گزیده ها 8 اردیبهشت -96

گزیده ها 8 اردیبهشت -96
مروری کوتاه بر اتفاقات ورزشی نشان می دهد، با یک تغییر نسل ورزش ما جهشی بزرگ داشته.

به گزارش خبرآنلاین، رقابت انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری به صورت رسمی آغاز شده است و تقریبا اولین رونمایی از عقایدشان را مردم دیده اند. اما جالب اینجاست که هنوز هیچ حرفی درباره ورزش در 4 سال آتی از سوی نامزدها مطرح نشده است.

حسن روحانی که با برخورد قهری مجلس پیشین، برنامه های طراحی شده اش برای ورزش با وقفه ای 3 ساله مواجه شد، سرانجام در سال پایانی دولتش و بعد از کنار رفتن دلواپسان در مجلس شورای اسلامی توانست مسیری برای ورزش در پیش بگیرد که از ابتدا یکی از اهداف مهمش بود. آرامش بخشی به بستر ورزش و گام برداشتن در مسیر موفقیت ملی. بیایید نگاهی داشته باشیم به دستاورد ورزش در 4 ساله گذشته.

آنچه بیش از هر چیز برای علاقمندان به ورزش اهمیت دارد، موفقیت در رخداد های بزرگ ورزشی مثل فوتبال و المپیک است. همین حالا قبل از همیشه تیم ایران بعد از برزیل که به جام جهانی 2018 صعود کرده، نزدیک ترین تیم به این رخداد بزرگ جهانی است. ما از 3 بازی بعدی فقط 3 امتیاز می خواهیم تا جهانی شویم.

دو بازی از 3 بازی آتی ایران در تهران و ورزشگاه ازادی برگزار می شود. در این 4 ساله گذشته به رغم طرز فکر مستقیم محمود گودرزی، تاثیر موثر دولت در احقاق خواسته عمومی برای ماندن کارلوس کی روش موثر افتاد و او ماندگار شد. این مربی هم با ساخت نسل جوانی از بچه های دهه 70 که چهارمین نسل هستند، نشان داد بچه های متولد سال های آرامش سازندگی و پرورش یافتگان سال ها ثبات دوران اصلاحات، سرشار از استعدادهای ناب هستند. بیایید نام ها را بهم در ذهن مرور کنیم: مهدی طارمی، سردار آزمون، سعید عزت اللهی، میلاد محمدی، مهدی ترابی و ...

در دو باشگاه مهم استقلال و پرسپولیس ، ورزش ایران پس از سال ها توانسته بی آنکه این تیم ها را به دست عده ای که معلوم نیست پول های شان را از کجا می آورند و چطور در فوتبال خرج می کنند، به نقطه ای برساند که خودکفا باشند.

حاصل این خودکفایی سه ساله، تیم خوب پرسپولیس و نسل جدیدش شده است که قهرمانی لیگ را بدست آورد و استقلال نوساخته منصوریان که حالا در آسیا می درخشد. این نسل نوی فوتبال ایران را در تیم های موفق نوجوانان، جوانان و بانوان و فوتسال و فوتبال ساحلی هم دیده ایم. قهرمانی های متعدد در این 4 سال ، بخصوص قهرمانی دختران مان در آسیا، بارها وادارمان کرد که بگوییم، دوباره نسلی از بچه های ایران شعار« #دوباره - ایران» را سر داده اند.

روحانی از همان روزهای نخست روی کار آمدن تا همین حالا برای ورزش و البته هنر روی ثبات و آرامش تاکید داشته. بر ارج نهادن به مقام ساختن قهرمان. ورزش بانوان را شخصا با چند تصمیم مدیریتی در آن ساختارشکن شد. روزی که به خواست رئیس جمهور و با پیگیری وزارت خارجه، دختران فوتسال ایران توانستند راهی تورنمنت جهانی فوتبال سالنی شوند و حسرت و اشک سهم شان نشد، یکی از آن بزنگاه های تاریخی بود.

روزی که بر اساس عرف رایج داشتند، یک ورزشکار را بدون مربی می بردند تا نماینده حراست همراهش باشد، باز #تغییر_محسوس را دیدیم. یا روزی که سلطانی فر ایستاد و نگذاشت دختران بسکتبالیست به جرم مسابقه دادن با پوشش اسلامی حذف شوند ، از همان بزنگاه های تاریخی در تحول ورزش بانوان بود.

اتفاقاتی که همه و همه دست در دست هم دادند تا باور کنیم ما می توانیم. این بها دادن به ورزشکاران بانو تا جایی پیش رفت که وقتی حتی مسئولان چسبیده و به جا مانده از گذشته در ورزش ، باورشان نمی شد، کیمیایی در ورزشمان بدرخشد و مدال نوبرانه المپیکی مان را بگیرد. مدالی که بی شک مهمترین افتخار برای ورزش جمهوری اسلامی تا همین امروز است. حتی مهمتر از برد مرحوم سلیمانی در حام جهانی کشتی با بردن رقیب امریکایی اش برای اولین بار یا حتی مهمتر از مدال طلای تاریخی رسول خادم در المپیک آتلانتا.

این ها تنها بخشی از تغییرات محسوس 4 ساله ابتدای دولت  روحانی است. اگرچه بی شک ورزش در این سال ها هم مثل همه بخش های کشور چالش های بسیاری داشته اما روزهای باشکوه بسیاری را در ورزش های رزمی، ورزش های توپی، بانوان و .. بدست آورده است که نشان از تغییری محسوس داشته است. حالا بچه های دهه 70 هستند که ورزش مان را در دست گرفته اند و پرچم دست شان است. این بی شک یعنی #تغییری - محسوس برای تحقق شعار #دوباره_ایران.
رییس ستاد انتخابات روحانی گفت: دولت اصلاحات با سیاستگذاری خرازی و روحانی در حل مساله هسته‌ای گام برداشت.

به گزارش ایلنا، محمد شریعتمداری در مراسم رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حجت‌الاسلام حسن روحانی گفت: در آستانه ورود به یک واقعه بزرگ سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران هستیم. همه تلاش‌ها را در هفته‌های اخیر برای ایجاد مشارکت حداکثری در میان همه مردم و انتقال این مفهوم که حق تعیین سرنوشت برای انتخاب بالاترین مقام اجرایی کشور برعهده مردم است، انجام دادیم.

او افزود: گاهی در اذهان این دیدگاه و سوال وجود دارد که سهم دستگاه اجرایی چقدر است و گاهی این سهم محدود فرض می‌شود. امروز مقایسه‌های روشن و مشخصی شکل گرفته است. رهبری سال‌ها است که کشور را هدایت می‌کنند ولی عنصر دولت در دوره‌هایی تغییراتی دارد. امروز همه شاخصه‌های موثر در عرصه‌های مختلف را از ابتدای انقلاب تا به امروز مشاهده می‌کنید.

رییس ستاد انتخاباتی روحانی یادآور شد: می‌توان دولت جنگ، دولت سازندگی، دولت اصلاحات توسط سیدمحمد خاتمی و دولت احمدی‌نژاد را مقایسه کرد و در چهار سال اخیر دولت توسط روحانی اداره می‌شود. با مقایسه این دولت‌ها می‌توان حضور مردم در انتخابات‌ها را مشاهده کرد. در روزهای پایانی دولت خاتمی با مساله پرونده هسته‌ای روبرو بودیم و دشمنان برای ایران پرونده‌سازی کرده بودند. دولت اصلاحات با سیاستگذاری آقایان خرازی و روحانی با کفایت در حل این مسیر گام برمی‌داشت و با وجود ادامه تحقیقات هسته‌ای، این پرونده به درستی هدایت می‌شد.

او افزود: با تغییر دولت و بی‌توجهی به خارج، پرونده‌مان نه به شورای حکام می‌رود و نه به شورای امنیت می‌رود و نه قطعنامه می‌گیریم. به عبارتی، با عدم توجه به مساله هسته‌ای و عدم تدبیر دچار واقعه صدور قطعنامه‌های وحشیانه علیه ایران شدیم که هشت سال کشور را با بحران‌های اساسی روبرو کرد.

شریعتمداری گفت: یکی از علل رشد منفی اقتصادی در دولت قبل و از دست دادن رشد اقتصادی متوسط شش درصدی به خاطر عدم توجه به تدبیر و عقلانیت بود. تورم کنترل شده توسط دولت خاتمی در دوره بعد به گونه‌ای شد که با تورم و شرایط وخیمی روبه رو باشیم به گونه‌ای که تورم ۱۱ درصدی به ۴۶ درصد رسید.

حاکم شدن فضای نه امن بلکه امنیتی در کشور، محدود شدن فعالیت در عرصه‌های سیاسی و امنیتی به دلیل عدم شرکت مردم در انتخابات حاصل این دوره بود. این موضوع مهمی است که باید به مردم انتقال داده شود و گفت که حضور شما در سرنوشت کشور تاثیر گذار است. حضور و مشارکت حداکثری موحب تداوم عقلانیت و تدبیر می شود و ضامن کشور است.

او با اشاره به رونمایی از سایت‌های اصلی و رسمی ستاد حسن روحانی در انتخابات گفت: این سایت‌ها متعلق به ستاد آقای روحانی و بیانگر دیدگاه‌های ایشان است. علاوه بر آن، ستاد خبری ایجاد شده که مسئولیت آن با آقای خانجانی است. پایگاه‌های خبری، اینستاگرام و شبکه‌های مجازی توسط ستاد آقای روحانی اعلام می‌شود. تا پایان انتخابات، روزنامه دو برگی به نام آرمان ملی توسط ستاد منتشر می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

شریعتمداری یادآور شد: همه این توانایی در سایه یک اقدام اساسی در دولت تدبیر و امید رخ داده است. ما در روزی که این دولت بر سرکار آمد، میزان سرمایه‌گذاری محدودی در زیرساخت‌های ارتباطاتی مشاهده می‌کردیم. ۲۰میلیارد سرمایه‌گذاری در حوزه آی‌سی‌تی شکل گرفته است. دولت با برقراری ثبات و آرامش در عرصه‌های مختلف توانسته جمع کثیری از مردم برای مشارکت در عرصه‌های مختلف گرد آورد و بخش عمده‌ای از آنها از جوانان است. ۱۵ میلیارد بخش خصوصی بوده است و تنها ۵میلیارد سرمایه‌گذاری دولتی بوده است.

او گفت: سرعت اینترنت قبل از این دولت ۱۲۸ بیت بود ولی این سرعت امروز نامحدود شده است. در روستاها در شرایطی که دولت یازدهم بر سرکارآمد، با تاکید روحانی گسترش اینترنت در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت در حالی که این مساله تا پیش از حضور دولت نزدیک به صفر بود. بالغ بر ۲۵ هزار روستا در کشور از این نعمت برخودار هستند. این وعده را هم می‌دهیم که تا پایان این دولت تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار از دسترسی به اینترنت برخودار باشند که بالغ بر ۳۴ هزار و ۵۰۰ روستا است.

رییس ستاد انتخاباتی روحانی تاکید کرد: وقتی این دولت بر سرکار آمد، ۳ میلیون کاربر داشتیم ولی امروز مصرف‌کنندگان اینترنت به ۴۰ میلیون نفر رسیده و ۱۳۰ هزار اپلیکیشن اینترنتی فعالیت می‌کنند. ۵۷ درصد خانوار ایرانی از اینترنت برخودار هستند در حالی این درصد کمتر از ۳۰ درصد بود. با وجود یک و دو دهم میلیارد صفحه فارسی، امروز حدود ۴ میلیارد صفحه فارسی در دنیای مجازی ایجاد شده است.

او یادآور شد: با تلاش همکاران روحانی ستاد انتخاباتی ایشان موفق شده است که برنامه دولت بعدی را با شعار آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت رونمایی کند و این معنا را به جامعه منتقل کند که مبارزات انتخاباتی مبارزات بگم بگم نیست بلکه مبارزات برنامه‌های افراد است. همه نامزدها باید در کارنامه خود یک برنامه و سابقه درخشان در سوابق اجرایی داشته باشند تا مردم این استنباط را داشته باشند که فردی که می‌خواهد رئیس جمهور شود توانمند است. سند دیگری به نام گزارش عملکرد دولت یازدهم تهیه شده است که به زودی در اختیار افکارعمومی قرار می‌گیرد.

شریعتمداری گفت:‌ وکیلی به عنوان عضو هیات رئیسه مجلس در ستاد روحانی مسئولیت سخنگویی ستاد را بر عهده دارد و در موارد ضروری مواضع ستاد را در اختیار افراد قرار می‌دهد.
فرمانده انتظامی آمل از وقوع نزاع و درگیری خونین میان سه نوجوان و قتل جوان ۱۵ ساله خبر داد.

به گزارش ایسنا، «ولی‌الله گنجیان‌مقدم» اظهار کرد: در پی کسب خبری مبنی بر وقوع درگیری میان سه نوجوان در روستای اسکومحله امامزاده عبدالله آمل، عوامل فرماندهی انتظامی بخش امامزاده عبدالله به سرعت خود را به محل حادثه رساندند.

وی تصریح کرد: ماموران با حضور در محل حادثه در بررسی‌های اولیه دریافتند، سه نوجوان به دلیل اختلاف و مشاجره در فضای مجازی با یکدیگر درگیر شدند که در این بین فردی به نام "رضا-ک" از سوی فردی دیگر به نام "علی -ر" با ضربات چاقو به شدت مصدوم و به قتل رسید.

فرمانده انتظامی آمل، خاطرنشان کرد: در پی فرار قاتل از صحنه جرم و پنهان شدن وی بلافاصله با هماهنگی قضائی و تشکیل تیم ویژه از کارآگاهان پلیس آگاهی و پلیس امنیت، موضوع در دستور کار قرار گرفت.

گنجیان مقدم افزود: با تلاش شبانه روزی کارآگاهان پلیس، مخفیگاه قاتل شناسائی و طی یک عملیات غافلگیرانه دستگیر شد.

وی خاطرنشان کرد: متهم در تحقیقات علاوه بر اقرار به این جرم، اظهار کرد: در فضای مجازی تلگرام و طی تماس تلفنی مشاجراتی با دوست مقتولم ایجاد شد و در روز واقعه همدیگر را به مواجهه حضوری دعوت کرده و وقتی به محل قرار آمدیم مشاجره لفظی به درگیری و در نهایت ایراد ضرب با چاقو منجر شد و من پس از آن از صحنه فراری شدم.

فرمانده انتظامی شهرستان آمل با بیان اینکه بسیاری از این رفتار‌های پرخطر و پرخاشگرانه نوجوانان نتیجه بازی‌های خشن رایانه‌ای و فیلم‌های ماهواره‌ای و فضای نامناسب تلگرام است، اظهار کرد: پرخاشگری و خشونت از جمله موضوعات اساسی مطرح شده در بازی‌های رایانه‌ای و فیلم‌های ماهواره‌ای و مشغله زیاد نوجوانان با گوشی همراه و لپ تاپ و رایانه است به شمار می‌آید.
محسن هاشمی با بیان اینکه «امروز نوبت میوه‌چینی از درخت برجام است»، گفت: امیدوارم با رأی دادن به روحانی بتوانیم اهدافی را که در چهار سال اول پایه‌ریزی شد به نتیجه مطلوب برسانیم.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی رفسنجانی در دیدار با شورایاران منطقه یافت‌آباد جنوبی، گفت: نظام جمهوری اسلامی مشروعیت خود را از انتخابات پی در پی که از ابتدای انقلاب تاکنون هرسال برگزار شده است، می‌گیرد و اتکای نظام بر رأی مستقیم و غیرمستقیم مردم است.

وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری که وارد زمان تبلیغاتی آن شدیم، لازم است افرادی که در جریان امور کشور هستند به نقاط مختلف کشور سر بزنند تا از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «از نظر قانونی هنوز به زمان تبلیغات شورای شهر تهران نرسیده‌ایم»، گفت: به دلیل اینکه من برای انتخابات شوراها کاندیدا شده‌ام در مورد انتخابات شوراها صحبت نمی‌کنم و کمی در مورد انتخابات ریاست جمهوری و لزوم رأی دادن به نامزدی که بتواند در این دوره مشکلات کشور را حل کند، صحبت خواهم کرد.

فرزند ارشد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با استناد به این آیه قرآن که می‌فرماید این مردم هستند که سرنوشت خود را مشخص می‌کنند، تصریح کرد: وقتی حکومتی به آرای عمومی رجوع می‌کند، بهترین وسیله برای رسیدن به آینده بهتر و هدف مشخص، استفاده از انتخابات است.

وی ادامه داد: من از شما خواهش می‌کنم این پدیده مهم در جمهوری اسلامی را جدی بگیرید و در زمان انتخابات پای صندوق‌ها حاضر شوید و بدین وسیله آینده خود را مشخص کنید.

هاشمی رفسنجانی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری شش کاندیدا وجود دارد که هر یک تفکر خود را در صداوسیما و با مناظرات مطرح می‌کنند و انتخاب نهایی با مردم خواهد بود.

این کاندیدای انتخابات شورای شهر با بیان اینکه «تاکنون رؤسای جمهور در تاریخ انقلاب هرکدام دو دوره بر سرکار بوده‌اند و در دور اول زیربنای فعالیت‌های دور دوم خود را پایه‌ریزی کردند تا در دور بعد به موفقیت برسند»، تصریح کرد: جناب آقای روحانی توانستند کشور را با حل مشکلات بزرگ که در گذشته وجود داشته و حل کردن مشکلات بین‌المللی، برای یک جهش اقتصادی مهیا کنند.

وی ادامه داد: در سال ۹۲ نیز وقتی آقای روحانی مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده گرفتند، تحریم‌های بین‌المللی وضعیتی در کشور ایجاد کرده بود که امکان فروش نفت برای ایران مهیا نبود و حقوق ایران در دنیا نادیده گرفته می‌شد. در این شرایط بود که با اذن مقام معظم رهبری، روحانی توانست با برجام مشکلات بزرگی را از سر راه بردارد.

فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «امروز نوبت میوه‌چینی از درخت برجام است»، گفت: امیدوارم با رأی دادن به روحانی بتوانیم اهدافی را که در چهار سال اول پایه‌ریزی شد به نتیجه مطلوب برسانیم.

هاشمی دلیل حضور خود در یافت‌آباد را دیدار با شورایاران منطقه یافت‌آباد و اطلاع از معضلات این منطقه عنوان کرد و گفت: حجت‌الاسلام مالک، امام جماعت مسجد ۱۴معصوم مشکلات این منطقه از جمله سرانه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و اتصال یافت‌آباد به اتوبان‌های اطراف، برای سهولت در رفت‌وآمد را  به من گفتند و در ادامه نیز دوستان شما در شورایاری‌های منطقه مطالب دقیق‌تری را مطرح می‌کنند که ما در صورت حضور در شورای شهر تهران این مشکلات را برطرف کنیم.

وی همچنین با حضور در جمع شورایاران منطقه ۱۸ گفت: هر وقت مردم با مشارکت بالا در انتخابات شرکت کردند و نظر دادند، باعث شد مسیر کشور تغییر و در مسیر آرمانی خود قرار گیرد. بنابراین هدف اول و اصلی ما باید شرکت بالای مردم در انتخابات باشد.

وی افزود: نظر آیت‌الله هاشمی برای انتخابات ریاست جمهوری، ادامه دولت آقای روحانی بود و من لازم است تأکید کنم که باید به آقای روحانی فرصت داد تا فعالیت‌های چهارسال اول را در دور دوم کامل کند و از کار خود نتیجه بگیرد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه به اهمیت انتخابات شورای شهر اشاره کرد و گفت: در لیست شوراها باید از جوانان و افراد متخصص استفاده شود. برادران ما در شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان سازوکار و شاخص‌هایی را مشخص کرده‌اند که بر اساس آن افراد را انتخاب می‌کنند و بنده از این شاخص‌ها مطلع نیستم. البته تا جایی که مطلعم، می‌دانم که شورای اصلاحات به موضوع جوانان پرداخته است و قرار است ۳۰درصد از لیست را به جوانان اختصاص دهد.

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از قبل از انقلاب تا زمان رحلت اشاره کرد و گفت: افتتاح بنیاد فرهنگی رفاه با کمک شهید بهشتی و باهنر نشان می‌دهد در دوران مبارزه و مسیر زندگی، رفاه مردم از اولویت‌های اصلی او بوده است.

این کاندیدای انتخابات شورای شهر گفت: برای اینکه اعضای شورای شهر بتوانند مؤثر باشند، باید لیست کامل اعضا وارد شورای شهر شوند. لذا باید از مردم خواسته شود تا به لیست کامل رأی بدهند. اگر نتوانیم لیست را به طور کامل وارد شورا کنیم، شورایی مانند شورای فعلی خواهیم داشت که با ۱۳ عضو فعال نتوانستند آنطور که لازم است مؤثر باشند.

وی درباره برنامه‌ها و اهداف لیست نهایی اصلاح‌طلبان گفت: اولویت اصلی در شهر رساندن خدمات به مردم است. خدمات‌رسانی نباید تعطیل شود و باید در حد اعلا به مردم ارائه شود. مردم خدماتی مانند نظافت شهر و جمع‌آوری زباله و سیستم حمل و نقل و.. را با تمام وجود حس می‌کنند.

هاشمی ادامه داد: اولویت مهم دیگر در شهر بحث فرهنگ است. اولویت اصلی ما در بحث فرهنگ باید حفظ هویت دینی و ملی ما باشد و باید در این جهت گام‌های مؤثری برداشته شود.

مدیرعامل سابق مترو به اشتباهات اساسی شهرسازی در تهران اشاره کرد و گفت: اشتباهات وسیعی در ساخت و ساز بعضی از مناطق اتفاق افتاده است. در مناطقی که نباید ساخت و ساز انجام شود به دلیل کسب درآمد متأسفانه اجازه دادند و باغات شهر تهران در این روند اشتباه آسیب جدی دیده است.

وی ادامه داد: این ساخت‌وسازها انجام شد تا درآمدها به سرعت به دست بعضی از رهبران سیاسی کشور برسد و آنها با کلک کارایی مدیریت خود را به رخ مردم بکشند. در صورتی که باید به جای این کار، تمرکز خود را بر بافت‌های فرسوده می‌گذاشتند.

هاشمی تأکید کرد: به دلیل جمعیت زیاد ساکن در بافت فرسوده شهر تهران، زلزله می‌تواند یک فاجعه در تهران به بار آورد.

این کاندیدای انتخابات شورای شهر در ادامه به مشکلات بوروکراتیک اشاره کرد و افزود: برای حل این مشکل در ابتدا باید شاخص‌های شهر الکترونیک و هوشمند را دنبال کنیم. اگر این کار در شهر تهران اتفاق نیفتد مشکل حمل‌ونقل و اداری حل نمی‌شود. بنابراین داشتن یک شهر الکترونیک برای تهران واجب و لازم ‌است.

هاشمی در پایان به حل معضل اوقات فراغت و آسیب‌های اجتماعی با محوریت مساجد اشاره کرد و گفت: در بحث اوقات فراغت باید فعالیت‌های خود را بر روی سلامت و ورزش همگانی متمرکز کنیم و در نهایت باید چابک‌سازی و کوچک‌سازی را در ساختار شهرسازی دنبال کنیم.