گزیده ها 29 اردیبهشت - 96

گزیده ها 29 اردیبهشت - 96
خراسانی‌ها تداوم دولت حسن روحانی را می‌پسندند یا اینکه می‌خواهند هم استانی‌اشان رییس جمهور آینده ایران باشد؟

به گزارش نامه نیوز، عجب انتخاباتی شده است، دو نامزد اصلی یعنی حسن روحانی و ابراهیم رییسی هر کدام برای جذب رای بیشتر هر آنچه در توان داشته اند به صحنه آورده‌اند. شهر به شهر کمپین می کنند و میزان هوادارانشان را به رخ هم می کشند. حالا اما در آخرین روز تبلیغات یک پدیده جالب در حال وقوع است.

هر دو نامزد امروز در مشهد با هوادارانشان قرار دارند. روحانی به یکی از استادیوم های بزرگ می‌رود و رییسی هم یکی از میدان های شهر را انتخاب کرده است.

این دو همایش البته نکات ویژه‌ای را دارد که به اهمیت آن افزوده است. انتخاب مشهد از سوی حسن روحانی به عنوان آخرین مقصد فعالیت های انتخاباتی یک تصمیم هوشمندانه بوده است.

او به استانی می رود که زادگاه رقیبش است. یعنی اینکه او می خواهد به رقیب نشان دهد که در شهر زادگاهش هم این حسن روحانی است که پایگاه اجتماعی بیشتری دارد. هر چه باشد حسن روحانی در انتخابات سال 92 رای بالاتری از دو نامزد دیگر خراسانی داشته است. حالا او می آید تا ثابت کند همچنان همان رای را در این استان مهم دارد.

گردهمایی امروز حسن روحانی در مشهد البته یک ویژگی دیگر هم دارد، او گویا می خواهد در این همایش کنسرت هم برگزار کند. همراهی سالار عقیلی و حجت اشرف زاده با او احتمال چنین برنامه ای را مضاعف کرده است. روحانی یک بازی دو سر برد را در این ویژگی تعریف کرده است.

اگر او این کنسرت را برگزار کند آنوقت می‌توان نشان دهد که به وعده اش برای برگزاری کنسرت در این شهر که از سوی پدر همسر ابراهیم رییسی ممنوع اعلام شده عمل کرده است. او با این رویداد با یک جهش رای مواجه خواهد شد.

اما اگر نه مانعی درباره این همایش و اجرای کنسرت اجرا شود آنوقت بازهم برای او نشانه ای از یک برد خواهد بود. او می تواند در عمل نشان دهد که مخالفانش مخالف آزادی هستند.

مساله دیگر این همایش این است که بعد از مراسم ابراهیم رییسی برگزار خواهد شد. ستاد انتخاباتی رییسی گفته است که او بنا دارد در این برنامه افشاگری داشته باشد. حسن روحانی زمان مناسبی در اختیار دارد تا پاسخ مطالب احتمالی را بدهد.

حالا باید به بررسی وضعی سیاسی شهر مشهد و رفتار سیاسی مردم آن در ادوار انتخابات گذشته پرداخت.

در سال 92 محمد‌باقر قالیباف و سعید جلیلی که نامزد انتخابات بودند هر دو زادگاهشان خراسان بود. این دو شخصیت تا انتها در انتخابات ماندند و مقایسه رای آن ها نشان می دهد که به نسبت کاندیدای پیروز چه قدر تفاوت رای داشته اند.

براساس آماری که از سوی وزارت کشور اعلام شد در این سال حسن روحانی 99/43درصد آرا،محمد‌باقر قالیباف 72/32درصد آرا و سعید جلیلی 74/13درصد آرا را به دست آوردند.علی اکبر ولایتی هم در این استان و در این انتخابات 57/4 درصد به دست که می تواند گفت در مجموع اصولگرایان 3/51درصد آرا در خراسان را به خود اختصاص داده اند.

در استان خراسان جنوبی حسن روحانی 51/44 درصد آرا قالیباف53/23 و جلیلی 91/23 درصد و ولایتی هم 51/3 درصد بود.

در استان خراسان شمالی حسن روحانی 19/47درصد، قالیباف93/32 و جلیلی 02/11 درصد آرا را کسب کردند.

این آمار نشان می دهد که حسن روحانی در استانی که زادگاه نامزدهای اصولگرا بود بیشتر از آنها بود.

نکته جالب این است که در انتخابات سال 84 هم یک نامزد از خراسان حضور داشت. محمد باقر قالیباف که یکی از نامزدهای مطرح بود در خراسان رضوی 87/33 درصد و اکبر هاشمی 36/20 درصد آرا را به دست آورد. در خرسان جنوبی اما محمود احمدی‌نژاد 96/38 درصد ، هاشمی 84/21 درصد و قالیباف 28/18درصد رای آوردند.در خراسان شمالی قالیباف 10/28 درصد ،مهدی کروبی هم 25/14 درصد رای داشت.

به نظر می رسد می توان این انتخابات را با سال 92 مقایسه کرد. چرا که در آن انتخابات دو نامزد از خراسان حضور داشتند محمد باقر قالیباف و سعید جلیلی. در این انتخابات اگر چه که یکی از این نامزدها کناره گیری کرده اما بیشترین تلاش را در این دور روز در کمپین ابراهیم رییسی انجام داده و خواسته است که رای هم استانی های خود را به او منتقل کند. امروز روز تعیین کننده در مشهد است . باید دید هوارداران کدام نامزد بیشتر خواهند بود.

البته تعیین کننده تر از امروز ، انتخابات روز جمعه است باید دید خراسانی ها تداوم دولت حسن روحانی را می پسندند یا اینکه می خواهند هم استانی اشان رییس جمهور آینده ایران باشد.

جدول رای در سال 92 در استان خراسان رضوی و مشهد
  
نام نامزد
حسن روحانی
محمد باقرقالیباف
سعید جلیلی
مشهد
۳۸٫۰۷٪
۳۳٫۷۸٪
۱۷٫۰۶٪
کل استان
۴۳٫۹۹٪
۳۲٫۷۲٪
۱۳٫۷۴٪
ستاد امنیت انتخابات کشور در اطلاعیه ای، رای دهندگان را به رعایت ۶ توصیه این ستاد دعوت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در این اطلاعیه رای دهندگان به دریافت اطلاعات دقیق از مراجع رسمی و پرهیز از توجه به شایعات منتشره در فضای مجازی، خودداری از توقف و تجمع در حوزه های اخذ رأی پس از انداختن آرا به صندوق، مراجعه به شعب اخذ رای در ساعات اولیه صبح به منظور پیشگیری از ازدحام و معطلی رأی دهندگان در ساعات پایانی مهلت قانونی انتخابات، توجه به اطلاعیه های وزارت کشور از طریق صدا و سیما، دریافت آمار و نتایج انتخابات صرفاً از سوی ستاد انتخابات کشور و همکاری با مجریان نظم و امنیت در محل شعب اخذ رای توصیه شده اند.


بنابراین گزارش متن کامل اطلاعیه ستاد امنیت انتخابات کشور به این شرح است:

بسمه تعالی

با سلام و تحیت به حضور شما ملت شریف و بزرگوار. همانگونه که اطلاع دارید با همت و هوشیاری شما مردم عزیز و تلاش بی وقفه حافظان نظم و امنیت این مرز و بوم، شاهد امنیت مثال زدنی کشورمان در سطح منطقه و جهان هستیم. اکنون که در روزهای منتهی به برگزاری دو انتخابات بزرگ دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا می باشیم به منظور ایجاد بستری امن و توأم با نظم و امنیت برای حضور گسترده و پر شور ملت انقلابی در پای صندوق‌های اخذ رأی، با تلاش شبانه‌روزی کلیه دستگاه‌های اطلاعاتی، انتظامی، قضائی و نظامی تدابیر و تمهیدات لازم برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر انتخابات فراهم گردید.

بی شک مشارکت و همکاری شما مردم عزیز ضامن تداوم نظم و آرامش کنونی خواهد بود. انتظار می رود که در این راستا با عنایت به نکات ذیل متولیان امر نظم و امنیت را همچون گذشته یاری فرمائید:

۱- به شایعاتی که به عناوین مختلف ممکن است در فضای مجازی و در سطح جامعه منتشر ‌شود توجه نکرده و اطلاعات دقیق را از مراجع رسمی دریافت نمایید.

۲- به هنگام برگزاری انتخابات پس از انداختن رای خود به صندوق از توقف یا تجمع در پیرامون و داخل شعب اخذ رأی خودداری فرمایید.

۳- به منظور پیشگیری از ازدحام و معطلی در ساعات پایانی برای دادن رأی توصیه می‌گردد که از ساعات اولیه صبح به شعب اخذ رأی مراجعه فرمایید.

۴- برابر قانون انتخابات تمدید مهلت زمان اخذ رأی و خاتمه رأی‌گیری صرفاً به عهده وزیر کشور است که از طریق ستاد انتخابات کشور اعلام خواهد شد. بنابراین اطلاعیه های غیر رسمی ملاک عمل نبوده و صرفا به اطلاعیه های وزارت کشور که از طریق صدا و سیما اعلام می شود توجه فرمائید.

۵- آمار و نتایج انتخابات صرفاً از سوی ستاد انتخابات کشور اعلام می‌شود و هرگونه آماری که از سوی افراد یا دستگاه‌ها اعلام می‌گردد معتبر نخواهد بود.

۶- به منظور افزایش نظم و آرامش در برگزاری انتخابات با مجریان نظم و امنیت در محل شعب اخذ رای همکاری لازم را مبذول نمایید.

با تشکر ستاد امنیت انتخابات
در همایش حامیان روحانی در قم
معاون‌اول رئیس‌جمهوری گفت: عده‌ای می‌خواهند با شایعات بی‌اساس چهره دولت را نزد مردم متدین ایران مخدوش کنند.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در همایش «حامیان روحانی در ورزشگاه شهید حیدریان قم» با بیان اینکه هیچ سندی مورد تایید دولت نیست مگر آن‌که در چارچوب ارزش‌های اسلامی و دینی مردم باشد،‌ اظهارکرد: 2030 یک بیانیه است و دولت آن را براساس ارزش‌های اسلامی، قانون‌اساسی و اسناد بالادستی اجرا خواهد کرد شایعات درباره این بیانیه دروغ است. دولت هیچ‌گاه کاری بر خلاف باورهای مردم انجام نخواهد داد.

وی ادامه داد: خدا را سپاس که در ساعات پایانی تبلیغات ریاست‌جمهوری توفیق حضور در شهر قم پایگاه انقلاب اسلامی، حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(ع) و مرجعیت شیعه را پیدا کردم. در انتخابات ریاست‌جمهوری ملت ایران سرنوشت خود را برای 4 سال آینده تعیین می کند. شوری که شما در قم مشاهده می‌کنید میان مردم سراسر کشور در جریان است. دولت‌یازدهم در این چهار سال تمام تلاش خود را انجام داد تا در همه زمینه‌ها نظام اسلامی را به مسیر اصلی خود بازگرداند.

معاون‌اول رئیس‌جمهوری افزود: متاسفانه در گذشته افرادی با سوء‌مدیریت در سیاست خارجی و سیاست داخلی، ضربات سختی به اقتصاد کشور و سایر عرصه ها وارد کردند. 29 اردیبهشت‌ماه روز سرافرازی مجدد ایران و ادامه راهی است که با هم آغاز کردیم. سال‌های گذشته ایران‌هراسی را به کمک گروه‌های تکفیری و قدرت‌های بین المللی در سطح جهان ایجاد کرده بودند اما امروز دنیا به ایران به چشم یک دوست نگاه می کند. برجام فرصت توسعه و پیشرفت ایران است که باید از آن نهایت استفاده را برد.

جهانگیری همچنین متذکر شد: رهبر انقلاب امروز فرمودند روز انتخابات روز جشن ملی ایرانیان است. ایران در شرایط کنونی همدلی، صمیمیت و انسجام ملی را ذیل پرچم رهبری تجربه می کند. جریانات سیاسی رسمی کشور از اصلاح طلب تا اعتدال گرا و اصولگرا علاقه مند به ولایت فقیه و فرزندان این نظام هستند. گروهی به هر قیمت شده می خواهند جریان اصلی انقلاب را از صحنه خارج و بنیان نظام اسلامی را ضعیف کنند. به‌طور قطع یقین دولت تدبیر و امید بهترین رابطه را در طول بعد از انقلاب با مرجعیت وروحانیت داشته است.

وی در ادامه افزود: در فرصتی مناسب خدمت مراجع عظام و علما خواهم رسید و گزارش اقدام‌های انجام شده در این مدت را خدمت‌شان ارائه خواهم کرد. اکثر هفته‌ها وزرای دولت برای ارائه گزارش به دیدار مراجع نائل می‌شدند و از رهنمودهای ایشان استفاده می‌کردند. دولت‌یازدهم به اصول اسلامی و اخلاقی و ارزش‌های دینی مردم پایبند است و اعضای این دولت از خانواده‌های شهدا، ایثارگران و نیروهای انقلابی هستند. دولت در زمینه مسائل اقتصادی به دور از شعارهای فریبنده، اقدام‌های عاقلانه و عالمانه را تهیه کرده که می‌تواند مساله محرومیت و اشتغال را حل کند.

جهانگیری با بیان اینکه حل مشکل اشتغال و محرومیت با فریب‌کاری امکان‌پذیر نیست، گفت: باید سرمایه و منابع به این کشور وارد شود تا فرصت‌های شغلی پایدار برای جوانان به وجود آید. با حضور مردم پای صندوق‌های رای و رای قاطع به اسلام، ایران، اصلاح‌طلبی و اعتدال گرایی، مشکلات اقتصادی مردم نیز برطرف می شود و من با اطمینان می گویم قادر هستیم مساله فقر و محرومیت را حل کنیم. باید با گفت و گو از بداخلاقی ها و بحث های گذشته عبور کنیم و به فکر ایران و مردم باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: روحانی قبل از پیروزی انقلاب جزو اصحاب نزدیک امام(ره) بود و در تمام صحنه‌های انقلاب حضور داشته و از جمله طی 24 سال به‌عنوان نماینده رهبر انقلاب در عالی‌ترین شوراهای تصمیم‌گیری کشور حضور داشته بنابراین روز انتخابات باید به این مرد میدان‌های سخت اعتماد کرد. روحانی مرد تصمیم‌های بزرگ است و از آبروی خودش برای رسیدن نظام به قله‌های سعادت و پیشرفت گذشته است.
یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بیکاری، رکود، مشکلات تولید و فساد موجب نگرانی شدید نسبت به آینده شده است، گفت: نمی‌شد بیش از این صبر کرد.


به گزارش ایسنا، سید مصطفی میرسلیم امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه علت اصلی آمدن من احقاق حقوق بر زمین مانده مردم و حل مشکلات جامعه است، اظهار کرد: دولت یازدهم کمتر به این حقوق توجه کرد و صرفا به شعار بسنده کرد. فساد و بیکاری و رکود موجب نگرانی شده است و ما با کمک مردم و فداکاری،‌ دنبال حل این مشکلات هستیم.

وی در ادامه افزود: ریشه اصلی مفاسد به قوه مجریه برمی‌گردد و از آنجا به قوه قضاییه و مقننه نفوذ می‌کند. باید با همکاری قوای قضاییه و مقننه جلوی این فسادها را گرفت. در این دولت بدعتی ایجاد شده که از بیت‌المال استفاده ابزاری می‌شود. دولت سه سال است یارانه نقدی عده‌ی زیادی را پرداخت نمی‌کند اما در روزهای آخر یارانه را به همه می‌دهد.

میرسلیم ادامه داد: وزرا درگیر کارهای شخصی خود هستند و در کنار وزارتخانه‌ها، برای خود شرکت دارند و هم وزیر هستند و هم کاسب. برخی وزرا حتی برای منافع خود به خانه سفرای خارجی می‌روند. این اقدامات در حالی است که رییس جمهور می‌گوید لایحه تضاد منافع را تهیه کرده است. اما اگر رییس جمهور با این وزرا برخورد می‌کرد دیگر نیازی به تهیه این لایحه هم نبود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت اطلاعات را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار نمی‌دهد و از آن به نفع خود بهره می‌برد، تصریح کرد: چرا دولت اطلاعات قراردادهایی که انعقاد می‌کند را برای مردم بیان نمی‌کند؟ چرا سند 2030 به مردم اطلاع داده نشده بود. هنوز اطلاعات بندهایی از برجام به مردم داده نشده است. ادامه این روند موجب بحران برای کشور می‌شود. دولت اگر می‌خواست می‌توانست با مفاسد برخورد کند.

وی با اشاره به اینکه رییس جمهور، وزرا و معاونان باید دارایی‌های خود را اعلام کنند، گفت: برخی وزرا در 38 سال گذشته حقوق دولتی گرفته‌اند، اما سرمایه آن‌ها به هزار میلیارد تومان رسیده است. معلوم می‌شود ویژه خواری انجام گرفته است. معاملات برای مردم شفاف نمی‌شود. از بابک زنجانی برای فروش نفت وثیقه گرفته شد اما اکنون نمی‌دانیم آیا پول نفت فروخته شده در این سال‌ها بازگشته است یا اصلا بابت نفتی که فروخته شده وثیقه‌ای گرفته شده است؟ وقتی نظارت عمومی نباشد، فساد زیاد می‌شود.

وی در مورد قاچاق کالا در کشور نیز تصریح کرد: دولت اعتراف کرده که با قاچاق 25 میلیارد دلاری در سال مواجه بوده که اکنون این رقم به 12 میلیارد رسیده است. از این رقم یک میلیارد آن توسط کوله‌بران انجام می‌شود و اصل آن بوسیله دست‌اندرکاران حکومتی انجام می‌شود. برخی وزرا و فرماندهان ممکن است درگیر قاچاق باشند. در مبارزه با قاچاق سهل‌انگاری شده است. دولت از فروردین‌ماه تازه به فکر مبارزه با قاچاق افتاده است حال اینکه نمی‌تواند با قاچاق مبارزه کند چون برخی از خویشاوندان مسئولان درگیر مسئله قاچاق هستند.

وی ادامه داد: اکنون قاچاق گازوئیل از طریق لوله‌کشی انجام می‌شود در حالی که اگر قانون هدفمندی یارانه‌ها درست انجام می‌شد و قیمت سوخت به فوب خلیج فارس می‌رسید، از کشور قاچاق سوخت انجام نمی‌شد. البته اگر اراده قوی وجود داشته باشد با اصلاح قوانین، می‌توان با قاچاق مقابله کرد.

میرسلیم در مورد معایب نظام بانکی کشور نیز خاطرنشان کرد: رباخواری یکی از مشکلات نظام بانکداری ماست و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به این دلیل با آن برخورد نمی‌کند که خودش ذی‌نفع است. قانون بانکداری بدون ربا باید اجرایی شود. از سویی اگر تورم 8 درصد شده است چرا بهره بانکی باید 15 درصد باشد؟ چون دولت در این مسئله ذی‌نفع است.

به گفته وی وام‌های 300 میلیاردی به این دلیل داده می‌شود که رییس و کارمندان شعبه آن بانک از این مبلغ بهره می‌برند و نتیجه این می‌شود که این وام به بانک بازگردانده نمی‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد حجم نقدینگی کشور نیز گفت: 1.2 میلیون میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور است که در این دولت این حجم دو و نیم برابر شده است. از سویی گردش پول به صورت درست در کشور انجام نمی‌شود و این نقدینگی به سمت تولید هدایت نمی‌شود. در حالی که با رونق دادن به کسب و کار می‌توان نقدینگی را به سمت تولید برد. الان نقدینگی به سمت کارهای غیر تولیدی و واسطه‌گری رفته است.

وی با اشاره به مشکل رکود تورمی در کشور گفت: حل رکود خیلی مهم‌تر از تولید است. قاچاق و صرف نکردن تولید موجب رکود شده است. ابتدا باید  مشکل رکود را حل کرد سپس تورم را. تورم تا حدودی کنترل شده که البته بخش مهم آن ناشی از مسائل اقتصاد جهانی است نه هنر ما. ولی باید مشکل رکود در درجه اول حل می‌شد.

میرسلیم راهکار تامین مسکن ارزان را در نظر گرفتن زمین مجانی، استفاده از مصالح خوب، مهندسی صحیح و اجاره به شرط تملیک دانست و گفت: باید در سال 500 هزار مسکن ارزان ساخته شود. البته مسکن ارزان با مسکن بی‌کیفیت فرق می‌کند. دولت گذشته با نیت خوبی مسکن مهر را ایجاد کرد اما در این زمینه مشکلاتی داشت اما دولت فعلی فقط مسکن مهر را نقد کرد و هیچ کار اجرایی در این زمینه انجام نداد.

وی در مورد جذب سرمایه برای ایجاد اشتغال گفت: باید سالی یک میلیون شغل درست کنیم. دولت برای ایجاد شغل چشمش را به خارج دوخته انگار در داخل امکاناتی وجود ندارد. دولت از سرمایه‌های داخلی استفاده نمی‌کند. قرار بود 20 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنند که فقط کمتر از یک میلیارد دلار جذب کرده‌اند. ما باید به درون‌زایی هم توجه کنیم. یعنی بر امکانات داخلی تاکید کنیم اما برون گرایی را هم فراموش نکنیم در حالی که دولت به لبخند آمریکا چشم دوخته است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین اظهار کرد: مرحوم هاشمی در آخرین روز عمر خود در مجمع تشخیص مصلحت گفت که ما از پس مشکلات برنمی‌آییم مگر آنکه بین قوه مجریه و آنچه رهبری ابلاغ کرده است یکپارچگی وجود داشته باشد.

میرسلیم در پایان تصریح کرد:‌ دولت آینده باید با آنچه رهبری ابلاغ کرده از جمله سیاست اقتصاد مقاومتی هماهنگ باشد. الان رییس ستاد اقتصاد مقاومتی معاون رییس جمهور است که دو سال وقت خود را برای کارهای نظری تلف کرده و اقدامات عملی انجام نداده و حتی خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عمل شده است.