معرفی امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان در اندروید و iOS

انسان بدون ارتباط باهم نوعان خود نمی‌تواند به زندگی ادامه دهد. هیچ‌کس نمی‌تواند منکر تاثیرات گسترده اپلیکیشن‌های پیام رسان در نوع ارتباطات ما با دیگران شود. اپلیکیشن‌هایی همچون تلگرام، واتس اپ، وایبر، مسنجر فیس بوک و… به‌کلی نحوه ارتباط ما با دوستانمان را تحت تاثیر قرار داده‌اند. این جریان سال‌ها قبل با سرویس‌های یاهو و ام اس ان مسنجر در دسکتاپ کاربران آغاز شد. سپس با ورود سرویس اسکایپ و امکان برقراری تماس صوتی و تصویری انقلابی دیگر در بخش پیام رسان‌ها به وجود آمد. پس از آن نیز سرویس‌هایی همچون واتس اپ (با بیش از یک میلیارد کاربر)، وایبر و تلگرام توانستند در این عرصه وارد شوند.
به گزارش گجت نیوز و به نقل از فون آرنا، انقلاب چت دیگر تنها مربوط به همین مکالمات و چت کردن کاربران نیست، پیام رسان‌ها حالا جای شبکه‌های اجتماعی و حتی وب سایت‌ها را نیز گرفته‌اند. هر کاربر در این برنامه‌ها یک صفحه پروفایل را به خود اختصاص می‌دهد و در این اپلیکیشن‌ها قابلیت‌های همچون پست گذاشتن، کامنت، تماس تصویری چند نفره (کنفرانس) و… نیز فراهم شده‌اند. اما علی رغم تعداد زیاد این سرویس‌های پیام رسان، بسیاری از کاربران همیشه امنیت را اولویت اولیه خود قرار می‌دهند. به هر حال روزانه اطلاعات متنی، صوتی و تصویری زیادی را در این سرویس‌ها رد و بدل می‌کنیم.
مسنجر فیس بوک دیگر تنها پیام رسان کدگذاری شده و امن در این حوزه نیست. خوشبختانه این روزها بسیاری از اپلیکیشن‌های پیام رسان با اکوسیستم کدگذاری شده فعالیت می‌کنند و در ادامه نیز می‌خواهیم به معرفی بهترین و امن‌ترین اپلیکیشن‌های پیام رسان در اندروید و iOS بپردازیم.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : وایر (Wire)
با اینکه پروتوکل کدگذاری اسکایپ هم اکنون در اختیار مایکروسافت قرار گرفته است، گروهی از مهندسان طراح اسکایپ که توسط کمپانی مایکروسافت از این پروژه برکنار شده بودند، حالا پروژه چت کدگذاری شده جدیدی را با نام وایر (Wire) آغاز کرده‌اند. با اینکه وایر هنوز در مراحل ابتدایی خود به سر می‌برد اما هرگونه فایل و خط ارتباطی کاربر را کدگذاری می‌کند (حتی خط gasp در تماس‌های ویدیویی).
لازم به ذکر است که وایر علاوه بر قرار داشتن در لیست امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان ، قابلیت‌های مناسبی را در رد و بدل فایل‌های مدیا در اختیار کاربران قرار می‌دهد. از جمله این موارد می‌توان به پشتیبانی از SoundCloud و Spotify اشاره کرد. پیش نمایش لینک‌ها، چت گروهی، طراحی تصویر، به اشتراک گذاری موقعیت مکانی و حتی فیلتر پیام‌های صوتی را نیز می‌توان جزء امکانات ویژه وایر در نظر گرفت. بنابراین می‌توانید با دوستان خود با یک صدای مشابه با ربات صحبت کنید!
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : واتس اپ (WhatsApp)
این پیام رسان را نمی‌توان جزء زیباترین اپلیکیشن‌های این بخش در نظر گرفت، اما سرویس واتس اپ هم اکنون به لطف جامعه کاربری بیش از 1 میلیاردی خود حالا توسط فیس بوک با قیمت 19 میلیارد دلار خریداری شده است. در گزارش Financial Times آمده است که واتس اپ با سرویس پیامکی در تلفن‌های هوشمند کاری کرد که اسکایپ با خطوط بین المللی جهت تماس کرده بود.
واتس اپ میزبان اکثر قابلیت‌های متداول در سرویس‌های پیام رسان است و می‌توانید در آن گروه ساخته، فایل‌های مدیا را رد و بدل کنید و پیام‌های آفلاین دریافت نمایید. فقدان قابلیت تماس تصویری به عنوان بزرگ‌ترین ضعف واتس اپ شناخته می‌شود که البته برای بسیاری از کاربران اهمیتی ندارد. واتس اپ نیز اخیرا در یک آپدیت جدید به‌صورت کامل کدگذاری شد و حالا در لیست امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان ما قرار گرفته است.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : آی مسیج (iMessage)
خبر خوش برای کاربران آیفون اینکه اپلیکیشن اختصاصی آی مسیج در دستگاه‌های آنها یکی از امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان شناخته می‌شود و کاملا کدگذاری شده است. سازمان NSA و FBI آمریکا نیز جهت دستیابی به مکالمات برخی کاربران با اهالی کوپرتینو مجادلاتی داشت. حتی اگر اپل بخواهد هم نمی‌تواند به این اطلاعات در سرویس آی مسیج دسترسی داشته باشد، چراکه برای سرویس دهنده اصلی نیز کدگذاری شده‌اند. اپل تنها در مواردی توانست به اطلاعات درون آی مسیج دسترسی پیدا کند که این موارد به‌صورت بکاپ در آی کلود ذخیره شده بودند. این سازمان‌ها همچنان از اپل درخواست ایجاد دسترسی به این برنامه را دارند اما به نظر می‌رسد راهی وجود دارد.
متاسفانه در این برنامه نمی‌توان کلیدهای کدگذاری که اپل برایتان ارسال می‌کند را بررسی کنید و این موضوع کلیشه‌ای در کل اکوسیستم اپل مشاهده می‌شود. البته اکثر کاربران کلیدهای کدگذاری خود را به‌صورت آفلاین بررسی نمی‌کند، اما به هر حال قرار گرفتن چنین امکانی در آی مسیج اپل خالی از لطف نیست.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : وایبر (Viber)
بله! وایبر دوست داشتنی و قدیمی حالا یکی از امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان در تلفن‌های هوشمند است. البته کاربران ایرانی مدت‌هاست که این پیام رسان را فراموش کرده و به تلگرام هجوم آورده‌اند. نحوه راه اندازی ساده و سریع این پیام رسان را بسیاری از کاربران ستایش می‌کنند و نیاز به ثبت و راه اندازی چند مرحله‌ای و طولانی نیست. جهت استفاده از حالت کدگذاری جدید وایبر، شما و فرد مقابل باید هر دو از اندروید 6.0 بهره ببرید. طبق ادعای وایبر، جهت اطمینان از کدگذاری پیام‌ها در این سرویس‌، راه‌هایی وجود دارد:
بدون آیکون: مکالمه شما کدگذاری شده و امن نیست، چراکه فرد مقابل از ورژن مورد نیاز این حالت بهره نمی‌برد.
آیکون خاکستری: مکالمه شما توسط قابلیت جدید کدگذاری این سرویس امنیت بالایی دارد.
آیکون سبز رنگ: مکالمه شما کدگذاری شده است. شما و افراد مورد نظر همدیگر را در پروسه تشخیص هویت شناسایی کرده‌اید.
آیکون قرمز: مکالمه توسط یک کاربر قبلا کدگذاری شده بود و پروسه شناسایی طی شده است.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : تلگرام (Telegram)

معرفی امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان در اندروید و iOS


سرویس تلگرام کار خود را از همان ابتدا با امنیت بالا آغاز کرد. طراحان این پیام رسان امن از همان بدو شروع کار خود اولویت اصلی را امنیت و سرعت بالا قرار دادند. به همین دلیل نیز کاربران ایرانی به‌سرعت وایبر را به مقصد تلگرام ترک کردند. در مجموع استقبال کشورهای اسلامی از این پیام رسان بیشتر از سایر نقاط دنیاست. تلگرام به کمک یک پروتکل کاستوم متن باز و امن، تمامی اطلاعات کاربران خود را در محیط امنی نگه داری می‌کند.
تلگرام از دو لایه امنیتی کدگذاری شده پشتیبانی می‌کند؛ کدگذاری متقارن 256 بیتی و کدگذاری RSA 2048. این برنامه را می‌توان یکی از امن‌ترین اپلیکیشن‌های پیام رسان در پلتفرم‌های مختلف در نظر گرفت. از جمله قابلیت‌هایی که امیدواریم به زودی در تلگرام قرار گیرند می‌توان به کنفرانس ویدیویی گروهی و تعامل با سرویس‌های ابری اشاره کرد.
متاسفانه علی رغم این توضیحات فون آرنا، کاربران این سرویس – به‌خصوص ایرانی‌های عزیز – از امنیت و حریم خصوصی خود در سرویس تلگرام آنچنان رضایت ندارند. با این حال به نظر می‌رسد این سرویس‌ نیز همچون رقبای خود در حال بهبود این بخش از اپلیکیشن خود است.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : لاین (Line)
سودآورترین اپلیکیشن ارتباطی در فروشگاه گوگل پلی اندروید، سرویس ژاپنی لاین است، چراکه این اپلیکیشن فراتر از یک برنامه چت محسوب می‌شود. لاین از سال گذشته با کدگذاری قدرتمند آپدیت شد. همانطور که می‌دانید این برنامه کار خود را با قابلیت‌های کلی و متداول برنامه‌های پیام رسان آغاز کرد و کم کم با افزودن بازی‌ها، پکیج‌های ایموجی، بازاریابی اجتماعی، رزرو رویدادها و… به یک اکوسیستم بسیار بزرگ بدل شد.
امن‌ ترین اپلیکیشن‌ های پیام رسان : Bonus (پیام رسان فیس بوک)
آخرین مورد در لیست ما، به عنوان دومین کلاینت چت جهان شناخته می‌شود. پیام رسان رسمی فیس بوک حالا آماده است تا آپدیتی با کدگذاری کامل را روانه دستگاه کاربران کند. مسنجر فیس بوک از لحاظ قابلیت‌های کاربردی به عنوان یکی از بهترین‌ها شناخته می‌شود و رابط کاربری بسیار زیبایی دارد، حالا کدگذاری و امنیت نیز به این مجموعه افزوده شده است. گذشته از پکیج‌های ایموجی، اپلیکیشن‌های درون چت، لینک دهی، پیش نمایش مدیا و ربات‌های چت، حالا پیش نمایش مقاله و پست‌ها درون این مسنجر نیز خبر خوبی برای کاربران است. هنوز مشخص نیست کدام یک از این قابلیت‌ها در نسخه کدگذاری شده برنامه در دسترس قرار گیرند، اما با توجه به تلاش‌های پیام رسان وایر می‌توان در این زمینه خوش‌بین باشیم.