گزیده ها قسمت دوم

گزیده ها  قسمت دوم 8 اردیبهشت -96
از میان شش کاندیدای دور دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری،اسحاق جهانگیری به قید قرعه پنجمین کاندیدایی بود که پشت تریبون قرار گرفت تا به این سوال که برنامه شما برای کاهش بروکراسی و افرایش کارامدی دستگاه‌های اجرایی چیست پاسخ دهد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در پنجمین سوال مطرح شده در مناظره تلوزیونی کاندیداها به این سوال که  برنامه شما برای کاهش بروکراسی و افرایش کارامدی دستگاه‌های اجرایی چیست، پاسخ داد و گفت: متاسفم که باید بگویم ما پایش‌هایی را در سطح ملی و استانی انجام داده‌ایم که در آن بیشترین عدم رضایت‌مندی مردم به ترتیب از شهرداری و دستگاه قضایی بوده است.

وی اظهار کرد: اساس سرمایه اجتماعی مشارکت مردم است و پیش‌نیاز هر توسعه‌ای سرمایه اجتماعی است که اگر کاهش پیدا کند منجر به مساله و آسیب‌های اجتماعی می‌شود، بنابراین آنچه اهمیت دارد این است که نگاه دولت نسبت به مسائل اجتماعی چگونه باشد.

وی افزود: در این دولت نگاه، فهم و رویکرد دولت نسبت به مسائل اجتماعی از حالت امنیتی، خشن و قضایی به نگاه علمی و اخلاقی تغییر پیدا کرد. ما نباید با فریب و دروغ با مردم سخن بگوییم و باید بدانیم که باطل سحر و دروغ شفافیت است.

جهانگیری با اشاره به موضوع عدم رضایتمندی ارباب‌رجوع از وضعیت کارآمدی دستگاه‌های اجرایی اظهار کرد: یکی از کارهای مهمی که ما انجام داده‌ایم پایش‌های مهمی بوده که در سطح ملی و استانی انجام شده و متاسفانه باید بگویم که در این پایش‌ها بیشترین عدم رضایت‌مندی مردم به ترتیب از شهرداری و دستگاه‌های قضایی است.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: شفافیت باید خیلی جدی وجود داشته باشد و مردم به حقوق خود آگاهی داشته باشند و یکی از اقدامات در زمینه آی‌تی و آی‌سی‌تی که در حال اجرا است این است که سامانه‌های الکترونیکی شکل داده شوند که مهمترین هدف از استقرار دولت الکترونیک این است که رضایت‌مندی ارباب‌رجوع تامین شده و در خدمات‌رسانی‌ها تسهیل داده شود تا نظارت نیز بر تمامی دستگاه‌ها وجود داشته باشد و دیگر مجوزهای غیرضروری در هیچ دستگاهی داده نشود.

جهانگیری  4 دقیقه وقت داشت که به تشریح برنامه‌های خود در حوزه حل مشکل بروکراسی در دستگاه‌های اجرایی  بپردازد، در پایان سخنان جهانگیری پنج کاندیدای حاضر هر کدام در 2 دقیقه به تحلیل نقطه نظرات جهانگیری  پرداختند.

در ادامه ابراهیم رییسی با بیان اینکه  نظام اداری با حقوق مردم سرو کار دارد، اظهار کرد: به عنوان کسی که ده سال در سازمان بازرسی کل کشور مدیریت داشتم، یادم است که در آن زمان تمام آسیب های اداری کشور را به استحضار مدیران و کارشناسان ارشد کشور رساندیم.هنوز هم می بینیم که همان آسیب‌ها در کشور وجود دارد و از آن رنج می بریم.

وی با اشاره به دولت الکترونیک ادامه داد: پانزده درصد از کار دولت الکترونیک پیش رفته است اگر آمار من اشتباه است خواهش می‌کنم که آقای جهانگیری آن را تصحیح کند. اگر دولت الکترونیک کامل شود به روند شفاف سازی در کشور کمک می‌کند.

رئیسی همچنین گفت:‌ سیستم اداری کشور ما جز با شفافیت و نقدپذیری درست نمی شود. اگر مناقصه ها و مزایده ها شفاف شود و اطلاعات اداری در  اختیار مردم و اصحاب رسانه قرار گیرد بیشترین کمک را به شفاف سازی می‌کند.

حسن روحانی در خصوص اظهارات جهانگیری گفت: یکی از مسائل بسیار مهم مسئله واگذار کردن امور غیرحاکمیتی به مردم است. ما باید در اداره کشور به مردم اعتماد کنیم و بخش خصوصی ما در این حوزه فعال شود و سرمایه اجتماعی بین مردم و دولت برقرار شود و دولت به مردم و مردم به دولت اعتماد داشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از رسانه‌ها باعث تضعیف این سرمایه اجتماعی در جامعه شده اند. یکی از کارهایی که برخی از این رسانه‌ها انجام می‌دهند ایجاد فاصله بین مردم و نظام است که باعث از بین بردن اعتماد و سرمایه اجتماعی نظام می‌شود.

وی گفت:‌مسئله دیگر شفاف شدن اطلاعات در شبکه ملی اطلاعات است که در این دولت به وجود آمده است که تا به حال دو مرحله آن افتتاح شده و شروع به کار کرده و وزارت خانه و دستگاه های خصوصی می‌توانند به این سیستم دسترسی داشته باشند و هر وزارت خانه نیز موظف است اطلاعات و برنامه های خود را در این سیستم قرار دهد.

در ادامه محمد باقر  قالیباف در واکنش به سخنان اسحاق جهانگیری درباره موضوع کاهش بوروکراسی کشور و افزایش کارآمدی دستگاه‌های اجرایی اظهار کرد: شما در حرف‌هایتان به بداخلاقی اشاره کردید. ای کاش خودتان این موضوع را رعایت می‌کردید. این موضوع پدیده‌ای واقعا عجیب است که شما به عنوان معاون اول دولت نامزد انتخابات شده‌اید که البته حق شهروندی شماست اما می‌گویید با آقای روحانی رقیب هستید. در هر حال مردم خودشان قضاوت می‌کنند که چنین است یا نه. اما اگر هم آمده‌اید گزارش دهید صادقانه بگویید که برای ارائه گزارش آمده‌اید یا حداقل گزارشتان را درست ارائه دهید.

وی افزود: صدور پروانه ساخت در جنوب، شمال ، شرق و غرب تهران مجانی است، در همان منطقه 12 که زمینش متعلق به وزارت مسکن است و شما آنجا را ساخته‌اید ، برید ببینید که دارید چه چیزی می‌سازید.

قالیباف خطاب به جهانگیری اظهار کرد: من متاسفم که شما به عنوان یک مدیر سیاسی دستاویز مسائل سیاسی شده‌اید. اگر از این بحث می‌شود که بیاییم و اختیار مدیریت شهری را به مردم بدهیم این موضوع خوبی است ما چند سال است که شورایاری‌ها را ایجاد کرده‌ایم اما دولت دو ماه پیش به ما گفت که اجازه ندارید هیچ موضوعی را به شورایاری‌ها بسپارید. این چه مردمی‌کردنی است؟ آنچه که مردم به آن اعتراض دارند و یا شما می‌گویید که سرمایه‌هایی وجود ندارد تا کار انجام شود باید گفت که چطور شما از وام‌هایی که به 4 درصد از افراد خاص داده شده است دفاع می‌کنید اما مردم خوب می‌دانند که وقتی می‌خواهند وام بگیرند چقدر با مشکلات فراوان در این راه مواجه می‌شوند.

 جهانگیری در پاسخ به  اظهارات قالیباف تاکید کرد: در زمینه مسائل اجتماعی مجددا تاکید می‌کنم که بابرخوردهای گازانبری مشکل فرهنگ و آسیب های اجتماعی حل نمی شود. بدتر از آن این که با کتک زدن دستفروشان و و تشکیل گروه ضربت برای جمع‌آوری دستفروشان نمی‌شود  معضل آنان را حل کرد. متاسفانه یک فرهنگی به شهرستان ها القاء می‌شود که گروه ضربت وظیفه اش این است که به دست فروش ها سیلی بزند.  من آن روزی که آن سیلی را دیدیم انگار به صورت خودم سیلی زده اند. باید با مسائل اجتماعی و نیازهای مردم برخوردهای علمی شود.

وی در ادامه در ارتباط با چرایی کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ آقای قالیباف گفتند چرا کاندیدا شدنم، تعجب ام از این است که چه جایگاهی برای خود غائلید که چنین صحبتی می‌کنید؟ حتما سابقه کاری من از شما بیشتر است . بنده از دهستان آغاز کردم ، استاندار بودم ، وزیر بودم و معاون اول هستم. حالا تصمیم گرفتم کاندیدای ریاست جمهوری باشم و تصمیم گرفتم خودم را در معرض تصمیم قرار دهم.

قالیباف در این میان  گفت که «از اینجا ناراحت هستیم که کسی که خانواده شهید  و مدیر است» که پیش از اتمام جمله اش جهانگیری اظهار کرد: من به جای خودش اگر لازم شد می گویم که من چقدر ارزشی هستم و دیگرانی که ادعای ارزشی بودن می‌کنند چه کرده اند.

وی ادامه داد: در دور انتخابات هشتم که بعدش آقای خاتمی انتخاب شدند هم وزیر دفاع اش کاندیدا بود ، هم معاونش کاندیدا شد. فکر نمی کنم این کار غیرطبیعی باشد. شما یک جریان اصلاح طلب را از همه حقوق اش محروم کرده اید ، حالا می گویید در مناظره‌ها کاندیدا نداشته باشد.

جهانگیری گفت:‌ من به عنوان کاندیدای جریان اصلاح طلب آمده ام تا از تمام فرصت ها استفاده کنم. می خواهم بگویم دولت یازدهم در چه شرایطی تشکیل شد. تمام کسانی که مسئول ایجاد آن شرایط بودند امروز با شخص دیگری به صحنه می آیند. دولت نهم و دهم چه کرد با سرمایه های انسانی کشور؟  وقتی دولت را تحویل گرفتیم شرایط سیاسی کشور بسیار بد بود. آن جریان با آقای هاشمی رفسنجانی چه کرد؟‌با آقای ناطق نوری چه کرد؟‌

وی ادامه داد: همه جریان های سیاسی را خانه نشین کردند. همه را رو در روی هم قرار دادند . فضای اقتصادی را بهم ریختند. هفتصد میلیارد درآمد کشور را گرفتند ، خرج کردند و حالا ببینید چه چیزی برای کشور به جای گذاشتند. میزان شغل سال 1384 22 میلیون و 600 هزار بود . در سال 91 میزان شاغلین 22 میلیون و 600 هزار نفر بود. همان رئیس‌جمهور سابق مثل برخی از دوستان می آمد و می گفت من دو ساله بیکاری را ریشه کن می‌کنم انگار حرف مرد یکی است. دوباره می آمد و می گفت دو سال دیگر بیکاری را ریشه کن می‌کنم.

جهانگیری همچنین گفت:‌ریشه کن کردن بیکاری راهکار دارد برنامه می خواهد. ما در این دولت نه میلیون به ظرفیت پتروشیمی اضافه کردیم.شغل مگرهمین جوری ایجاد می‌شود؟‌ایجاد شغل روش دارد. توجه به سیاست های کلی نظام و اقتصاد مقاومتی از روش های ایجاد اشتغال است. در این چارچوب ما باید صجبت کنیم. نظام اداری باید شفافیت داشته باشد. ما باید دولت الکترونیک ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: شریف ترین انسان ها همانطور که آقای میرسلیم گفتند کارمندان دولت، کارمندان آموزش و پرورش و کارمندان وزارت بهداشت هستند. در دورترین  ومحروم ترین نقاط کشور به مردم سرویس می‌دهند.حتما ایراداتی وجود دارد که باید برطرف شود. نکته این است که هم من ، هم رئیس‌جمهور و هم وزرا اگر مشکلی در کشور ایجاد شود حتی اگر خودمان مسئولش نباشیم عذرخواهی می‌کنیم.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران با تاکید بر این‌که این هیات هنوز وارد بررسی پرونده‌های داوطلبان رد صلاحیت شده عضو فعلی شورای شهر تهران نشده است، گفت که هیات نظارت استان تهران برای بررسی پرونده هفت عضو فعلی شوری شهر تهران که رد صلاحیت شده‌اند، جلسه استماع را در صورت ضرورت با حضور این افراد برگزار می‌کند.

به گزارش ایرنا، علیرضا رحیمی با اشاره به آغاز بررسی صلاحیت پرونده‌های دواطلبان رد صلاحیت شده شوراهای اسلامی در هیات‌های نظارت و اجرایی گفت: هیات نظارت استان تهران از روز گذشته (7 اردیبهشت) طبق زمان‌بندی قانونی وارد بررسی پرونده‌های داوطلبان رد صلاحیت شده پرداخت که این رسیدگی‌ها به مدت 10 روز تا 16 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
 
به گفته وی در جریان رسیدگی به پرونده‌ها ضمن بررسی روند رسیدگی در دو مرحله قبلی هیات اجرایی و هیات نظارت شهرستان درباره وصول شکایات داوطلبان اطمینان حاصل پیدا می‌کند و به صورت کلی نحوه رسیدگی‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران در مورد نحوه رسیدگی به پرونده داوطلبان رد صلایحت شده عضو فعلی شورای شهر تهران گفت: هنوز هیات نظارت استان تهران به بررسی پرونده‌های داوطلبان رد صلاحیت شده عضو فعلی شورای شهر تهران ورود پیدا نکرده است. برای بررسی این پرونده‌ها این هفت عضو شورای شهر تهران که رد صلاحیت شده‌اند باید توضیحات خود را به هیات نظارت ارائه کرده و برای آنها جلسه استماع در صورت ضرورت برای ارائه توضیحات‌شان برگزار خواهد شد و از آنها برای حضور در این جلسه دعوت می‌شوند.

وی تاکید کرد: بر این اساس انتشار هرگونه اخبار درباره تایید صلاحیت افراد رد صلاحیت شده در هیات‌های اجرایی و نظارت شهرستان کذب و دروغ آشکار است و نه تنها باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود که مصداق بارز رعایت نکردن قانون است.

رحیمی با تاکید بر این‌که هیات‌های نظارت در چارچوب قانون و رعایت اصل بی‌طرفی به بررسی شکایات داوطلبان شورای شهر استان تهران می‌پردازد گفت: بر این اساس سیاسی کردن بررسی صلاحیت‌ها برای فرار از پاسخگویی و خروج از موازین قانونی است از این رو اشخاصی که خود را ولایت‌مدار و ملتزم به قانون اساسی می‌دانند و در حال حاضر عضو شورای شهر هستند باید بیش از افراد عادی پایبند به قانون باشند.
 
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران تاکید کرد: متهم کردن هیات‌های نظارت به استبداد و زیر سوال بردن ساختارهای قانونی کشور مصداق ضعف و تبعیض در باور به اصول قانون اساسی است. این‌که رئیس شورای اسلامی شهر تهران پس از دریافت تاییدیه خود از هیات اجرایی به دفاع از یک عضو رد صلاحیت شده شورای تهران می‌پردازد و هیات‌های نظارت را سیاسی می‌خواند تنها این سوال را ایجاد می‌کند که چرا ایشان فقط از یک نفر دفاع می‌کند.

در روزهای گذشته برخی از رسانه‌های اخباری درباره تایید صلاحیت مرتضی طلایی عضو فعلی شورای شهر تهران منتشر کرده‌اند که رحیمی رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران آن را تکذیب کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دیپلمات‌های آمریکایی در یکی از نشست‌هایی که با همتایان ایرانی خود، در حین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین داشته‌اند، درباره آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران گفت‌و‌گو کرده‌اند.

به گزارش تسنیم به نقل از «آسوشیتدپرس»، «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در حاشیه نشستی در وین بر سر اجرای توافق هسته‌ای ایران، اذعان کرد که دیپلمات‌های آمریکایی در یکی از نشست‌هایی که با همتایان ایرانی خود داشته‌اند درباره آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران گفت‌و‌گو کرده‌اند.

این نخستین بار از زمان ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» است که واشنگتن به طور علنی، گفت‌وگوی مستقیم با تهران را تایید می‌کند.

به گفته مارک تونر، در نشستی که روز سه‌شنبه در اتریش برگزار شد، هیات آمریکایی نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت شهروندان آمریکایی در ایران به هیات ایرانی ابراز کرده است.

تونر خاطرنشان کرد که از ایران خواسته شده است بی‌درنگ این شهروندان آمریکایی را آزاد کنند تا به خانواده‌های خود بپیوندند.

مارک تونر به بازداشت «سیامک نمازی» بازرگان ایرانی-آمریکایی اشاره کرد.

سیامک نمازی به جرم جاسوسی در ایران، در حال گذراندن 10 سال حبس خود است.
نخستین نشست جدی واگذاری باشگاه تراکتورسازی با حضور مسئولان این باشگاه و موافقت نهاد مالک آن برگزار شد.به گزارش خبرگزاری مهر، همانطور که انتظار می رفت با موافقت مسئولین سپاه پاسداران و همکاری نهادهای مربوطه طرح واگذاری باشگاه تراکتورسازی تبریز به منظور ایجاد ساختاری منسجم و با ثبات در این باشگاه پرطرفدار آغاز شد.بر این اساس پس از دستور فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای واگذاری باشگاه تراکتورسازی تبریز اولین جلسه همفکری در راستای عملیاتی شدن این دستور با حضور دکتر پزشکیان، دکتر دبیری ، دکتر نجفی و دکتر آجورلو در تبریز برگزار گردید و حاضران در این نشست به بررسی آخرین شرایط واگذاری باشگاه پرداختند.روند واگذاری باشگاه تراکتورسازی تبریز با حفظ ساختار مدیریتی موجود به صورتی انجام می شود که همچون سال های گذشته تیم فوتبال تراکتورسازی با ثبات و آرامش در جام های داخلی و بین المللی به کار خود ادامه دهد.در همین راستا پیش بینی های لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز باشگاه در سال های آتی صورت گرفته و انتظار می رود این واگذاری تاثیر مطلوبی در بهبود شرایط تیم سرخ پوش شهر تبریز داشته باشد. ثبات مدیریتی از جمله موضوعات حایز اهمیت در روند واگذاری باشگاه تراکتورسازی است که موجب می شود در طول مدت مراحل اجرایی روند حرکتی تیم با اختلالی مواجه نباشد و بر همین مبنا انتظار می رود سرخ پوشان تبریزی در فصل های آتی نیز شرایط مطلوبی را در این باشگاه شاهد باشند.گفتنی است باشگاه تراکتورسازی تبریز در سال های اخیر با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از قدرت های با ثبات فوتبال کشور بوده که در این فصل نیز با حضور در پله های بالایی جدول و رسیدن به فینال جام حذفی در آستانه کسب سهمیه حضور در رقابت های آسیایی قرار دارد.