گزیده ها قسمت ششم

گزیده ها قسمت   ششم 30 دی - 96
دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بازدیدی از بازداشتگاه‌ها هم داشته‌اید؟ افزود: ما این درخواست را دادیم که در حال بررسی است ولی هنوز بازرسی انجام نشده است. فراکسیون امید مجلس شوراس اسلامی هم این درخواست را داشته ولی هنوز هم این بازدید انجام نشده است.
فرارو- دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به اینکه درخواست بازدید از بازداشتگاه‌ها را داده‌ایم، گفت: این درخواست در حال بررسی است ولی هنوز بازرسی انجام نشده است.
شهیندخت ملاوردی در خصوص ورود به پیگیری حقوق شهروندی در بازداشتگاه‌ها و بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، اظهار کرد: ما به سهم خود تلاش کردیم که نگرانی خانواده‌های بازداشت شدگان که به ما بیان می‌کردند را به مسئولان ذیربط انتقال داده و انتظارات موجود را مطرح کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بازدیدی از بازداشتگاه‌ها هم داشته‌اید؟ افزود: ما این درخواست را دادیم که در حال بررسی است ولی هنوز بازرسی انجام نشده است. فراکسیون امید مجلس شوراس اسلامی هم این درخواست را داشته ولی هنوز هم این بازدید انجام نشده است.
ملاوردی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاکید رییس‌جمهور بر آزادی دانشجویانی که نقشی در این اعتراضات نداشتند، شما چه اقدامی انجام دادید، خاطرنشان کرد: ما تقریبا مورد به مورد از طریق وزارت علوم و اطلاعات پیگیری کردیم. وزارت علوم نیز جداگانه پیگیر موضوع بود. تاکید رییس‌جمهور بر آزادی دانشجویان فرآیند آزادی دانشجویان مخصوصا دانشجویان دختر را سرعت بخشید و آن را در اولویت قرار داد. اتفاقات خیلی خوبی افتاده است و به سمت حال آزاد کردن همه دانشجویان پیش می رویم.
دستیار ویژه رییس‌جمهور در حقوق شهروندی همچنین درباره لزوم تعامل دولت با سایر قوا برای اجرای حقوق شهروندی، گفت: دولت اجرای منشور حقوق شهروندی را از خانواده خود شروع کرده است و پیگیری زیادی می‌کند که مفاد منشور حقوق شهروندی به درستی اجرا شود اما بخش‌هایی از حقوق شهروندی مربوط به سایر دستگاه‌هاست و از سویی هم رییس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است که در قانون اساسی هم به حقوق ملت تصریح شده است.
وی در پایان با بیان اینکه تعامل، هماهنگی و هم‌افزایی باید صورت بگیرد تا حقوق شهروندی در تمام دستگاه‌ها اجرایی شود، اظهار کرد: ما دنبال برقراری تعامل هستیم و ان‌شاءالله این تعامل فراهم می‌شود اما باید ببینیم چه زمانی این تعامل برقرار می‌شود.
سرهنگ جواد صفایی صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در پلیس آگاهی استان برگزار شد، از افشای راز قتل زنی که در سال ۹۲ در شهرستان کرج به قتل رسیده بود خبر داد و اظهار کرد: این زن با هویت معلوم و مشخص در منزل خود به قتل رسید که پرونده وی به دلیل فراری شدن مضنون اصلی که از تبعه افغان بود، ابتر ماند.
رئیس پلیس آگاهی استان البرز از برملا شدن راز قتل زنی در کرج پس از چهار سال خبر داد.
به گزارش مهر، سرهنگ جواد صفایی صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در پلیس آگاهی استان برگزار شد، از افشای راز قتل زنی که در سال ۹۲ در شهرستان کرج به قتل رسیده بود خبر داد و اظهار کرد: این زن با هویت معلوم و مشخص در منزل خود به قتل رسید که پرونده وی به دلیل فراری شدن مضنون اصلی که از تبعه افغان بود، ابتر ماند.
رئیس پلیس آگاهی استان البرز در ادامه با بیان اینکه کارآگاهان اداره آگاهی هیچگاه پرونده ای را راکت کنار نمی گذارند، عنوان کرد: طی اقدامات پلیسی انجام شده در هفته گذشته مضنون به محض ورود به کشور در یکی از شهرهای شمالی دستگیر شد.
وی گفت: متهم ابتدا منکر هرگونه ارتکاب به قتلی بود اما پس از مواجهه با دلایل کارآگاهان پلیس آگاهی لب به اعتراف گشود و اقرار کرد: با انگیزه سرقت وارد منزل این زن شده بودم که به دلیل مقاومت وی، او را به قتل رساندم.
رئیس پلیس آگاهی استان البرز در بخش دیگری با اشاره به ابلاغیه های پلیس استان البرز مبنی به مبارزه با مالخران و سارقان در این استان، از انهدام باند چهار نفره سرقت از منازل که از تبعه افغانی بودند خبر داد و تاکید کرد: این باند با رصد شبانه از منازل ویلایی و آپارتمان ها، از خالی بودن این خانه ها اطمینان پیدا می کردند و بعد با زدن زنگ همسایه که از میهمان های این خانه هستیم وارد آپارتمان می شدند و سپس با استفاده از دیلم در اصلی خانه را باز و اقدام به سرقت طلا و جواهر و پول نقد این خانه ها می کردند.
وی با بیان اینکه این سارقان حتی گاوصندوق برخی از این خانه ها را نیز سرقت می کردند، گفت: این گاوصندوق ها را پس از خالی کردن لوازم درونی اش در بیابان های سطح شهر رها می کردند.
سرهنگ صفایی از اعتراف به ۴۵ فقره سرقت از منزل توسط این باند خبر داد و خاطرنشان کرد: طی تحقیقات پلیسی همه مالباختگان نیز مشخص و شناسایی شده اند.
سخنگوی شورای نگهبان با انتقاد از مسائلی که اخیرا در خصوص بودجه شورای نگهبان در برخی رسانه‌ها منتشر شده است، گفت: آقایان باید با انصاف این موضوع را نگاه کنند، بودجه شورای نگهبان از پول تو جیبی برخی مسئولین کمتر است.به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری شورای نگهبان ابتدا گزارشی اجمالی از مصوبات واصله و بررسی شده توسط شورای نگهبان ارائه کرد و ضمن تبریک سالروز فرار شاه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید نواب صفوی و تسلیت در پی حادثه دلخراش نفتکش سانچی، اظهار کرد: چهار مصوبه دارای مغایرت بوده و عدم مغایرت چهار مصوبه اعلام شده است.وی گفت: طرح دوفوریتی اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی را داشتیم که فقهای شورای نگهبان نسبت به تبصره ماده 26 ایراد وارد دانستند و مجلس در پی آن اصلاحاتی به عمل آورد که در شورای نگهبان مورد بحث بود، این طرح سه ایراد داشت.سخنگوی شورای نگهبان افزود: همچنین دو اساسنامه از سوی هیات وزیران داشتیم و بیش از 20 مورد نامه دیوان عدالت اداری که مورد بررسی قرار گرفت.سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در صورتی که مجلس در لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت تغییرات زیادی را به وجود آورد، شورای نگهبان نسبت به آن ایراد می‌گیرد یا خیر؟ گفت: اگر تغییرات در حد متعارف باشد شورای نگهبان ایرادی نمی‌گیرد ولی اگر خارج از آن باشد ایراد خواهیم گرفت.کدخدایی ادامه داد: طبق قانون اساسی، بودجه باید در قالب لایحه به مجلس برود. یکی از ایرادات ما در خصوص بودجه 96 همین بود؛ چرا که بودجه به عنوان متمم بودجه ارائه شده بود، در حالی که بودجه باید در قالب لایحه ارائه شود.وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در این خصوص که آقای نجفی شهردار تهران در صحن شورای شهر گزارشی مبنی بر تخلفات انتخاباتی مدیریت وقت شهرداری ارائه کرده، آیا شورای نگهبان با توجه به اینکه چند ماهی از انتخابات گذشته این موضوع را به قوه قضاییه اعلام می‌کند یا خیر؟ گفت: در خصوص تخلفات اگر گزارش یا مستنداتی باشد و اگر گزارشات در صلاحیت شورای نگهبان باشد اعلام نظر می‌کنیم. بخشی را هم باید برای قوه قضاییه ارسال کنیم. اگر این گزارشات را دریافت کنیم به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنیم.
خبرنگاری در خصوص موضع شورای نگهبان درباره افزایش احتمالی قیمت بنزین پرسید و کدخدایی پاسخ داد: شورای نگهبان تلاش می‌کند که نظرش مبتنی بر نیازهای مردم باشد، البته اخبار حاکی از این است که دوستان در دولت و مجلس به این جمع‌بندی رسیده‌اند که چنین افزایشی نداشته باشند. باید منتظر باشیم و ببینیم که در لایحه چه اتفاقاتی می‌افتد. امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد و برای مردم گشایش باشد.
خبرنگاری از کدخدایی پرسید یک ماه پیش مسائلی در خصوص ارائه گزارش تخلفات از سوی قوه قضاییه به شورای نگهبان رسید، در این مورد توضیح بفرمایید: گزارشات رسیدگی به تخلفات در صلاحیت قوه قضاییه است که دوستان در قوه قضاییه باید بفرمایند. آنچه برای ما ارسال شد در سه بخش بود؛ آن دسته که رسیدگی شد و منجر به صدور حکم شد، بخش دیگر منجر به تبرئه شدن بود و بخش دیگر در حال رسیدگی است. هنوز رسیدگی‌ها ادامه دارد. اگر قوه قضاییه صلاح بداند جزئیات اعلام می‌شود.
خبرنگاری از سخنگوی شورای نگهبان پرسید برخی رسانه‌ها سخنانی مبنی بر چند برابر شدن بودجه شورای نگهبان عنوان می‌کنند و از این موضوع انتقاد می‌کنند، در این باره توضیح دهید که خدایی گفت: بودجه شورای نگهبان مانند بودجه هر دستگاهی در لایحه بودجه پیش‌بینی و در مجلس تصویب می‌شود و توسط دیوان محاسبات بازبینی می‌شود. البته چند دیوان محاسبات بالقوه در شورای نگهبان داریم در واقع برخی علما در هزینه‌های شورای نگهبان ورود و نظارت می‌کنند اما در خصوص بودجه شورای نگهبان باید گفت بودجه سال 96 تا سال 97، هفت درصد پیش‌بینی شده که افزایش پیدا کند.
همه جنجال‌ها از یک صبحانه آغاز شد؛ صبحانه‌ای در دفتر عزت‌ا... ضرغامی یعنی رئیس اسبق سازمان صداوسیما.اصلاح‌طلبان در زمان مدیریت عزت‌ا... ضرغامی بر صداوسیما انتقادات زیادی به او مطرح کردند مانند بخش خبری 20:30، مستندهای سیاسی «دیروز، امروز و فردا»، «رو به فردا» و «شناسنامه»، مصاحبه‌های جنجالی با محکومان و بسیاری موارد دیگر و این باور را تقویت کردند که صداوسیما در انحصار جناح رقیب اصلاحات است.
گفت‌وگوی ضرغامی و ابطحی در اوج طرح بحث گفت‌وگوی ملی صورت گرفت، یعنی زمانی که سران جناح‌های سیاسی کشور به لزوم وحدت بیشتر برای ایرانی بهتر هم‌نظر هستند.
به گزارش آرمان، همه جنجال‌ها از یک صبحانه آغاز شد؛ صبحانه‌ای در دفتر عزت‌ا... ضرغامی یعنی رئیس اسبق سازمان صداوسیما.اصلاح‌طلبان در زمان مدیریت عزت‌ا... ضرغامی بر صداوسیما انتقادات زیادی به او مطرح کردند مانند بخش خبری 20:30، مستندهای سیاسی «دیروز، امروز و فردا»، «رو به فردا» و «شناسنامه»، مصاحبه‌های جنجالی با محکومان و بسیاری موارد دیگر و این باور را تقویت کردند که صداوسیما در انحصار جناح رقیب اصلاحات است.
اما دعوت او از یک اصلاح‌طلب شناخته شده به نام محمدعلی ابطحی اقدامی قابل تامل و هدفمند ارزیابی می‌شود. ضرغامی پس از پایان صبحانه و خداحافظی با ابطحی نوشت: «مصاحبت با آقای ابطحی شیرین و لذت بخش است. اطلاعات فراوان و تجربیات شخصی‌اش برخی خانه‌های خالی پازل ذهنی‌ام را کامل کرد. مثل من معتقد است چهره جمال رهبری در محاق چهره جلال ایشان قرار گرفته است. (مستندات زیادی داشت) در مورد فتنه ۸۸ می‌گوید چون هرگز به مبارزه علیه نظام فکر نمی‌کند سختی دوران حبس برایش مضاعف بود. معتقد بود که بخش زیادی از راهپیمایان ۲۵ خرداد ۸۸ در راهپیمایی حمایت از ولایت در ۹ دی ۸۸ شرکت کرده‌اند. می‌گفت برخی برنامه‌های تبلیغی در مورد حوادث ۸۸، نه تنها اقناع نمی‌کند بلکه لج یک عده را هم در می‌آورد و آنان را تحریک می‌کند. بیانیه مجمع روحانیون مبارز پس از اغتشاشات اخیر را حرکتی صادقانه و به تعبیر من جبران مافات ۸۸ می‌داند. خیلی علاقه‌مند است در ملاقات‌های عمومی رهبری شرکت کند. نمی‌دانم چرا تا به حال انجام نشده است. مردانگی رهبری را بیشتر از خیلی مدعیان چپ و راست می‌داند و معتقد است مردم به ویژه بعد از حوادث سوریه و مخاطرات امنیتی در منطقه بیش از هر زمان دیگری قدر ایشان را می‌دانند. در ماجرای عزل محمد هاشمی رئیس اسبق صدا و سیما توسط آقایان روحانی، جنتی و مرحوم دعاگو و انتصاب محمدجواد لاریجانی و برخورد سریع و قاطع امام در وتوی این تصمیم‌گیری قرائت شیرینی داشت. من هم حرف‌های مهمی داشتم که فکر می‌کنم دانستنش برای او ضروری بود. معتقدم اگر مشابه اعلامیه آقای خاتمی و مجمع روحانیون در سال ۹۶ در سال ۸۸ صادر شده بود، تاریخ به‌گونه دیگری نوشته می‌شد.»
روایت ابطحی اما کمی متفاوت از ضرغامی است چنان‌که نوشت: «آقاي ضرغامي مهماني هدفمند صبحانه هفتگي دارد. راحت و بي‌ملاحظه مي‌شود با او حرف زد. به همين دليل دل تنگمان هرچه اراده كرد، گفت: در مورد فضاي مجازي، در مورد دفتر رهبري كه تلاش دارند فقط اقتدار ايشان را به نمايش بگذارند و صفات ديگر ايشان كه حكايت نگاه مهربانانه ايشان باشد، ديده نمي‌شود. در مورد اتفاقات سال ٨٨ و آنچه بر من رفت و دلايل روز تلخ دادگاه و دستپاچگي و انتقام‌گيري مسئولان در ماجراي ٨٨ و پس از آن، در مورد رفع حصر، در مورد علاقه‌ام به رئیس دولت اصلاحات كه او هم علاقه زيادي به ایشان ابراز مي‌كرد. در مورد ادبيات مغرورانه مسئولان. در مورد مديران مادام‌العمر. در مورد ديدار رهبري و خيلي چيزهاي ديگر. عليرغم اختلاف نظر‌هاي سياسي كه هيچ‌كدام را مخفي نمي‌كرديم، آقاي ضرغامي با سعه صدر حرف‌هاي صريح من را گوش كرد و همدلانه در موارد فراوان تاييد مي‌كرد و بعضي جاها هم نظر مخالفش را ارائه مي‌كرد. يقين دارم شهامت انتقال نظرات ديگران به مسئولان را دارد. در بالاتر‌ها اثر كرد كه چه بهتر. نكرد هم گفت و شنود راهي است كه مسير جامعه مدني و اصلاح‌طلبي از آن مي‌گذرد.»
نباید فراموش کرد که این گفت‌وگو دراوج طرح بحث گفت‌وگوی ملی صورت گرفته است یعنی زمانی که سران جناح‌های سیاسی کشور به لزوم وحدت بیشتر برای ایرانی بهتر هم نظر هستند اما گروهی پیشقدم نمی‌شود. شاید دعوت ضرغامی از ابطحی برای صرف صبحانه آغازی برای گفت‌وگو میان جریان‌های سیاسی باشد.