گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت  چهارم  29 اردیبهشت – 96
به دلیل نقض حریم خصوصی,
فیسبوک، غول رسانه های اجتماعی، 150 هزار یورو از سوی حفاظت اطلاعات کشور فرانسه و به سبب هدف قراردادن تبلیغات و ردیابی کاربران، جریمه شد. این در حالی ست که این شرکت، پیشتر نیز توسط تنظیم کننده های اروپایی مجازات شده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۹ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶


فیسبوک، غول رسانه های اجتماعی، 150 هزار یورو از سوی حفاظت اطلاعات کشور فرانسه و به سبب هدف قراردادن تبلیغات و ردیابی کاربران، جریمه شد. این در حالی ست که این شرکت، پیشتر نیز توسط تنظیم کننده های اروپایی مجازات شده است.

به گزارش تابناک و به نقل از Russia Today، به گفته کمیسیون ملی انفورماتیک و آزادی فرانسه(CNIL)،  این جریمه از طرفی شامل شرکت فیسبوک و از طرف دیگر متوجه فیسبوک ایرلند می باشد.

این اقدام پس از یک کاوش گسترده در کشورهای بلژیک، هلند، اسپانیا و آلمان در مورد برخی از شیوه های غیرقانونی شرکت فیسبوک، به وقوع پیوست.

به گفته حافظان اطلاعات، فیسبوک مجاز نیست از اطلاعات کاربران برای نمایش تبلیغات هدف دار استفاده کرده یا با ردیابی غیر قانونی و با کمک کوکی ها بر فعالیت کاربران داخل و خارج از سایت نظارت داشته باشد.

از زمانی که تحقیقات بر روی فیسبوک آغاز شده است، این بیشترین مبلغی است که تا به حال CNIL توانسته بر غول تکنولوژی تحمیل کند. در همین راستا قانون جدیدی در ماه اکتبر تصویب شده است که اجازه می دهد حافظان اطلاعات تا سقف 3 میلیون یورو توانایی جریمه شرکت های خاطی را داشته باشند.

قانون جدید حفاظت اطلاعات اتحادیه اروپا که تا سال آینده به جریان می افتد، به مقامات اتحادیه اروپا اجازه می دهد، شرکت های خاطی را تا 4 درصد گردش مالی جهانی شان بتوانند جریمه کنند.

در ماه ژانویه 2016، CNIL به فیسبوک دستور داد تا در صورت عدم رضایت کاربران، فعالیت های اینترنتی آنها را کنترل نکند. همچنین از این شرکت خواست تا انتقال اطلاعات شخصی افراد به ایالات متحده آمریکا را متوقف کنند.

فیسبوک در مدت کوتاهی پس از اطلاع، با صدور بیانیه ای نگرانی خود را ابراز کرد، اما مشخص نکرد که در جهت مقابله با این جریمه، چه اقدامی را در پیش خواهد گرفت.

این شرکت در بیانیه ای اذعان کرد، "ما با تمام احترام، مخالفت خود را با تصمیم CNIL اعلام می کنیم.در فیسبوک حفظ حریم شخصی افراد از جمله ارکان اصلی این شرکت می باشد. در طول سال های اخیر، ما با شفاف سازی سیاست هایمان به مردم فهماندیم که قصد داریم با استفاده از اطلاعات آن ها، فضای فیسبوک را بهبود بخشیم."

این اولین اقدام جدی بر علیه شرکت هایی است که داده های اطلاعاتی را از کاربران اروپایی به آمریکا ارسال می کنند.
روسای جمهوری روسیه و فرانسه برای اولین بار پس از روی کار آمدن دولت جدید فرانسه، تلفنی گفت و گو کردند.

به گزارش اسپوتنیک، «ولادیمیر پوتین» رییس‌جمهوری روسیه برای اولین بار با «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهوری جدید فرانسه تلفنی گفت و گو کرد.

دو طرف در تماس تلفنی امروز-پنجشنبه- بر اهمیت بالای همکاری بیشتر در چهاچوب «نورمندی چهار» و بر پایه توافق «مینسک» تاکید کردند.

کرملین اعلام کرد: «ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون تلفنی مذاکره کردند. دو طرف آمادگی خود را برای توسعه روابط سنتی روسیه و فرانسه در ابعاد سیاسی، تجارتی، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه، اعلام کردند.»

پوتین همچینین تحلیف ماکرون و تشکیل کابینه جدید را به وی تبریک گفت.

ماکرون و پوتین در این تماس در رابطه با زمان دیدار‌های احتمالی خود نیز مذاکره کردند. جزییات این بخش از مذاکرات روسای جمهوری فرانسه و روسیه منتشر نشده است.

حسن روحانی درباره انتخابات ریاست جمهوری بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایسنا، متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:

بسم‌ا.. الرحمن الرحیم

ملت شریف و بزرگ ایران

با سلامی از صمیم دل، در برابر عزم و همت و وفاداری شما سر تعظیم فرود می آورم و نکاتی چند را که در آستانه این انتخابات سرنوشت‌ساز لازم می دانم به عرض می رسانم:

۱. قبل از هرچیز صمیمانه از بیانات رهبر معظم انقلاب در روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت قدردانی می‌کنم که خردمندانه به شرایط افتخارآفرین برگزاری آرام انتخابات در کشور  اشاره کردند و رعایت انضباط و پایبندی به قانون در سه مرحله‌ی «قبل از انتخابات، روز انتخابات و بعد از انتخابات» را متذکر شدند؛ و با اشاره به جدیت دستگاه‌های اجرایی و نظارتیِ انتخابات و دستگاه‌های حافظ امنیت در انجام وظیفه‌ی خود، از همه دستگاه‌ها خواسته‌اند در کمال هماهنگی امانتدار رأی مردم باشند. سخنان معظم‌له نشان داد که وظیفه همه ما تا پایان برگزاری انتخابات، حفظ انضباط، آرامش و قانون‌مندی است.

۲. از آنجا که در این مدت فرصت نیافتم تا به برخی استان‌ها سفر کنم، بر خود واجب می‌دانم از مردم همه این استان‌ها که توفیق زیارتشان را نیافتم عذرخواهی نمایم و عهد دیدار هرچه نزدیکتر با آنان را تجدید کنم. همچنین یکبار دیگر از میهمان‌نوازی مردم همه استان‌هایی که در آن‌ها افتخار حضور داشتم سپاس‌گزاری نمایم.

۳. این‌جانب از همه دانشجویان و جوانان کشور که سفیران آگاهی و امیدهای آینده پرفروغ ایران هستند تقاضا می‌کنم در دو روز باقیمانده تا زمان رأی‌گیری در خانه ننشینند و راهی شهر و دیار خود، در اعماق روستاها و شهرها و اقامتگاههای عشایری کشور شوند و با روشنگری نسبت به مسائل کشور و تبیین راهکارهای علمی و عقلانی بهبود آن‌ها، مردم را به مشارکت فعالانه در انتخابات فرا بخوانند. دانشجویان و جوانان عزیز مستحضرند که در روزهای گذشته، عده‌ای برای کسب نامشروع قدرت، دروغ‌های زیادی را درباره امضای سند ۲۰۳۰ و قصد دولت برای ارائه آموزش‌های غیراخلاقی و منافی عفت در روستاها و نقاط حاشیه‌ای شهرها و مراکز مذهبی پراکنده‌اند و هراسی اخلاقی در دل مردمان دیندار و پاک‌نهاد این سرزمین ایجاد کرده‌اند. این‌جانب از شما می‌خواهم با روشنگری و تلاش برای آگاه کردن مردم نسبت به کذب بودن چنین سخنان افتراآمیز و بی پایه ای، راه را بر هر گونه سوءاستفاده مردم‌فریبان از احساسات و عواطف دینی مردم ببندید.

۴. من از همه فرهنگیان و معلمان عزیز کشور که از دیندارترین و فرهیخته‌ترین مردمان و اقشار این سرزمین هستند بابت سیل دروغ‌ها و تهمت‌هایی که قدرت‌طلبان در روزهای گذشته نثار آموزش و پرورش کرده‌اند و باعث دل‌آزردگی ایشان شده‌اند عذرخواهی می کنم. شما مشعلداران آگاهی کشورید. بپا خیزید و موج گمراهی و سیاه نمایی را از این کشور دور کنید. انشاءالله بعد از برگزاری انتخابات فرصت کافی وجود خواهد داشت تا درباره همه این اتهامات روشنگری کنیم، تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.
معاون حقوقی رئیس جمهور توضیحاتی در خصوص سند 2030 ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، متن اطلاعیه منتشر شده در این خصوص به شرح زیر است:

لطفا مومنان را آزار ندهید

جامعه اسلامی به حق نگران نقض حدود و ضوابط شرعی در امر آموزش می‌باشد، شایعات پیرامون سند 2030 و گمانه زنی‌ها درباره مفاد آن که متاسفانه گاهی با اهداف غیر اخلاقی انتخاباتی هم صورت می‌گیرد، سبب تشویش برخی از هموطنان شده است. لذا بر خود لازم دیدم صرف نظر از محتوا و مفاد سند مذکور که در نوشتار دیگری به تبیین آن خواهم پرداخت نکاتی چند به منظور رفع نگرانی ملت اخلاق مدار و با غیرت ایران عزیز به عرض برسانم.

سند 2030، یک برنامه کاری است،‌ طبق قواعد حقوق بین الملل،‌ برنامه کاری سندی است که حاوی هیچ تعهد حقوقی برای دولت ها نیست. این سند و مانند آن در حقیقت یک توصیه نامه است.

سند 2030، معاهده محسوب نمی‌شود. لذا نیازی به امضای دولت ها و در نتیجه تصویب مجالس قانونگذاری (رعایت اصل 77 قانون اساسی) ندارد.

از آن جا که سند 2030، معاهده نبوده و الزام آور محسوب نمی‌شود هیچ یک از کشورهای اسلامی نسبت به موارد احتمالی مغایرت آن با شرح اعلام تحفظ نکرده‌اند. در عین حال، تنها جمهوری اسلامی ایران طی چهار نوبت،‌ نسبت به مواردی که احتمالا مغیار با شرع و فرهنگ اسلامی و ایرانی باشد اعلام تحفظ نموده است. لذا هیچ یک از اهداف سند 2030 که در تعارض با موازین شرعی باشد شامل حال جمهوری اسلامی نمی‌شود.

متن فارسی و انگلیسی اعلام تحفظ که در دبیرخانه یونسکو رسما به ثبت رسیده است و هم اکنون در سایت آن سازمان قابل مشاهده است در پایان این یادداشت ذکر می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون معاهدات و کنوانسیون‌های متعددی را امضا نموده که حاوی موارد مغایر با شرع یا قوانین موضوعه بوده است. در عین حال با اعلام تحفظ،‌عدم تعهد خود را نسبت به موارد مغایر با شرع رسما به ثبت رسانده و با تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای محترم نگهبان به آن‌ها ملحق شده است.

این کنوانسیون‌ها که جنبه الزام‌آور دارند به استناد ماده 9 قانون مدنی ایران جزء قوانین رسمی کشور محسوب می‌شوند. از آن جمله می‌توان به کنوانسیون حقوق کودک مصوب اسفند ماه 1372 مجلس شورای اسلامی اشاره کرد. متن اعلام تحفظ در کنوانسیون کودک عینا متن اعلام تحفظ در سند 2030 است، با این تفاوت که سند 2030 اساس الزام آور نیست و برخلاف کنوانسیون‌های فوق الذکر، قانون جمهوری اسلامی محسوب نمی‌شوند.


علیرغم الزام آور نبودن سند و اعلام تحفظ،‌به منظور بازبینی بیشتر سند، جناب آقای دکتر جهانگیری معاون اول رییس محترم جمهور، طی بخشنامه مورخ 10 اردیبهشت 1396 دستور توقف هرگونه اقدام در کارگروه مربوط به سند را صادر نموده‌اند.

متن فارسی و انگلیسی اعلام تحفظ که در دبیرخانه یونسکو رسما ثبت شده و هم اکنون در سایت رسمی یونسکو به شرح زیر قابل رویت است به ترتیب زیر است:

متن فارسی تحفظ
جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به بخش‌هایی از چارچوب اقدام آموزش 2030 که به هر شکلی در تعارض با مقررات و اولویت‌های ملی،‌باورهای دینی و ارزش‌های فرهنگی جامعه‌ ایرانی تفسیر و تعبیر شوند، نمی‌داند.

متن انگلیسی تحفظ
The Islamic Republic of Iran is not committed to those of the framework for action education 2030 that might in one way or another be interpreted as contradictory to the national legislations and priorities, religious beliefs and cultural values of the Iranian society.

این متن در ساعت 59/9 دقیقه صبح روز چهارشنبه 13 آبان ماه 1394 (4 نوامبر 2015) در سایت رسمی یونسکو به آدرس زیر درج شده و اکنون نیز در سایت یونسکو قابل مشاهده است:

http://www.unesco.org/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ED/ED_new/pdf/iran.pdf

مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور