گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت  چهارم  31 فروردین - 96
عضو ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که مناظرات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به صورت ضبط شده پخش خواهد شد.

سیدسلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور و رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات در گفت‌و‌گو با تسنیم،‌ از تشکیل دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری به ریاست وزیر کشور خبر داد.

وی افزود:‌ در این جلسه که با حضور حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور، علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما، قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، مسئولان ستاد انتخابات کشور و نماینده ناظر شورای نگهبان به ریاست وزیر کشور برگزار شد، به منظور برخورداری برابر نامزدها از امکانات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ضوابط و چارچوب‌های تولید و پخش برنامه‌های انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای موضوع مناظره‌های انتخاباتی درنظر گرفته شده است گفت: در این جلسه راجع به مسئله مناظره‌ها نیز مباحثی مظرح شد و قرار بر این شد که مناظره‌ها و سایر برنامه‌ها با رویکرد حفظ بی‌طرفی و برابری نامزدها پخش شود.

سامانی گفت:‌ این مناظره‌ها بصورت ضبط شده پخش خواهد شد. البته گفت‌و‌گوی زنده هم برای نامزدها پیش‌بینی شده است.
فرارو- در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری و بحث‌ها پیرامون انتخابات شورای شهر و روستا هم در جریان است. در روزهای گذشته  خبرهای غیر رسمی فراوانی پیرامون تائید صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات شورای شهر به گوش می‌رسد، با این حال اسامی منتشر شده را نمی‌توان قطعی تصور کرد. در کنار این مسئله نگرانی هاییهم پیرامون این انتخابات وجود دارد. یکی از مهمترین مسائل چگونگی تنظیم لیست‌های انتخاباتی در شهر تهران توسط جناح‌های ختلف کشور است.

به گزارش فرارو، دو روز پیش ۹ چهره شاخص جریان اصلاحات طی نامه‌ای سرگشاده به شورای عالی سیاستگزاری اصلاح طلبان هشدارهایی درباره چگونگی تنظیم لیست انتخاباتی اصلاح طلبان برای شورای شهر منتشر کردند.

مصطفی تاج زاده، حمید رضا جلایی پور، سعید حجاریان، محمد رضا خاتمی، هادی خانیکی، عبدالله رمضان‌زاده، محسن صفایی فراهانی، فیض‌الله عرب سرخی و محسن میردامادی امضا کنندگان این نامه بودند.

در این نامه خطاب به محمدرضا عارف، رییس شورای و اعضای آن آمده است: «متاسفانه عملکرد برخی از اعضای شوراهای شهر در ادوار گذشته به نحوی بوده که به اعتماد مردم لطمه وارد کرده است و شورای شهر تهران نیز، در دوره اخیر، از این آفت مصون نبوده است»

امضا کنندگان این نامه تاکید کردند: «به خوبی اطلاع دارید و مستمرا شاهد هستید که آنانی که در گذشته از مواهب و رانت‌های نامشروع بهره‌مند بوده‌اند یا برای آینده به آن طمع دارند معمولا بیش از دیگران برای راه‌یابی به مراکزی همچون شورای شهر حرص و ولع نشان می‌دهند و برای رسیدن به آن به هر دری می‌زنند.»

در این نامه هشدار داده شده است که "اگر فرد یا افرادی از مجموعه معرفی شده در گذشته عملکرد شفاف و بی‌شائبه‌ای نداشته باشد یا در صورت انتخاب در آینده انحرافی اقتصادی یا سیاسی پیدا کند، لطمه جدی به سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان وارد خواهد شد. "

نویسندگان نامه خطاب به شورای سیاستگزاری اصلاح طلبان درخواست کرده اند: «باید همواره توجه داشت که روابط و رودربایستی‌ها باعث کم‌رنگ شدن شرط لازم و بی‌چون و چرای پاکدستی و امانت‌داری نگردد.»

به نظر می‌رسد این هشدار چهره‌های شاخص اصلاح طلب برآمده از تجربه شورای شهر کنونی تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور است. در تهران این دوره فعالیت شورای شهر آلوده به بحث هایی همچون املاک نجومی بود، در شهر‌های دیگر نیز وضعیت خیلی بهتر از تهران نبود.

در تبریز تعداد کثیری از اعضای شورای شهر به دلیل نقش آفرینی در فساد مالی بازداشت شده اند. در برخی از شهرهای کوچک نیز اعضای شورای شهر به شائبه فساد آلوده شده اند.

این وضعیت فعالان سیاسی اصلاح طلب را وادار کرده است که هشدار جدی به شورای سیاستگذاری دهند تا در تنظیم لیست هایی انتخاباتی بیشترین دقت را مبذول دارند. این حساسیت نیز ناشی از اهمیت لیست‌های انتخاباتی در شورای شهر است.

در انتخابات مجلس در سال ۹۴ رقابت‌های انتخاباتی در شهر‌های بزرگ به جنگ لیست‌ها تبدیل شد. رقابت لیست‌ها آسیب هایی برای گروه‌های سیاسی دارد اگریک لیست پیروز انتخابات شود و اعضای آن لیست در دوران مسئولیتش خطایی مرتکب شود به نام تمام لیست و آن جریان سیاسی نوشته می‌شود. این مسئله می تواند تبعات سیاسی سختی داشته باشد.

داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره به فرارو می گوید: «بحث املاک نجومی در این دوره شورای شهر تهران نشان داد که سوء استفاده‌های مالی هنگفتی شده است. اموال عمومی به افراد خاصی واگذار شده بود این اتفاق به نحوی افتاده بود که اگر نظارت درست می‌شد این اتفاق هیچ وقت رخ نمی‌داد.»

به گفته قنبری "در مجموع اتفاقات رخ داده و زدوبندهای صورت گرفته در شوراهای برخی مناطق کشور ضرورت هشیاری در تنظیم لیست‌ها را افزایش داده است این فقط مربوط به تهران نیست در شهر‌ها و روستاهای دیگر هم این نگرانی وجود دارد. "

این نماینده سابق مجلس افزود: "باید افرادی در لیست قرار گیرند که بتوانند نظارت کنند. اولین شرط برای ناظر هم پاکدستی است. "

به گفته او در کنار "پاکدستی"، "تخصص" و "تجربه"، همچنین داشتن "هویت سیاسی" مشخص از ملاک‌های اصلی قرار گرفتن در لیست انتخاباتی شوراهاست. این موارد باید رعایت شود تا افرادی همچون الهه راستگو در لیست گنجانده نشوند.

قنبری درباره تجربه لیست انتخاباتی مجلس و گنجاندن برخی آقازاده‌ها در لیست‌ها براساس رودربایستی و اجبار گفت: «در انتخابات مجلس خیلی از اصلاح طلبان ردصلاحیت شده بودند و نیروی کافی در اختیار نبود، اما برای انتخابات شورا‌ها شرایط تفاوت دارد. بسیاری از افرادی که ثبت نام کرده اند تائید صلاحیت شده اند. اینجا دست تنظیم کنندگان لیست‌ها باز است و هیچ بهانه اید یگر پذیرفته نیست.»

این فعال سیاسی در پایان تاکید کرد که نباید انتخابات این دوره شورا‌ها زیر سایه انتخابات ریاست جمهوری قرار گیرد، این آسیب جدی به شهر‌ها خواهد زد.
 

حجت الاسلام والمسلمين سعيدي: شناخت دشمني آمريكا كار سختي نيست اما شناخت و موضع گيري در برابر جبهه نفاق بسيار دشوار است
نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: شناخت دشمني آمريکا کار سختي نيست اما شناخت و موضع گيري در برابر جبهه ديگر که پوششي از نفاق دارد بسيار دشوار مي باشد.
    
همايش سراسري روحانيون شاغل در سپاه (ميقات 15) صبح چهارشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمين علي سعيدي، نماينده ولي فقيه در سپاه و جمعي از مسئولين نمايندگي رده ها در محل ستاد فرماندهي کل سپاه برگزار شد.
    
حجت الاسلام والمسلمين سعيدي اظهار داشت: امروز دو جبهه با تمام وجود در تاخير ظهور نقش دارند که يکي جبهه بيروني به رهبري آمريکا و ديگري جبهه ليبرال و سکولار داخلي است؛ شناخت دشمني آمريکا کار سختي نيست اما شناخت و موضع گيري در برابر جبهه ديگر که پوششي از نفاق دارد بسيار دشوار مي باشد.
    
وي با تاکيد بر اينکه خطرناک ترين مسئله اي که از سوي دشمنان در کشور دنبال مي شود ايجاد تغيير در محاسبات نسبت به اهداف، سياست ها و شعارهاي انقلاب اسلامي گفت: انقلابي زدايي از واژه هاي انقلاب، از نهادهاي انقلابي، از شخصيت ها و از مراسم مذهبي و عزاداريهاي راهبردي است که امروزه شاهد دنبال کردن آن از سوي دشمن هستيم.
    
نماينده ولي فقيه در سپاه در پايان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به عنوان انقلابي ترين نهاد فراحزبي ياد کرد و با اشاره به نقش روحانيون به ويژه شاغلين در سپاه گفت: روحانيت مي تواند ايفاگر نقشي موثر در تقويت جبهه انقلاب باشد.
    
    
انقلابي بودن، تنها راه استمرار و تداوم انقلاب اسلامي
    
به گزارش سپاه نيوز، سردار سرتيپ پاسدار غلام حسين غيب پرور رئيس سازمان بسيج مستضعفين در همايش سراسري روحانيون شاغل در سپاه، انقلابي بودن را تنها راه استمرار و تداوم انقلاب اسلامي دانست و تصريح کرد: انقلابي بودن هم ناظر به تک تک افراد است و هم ناظر بر سازماني که در آن حضور دارند و اينها به عنوان لازم و ملزوم يکديگر عمل مي کنند.
    
سردار غيب پرور با تاکيد براينکه امروز هرکس دلش با انقلاب و نظام است بسيجي به شمار مي رود اظهار کرد: ظرف بسيج بايد به قدري بزرگ باشد که تمامي دوست داران اسلام در آن جاي بگيرند.
صندوق بين المللي پول: رتبه اشتغال درايران ۱۱ پله سقوط كرده است

جديدترين آمار صندوق بين المللي نشان مي دهد وضعيت ايران به لحاظ بيکاري در جهان در زمان دولت روحاني با 11 پله نزول به رتبه 18 جهان رسيده که به معناي بدتر شدن وضعيت بيکاري در ايران است.
    
به گزارش فارس، بررسي جديدترين آمار صندوق بين المللي پول از ميزان بيکاري در کشورهاي جهان در سال 2016 نشان مي دهد رتبه ايران به لحاظ بيکاري هنوز نتوانسته به جايگاه پيش از دولت يازدهم بازگردد و طي سال هاي 2013 تا 2016 (1392 تا 1395) 11 پله بدتر شده است.
    
هرچه رتبه کشوري بالاتر باشد يعني بيکاري کمتري دارد و هرچه رتبه کمتر و به ابتداي فهرست نزديک شويم کشورها با نرخ بيکاري بيشتري مواجه هستند.
    
بر اساس اين گزارش، نرخ بيکاري ايران در سال 2016 به 12/45 درصد افزايش يافت. در عين حال، رتبه کشور به لحاظ بيکاري در جهان نسبت به سال گذشته هفت پله بدتر شده و هنوز نتوانسته به جايگاه سه سال گذشته يعني در سال 2013 برابر با سال 1392 که پيش از آغاز به کار اين دولت بود بازگردد.
    
بر اين اساس، ايران در سال 2016 هجدهمين کشوري است که نرخ بالاي بيکاري در آن وجود دارد. به اين ترتيب، رتبه ايران از 25 در سال 2015 به 18 در سال 2016 رسيده و هفت پله بدتر شده است.
    
رتبه ايران در رده بندي کشورهاي جهان به لحاظ بيکاري در سال 2013 برابر با 29 و در سال 2014 برابر با 26 بوده است که در سال 2015 به 25 و در سال 2016 به 18 رسيده که به معناي بدتر شدن جايگاه ايران در رده بندي جهاني است.
    
بر اساس برآوردهاي اين نهاد بين المللي، نرخ بيکاري ايران در سال2013 برابر با 10/4 درصد، در سال 2014 برابر با 10/6 در سال 2015 برابر با 11 درصد و در سال 2016 برابر با 12/45 درصد برآورد شده است.
    
همچنين بر اساس آمار اين نهاد بين المللي، نرخ بيکاري ايران در سال جاري ميلادي نيز افزايش يافته و به 12/52 درصد خواهد رسيد.
    
بر اساس اين گزارش، آفريقاي جنوبي رتبه نخست بيکاري در جهان را با 26/7 درصد به خود اختصاص داده است و پس از آن بوسني هرزگوين با 25/4 درصد و يونان با 23/7 درصد قرار دارد.