گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم  14 فروردین - 96
یک نماینده مجلس دهم گفت: امروز درست به مردم اطلاع‌رسانی نمی‌شود صدا و سیمای ما در دست یک جریان ورشکسته است که همچنان با پول‌های مفقودی دولت قبل اداره می‌شود.
به گزارش ایلنا، سهیلا جلودارزاده درباره این‌که چقدر ضرورت دارد گروه‌های سیاسی مردم را تشویق کنند تا حضور حداکثری در انتخابات داشته باشند با بیان اینکه  نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر رای مردم است، گفت: انقلاب با پشتوانه عظیمی به نام مردم به سرانجام رسید، هر شخصی که به انقلاب وفادار است، جزیی از آن محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس دهم خاطرنشان کرد: ‌حفظ نظام در واقع حفظ ارزش‌ها و اصول حاکم بر روح انقلاب است که باید این اتفاق به طرز صحیح اتفاق بیفتد.

او تاکید کرد: جریان آزاد اطلاعات باید صورت بگیرد،  مردم در انتخابات قبلی نشان دادند که به کدام سمت و سو گرایش دارند اما هنوز صدا و سیمای ما که با پول‌های مفقود شده دولت قبلی اداره می‌شود در دست یک جریان ورشکسته قرار دارد که با دروغ و حملات ناجوانمردانه کاملا جناحی عمل می‌کند.

نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که وقتی برخی از جریان‌ها دست به تخریب دولت می‌زنند تا رأی روحانی را کاهش دهند و یا مانع پیروزی مجدد وی شوند، دولت چه اقدامی باید انجام دهد، عنوان کرد: امروز مشاهده می‌کنیم که جریان خاصی با تمامی امکاناتش از پیاده نظام‌هایش تا صدا و سیما، مانع از  رسیدن اخبار درست به مردم می‌شود، دولت باید مقابل این گونه رفتارها جدیت بیشتری به کار بگیرد.

او به آسیب‌هایی که می‌تواند انتخابات سال ۹۶ را تهدید کند اشاره کرد و گفت: دو نوع آسیب را می‌توان برای انتخابات آینده در نظر گرفت، نخست آسیب‌های درون دولت و آسیب‌های بیرون مجموعه دولت وجود دارد. منظور از آسیب‌های درون دولت کم‌کاری‌ها، تسلیم شدن‌ها و باج‌هایی است که به دیگران داده می‌شود و زیاده‌خواهی افرادی که در دولت هستند و رییس‌جمهوری باید فکری برای آن‌ها کند.

جلودارزاده افزود: منظور از آسیب‌های بیرون دولت کم‌کاری جناح‌های سیاسی و عدم روشنگری مردم است، آنان باید بدانند حقیقت چیست و چه کسی دلسوز واقعی آن‌ها است. مردم دیگر فریب مدعیان دروغین را نمی‌خورند و از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شوند.
فیض الله عرب سرخی در روزنامه شرق نوشت: سال ٩٦ با برگزاري دو انتخابات رياست‌جمهوري و شوراي شهر و روستا به سالي مهم و تأثيرگذار تبديل شده است. جناحي كه نقش خود را در انتخابات رياست‌جمهوري عملا از دست رفته مي‌بيند و كرسي رياست‌جمهوري را تا حدود زيادي دور از دسترس، سعي خواهد كرد با دردست‌گرفتن فضاي انتخابات شورای شهر و روستا، شهرداري‌هاي شهرهاي مهمي مانند تهران، ‌مشهد، اصفهان و... را براي خود حفظ كند و از اين طريق علاوه بر مديريت فضاي عمومي شهر، ‌فضاي تبليغاتي براي موضوع مهمي چون انتخابات مجلس بعدي را هم از نظر دور ندارد، اما درباره انتخابات سال آينده نكاتي را هرچند به اجمال مرور و به شرايط دو جناح اشاراتي خواهم كرد.

ا- جناح اصولگرا عملا انسجام خود را از دست داده و در شرايط فعلي به سه پاره قابل شناسايي و تشخيص، تفكيك شده است:

الف: بخش‌هاي معتدل اين جريان، با محوريت چهره‌هايي همچون آقاي لاريجاني، رئيس مجلس، مدت‌ها پيش و حتي قبل از انتخابات مجلس دهم با پيش‌گرفتن استراتژي‌هاي حمايت اصولي از فعاليت‌های دولت يازدهم (خصوصا در حوزه سياست‌ خارجي و امور اقتصادي) عملا از حوزه راهبردي جناح اصولگرا خارج شده و در جريان عمل سياسي به بخشي از جريان تازه تولديافته «اعتدال‌گرا» پيوسته است. اين نيروها عملا بخش مهمي از نيروهاي اصولگرا بوده‌اند كه راهبردي متفاوت را تعقيب مي‌كنند.

ب: بخش مهم ديگري از نيروهاي اصولگرا كه از حيث كميت كوچك، ولي از نظر ميزان نفوذ در برخي بخش‌ها و دسترسي به ثروت بسيار قوي و تعيين‌كننده هستند، با انتخاب راهبردي تند و افراطي عملا، ساز جداگانه‌اي مي‌زنند، اين بخش هرچند از حيث سازماندهي از نيروهاي رسمي احمدي‌نژاد جدا هستند، ولي از حيث گرايش و تمايلات واقعي سياسي با يكديگر نزديك‌اند و فعلا و در عمل اينها هم از اصولگرايان جدا شده و رفتار سياسي متفاوتي را نمايندگي مي‌كنند.

ج: بخش سوم، نيروهاي ميانه اصولگرا هستند كه احزاب و گروه‌هاي سنتي اين جريان، همچون جامعه روحانيت مبارز (به استثنای برخي چهره‌ها)، جامعه مدرسين، جمعيت مؤتلفه و... را دربر مي‌گيرد و از حيث سياسي و عمل هم در ميانه دو بخش اول و دوم قرار دارند و فعلا هم به صورت عمده، پرچم اصولگرايي در دست اين بخش قرار دارد و سعي در جذب دو بخش ديگر دارد كه البته در جريان عمل چندان موفق نبوده است. و در يك نگاه كلي، بعيد است اين جريان بتواند به انسجام دست پيدا كند و با راهبردی معين در انتخابات رياست‌جمهوري شركت كند. از دلايل عمده معرفي نامزدهاي متفاوت، با وجود همه تلاش‌ها براي رسيدن به كانديداي واحد، همين تفاوت در استراتژي است.

٢- اما وضعيت در حوزه اصلاح‌طلبان به گونه‌اي ديگر پيش رفته است.

الف- اصلاح‌طلبان كانديدايي بهتر از روحاني براي انتخابات سال ٩٦ در اختيار ندارند. مسئله اعمال محدوديت‌ها براي حضور چهره‌هايي كه شانس جدي دارند از يك‌سو و رسيدن دامنه رد صلاحيت‌ها به چهره‌اي همچون مرحوم آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني و سيدحسن خميني از سوي ديگر، نشان‌دهنده اين مفهوم است كه فرصت‌هاي اصلاح‌طلبان، چندان گسترده و وسيع نيست و در چنين وضعيتي، داشتن چهر‌ه‌اي همچون دكتر روحاني، به عنوان رئيس‌جمهور مستقر و داراي شانس تأييد صلاحيت و شانس انتخاب‌شدن، نكته‌اي نيست كه بتوان به‌سادگي از كنار آن گذشت.

ب: نكته ديگري كه كمك كرده و مي‌كند تا شانس آقاي روحاني را افزايش دهد، عملكردهاي مثبت دولت در بخش‌هاي مختلف است. هرچند این عملكرد در وضعيت موجود كشور در مقايسه با شرايط مطلوب بسيار فاصله دارد و دفاع از شرايط فعلي اساسا به مفهوم نفي و نديده‌گرفتن مشكلات جاري كشور نيست، اما اگر شرايط سال ٩٢ را در نظر بگيريم و تهديدهاي داخلي و خارجي آن مقطع را، اهميت كارهاي انجام‌شده بيشتر نمايان خواهد شد. 

بهبود شاخص‌ها و اساسا تغيير جهت شاخص‌ها از روندي نزولي به سمت صعود، حتي با شتاب كم نشان‌دهنده اصلاح در روندها و رويه‌هاست و اين در حوزه‌ها كم‌و‌بيش مصداق دارد.
بنابراين دو اصل كلي نداشتن نامزدي مناسب‌تر از آقاي دكتر روحاني كه توضيح آن ارائه شد و عملكرد مثبت روحاني با وجود مشكلات، دو دليل اصلي و عمده اصلاح‌طلبان براي حمايت از روحاني است.

٣- البته موفقيت كامل و پررنگ اين راهبرد صحيح به نكات ديگري هم بستگي دارد و لازم است در‌اين‌باره به آنها توجه شود.

اولا انسجام اصلاح‌طلبان كه در شرايط قابل قبولي قرار دارند و در برخي نظرسنجي‌ها با حدود ٨٠ درصد اعلام شده، بايد همچنان در دستور كار باشد و براي حفظ و افزايش آن باز هم تلاش كرد. بايد با نيروها و برخي گروه‌هاي ناراضي كارهاي تبييني كرد و بر ضرورت گسترش دايره حمايت از دولت تأكيد كرد و نسب به برطرف‌كردن ريشه‌هاي نارضايتي اهتمام داشت.

البته باید اين اقدامات را در چارچوب تعاملات دروني تعقيب كرد و نيازي به رسانه‌اي‌كردن ندارد.
ثانيا در كنار تلاش براي افزايش انسجام بر دامنه فعاليت‌ها نيز افزود. متأسفانه بسياري از اقدامات مثبت و مفيد دولت، به شکل صحيح اطلاع‌رساني نشده‌اند و مردم كه تعبير شرايط عمومي را به‌خوبي درك مي‌كنند، از وجود عناصر اصلي اين تغييرات اطلاع درستي ندارند.

هرچند اصل اين اقدام را بايد دولت سامان دهد، اما احزاب و رسانه‌ها هم تأثير تعيين‌كننده‌اي در اين فرايند دارند تا با تنظيم و آماده‌سازي بسته‌هاي مناسب اطلاعات، در حوزه‌هاي مختلف، نسبت به تغيير شرايط اقدام كنند. اصلاح‌طلبان، با استفاده از تجارب كار در دولت اصلاحات و تجارب ارزنده رسانه‌اي، بايد در اين زمينه پيشگامي كنند و با پردازش مناسب اطلاعات و اطلاع‌رساني دقيق در جامعه، به پيشبرد اين هدف استراتژيك كمك كنند.
لایحه "هوای پاک" در دستور کار جلسات علنی این هفته مجلس 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اولین جلسات علنی مجلس در سال 96، لایحه هوای پاک را مورد بررسی قرار می‌دهند.
طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، لایحه هوای پاک، طرح تنقیح قوانین مالیاتی کشور و لایحه حفاظت، احیاء و مدیریت تالاب‌های کشور در دستور کار جلسات علنی مجلس در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه 15 و 16 فروردین است.
نمایندگان مجلس همچنین لایحه معاهده معاضدت دوجانبه در امور کیفری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره، لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره و طرح اصلاح ماده(1) قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت را در دستور کار جلسات علنی این هفته خود دارند.
گزارش کمیسیون عمران در مورد نحوه اجرای ماده(700) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت نیز از دیگر دستور کارهای مجلس در این هفته است.
* تعطیلات طولانی نوروز، که رکورددار طولانی‌ترین تعطیلات در میان کشورهاست، امسال نیز اعتراض بسیاری از مردم را برانگیخت. نکته شدیداً منفی در این زمینه به فراموشی سپرده شدن روز جمهوری اسلامی (12 فروردین) است که امسال غریب‌تر از هر سال دیگر پشت سر گذاشته شد. پیشنهاد می‌شود از سال آینده ضمن تلاش همگانی برای محدود ساختن تعطیلات نوروزی به یک هفته، مراسم گرامیداشت روز جمهوری اسلامی هر سال در 12 فروردین در کنار مرقد امام خمینی برگزار شود. در این صورت این مراسم با استقبال پرشور مردم مواجه خواهد شد.
* در ایام تعطیلات نوروزی و در غیبت رسانه‌های مکتوب، فضای مجازی به عرصه تاخت و تاز جناح‌های سیاسی تبدیل شد و گمانه زنی‌ها در مورد نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری آینده محور تبلیغات پرحجم طرفداران علیه همدیگر بود. در این میان، مثلث احمدی نژاد، مشائی و بقائی با استفاده از این فرصت، به مطرح کردن خود پرداختند و البته سخنان غیرمتعارف احمدی نژاد در اهواز موجب شد حتی نزدیک‌ترین افراد به وی زبان به اعتراض بگشایند و از این مثلث اعلام برائت نمایند.
* یک عضو جبهه پایداری می‌گوید در عین حال که مخالف «جمنا» (جمعیت مردمی نیروهای انقلاب) نیستیم، راغب پیوستن به آن هم نیستیم. به گزارش انتخاب، پژمان فر، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در مصاحبه با خانه ملت گفت: اعلام موجودیت «جمنا» برای ایجاد وفاق در اصولگرایان، ادعائی بیش نیست، این اسم‌ها فقط آرایش‌های جدید سیاسی است و «جمنا» دارای چنان ظرفیتی نیست که بتواند اصولگرایان را به وحدت برساند.

درگیری مرگباردست فروشان در شب عید 

عامل جنایت وحشتناک در بازار دست فروشان فلکه دوم تهرانپارس به قتل پسر 17 ساله اعتراف کرد.
ساعت 12 ظهر روز بیستم اسفند گذشته وقوع نزاع دسته جمعی در فلکه دوم تهران پارس به کلانتری 126 اعلام شد.
با حضور مامورین در محل و انجام تحقیقات اولیه مشخص شد دو جوان بنام‌های فرهاد17 ساله و علی 16 ساله در یک نزاع دسته جمعی، توسط افراد ناشناس مجروح شدند.
با وجود انتقال «فرهاد» و «علی» به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی، فرهاد به علت شدت جراحات وارده فوت کرد. پرونده مقدماتی با موضوع «قتل عمـد» تشکیل و به دستور بازپرس شعبه ششم دادسرای ناحیه 27 تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
در شرایطی که هیچگونه اطلاعاتی در خصوص هویت افراد شرکت‌کننده در نزاع و درگیری وجود نداشت، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی با انجام تحقیقات میدانی اطلاع پیدا کردند که دو نفر از دست فروشان به نام عرفان 16 ساله و مهدی 17 ساله از زمان وقوع درگیری جهت انجام دست فروشی به محل مراجعه نداشته‌اند.
با انجام اقدامات پلیسی این دو جوان به صورت کامل شناسایی، در ادامه محل سکونت هر دو نفرشان در خیابان استخر شناسایی شد. با شناسایی محل سکونت عرفان و مهدی، هر دو نفر آنها 30 اسفند دستگیر و به اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شدند.
عرفان و مهدی در مراحل اولیه تحقیقات منکر هرگونه مشارکت خود در درگیری منجر به قتل شده، اما با توجه به مشهود بودن آثار درگیری روی بدن عرفان به ناچار لب به اعتراف گشوده و به مشارکت خود در گیری منجر به جنایت اعتراف کردند.
عرفان در اعترافاتش مدعی شد: یکی از دوستانم بنام حسن با من تماس گرفت و عنوان داشت که در محل بساط دست فروشی با چند نفر درگیر شده و از من کمک خواست؛من نیز به همراه مهدی به فلکه دوم تهران پارس رفتیم و در آنجا با چند نفر جوان که آنها را نمی‌شناختیم درگیر شدیم. آنها من و مهدی را کتک زدند و من نیز با چاقویی که همراه خود داشتم، دو نفر از آنها را مجروح کرده و از محل متواری شدیم. بعد اطلاع پیدا کردیم که یک نفر از آنها فوت کرده است.
سرهنگ کارآگاه «حمید مکرم»، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعتراف صریح متهمین به مشارکت در نزاع و درگیر‌ی منجر به جنایت، قرار بازداشت موقت از سوی بازپرس پرونده برای هر دو متهم صادر اما با توجه سن کمتر از 18 سال، متهمان روانه کانون اصلاح و تربیت شدند.