اوین
نامه ی کیهان 19 دی - 96
رژه اشراف نو كيسه روي اعصاب مردم
گزارش اوین نامه كيهان از عوارض عدم توجه به هشدارهاي خامنه ای
گزارش اوین نامه كيهان از عوارض عدم توجه به هشدارهاي خامنه ای
اصطلاحی است که گفته می شود نر است ولی
توصیه می شود بدوش . حال داستان خود به خریت زدن عمدی سربازجو شریعت نداری است چون
مدام برای توجیه کردن تحریف گری ووارونه گویی می کند . برای اینکه
هنوز اعتراضات معترضان اعتراضی در شهرهای
کشور ادامه دارد وبطور کامل سرکوب نشده است و فریاد بلند معترضان خشمگین مرگ بر
دیکتاتور و خامنه ای و آقا خدایی می کند و ملت گدایی می کند در شهرهای کشور طنین
انداز است ولی اوین نامه ی سربازجوشریعت نداری آویزان به هشدارهای شعاری -
تبلیغاتی پوچ خامنه ای شده که درباره
گسترش اشرافي گري گفته بود، امروز جامعه را با عوارض سخت و دردناکي مواجه کرده است
. در حالی که عامل اصلی غارتگری و اشرافی گری و تجمل گرایی وشکاف عمیق طبقاتی و
رشد فقر وبیکاری وتبعیض و بی عدالتی ونارضایتی عمومی است.
سرويس
سياسي - عدم توجه به هشدارهاي متعدد و جدي رهبر معظم انقلاب اسلامي
درباره گسترش اشرافي گري، امروز جامعه را با عوارض سخت و دردناکي مواجه کرده است.
نگاهي به وضعيت جامعه به خوبي اين اختلاف طبقاتي را نشان مي دهد، در حالي که گروهي از مردم در ابتدائيات زندگي مانده اند ، نه کاري دارند و نه ناني که سر سفره برند و با مشکل رهن و اجاره هاي سنگين دست به گريبانند گروه ديگر درآمدهاي آنچناني داشته، با خودروهاي لوکس رفت و آمد کرده و در منازل اشرافي اقامت دارند!
اين تفاوت و فاصله طبقاتي مردم را رنج داده و آنان را نااميد و بدبين مي سازد، طبيعي است که در چنين موقعيتي که روحيه اشرافي گري از قله جامعه به بدنه سرريز مي کند و يک رقابت نامشروع در مانور تجمل روي مي دهد مردمي که توان انطباق خود با اين رقابت را نمي يابند و ندارند، حس ناکامي و خشم خواهند داشت.
خواسته هاي مردم در اين ميان آن نيست که همه داراي زندگي آن چناني باشند بلکه آنان مي گويند جامعه داراي چنان فاصله طبقاتي نباشد که عده اي گود نشين و گروهي نيز صدر نشين باشند و اين فاصله با گذر زمان نيز روز به روز بيشتر شود.
رهبر معظم انقلاب در طول ساليان متمادي بارها در ديدار با اقشار مختلف مردم و مسئولين نسبت به تبعيض و فاصله طبقاتي هشدار داده اند، هشدارهايي که اگر از سوي مسئولين جدي گرفته و به آنها گوش داده مي شد امروز با وضعيت متفاوتي روبرو بوديم.
نکته قابل توجه آن است که اين روزها رسانه هاي خارجي نيز در گزارش ها و تحليل هاي مستقل و مختلفي به نقش ثروت هاي بادآورده و زندگي هاي اشرافي در نارضايتي هاي اخير اشاره کرده اند.
لس آنجلس تايمز در گزارشي با عنوان «تبعيض ناآرامي هاي ايران را تغذيه مي کند» به شکاف طبقاتي فزاينده در تهران اشاره کرده و نوشته است : در حالي که اغلب مردم با اتوبوس هاي پر از جمعيت و شلوغ يا ماشين هاي سواري معمولي و قراضه تردد مي کنند اما برخي با مازراتي در همين خيابان ها تردد مي کنند.
اين روزنامه آمريکايي با اشاره به اينکه اين قشر بسيار ثروتمند و اشرافي سبک زندگي خود را از طريق شبکه هاي اجتماعي به رخ جامعه مي کشند، اين موضوع را يکي از عوامل عصبانيت و حس تبعيض و بي عدالتي در مردم معرفي کرد.
روزنامه اينديپندنت نيز در گزارشي درباره زندگي عجيب و غريب اين قشر ابر ثروتمند، نوشت : « اين عده در حالي مانند يک طبقه اشرافي جديد عمل مي کنند که توجهي به منبع ثروت خود ندارند.»
وبسايت ياهو نيز در تحليلي به قلم الکس اريکسن نوشت؛ اين گروه ثروتمند که در شبکه هاي اجتماعي نيز فعالند مي توانند درباره علت ناآرامي هاي اخير ايران توضيح دهند.
محتواي تمام اين گزارش ها و تحليل ها و مطالب مشابه، شبيه هم هست و عنوان مي کند که عده اي در ايران داراي ثروت هاي نجومي هستند و در حالي که پيش از اين مردم کمتر از زندگي آنها مي دانستند اما اينک به کمک شبکه هاي اجتماعي آنان سبک زندگي تجملاتي و اشرافي خود را به نمايش مي گذارند و همين موضوع باعث تشديد احساس نارضايتي و تبعيض در ميان مردم شده است.
گزارش امروز رسانه هاي غربي و اذعان آنها به نقش اشرافيت و نمايش آن در نارضايتي مردم در حالي است که
همين رسانه ها و دستگاه هاي تبليغاتي غرب در طول دو دهه گذشته از همين نوکيسه ها به عنوان پياده نظام ترويج سبک زندگي سرمايه سالارانه غربي استفاده کرده و همواره مدافع خواسته هاي آنان بوده اند.
گفتني است، رهبر معظم انقلاب اسلامي ارديبهشت ماه دو سال پيش جولان دادن برخي جوان هاي سرمستِ غرورِ ثروت با خودروهاي گران قيمت در خيابان ها را يکي ديگر از مظاهر ايجاد ناامني رواني در جامعه برشمرده و تاکيد کرده بودند: نيروي انتظامي بايد براي ابعاد مختلف ناامني برنامه داشته باشد و با آنها مقابله کند.
اشرافي گري بلاي کشور
رهبر معظم انقلاب 11 مرداد سال گذشته در ديدار اقشار مختلف مردم با اشاره به بلاي اشرافي گري در کشور تصريح کردند: «جلوي اشرافي گري بايد گرفته بشود؛اشرافي گري بلاي کشور است. وقتي اشرافي گري در قلّه هاي جامعه به وجود آمد، سرريز خواهد شد به بدنه؛ [آن وقت ] شما مي بينيد فلان خانواده اي که وضع معيشتي خوبي هم ندارد، وقتي مي خواهد پسرش را داماد کند يا دخترش را عروس کند يا فرض کنيد مهماني بگيرد، مجبور است به سبک اشرافي حرکت بکند. وقتي اشرافي گري فرهنگ شد، مي شود اين. جلوي اشرافي گري بايد گرفته بشود. رفتار مسئولين، گفتار مسئولين، تعاليمي که مي دهند، بايد ضدّ اين جهت اشرافي گري باشد؛ کمااينکه اسلام اين جوري است.»
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي 14 خرداد 1391 نيز در مراسم بيست و سومين سالگرد ارتحال امام خميني(ره) خطاب به مسئولين تصريح مي کنند: «اگر ما مسئولان کشور... دچار خودمحوري شويم، دچار تکبر شويم، دچار خودشگفتي شويم، تودهني خواهيم خورد. دنيا اينجور است، سنت الهي اين است. در پي کسب محبوبيت نباشيم، دنبال تمتعات دنيوي نباشيم، دنبال پرداختن به اشرافي گري و تجملات نباشيم. ما مسئولين، خودمان را حفظ کنيم؛ همچنان که اين مرد بزرگ [امام(ره)] خود را حفظ کرد.»
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند : « در راه پيشرفت، توقف ممنوع است؛ خودشگفتي ممنوع است؛ غفلت ممنوع است؛ اشرافي گري ممنوع است؛ لذت جوئي ممنوع است؛ به فکر جمع کردن زخارف دنيا افتادن، براي مسئولين ممنوع است. با اين ممنوعيت هاست که مي توانيم به قله برسيم.»
نمود اشرافي گري روند حرکت به سمت عدالت را کند مي کند
معظم له در ديدار هاي مختلف خود نسبت به نموداشرافي گري در جامعه هشدار داده اند ، به عنوان يک نمونه ديگر رهبر معظم انقلاب در ديدار 5 شهريور 1380 با رئيس جمهور وقت و هيئت دولت تاکيد مي کنند : « از جمله چيزهايي که روند حرکت به سمت عدالت را در جامعه کُند مي کند، نموداشرافي گري در مسئولان بالاي کشور است؛ از اين اجتناب کنيد. اشرافي گري دو عيب دارد؛ عيب دومش از عيب اوّلش بزرگ تر است. عيب اوّلِ اشرافي گري، اسراف است -اشرافي گريِ حلال را مي گوييم؛ يعني آن چيزي که پولش از راه حلال و بحق به دست آمده - اما عيب دوم بدتر است و آن اين است که فرهنگ سازي مي کند؛ يعني چيزي براي مسابقه دادن همه درست مي کند. البته در اين زمينه مسئولان درجه يک بسيار نقش دارند؛ تلويزيون بسيار نقش دارد؛ منش من و شما هم بسيار نقش دارد.»
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در همين ديدار تاکيد مي کنند : « به نظر من زرق و برق در زندگي شما وقتي به بيرون منعکس شود، آن اشکال دوم را دارد: فرهنگ مي سازد و يک عدّه نوکيسه و تازه به دوران رسيده را به خرج ها و تجمّل بازيِ زيادي تشويق مي کند. بعد هم مي بينند روساي نظام هستند؛ همه به آن طرف حرکت مي کنند؛ آن وقت از شما تندتر هم مي روند؛ چون شما بالاخره ملاحظاتي داريد که بسياري از آنها ندارند.»
اين گونه نيست که رهبر معظم انقلاب توصيه هاي کلي به مسئولين درباره اشرافي گري داشته و از آن عبور کنند بلکه بنا به گزارشات دقيق مصاديق جزئي نيز در بياناتشان ارائه مي کنند، به عنوان نمونه در ديدار 5 شهريور 1380 با هيئت دولت وقت که ذکر آن رفت با بيان يک نمونه خاص تصريح مي کنند : « در همين چند ماه قبل دو گزارش جداگانه از بوشهر و اصفهان به من رسيد که به معناي حقيقيِ کلمه خواب را از چشم من ربود؛ هر دو هم مربوط به دستگاه هاي دولتي بود. گزارش اصفهان مربوط به محل سدّ است؛ مظهر فاصله و درّه بين وضع زندگي قشرهاي فقير و قشرهاي دولتي. در آن جا خانه ها و ويلاهايي ساخته اند - البته بخش خصوصي هم هست، اما دولت هم در آن جا از اين کارها کرده است - کنارشان هم مردم زندگي عادي اي ندارند؛ نان ندارند که شکمشان را سير کنند؛ دروازه هم گذاشته اند که کسي حق ندارد از آن جا عبور کند و به آن طرف برود! در يکي از جزاير بوشهر هم همين اتفاق افتاده و مربوط به يک بخش دولتي است. اينها اصلاً قابل قبول نيست.»
فاصله اي که نبايد زياد و دره عميقي باشد
همچنين رهبر معظم انقلاب اولين روز سال 1376 و در آخرين ماه هاي دولت به اصطلاح سازندگي نيز در حرم مطهر رضوي(س) نسبت به اشرافي گري بخش هايي از جامعه در دوره سازندگي هشدار داده و تصريح مي کنند فاصله ميان فقير و غني نبايد زياد و دره عميقي باشد.
معظم له در اين سخنراني تاکيد مي کنند: «اسلام از ما خواسته است که روي زمين را آباد کنيم و به ثروت جامعه بيفزاييم. اين درست؛ اما در عين حال اسلام خواسته است که در جامعه، فاصله ميان دو قشر از جامعه - قشر فقير و قشر غني - فاصله زياد و دره عميقي نباشد و شکاف به وجود نيايد. اين طور نباشد که در جامعه، عدّه اي دچار فقر و تنگدستي و تيره روزي باشند، اوّليات زندگي به دست آنها نرسد؛ اما عدّه اي ثروتهاي افسانه اي درست کنند. اين را اسلام نمي خواهد. اين، خلافِ عدالت است. اين، همان چيزي است که اگر در جامعه به وجود آمد و به آن ميدان داده شد، آن وقت ديگر تامين عدالت اجتماعي در جامعه، شکل افسانه واري به خود خواهد گرفت. ديگر نمي شود اميدوار بود که جامعه به عدالت اجتماعي خواهد رسيد. بايد جلوِ اين را گرفت.»
امام(ره) نابرابري اقتصادي را به شدت رد مي کرد
رهبر معظم انقلاب همواره در سخنان خود به توصيه هاي امام خميني(ره) نيز اشاره مي کنند، يکي از توصيه ها و هشدارهاي هميشگي بنيانگذار انقلاب دوري مسئولين از اشرافي گري و پرهيز از سياست هاي مبتني بر نابرابري اقتصادي بوده است.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در 14 خرداد 1394 بيست و ششمين سالگرد رحلت امام خميني(ره) در جمع اقشار مختلف مردم در اين زمينه مي گويند: «امام طرف دار جدّي حمايت از محرومان و مستضعفان بود؛ امام نابرابري اقتصادي را با شدّت و حدّت رد مي کرد؛ اشرافي گري را با تلخي رد مي کرد؛ به معناي واقعي کلمه امام طرف دار عدالت اجتماعي بود؛ طرف داري از مستضعفان شايد يکي از پرتکرارترين مطالبي است که امام بزرگوار ما در بياناتشان گفتند؛ اين يکي از خطوط روشن امام است؛ اين يکي از اصول قطعي امام است، همه بايد تلاش کنند که فقر را ريشه کن کنند؛ همه تلاش کنند که محرومان را از محروميّت بيرون بياورند و تا آنجايي که در توان کشور است، به محرومان کمک کنند. از آن طرف به مسئولان کشور هشدار مي داد درباره خوي کاخ نشيني ... و همه را از خوي کاخ نشيني برحذر ميداشت.»
خلاصه سخن اينکه اشرافي گري مسئولين و نوکيسه هاي تازه به دوران رسيده يکي از زمينه هاي مهم نارضايتي هاي اخير است، مردمي که از حداقل ها برخوردار نيستند زماني که مسئولين و يا گروهي را مشاهده مي کنند که از اشرافي ترين زندگي ها برخوردارند، اين تبعيض را بر نمي تابند.
نگاهي به وضعيت جامعه به خوبي اين اختلاف طبقاتي را نشان مي دهد، در حالي که گروهي از مردم در ابتدائيات زندگي مانده اند ، نه کاري دارند و نه ناني که سر سفره برند و با مشکل رهن و اجاره هاي سنگين دست به گريبانند گروه ديگر درآمدهاي آنچناني داشته، با خودروهاي لوکس رفت و آمد کرده و در منازل اشرافي اقامت دارند!
اين تفاوت و فاصله طبقاتي مردم را رنج داده و آنان را نااميد و بدبين مي سازد، طبيعي است که در چنين موقعيتي که روحيه اشرافي گري از قله جامعه به بدنه سرريز مي کند و يک رقابت نامشروع در مانور تجمل روي مي دهد مردمي که توان انطباق خود با اين رقابت را نمي يابند و ندارند، حس ناکامي و خشم خواهند داشت.
خواسته هاي مردم در اين ميان آن نيست که همه داراي زندگي آن چناني باشند بلکه آنان مي گويند جامعه داراي چنان فاصله طبقاتي نباشد که عده اي گود نشين و گروهي نيز صدر نشين باشند و اين فاصله با گذر زمان نيز روز به روز بيشتر شود.
رهبر معظم انقلاب در طول ساليان متمادي بارها در ديدار با اقشار مختلف مردم و مسئولين نسبت به تبعيض و فاصله طبقاتي هشدار داده اند، هشدارهايي که اگر از سوي مسئولين جدي گرفته و به آنها گوش داده مي شد امروز با وضعيت متفاوتي روبرو بوديم.
نکته قابل توجه آن است که اين روزها رسانه هاي خارجي نيز در گزارش ها و تحليل هاي مستقل و مختلفي به نقش ثروت هاي بادآورده و زندگي هاي اشرافي در نارضايتي هاي اخير اشاره کرده اند.
لس آنجلس تايمز در گزارشي با عنوان «تبعيض ناآرامي هاي ايران را تغذيه مي کند» به شکاف طبقاتي فزاينده در تهران اشاره کرده و نوشته است : در حالي که اغلب مردم با اتوبوس هاي پر از جمعيت و شلوغ يا ماشين هاي سواري معمولي و قراضه تردد مي کنند اما برخي با مازراتي در همين خيابان ها تردد مي کنند.
اين روزنامه آمريکايي با اشاره به اينکه اين قشر بسيار ثروتمند و اشرافي سبک زندگي خود را از طريق شبکه هاي اجتماعي به رخ جامعه مي کشند، اين موضوع را يکي از عوامل عصبانيت و حس تبعيض و بي عدالتي در مردم معرفي کرد.
روزنامه اينديپندنت نيز در گزارشي درباره زندگي عجيب و غريب اين قشر ابر ثروتمند، نوشت : « اين عده در حالي مانند يک طبقه اشرافي جديد عمل مي کنند که توجهي به منبع ثروت خود ندارند.»
وبسايت ياهو نيز در تحليلي به قلم الکس اريکسن نوشت؛ اين گروه ثروتمند که در شبکه هاي اجتماعي نيز فعالند مي توانند درباره علت ناآرامي هاي اخير ايران توضيح دهند.
محتواي تمام اين گزارش ها و تحليل ها و مطالب مشابه، شبيه هم هست و عنوان مي کند که عده اي در ايران داراي ثروت هاي نجومي هستند و در حالي که پيش از اين مردم کمتر از زندگي آنها مي دانستند اما اينک به کمک شبکه هاي اجتماعي آنان سبک زندگي تجملاتي و اشرافي خود را به نمايش مي گذارند و همين موضوع باعث تشديد احساس نارضايتي و تبعيض در ميان مردم شده است.
گزارش امروز رسانه هاي غربي و اذعان آنها به نقش اشرافيت و نمايش آن در نارضايتي مردم در حالي است که
همين رسانه ها و دستگاه هاي تبليغاتي غرب در طول دو دهه گذشته از همين نوکيسه ها به عنوان پياده نظام ترويج سبک زندگي سرمايه سالارانه غربي استفاده کرده و همواره مدافع خواسته هاي آنان بوده اند.
گفتني است، رهبر معظم انقلاب اسلامي ارديبهشت ماه دو سال پيش جولان دادن برخي جوان هاي سرمستِ غرورِ ثروت با خودروهاي گران قيمت در خيابان ها را يکي ديگر از مظاهر ايجاد ناامني رواني در جامعه برشمرده و تاکيد کرده بودند: نيروي انتظامي بايد براي ابعاد مختلف ناامني برنامه داشته باشد و با آنها مقابله کند.
اشرافي گري بلاي کشور
رهبر معظم انقلاب 11 مرداد سال گذشته در ديدار اقشار مختلف مردم با اشاره به بلاي اشرافي گري در کشور تصريح کردند: «جلوي اشرافي گري بايد گرفته بشود؛اشرافي گري بلاي کشور است. وقتي اشرافي گري در قلّه هاي جامعه به وجود آمد، سرريز خواهد شد به بدنه؛ [آن وقت ] شما مي بينيد فلان خانواده اي که وضع معيشتي خوبي هم ندارد، وقتي مي خواهد پسرش را داماد کند يا دخترش را عروس کند يا فرض کنيد مهماني بگيرد، مجبور است به سبک اشرافي حرکت بکند. وقتي اشرافي گري فرهنگ شد، مي شود اين. جلوي اشرافي گري بايد گرفته بشود. رفتار مسئولين، گفتار مسئولين، تعاليمي که مي دهند، بايد ضدّ اين جهت اشرافي گري باشد؛ کمااينکه اسلام اين جوري است.»
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي 14 خرداد 1391 نيز در مراسم بيست و سومين سالگرد ارتحال امام خميني(ره) خطاب به مسئولين تصريح مي کنند: «اگر ما مسئولان کشور... دچار خودمحوري شويم، دچار تکبر شويم، دچار خودشگفتي شويم، تودهني خواهيم خورد. دنيا اينجور است، سنت الهي اين است. در پي کسب محبوبيت نباشيم، دنبال تمتعات دنيوي نباشيم، دنبال پرداختن به اشرافي گري و تجملات نباشيم. ما مسئولين، خودمان را حفظ کنيم؛ همچنان که اين مرد بزرگ [امام(ره)] خود را حفظ کرد.»
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند : « در راه پيشرفت، توقف ممنوع است؛ خودشگفتي ممنوع است؛ غفلت ممنوع است؛ اشرافي گري ممنوع است؛ لذت جوئي ممنوع است؛ به فکر جمع کردن زخارف دنيا افتادن، براي مسئولين ممنوع است. با اين ممنوعيت هاست که مي توانيم به قله برسيم.»
نمود اشرافي گري روند حرکت به سمت عدالت را کند مي کند
معظم له در ديدار هاي مختلف خود نسبت به نموداشرافي گري در جامعه هشدار داده اند ، به عنوان يک نمونه ديگر رهبر معظم انقلاب در ديدار 5 شهريور 1380 با رئيس جمهور وقت و هيئت دولت تاکيد مي کنند : « از جمله چيزهايي که روند حرکت به سمت عدالت را در جامعه کُند مي کند، نموداشرافي گري در مسئولان بالاي کشور است؛ از اين اجتناب کنيد. اشرافي گري دو عيب دارد؛ عيب دومش از عيب اوّلش بزرگ تر است. عيب اوّلِ اشرافي گري، اسراف است -اشرافي گريِ حلال را مي گوييم؛ يعني آن چيزي که پولش از راه حلال و بحق به دست آمده - اما عيب دوم بدتر است و آن اين است که فرهنگ سازي مي کند؛ يعني چيزي براي مسابقه دادن همه درست مي کند. البته در اين زمينه مسئولان درجه يک بسيار نقش دارند؛ تلويزيون بسيار نقش دارد؛ منش من و شما هم بسيار نقش دارد.»
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در همين ديدار تاکيد مي کنند : « به نظر من زرق و برق در زندگي شما وقتي به بيرون منعکس شود، آن اشکال دوم را دارد: فرهنگ مي سازد و يک عدّه نوکيسه و تازه به دوران رسيده را به خرج ها و تجمّل بازيِ زيادي تشويق مي کند. بعد هم مي بينند روساي نظام هستند؛ همه به آن طرف حرکت مي کنند؛ آن وقت از شما تندتر هم مي روند؛ چون شما بالاخره ملاحظاتي داريد که بسياري از آنها ندارند.»
اين گونه نيست که رهبر معظم انقلاب توصيه هاي کلي به مسئولين درباره اشرافي گري داشته و از آن عبور کنند بلکه بنا به گزارشات دقيق مصاديق جزئي نيز در بياناتشان ارائه مي کنند، به عنوان نمونه در ديدار 5 شهريور 1380 با هيئت دولت وقت که ذکر آن رفت با بيان يک نمونه خاص تصريح مي کنند : « در همين چند ماه قبل دو گزارش جداگانه از بوشهر و اصفهان به من رسيد که به معناي حقيقيِ کلمه خواب را از چشم من ربود؛ هر دو هم مربوط به دستگاه هاي دولتي بود. گزارش اصفهان مربوط به محل سدّ است؛ مظهر فاصله و درّه بين وضع زندگي قشرهاي فقير و قشرهاي دولتي. در آن جا خانه ها و ويلاهايي ساخته اند - البته بخش خصوصي هم هست، اما دولت هم در آن جا از اين کارها کرده است - کنارشان هم مردم زندگي عادي اي ندارند؛ نان ندارند که شکمشان را سير کنند؛ دروازه هم گذاشته اند که کسي حق ندارد از آن جا عبور کند و به آن طرف برود! در يکي از جزاير بوشهر هم همين اتفاق افتاده و مربوط به يک بخش دولتي است. اينها اصلاً قابل قبول نيست.»
فاصله اي که نبايد زياد و دره عميقي باشد
همچنين رهبر معظم انقلاب اولين روز سال 1376 و در آخرين ماه هاي دولت به اصطلاح سازندگي نيز در حرم مطهر رضوي(س) نسبت به اشرافي گري بخش هايي از جامعه در دوره سازندگي هشدار داده و تصريح مي کنند فاصله ميان فقير و غني نبايد زياد و دره عميقي باشد.
معظم له در اين سخنراني تاکيد مي کنند: «اسلام از ما خواسته است که روي زمين را آباد کنيم و به ثروت جامعه بيفزاييم. اين درست؛ اما در عين حال اسلام خواسته است که در جامعه، فاصله ميان دو قشر از جامعه - قشر فقير و قشر غني - فاصله زياد و دره عميقي نباشد و شکاف به وجود نيايد. اين طور نباشد که در جامعه، عدّه اي دچار فقر و تنگدستي و تيره روزي باشند، اوّليات زندگي به دست آنها نرسد؛ اما عدّه اي ثروتهاي افسانه اي درست کنند. اين را اسلام نمي خواهد. اين، خلافِ عدالت است. اين، همان چيزي است که اگر در جامعه به وجود آمد و به آن ميدان داده شد، آن وقت ديگر تامين عدالت اجتماعي در جامعه، شکل افسانه واري به خود خواهد گرفت. ديگر نمي شود اميدوار بود که جامعه به عدالت اجتماعي خواهد رسيد. بايد جلوِ اين را گرفت.»
امام(ره) نابرابري اقتصادي را به شدت رد مي کرد
رهبر معظم انقلاب همواره در سخنان خود به توصيه هاي امام خميني(ره) نيز اشاره مي کنند، يکي از توصيه ها و هشدارهاي هميشگي بنيانگذار انقلاب دوري مسئولين از اشرافي گري و پرهيز از سياست هاي مبتني بر نابرابري اقتصادي بوده است.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در 14 خرداد 1394 بيست و ششمين سالگرد رحلت امام خميني(ره) در جمع اقشار مختلف مردم در اين زمينه مي گويند: «امام طرف دار جدّي حمايت از محرومان و مستضعفان بود؛ امام نابرابري اقتصادي را با شدّت و حدّت رد مي کرد؛ اشرافي گري را با تلخي رد مي کرد؛ به معناي واقعي کلمه امام طرف دار عدالت اجتماعي بود؛ طرف داري از مستضعفان شايد يکي از پرتکرارترين مطالبي است که امام بزرگوار ما در بياناتشان گفتند؛ اين يکي از خطوط روشن امام است؛ اين يکي از اصول قطعي امام است، همه بايد تلاش کنند که فقر را ريشه کن کنند؛ همه تلاش کنند که محرومان را از محروميّت بيرون بياورند و تا آنجايي که در توان کشور است، به محرومان کمک کنند. از آن طرف به مسئولان کشور هشدار مي داد درباره خوي کاخ نشيني ... و همه را از خوي کاخ نشيني برحذر ميداشت.»
خلاصه سخن اينکه اشرافي گري مسئولين و نوکيسه هاي تازه به دوران رسيده يکي از زمينه هاي مهم نارضايتي هاي اخير است، مردمي که از حداقل ها برخوردار نيستند زماني که مسئولين و يا گروهي را مشاهده مي کنند که از اشرافي ترين زندگي ها برخوردارند، اين تبعيض را بر نمي تابند.