازه خود در نشریه والاستریتژورنال به صورتی گسترده به سیاست خارجی باراک اوباما حمله کردند.چنی و دخترش در این کتاب، اوباما را متهم به دروغگویی در مورد توافق هستهای ایران کرده و گفتند که این توافق میتواند به اولین استفاده از بمب هستهای از سال 1945 به این طرف بیانجامد.این دو در کتاب خود نوشتهاند: «تقریبا هرچیزی را که رئیس جمهوری در مورد توافق (با) ایرانیها به ما گفته است، نادرست است. وی گفته است که این توافق مانع از دستیابی ایرانیها به سلاحهای هستهای خواهد شد، اما این توافق در واقع، زاردخانه هستهای ایران را تسهیل و مشروع میکند. توافق (دولت) اوباما به یک ایران مسلح هستهای، یک مسابقه تسلیحاتی هستهای در خاورمیانه و به احتمال زیاد، اولین استفاده از یک سلاح هستهای پس از (بمباران اتمی) هیروشیما و ناگازاکی به این طرف منجر میشود».دولت اوباما به شدت از توافق دفاع میکند و میگوید این توافق تمامی مسیرهای منتهی به ساخت یک بمب هستهای را قطع می کند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز پیشتر گفته بود که توافقی بهتر (از این) وجود ندارد.دیک چنی و دخترش در کتاب جدید خود همچنین رشد گروههای تروریستی همچون داعش را ناشی از عقبنشینی نظامیان آمریکایی از عراق در سال 2011 دانستهاند - نکتهای که جب بوش، از نامزدهای جمهوریخواه رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا نیز به آن اشاره کرده است.این دو در کتاب خود نوشتهاند: «وی عراق را ترک کرد، و خلائی را ایجاد کرد که به صورتی تراژیک و شوم توسط دشمنان ما پر شد. وی در مسیر ایجاد وضعیتی اینچنین در افغانستان است».کتاب تازه دیک چنی و دخترش لیز با نام «استثنایی: چرا جهان به یک آمریکای قدرتمند نیاز دارد؟» قرار است فردا به صورت رسمی توزیع شود.
«وقتی از موزههای گلستان و رضا عباسی شی خواستیم، برای اولینبار با فوریت دو ساعته آثار انتخابی خود را در اختیار ما گذاشتند تا این کار انجام شود.» یک نکتهی قابل تامل و پرسشبرتنگیز در این سخن یک مقام رسمی نهفته بود.به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - صبح روز شنبه 7 شهریور، بهصراحت و در بخش پایانی صحبتهای خود که در حال تشکر از کسانی بود که برای افتتاح موزهی «پیش از تاریخی و تاریخ» و بازگشایی «دوران اسلامی» تلاش کردند، این مطلب را بیان کرد؛ سخنانی که حتی نه به صراحت طالبیان، بلکه با اشاره از سوی سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز مطرح شدند.این سخنان در حالی از سوی مسئولان درجه یک سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مطرح شدند، که حتی سلطانیفر در سخنرانی قبل از افتتاح در سالن اجتماعات موزهی ملی ایران به نکتهای ظریف اشاره کرد. او بیان کرد: «از مخازن موزه ملی ایران نیز پس از انتقال آثار خوروین به ایران دیدن کردم، حدود 25 مخزن با 200 هزار شیء در مخازن موزه ملی خاک میخورند.»این نه صحبت امروز و دیروز مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بلکه حرفی است که مسئولان همان سازمان در دولت گذشته نیز مطرح میکردند و این خاک خوردن را به گردن مسوولان قبل از خود میانداختند اما آیا مسوولان جدید در دورههای مختلف موظفند فقط در این زمینه حرف بزنند نه که عمل کنند؟!چون اگر قصد عمل در کار بود، با توجه به صحبتهایی که همیشه مطرح میشود و به دنبال آن تا کنون موزهی ملی ایران 12 رییس را روی صندلی ریاست خود دیده است، برای به سرانجام رساندن چنین پروژهی بزرگی قطعا نخست سراغ آثار موزهای موجود در مخازن خود میرفتند.البته احتمال یک بحث دیگر هم وجود دارد؛ ساماندهی نشدن فضای انبارها و مخازنی که حمید بقایی نیز در زمان ریاستاش در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و در اسفند ماه 1388 در نمایشی که با حضور خبرنگاران راه انداخت، درِانباری را که آن را به عنوان بهترین بخش داستان معرفی کرده بود، باز کرد و گونیهایی را از اتاقها بیرون آورد که درشان را باز نکرده پوسیده و خاکهایی که گاهی شیء نیمه شکسته را همراه داشتند، به زمین میافتادند.اما بازگشایی و افتتاح دو بخش از موزهی مادر ایران در روز گذشته یک نکتهی جالب دیگر هم داشت؛ نبود محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزهها و اموال منتقول تاریخی که در زمان تعطیلی بخش دوران اسلامی، رئیس موزهی ملی ایران بود و امروز مدیر اداره کل موزهها!و البته اتفاق آخر که در آغاز این هفته خبرنگاران را شوکه کرد، احداث اتاقی کوچک هر چند روی زمین و بدون وارد کردن آسیب فیزیکی به مجموعهی موزهی ملی ایران پشت اتاقک نگهبانی موزهی ملی ایران بود، اتاقکی شبیه همان اتاق نگهبانی در حال احداث است که به گفتهی نگهبانان به احتمال زیاد برای فروشگاه ایجاد میشود!
فرمانده انتظامی حاجی آباد (استان هرمزگان) گفت: در اثر واژگونی یک دستگاه خودرو پژو پارس در محور این شهرستان به سمت داراب، چهار نفر کشته و شش نفر زخمی شدند.به گزارش ایرنا، سرهنگ محمد هاشم قسام روز یکشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: این خودرو روز گذشته حامل 10 تن از اتباع بیگانه بوده که از مسیر خود منحرف و واژگون شده است.وی افزود: :در این سانحه رانندگی راننده و چهار تن از سرنشینان خودرو در دم فوت و شش تن دیگر مصدوم که جهت مداوا روانه بیمارستان شدند.فرمانده انتظامی شهرستان حاجی آباد خاطر نشان کرد: کارشناسان علت این حادثه را تخطی از سرعت مطمئنه و عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه اعلام کرده اند.شهرستان حاجی آباد در 175 کیلومتری شمال شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران برای شرکت در چهارمین اجلاس رؤسای پارلمان های جهان، بعدازظهر شنبه به وقت محلی وارد نیویورک شد.به گزارش خبرنگار ایرنا، علی لاریجانی و هیات همراه در فرودگاه جان اف کندی نیویورک مورد استقبال غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل و غلامحسین دهقانی معاون وی قرار گرفت.چهارمین دور اجلاس رؤسای پارلمان عضو اتحادیه بین المجالس جهان از نهم تا یازدهم شهریورماه با حضور 133 کشور با موضوع «صلح، دموکراسی و توسعه از نگاه مجلس» در مقر اصلی سازمان ملل برگزار می شود.لاریجانی لحظاتی پس از ورود به نیویورک در کنفرانس مطبوعاتی در جمع خبرنگاران، برگزاری چنین اجلاسی در سازمان ملل در موضوع های صلح، دموکراسی و توسعه را با توجه به شرایط کنونی منطقه بسیار مهم و ضروری خواند و افزود: این موضوع ها همواره مورد توجه مردم جهان قرار داشته است.وی افزود: انتظار می رود در حاشیه این اجلاس نشست های دو و چندجانبه دیگری با رؤسای پارلمان دیگر کشورها برای افزایش تعاملات دوجانبه، توسعه اقتصادی کشور، سرمایه گذاری های مشترک و مسایل مهم منطقه ای و بین المللی برگزار شود.
مهدی تقوی در سرمقاله فرهیختگان نوشته است: در گفتوگوی دیروز آقای روحانی، رئیسجمهور محترم با نمایندگان رسانهها، اشارهای به موضوع «مقابله با فساد سازمان یافته اداری و اقتصادی» با تاکید بر «شفافیت اطلاعرسانی و ایجاد دولت الکترونیک» شد. پیش از این هم رئیسجمهوری اشاراتی مستقیم و غیرمستقیم به موضوع فساد اداری یا فساد اقتصادی داشت و از این موضوع گلایهمند بود اما این بار گویا قرار است گامهای اساسی تری برداشته شود. حالا سازوکار درستی هم برای آن تعریف شده که همانا، دولت الکترونیک است. اما چند نکته پیرامون اظهارات آقای روحانی قابل طرح و بررسی است.به نظر این اقتصاددان "شنیدن دوباره و شاید چندباره چنین اعتراف سنگینی نسبت به وجود فساد اداری در نظام اقتصادی ایران پیامدهایی دارد که بخش عمدهای از آنها، نصیب دولت خواهد شد. باور داشته باشیم یا نه، فساد اداری به دلیل ساختار بوروکراتیک و پیچیده و شاید بهتر بگویم فسادانگیز اقتصاد ایران، آنچنان ریشهای دوانده که از میان بردن آن کار یک سال و دو سال نیست و شاید دههها زمان ببرد."نویسنده سرمقاله فرهیختگان تاکید کرده است: با این همه، شاید بهتر بود جناب رئیسجمهور نگاهی مستقیم به ریشههای شکلگیری فساد اداری و اقتصادی در کشور داشت و این موضوع را روشنتر میساخت. ضمن اینکه چنین سخنانی شاید برای آن دسته از کارمندان شریف و زحمتکش ادارات دولتی، بسیار سنگین بنماید که متهم به فساد و زد و بند و ساخت و پاخت شوند و قدرت دفاع نداشته باشند.
مردی که به خواسته زن موردعلاقهاش مادرشوهر او را به قتل رسانده بود، در انتظار حکم دادگاه بهسر میبرد. کارآگاهان جنایی استان فارس وقتی از مرگ زنی مسن در خانهاش باخبر شدند، به آنجا رفتند و در تحقیقات اولیه مشاهده کردند این زن که میمنت نام داشت، با ضربات متعدد چاقو از پا درآمده است. بازرسی از خانه ثابت کرد هیچ وسیلهای به سرقت نرفته و انگیزه قتل انتقامجویی شخصی بوده است اما وقتی پسر قربانی تحت بازجویی قرار گرفت گفت مادرش با فرد خاصی دشمنی نداشته و او نمیتواند کسی را بهعنوان مظنون معرفی کند. تحقیقات پیرامون این جنایت بعد از انتقال جسد به پزشکیقانونی ادامه یافت و مشخص شد میمنت با عروس خود به نام سارا اختلافاتی داشته و به همین دلیل زن جوان تحت بازجویی قرار گرفت. او نیز از چگونگی وقوع قتل ابراز بیاطلاعی کرد و چون آن زمان مدرکی علیه وی وجود نداشت، پلیس درصدد برآمد سرنخهای بیشتری را جمعآوری کند. بررسی روابط خانوادگی میمنت حکایت از آن داشت که اختلاف او و عروسش بسیار شدید بوده. مأموران در این مرحله پی بردند سارا از مدتی قبل با مردی غریبه رابطه داشته و میمنت نیز از این موضوع مطلع شده بود، بههمیندلیل آن دو با هم اختلاف داشتند. بهاینترتیب، سارا بار دیگر تحت بازجویی قرار گرفت. او که اینبار نیز سعی داشت خودش را بیگناه معرفی کند، در جریان بازجوییهای تخصصی در بنبست قرار گرفت و هویت قاتل را فاش کرد. او گفت: «مدتی قبل با مردی به نام نادر آشنا و به او علاقهمند شدم. از آن زمان با هم به صورت پنهانی در ارتباط بودیم تا اینکه مادرشوهرم از موضوع مطلع و درگیریهای ما شروع شد. وقتی به نادر گفتم مادر همسرم همهچیز را فهمیده است، او تصمیم گرفت پیرزن را به قتل برساند و سرانجام نقشهاش را اجرا کرد». افسران جنایی در گام بعدی تحقیقات نادر را بازداشت کردند. او که راهی برای کتمان واقعیت نداشت، پذیرفت که زن مسن را با ضربات چاقو از پا درآورده است. متهم در ادامه به بازسازی صحنه قتل پرداخت و جزئیات واقعه را شرح داد. سپس قرار مجرمیت و کیفرخواست علیه وی صادر شد. پس از آن پرونده برای رسیدگی در اختیار قضات دادگاه کیفری استان فارس قرار گرفت. نماینده دادستان در جلسه محاکمه جرم نادر را محرز خواند و اولیایدم مقتول نیز خواستار مجازات او شدند. وقتی نوبت به نادر رسید تا از خودش دفاع کند، بار دیگر اتهام قتل را پذیرفت و گفت: «من به سارا علاقهمند شده بودم و مدتی با هم در ارتباط بودیم تا اینکه او به من گفت مادرشوهرش موضوع را فهمیده و وی را اذیت میکند. سارا از من خواست مادرشوهرش را از سر راه بردارم تا بتوانیم به رابطهمان ادامه دهیم، به همین دلیل نقشه قتل را طراحی کردم و روز حادثه بعد از ورود به خانه پیرزن او را کشتم و بهسرعت فرار کردم».بنا بر این گزارش درحالحاضر هیأت قضات برای صدور رأی وارد شور شدهاند و بهزودی تصمیم خود را درباره این پرونده اعلام میکنند.