مطرح کردن خواسته‌های به حق مردم با خشونت‌ورزی مغایرت دارد

سلامتی:

مطرح کردن خواسته‌های به حق مردم با خشونت‌ورزی مغایرت دارد

محمد سلامتی
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه این حق مردم است که خواسته‌ها و مطالبات خود را به دولت و حاکمیت منعکس و منتقل کنند، گفت: تشکل‌های سیاسی و صنفی می توانند مطالبات مردم را کانالیزه کرده و آن را به دولت و حاکمیت منتقل کنند، بنابراین این تشکل‌ها باید تقویت شوند.
محمد سلامتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بعضی اقشار جامعه در سال‌های اخیر زیر فشارهای اقتصادی گرفتار شده‌اند، اظهار کرد: مردم حق دارند که خواسته‌های سیاسی یا اقتصادی خود را به دولت و حاکمیت منعکس کنند و اصل 27 قانون اساسی نیز تصریح دارد که راهپیمایی مسالمت‌آمیز حق مردم است، بنابراین همه باید این حق را به رسمیت بشماریم.
وی در ادامه افزود: دولت هم موظف است به نظرات مردم توجه کرده و مشکلات آنها را حل کند. مردم ما هم معمولا صبور بوده و شرایط دولت را درک می کنند و می دانند توان دولت در چه حدی است. بنابراین در این چند ساله شاهد تظاهرات و اعتراضات مردمی نبودیم. متاسفانه عناصری که با دولت میانه خوبی ندارند، استارت این اعتراض‌های خیابانی را زدند و چون قدرت درک کافی نداشتند، نفهمیدند اوضاع به کجا می‌رسد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه عده‌ای با سوءاستفاده از اعتراض مردم، مسائل خاص سیاسی خود را مطرح کردند، تصریح کرد: احیانا هم برخی که فقط دنبال مطرح کردن مشکلات اقتصادی از طریق تظاهرات مسالمت آمیز بودند، تحت تاثیر احساسات و اقدامات گروه اول قرار گرفتند. تظاهرات و انعکاس خواسته‌های به حق مردم با تخریب اموال عمومی و خشونت مغایرت دارد. در این بین هم دشمن، ضد انقلاب، آمریکا و حتی عربستان که به لحاظ نظام در قرون وسطی به سر می برد هم از شرایط سوءاستفاده کرده است.
سلامتی ادامه داد: یکی از راه‌های نظارت مردم بر حکومت وجود تشکلهای سیاسی، صنفی و NGO ها است. این تشکلها خواسته‌هاو مطالبات مردم را کانالیزه کرده و آنها را به حاکمیت منتقل می کنند.بنابراین این تشکلها باید تقویت شوند. البته جریانی که  در مقابل دولت قرار دارد مخالف تقویت احزاب و گروه های سیاسی و تشکل‌های صنفی است.
وی تاکید کرد: این تشکل‌های صنفی می تواند علاوه بر انتقال مطالبات مردم در صورت نیاز تظاهرات مسالمت آمیز و قانونی را ساماندهی کند و مسئولیت آن را هم بپذیرند.
سلامتی در پایان گفت: مردم باید بتوانند خواسته‌های به حق و منطقی خود را به صورت مسالمت آمیز مطرح کنند و دولت هم باید جوابگوی خواسته های آنها باشد. اما مسلما خشونت ورزی راه پیگیری مطالبات مردم نیست.