گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها  قسمت پنجم 19 دی - 96
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از دستگیری 8 نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی در استان کرمان خبر داد و گفت: ردپای سرویس های جاسوسی استکبار در حوادث اخیر آشکار و روشن است.
به گزارش ایسنا، دادخدا سالاری صبح امروز در جلسه شورای معاونین دادگستری که با حضور قضات دادسرای کرمان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر 27 نفر از عوامل اصلی و محوری اغتشاشات اخیر در بازداشت بسر می برند.
وی افزود: تحقیقات فنی و تکمیلی به صورت فوق العاده از متهمین جهت ریشه یابی موضوع ادامه دارد و با عوامل اصلی حوادث اخیر با قاطعیت و بدون اغماض برخورد خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه متاسفانه در حوادث اخیر فضای مجازی مهمترین بستر آشوب های بوجود آمده محسوب می شود، اعلام کرد: طی اقدامات فنی و رصد انجام گرفته توسط نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی 8 نفر از مدیران کانال های شبکه های اجتماعی که دعوت به شورش می نمودند در همان ساعات اولیه در چندین شهرستان استان دستگیر شده اند.
سالاری تصریح کرد: دستگیرشدگان عمدتا با نام مستعار اقدام به ایجاد کانال با قصد و نیت ایجاد آشوب می نمودند و تمامی فعالیت های غیرقانونی آنها در جهت ناامن سازی جامعه در بستر کانال تلگرام صورت پذیرفته است.
وی گفت: در حوادث اخیر بلافاصله بعد از برخورد با یک کانال تلگرامی در کمتر از چند دقیقه کانال دیگری به عنوان جایگزین شروع به فعالیت و دعوت به تجمع می نمود که بیانگر این مطلب می باشد که معاندان به نظام به طور هدفمند واز قبل در این خصوص برنامه ریزی و طراحی لازم را انجام داده بودند.
این مقام قضایی استان کرمان عنوان کرد: با توجه به هجمه گسترده استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و وابستگانش به خصوص برخی سران فریب خورده و مرتجع عرب در حوادث اخیر به کلیات نظام جمهوری اسلامی و ارزش های مقدس اسلامی و حتی تمامیت ارضی کشور رد پای سرویس های جاسوسی استکبار در حوادث اخیر آشکار و روشن می‌باشد.
وی با اشاره به اینکه معاونت رصد فضای مجازی دادسرای کرمان به صورت 24 ساعته فضای مجازی را رصد می نماید، گفت: دادستانی به صورت ویژه رسیدگی به پرونده های حوادث اخیر را در دستور کار قرار داده است و تحقیقات فنی از متهمین همچنان ادامه دارد.
سالاری اعلام کرد: در مجموع در حوادث و اغتشاشات اخیر چندین نفر از عوامل اصلی و محوری این اغتشاشات که از طریق فضای مجازی دعوت به شورش و آشوب می نمودند با اقدامات به موقع و ضربتی ماموران اداره کل اطلاعات، فرماندهی انتظامی و سپاه پاسداران و هماهنگی و دستورات قضایی صادره معاونت فضای مجازی دادسرای عمومی و انقلاب کرمان در همان ساعات اولیه اغتشاشات در شهرستان های مختلف استان شناسایی و دستگیر شدند.
دادستان کرمان ادامه داد: با دستگیری این افراد در همان ساعات اولیه جلوی ناامنی ها گرفته شد و از تعرض به اموال عمومی جلوگیری به عمل آمد.
وی با بیان اینکه بین افراد فریب‌خورده ای که در خیابان‌ها دستگیر شده‌اند و عوامل اصلی فتنه اخیر تفکیک قائل هستیم، تاکید کرد: حساب افراد فریب خورده ای که تحت تاثیر عوامل اصلی که به نوعی به خارج از کشور و بیگانگان مرتبط بوده جدا می باشد و با عوامل اصلی برخورد قانونی مقتضی و متناسب با نوع عمل آنان صورت خواهد پذیرفت.
وی در رابطه با متهمین دستگیر شده در صحنه جرم، گفت: در همان ساعات اولیه ضمن تفکیک عوامل اصلی از فریب خوردگان نسبت به آنان در همان ساعات اولیه تعیین و تکلیف به عمل آمد.
دادستان کرمان در پایان ضمن ابراز ارادت از حضور به موقع و بصیرت عاشورایی مردم دیار کریمان در فرو نشاندن فتنه اخیر از تلاش‌های شبانه روزی اعضای شورای تامین، قضات، سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان، فرماندی انتظامی، عوامل انتظامی و همچنین فرماندهی سپاه پاسداران و نیروهای جان برکف سپاه به ویژه سازمان اطلاعات سپاه و بسیجیان همیشه در صحنه تشکر کرد.
رسانه‌های اسرائیلی ادعا کرد
تحلیل مقامات اسرائیلی این است که بشار اسد از این واهمه دارد که اسرائیل، از چنین ایده‌هایی به عنوان بهانه‌ای برای دخالت نظامی در سوریه استفاده کرده و دستاوردهای نظامی اخیر به دست آمده در قبال مخالفین دولت سوریه را به خطر اندازد.
کابینه امنیتی اسرائیل روز یکشنبه جنبه‌های مختلف راهبردی و تاکتیکی تهدیداتی که در مرزهای شمالی رژیم اسرائیل و همچنین اقدامات ضروری دیپلماتیک در روابط با روسیه و ایالات متحده برای جلوگیری از ایجاد پایگاه‌های نظامی ایران در سوریه را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش تابناک و به نقل از يديعوت احرونوت، در جلسه کابینه امنیتی قرار بوده است که به سناریوهای مربوط به تلاش ایران برای ایجاد پایگاه نظامی در سوریه پرداخته شود.
در حال حاضر، باور مقامات اسرائیلی این است که در حال حاضر، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه با ایجاد جای پای نظامی ایران در سوریه در قالب پایگاه هوایی، بندر و دپوی موشک‌های زمین به زمین مخالف است.
اسرائیلی‌ها مدعی هستند که اسد در حال حاضر با استقرار امکانات ضدهوایی ایران در سوریه که پیشنهاد آن ظاهرا در دیدار اخیر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سوریه مطرح شده، نیز مخالفت کرده است. پیشنهاد سرلشکر باقری ظاهرا بعد از آن مطرح شده است که روسیه با حضور دائمی نظامی ایران در بندر طرطوس که دومین بندر بزرگ سوریه است، مخالفت کرده است.
مقامات اسرائیلی مدعی هستند که دیگر پیشنهادهای مطرح شده از سوی سرلشکر باقری، ایده‌هایی مانند ایجاد مجموعه‌ای از صنایع نظامی در خاک سوریه، ایجاد پایگاه اطلاعاتی، یک پایگاه هوایی و پایگاهی دریایی و همچنین استقرار موشک‌های زمین به زمین را شامل می‌شده است.
تحلیل مقامات اسرائیلی این است که بشار اسد از این واهمه دارد که اسرائیل، از چنین ایده‌هایی به عنوان بهانه‌ای برای دخالت نظامی در سوریه استفاده کرده و دستاوردهای نظامی اخیر به دست آمده در قبال مخالفین دولت سوریه را به خطر اندازد.
اگر چه آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسرائیل اخیرا سوریه و لبنان را جبهه‌ای واحد در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی در نظر گرفته است ولی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل، تهدید از جانب لبنان را جدی‌ترین تهدیدی می‌دانند که تاکنون اسرائیل با آن مواجه بوده است.
یوال اشتاینیتز وزیر انرژی اسرائیل که در سالهای گذشته به عنوان وزیر امور استراتژیک نقش مهمی در برنامه‌های دولت نتانیاهو در مقابله با برنامه هسته‌ای ایران داشته است، از پاسخ به روزنامه اسرائیلی يديعوت احرونوت در خصوص جزئیات محتوای جلسه کابینه امنیتی اسرائیل خودداری کرده است.
او البته تاکید کرده است که تلاش اسرائیل نه بر دوره بعد از ایجاد پایگاه‌های احتمالی ایران در سوریه، بلکه بر این متمرکز است که اجازه ایجاد چنین پایگاه‌هایی را ندهد.
اشتاینیتز با تکرار خط قرمزهای ادعایی نتانیاهو در این باره گفته است که «ما نمی‌خواهیم یک پایگاه دریایی و یا هوایی ایران، پایگاهی برای موشک‌های ایران و یا استقرار لشکرهای سپاه پاسداران را در سوریه ببینیم»

در آن جلسه که برخی از سران نهضت‌آزادی نیز حضور داشتند، یکی از والدین که به نمایندگی از بقیه سخن می‌گفت، اظهار داشت؛ اگرچه امتیازات و امکانات این مدرسه بسیار بیشتر از سایر مدارس دولتی است ولی باید توجه داشته باشید که ما در اینجا دکتر و مهندس تربیت می‌کنیم که در خدمت مردم و از جمله همین دانش‌آموزان کم بضاعت قرار می‌گیرند! در این هنگام شهید رجائی پاسخی داد که برای همیشه در لوح تاریخ ایران اسلامی باقی خواهد ماند، اگرچه این روزها برخی از مسئولان از آن فاصله فراوانی گرفته‌اند.
حسین شریعتمداری در یادداشت روز کیهان با عنوان «دیفتری بهتر است...!» نوشت: مدرسه «کامیونیتی» که به مدرسه آمریکایی نیز شهرت داشت، با مساحتی بیش از ده هزار متر مربع در مرکز تهران- خیابان مریضخانه، شمال خیابان مجاهدین(ژاله سابق)- واقع شده بود. این مدرسه را میسیونرهای آمریکایی مقیم تهران در سال ۱۸۳۰ میلادی- ۱۲۰۸ شمسی- تاسیس کرده بودند. این مدرسه که در آغاز به دانش‌آموزان آمریکایی و اروپایی که والدینشان در ایران ماموریت داشتند اختصاص یافته بود، به تدریج و از اوایل دهه ۳۰ به مدرسه‌ای برای فرزندان رجال و اقشار مرفه ایرانی تبدیل شده بود. مدرسه کامیونیتی در سال۱۳۵۷، سال پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک به ۳۰۰ تن از دانش‌آموزان را که از فرزندان همان قشر مرفه بودند در خود جای داده بود.
در سال ۱۳۵۸ شهید رجائي مشاور وزیر آموزش و پرورش در دولت موقت بود و آقای اصغر نوروزی، رئیس‌منطقه ۱۲ آموزش و پرورش بود که مدرسه کامیونیتی در آن منطقه قرار داشت. نوروزی با استناد به مالکیت مدرسه که متعلق به دولت بود، اختصاص مدرسه‌ای با مساحت بیش از ۱۰ هزار متر به حدود ۳۰۰ دانش‌آموز از اقشار مرفه را در مقایسه با سایر مدارس دولتی که انبوهی از دانش‌آموزان را در فضایی کوچک جای داده بودند، ناعادلانه دانسته و خواستار انضمام آن به سایر مدارس دولتی شد. این تصمیم مخالفت شدید والدین و برخی از مسئولان وقت را به دنبال داشت و نهایتا قرار شد در جلسه‌ای با حضور شهید رجائی، اصغر نوروزی و جمعی از والدین دانش‌آموزان در این‌باره تصمیم‌گیری شود.
در آن جلسه که برخی از سران نهضت‌آزادی نیز حضور داشتند، یکی از والدین که به نمایندگی از بقیه سخن می‌گفت، اظهار داشت؛ اگرچه امتیازات و امکانات این مدرسه بسیار بیشتر از سایر مدارس دولتی است ولی باید توجه داشته باشید که ما در اینجا دکتر و مهندس تربیت می‌کنیم که در خدمت مردم و از جمله همین دانش‌آموزان کم بضاعت قرار می‌گیرند! در این هنگام شهید رجائی پاسخی داد که برای همیشه در لوح تاریخ ایران اسلامی باقی خواهد ماند، اگرچه این روزها برخی از مسئولان از آن فاصله فراوانی گرفته‌اند.
آن شهید بزرگوار گفت: اگر فرزندان این مرز و بوم از دیفتری و حناق بمیرند، بهتر است تا از عقده بمیرند و ناچار باشند در نظام اسلامی این فاصله طبقاتی را تحمل کنند! این مدرسه متعلق به دولت است و باید همه اقشار ملت از آن بهره ببرند، ضمن آنکه چه کسی گفته است فقط فرزندان شما استعداد دکتر و مهندس شدن را دارند و دانش‌آموزان محروم و مستضعف از این استعداد بی‌بهره هستند؟! کلام شهید رجائی که از ژرفای دل محروم‌نواز و عدالت‌خواه او بیرون آمده و بر زبانش نشسته بود، فصل‌الخطاب بود و... مدرسه آمریکایی کامیونیتی باز‌پس گرفته شد.
دیروز آقای دکتر روحانی در دیدار وزیر و معاونان وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: «مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، فاصله ما مسئولان با نسل جوان است. امروز آن‌طوری که ما فکر می‌کنیم، با آنچه که جوانان فکر می‌کنند، متفاوت است. امروز نگاه جوانان به دنیا و زندگی با نگاه ما فرق می‌کند و این ‌اشکال اساسی است»!
تاکید رئیس‌جمهور محترم بر تفاوت سبک زندگی جوانان با مسئولان، نشان می‌دهد که منظور ایشان از «فاصله مسئولان با نسل جوان» فاصله طبقاتی و تفاوت برخورداری از امکانات مالی و معیشتی نیست! که باید- با عرض پوزش- این بخش از اظهارات آقای روحانی را اینگونه تصحیح کرد که؛ مشکل امروز فاصله طبقاتی مسئولان- البته برخی از آنان-
با توده‌های مردم و از جمله «نسل جوان» است و نه تفاوت و فاصله اندیشه و نوع و سبک زندگی!
یکی از مشکلات مشترک آقای روحانی با آقای احمدی‌نژاد این بوده و هست که فراموش کرده‌اند وظیفه اصلی ایشان اداره قوه مجریه است و نه نظریه‌پردازی ایدئولوژیک! اظهار نظر درباره سبک زندگی و تفاوت خواسته نسل‌ها بر عهده کارشناسان و صاحبنظران این عرصه است و رئیس‌جمهور باید به امور مربوط به حوزه مسئولیت خویش بپردازد و امکانات و ظرفیت‌های نظام را با پرداختن به اموری که در حوزه مسئولیت ایشان نیست هدر ندهد و یا -خدای نخواسته - با پیش‌کشیدن اینگونه مسائل خود را از توضیح درباره وظایفی که رئیس‌قوه مجریه بر عهده دارد، بی‌نیاز نداند!
می‌گویند یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در نطق انتخاباتی خود خطاب به مردم می‌گفت؛ اگر من رئیس‌جمهور شوم با امپریالیسم، سوسیالیسم، آنارشیسم، فاشیسم، ایده‌آلیسم، مارکسیسم و... به شدت مقابله می‌کنم! در این هنگام پیرمردی از میان جمعیت برخاست و در حالی که از درد به خود می‌پیچید گفت من که از این همه ایسم چیزی نفهمیدم. کاش برای روماتیسم بنده هم فکری می‌کردید!
آقای رئیس‌جمهور! کاش توضیح می‌دادید جوانان مورد نظر جنابعالی در سخنان دیروزتان چه کسانی هستند؟! آیا خیل انبوه جوانانی را می‌فرمایید که مانند بسیاری دیگر از اقشار مردم از بیکاری، تورم، گرانی لجام گسیخته کالا و خدمات ضروری، نداشتن مسکن، گرانی اجاره‌بها و... رنج می‌برند و در همان حال برخی از مسئولان را می‌بینند که در خانه‌های چند ده میلیارد تومانی زندگی می‌کنند، حقوق‌های نجومی می‌گیرند، خودروهای لوکس و گران‌قیمت سوار می‌شوند و...؟! و یا فرزندان برخی از حرامخواران که به قول رهبر معظم انقلاب مست ثروت و غرورند و سوار بر ماشین‌های آنچنانی در خیابان‌ها جولان می‌دهند و...؟!
و البته هنوز هیچ مسئولی از آنان نپرسیده است که از کجا آورده‌اند؟!
مشکل امروز جوانان و سایر مردم زندگی ‌اشرافی برخی از مسئولان است و فاصله‌ای پر‌ناشدنی که با توده‌های ملت، مخصوصا اقشار محروم و مستضعف گرفته‌اند. و باز هم به قول رهبر معظم انقلاب؛
«جلوی ‌اشرافی‌گری باید گرفته بشود، ‌اشرافی‌گری بلای کشور است. وقتی ‌اشرافی‌گری در قله‌های جامعه به وجود آمد، سرریز خواهد شد به بدنه. آن وقت شما می‌بینید فلان خانواده‌ای که وضع معیشتی خوبی هم ندارد، وقتی می‌خواهد پسرش را داماد کند و یا دخترش را عروس کند، یا فرض کنید میهمانی بگیرد، مجبور است به سبک ‌اشرافی حرکت بکند... رفتار مسئولین، گفتار مسئولین، تعالیمی که می‌دهند باید ضد این جهت ‌اشرافی‌گری باشد. کما اینکه اسلام اینجوری است.»
از حضرت امیر علیه‌السلام است که هرجا ثروت انبوهی است در کنارش حق ضایع شده‌ای وجود دارد و اینگونه بود که امام راحلمان رضوان‌الله‌تعالی علیه، می‌فرمود؛ «روحانیت‌متعهد، به خون سرمایه‌داران زالو‌صفت تشنه است.»
درباره سخنان دیروز رئیس‌جمهور محترم گفتنی‌های دیگری نیز هست که به بعد موکول می‌کنیم.
پروین افسر کازرونی، رئیس اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت درباره بیماری‌های آمیزشی در ایران گفت: در بحث بیماری‌های آمیزشی در ایران سیستم مراقبت و گزارش‌دهی وجود داشته، اما بسیار محدود بوده است، بنابراین آمار و اطلاعات دقیقی در مورد بیماران آمیزشی وجود ندارد.
رئیس اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی با اشاره به اینکه اطلاعات دقیقی از بیماری‌های آمیزشی در ایران وجود ندارد، گفت: درباره بیماری‌های آمیزشی اطلاع رسانی به جامعه وجود ندارد و براساس یک سری شواهد و گزارشات، بیماری‌های آمیزشی مانند سوزاک، تبخال تناسلی و زگیل تناسلی رو به افزایش است.
به گزارش ایلنا، پروین افسر کازرونی، رئیس اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت درباره بیماری‌های آمیزشی در ایران گفت: در بحث بیماری‌های آمیزشی در ایران سیستم مراقبت و گزارش‌دهی وجود داشته، اما بسیار محدود بوده است، بنابراین آمار و اطلاعات دقیقی در مورد بیماران آمیزشی وجود ندارد.
او با اشاره به گزارش‌های بیماری آمیزشی در ایران، افزود: وزارت بهداشت بحث بیماری‌های آمیزشی را از منظر پیشگیری در دستور کار دارد. به طور مثال موضوع HIV یکی از بیماری‌های آمیزشی است. زمانی که درمورد این مسئله به جامعه آموزش داده و بحث پیشگیری از راه انتقال جنسی مطرح می‌شود به نوعی درباره یکی از انتقال بیماری‌های آمیزشی نیز صحبت شده است.
کازرونی با تاکید بر اینکه اطلاعات عموم جامعه درباره بیماری‌های آمیزشی بسیار کم و ضعیف است، گفت: متاسفانه جامعه اطلاعات بسیار پایینی درمورد بیماری‌های آمیزشی دارد به دلیل اینکه به این موضوع به صورت گسترده پرداخته نشده است.
رئیس اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت ادامه داد:برنامه کنترل بیماری‌های آمیزشی جزو برنامه‌‌هایی است که سلامت خانواده را هدف قرار می‌دهد و مسئله سلامت خانواده واحد و بخش مهمی در وزارت بهداشت محسوب می‌شود. وزارت بهداشت برای بحث پیشگیری، مراقبت و درمان بیماری‌های آمیزشی دستورالعمل‌هایی دارد و جزو برنامه‌های آن است، اما از نظر اطلاع‌رسانی به جامعه در این مورد ضعیف کار شده است.
کازرونی با بیان اینکه مسئله بیماری‌های آمیزشی نیاز به مطالعات کشوری و گسترده دارد، گفت: یک سری مطالعاتی خردی در گروه‌های مختلف وجود دارد، اما این مطالعات پراکنده نمی‌تواند آمار یا عدد دقیقی برای کل مسئله بدهد. وزارت بهداشت در حال برنامه‌ریزی برای مطالعات کشور در این زمینه است.
او درباره مطالعات برای گروه‌هایی که در معرض رفتار پرخطر جنسی هستند نیز خاطرنشان کرد: در ارتباط با گروه‌هایی که در معرض رفتار پرخطر جنسی هم هستند، اطلاعات دقیقی وجود ندارد و در این زمینه نیز کم کار شده اما مطالعاتی در رابطه با زنان آسیب‌پذیر انجام شده است. براساس یک سری شواهد و گزارشات پزشکان درمان‌گر برخی بیماری‌های آمیزشی مانند سوزاک، تبخال تناسلی و زگیل تناسی رو به افزایش است.
رئیس اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برمبنای شواهد نمی‌توان آمار دقیقی به دست آورد، گفت: این مسئله نیاز به مطالعه گسترده دارد و باید به شکل دقیق در سطح کشور بررسی شود. البته وزارت بهداشت در حال برنامه‌ریزی برای این مسئله است.