صدا و سیما به جهانگیری اجازه صحبت نداد!

اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه 19 دی 1396) در نخستین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در سالن اجلاس سران گفت: امیرکبیر در قبل از پیروزی انقلاب برای آیت الله هاشمی به عنوان سرمشق بود و به همین دلیل کتاب امیرکبیر و مبارزه با استعمار را نوشت.
اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه 19 دی 1396) در نخستین کنگره بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در سالن اجلاس سران گفت: صداوسیما باید در روش خود تغییر ایجاد کند؛ صداوسیما نمی‌تواند در انحصار یک گروه محدود تندرو قرار بگیرد. من به عنوان یکی از مسوولین گفتم که می‌خواهم با مردم صحبت کنم گفتند نمی‌شود و بهانه‌ی مشکل فنی آوردند. رسانه‌ی ملی باید در خدمت کل مردم حتی معترضین قرار بگیرد.
به گزارش جماران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در کنگره آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: طبیعی است که سخت است من درباره‌ی شخصیت بزرگ و سیاستمداری بی‌نظیر و مدیری توانا، فقیهی ارزشمند و دلسوز سخن بگویم. برای من بسیار دشوار است در جمعی که تعداد زیادی از دوستان، یاران و نزدیکان او که بیش از بنده با ایشان صمیمی بوده و شناخت داشتند، سخن بگویم.
او با بیان اینکه به درخواست بیت آیت‌الله هاشمی در این جمع سخن می‌گوید، کنگره آیت الله هاشمی رفسنجانی فرصتی است برای بازخوانی و بازآفرینی اندیشه و تجربه ی ایشان که در پیچیده ترین مبارزه سیاسی و استقرار جمهوری اسلامی و پیشرفت نظام، حضوری موثر و منحصر به فرد داشتند.
جهانگیری با نگاه تاریخی به مسایل ایران توضیح داد: هر منصفی به تاریخ ایران بنگرد از سال‌ها دور تا آخرین لحظات حیات آیت‌الله هاشمی می‌تواند نام او را از فعال‌ترین انقلابیون، روحانیون و سیاسیون ایران ببیند. اگر بخواهیم پنج نفر از سیاستمداران بزرگ ایران را نام ببریم آیت الله هاشمی همیشه جزو برجسته‌ترین کسانی است که کارهای عظیمی برای ایران انجام دادند و جزو شاخص‌ترین‌هاست.
او درباره‌ی دولت‌های مختلف بعد از انقلاب توضیح داد: اگر به دوره‌های مختلفی از دفاع مقدس، سازندگی و اصلاحات بنگریم نمی‌توانیم نقش هاشمی در این دوره‌ها را کمرنگ ببینیم. او به دلیل وسعت حضور، قدرت تجزیه و تحلیل، نگاهی چند بعدی و مدیریتی چند جانبه داشت.
جهانگیری با توجه به سابقه‌ی دینی آیت‌الله هاشمی افزود: آیت الله هاشمی عالمی روشن بین بود، قرآن کانون فهم دینی او بود و از فهم دینی غافل نمی‌شد و به طور مشخص روی مسائل قرآن، بررسی و تحلیل می‌کرد که بخشی از آنها منتشر شده و در اختیار محققان قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور در خصوص نگاه آیت الله هاشمی به مسایل فرهنگی عنوان کرد: آیت‌الله هاشمی مسایل فرهنگی را می‌شناختند و برای سلطه‌ی ایران الگوی خود را امیرکبیر قرار داد و در آن زمان کتاب امیرکبیر و مبارزه با استعمار را نوشت. ارتباط و مطالعات او به طوری بود که جزء به جزء فرهنگ را به لحاظ سیاسی می شناخت. آیت الله هاشمی یک آرمان گرای واقع بین بود.
جهانگیری، آیت الله هاشمی را یک انقلابی جامع نگر دانست و گفت: ایشان تا مرز شهادت پیش رفت و لحظه ای تردید در راه مبارزه نداشت اما در عین حال تمام حرکاتش از جامعیت کامل برخوردار بود. در زمان جنگ در پیشبرد صلح، اصلاحات و اعتدال بسیار کارساز بود و در هر کجا که حضور داشت آن نهاد در رأس امور قرار می گرفت. زمانی که جنگ با مشکل در عمل قرار گرفت به عنوان فرمانده ی جنگ گره گشای مشکلات آن زمان شد و زمانی که به صلح نیاز بود با شجاعت به رهبر انقلاب گفت اجازه دهید من قطعنامه را قبول کنم و بعد اگر خطایی کردم مرا محاکمه کنید.
معاون اول رییس جمهور اظهار کرد: در دوره ی ایشان بهترین رابطه با کشورهای منطقه را داشتیم که با تدبیرشان کشورهای اسلامی را در همین سالن جمع کرده و کنفرانسی را تشکیل دادند. به لحاظ سیاسی، سیاست ورزی را مبتنی بر مردم می‌دانست و به انتخابات باور داشت و همواره تأکید به انتخابات آزاد که حقوق مردم رعایت شود از رویکرد اصلی ایشان بود و همواره خود را در معرض رأی مردم قرار می‌داد.
او با اشاره به انتخابات سال ۹۲ گفت: در سال ۹۲ به صحنه آمد اما ناباورانه رد صلاحیت شد اما آیت الله هاشمی قهر نکرد برای همان انتخابات برنامه‌ریزی کرد، من رییس ستاد ایشان بودم که بعد از ردصلاحیت شان به او گفتم تکلیف چیست؟ و ایشان جواب دادند من همان هاشمی هستم با همان موضع گیری های قبلی و تدبیری اندیشید که روحانی کاندیدا شد و نتیجه همان شد که دیدید.
جهانگیری اظهار کرد: آیت الله هاشمی ابعاد توسعه را می فهمید و نظریه‌ی توسعه داشت برای تکنوکرات های ایران الگو شده بود و هاشمی سرمشق تکنوکرات‌ها شد. او اقتصاد را اینگونه می‌دید که باید به روستاها و معیشت مردم رسیدگی کرد و در عین حال کارهای بزرگی هم انجام داد. او به لحاظ جایگاه مدیریتی، مشاوری امین، صادق و شایسته در کنار رهبر و امام خمینی (ره) بود که تا آخرین لحظات از ستون انقلاب دفاع کرد. هاشمی شناسنامه و سند هویت انقلاب اسلامی ماست و نمی‌توان او را نادیده گرفت. او مرد صبور بحران‌ها و مرد صبر و امید بود و هیچ کس او را ناامید ندید و همیشه برای روزهای سخت برنامه داشت.
او ادامه داد: امروز ایران بیش از همیشه نیاز به مشی هاشمی دارد، مشی‌ای که به اعتدال فکر کند به دور از هرگونه افراط و تفریط، مشی‌ای که برای جلوگیری از فرسایش سرمایه کشور برنامه داشته باشد؛ مشی‌ای که ممانعت می کرد از حذف نیروهای توانمند انسانی کشور. امروز یکسال بعد از آقای هاشمی، کشور ما در موقعیتی حساس قرار گرفته است، نگرانی‌های او را در این شرایط بهتر می‌توان فهمید. در شرایط جدید بسیاری از دلسوزان، نخبگان و شهروندان نگران امروز و فردای ایران هستند اما همه می دانند به رغم تهدیدها فرصت‌های زیادیست که می‌توان تهدیدها را پشت سر گذاشت.
جهانگیری با بیان اینکه مردم ما با مصائب مختلف اجتماعی، اقتصادی و تنگناهای سیاسی روبه رو هستند، اظهار کرد: مسیر برای حل این مشکلات بسته نیست باید بررسی کرد که ریشه و عوامل ایجاد کننده‌ی نارضایتی‌ها اعم از اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در هر زمان چیست. به نظر من وجود نارضایتی در یک جامعه‌ی در حال توسعه غیرعادی نیست حتما توقعات مردم برآورده نمی‌شود و گاهی اوقات به نارضایتی تبدیل می‌شود اما راه از بین بردن نارضایتی فراهم کردن راه نقد و گفت وگوست. نقد و گفت وگو راه درمان کشور است اما عده‌ای از گفت وگو فرار می‌کنند. ما باید سطح درک را بالا ببریم، ارتباط خودمان را با منتقدین افزایش دهیم و اجازه ندهیم نارضایتی به کینه توزی و خشونت تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور گفت: در مسایل اخیر باید با روش هاشمی عمل کنیم، با مردم باشیم، اعتراض مردم را به رسمیت بشناسیم و راه حل پیدا کنیم. باید نسبت به خواسته و مطالبات ملی خود را ملتزم به اقدامات عملی بدانیم. دفاع از رأی مردم و حقوق شهروندی موجی از نشاط به وجود می‌آورد.
او تصریح کرد: خیلی از مطالبات انباشت سال‌های گذشته و طبیعی است که بسیاری از دشمنان سوءاستفاده کنند برخی می‌گویند کشورهای عربی در ایران آشوب به پا کرده‌اند اما کشورهای عربی کوچک‌تر از این هستند که در بخشی از ایران دخالت کنند؛ آنها را الکی بزرگ نکنید. ایران در منطقه تمدن ساز بوده و یکه تاز منطقه است.
جهانگیری در بخشی از سخنان خود به انتقاد از عملکرد صداوسیما پرداخت و گفت: صداوسیما باید در روش خود تغییر ایجاد کند؛ صداوسیما نمی‌تواند در انحصار یک گروه محدود تندرو قرار بگیرد. من به عنوان یکی از مسوولین گفتم که می‌خواهم با مردم صحبت کنم گفتند نمی‌شود و بهانه‌ی مشکل فنی آوردند. رسانه‌ی ملی باید در خدمت کل مردم حتی معترضین قرار بگیرد.

او اظهار کرد: به عنوان معاون دولت عرض می کنم در بخش اقتصاد می دانم که مردم مشکلات زیادی دارند، توسعه ی کشورشان کند شده است اما ایران مسیر توسعه را به خوبی طی می کند. ما اقتصاد را از ته دره ۱۰ پله بالاتر آوردیم اما هنوز هم در ته دره است. رشد منفی اقتصاد را مثبت کردیم. بیش از ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم اما مشکلات بسیار زیاد است.