ضرورت ائتلاف

 ضرورت ائتلاف  11بهمن-96
 ائتلافی که مردم ومطالبات شان دور زده و نادیده گرفته شود برای 39 سال ادامه داشته که منجر به شرایط کنونی شده است . بنابراین هرگونه ائتلافی که به جای برآورده شدن مطالبات مردم همچون گذشته اعمال سیاست  سرکوب کردن وحشیانه شان باشد آزمون تکراری و شکست خورده ای است که نه راه حل نیست که بنزین برروی شعله های خشم مردم ناراضی ریختن است که جان شان بر لبان شان رسیده است.
تهران- ایرنا- جناح‌های سیاسی خود فی‌نفسه موضوعیت ندارند بلکه به تعبیر طلبه‌ها طریقیت دارند. جناح به ماهو جناح ارزشی ندارد بلکه جناح و حزب در صورت خدمت به جامعه و کشور ارزش پیدا می‌کنند. در غیر این صورت اصل جناح، حزب و گروه موضوعیت ندارد به همین دلیل افرادی که در یک جناح سیاسی ثبت‌نام می‌کنند باید بدانند که راه خدمت بهتر و بیشتر چگونه است.
محمدرضا خباز فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی در رورزنامه آرمان، نوشت: آیا اگر از جریان رقیب برای خدمت بیشتر استفاده کنند آنها را به هدف نزدیک‌تر می‌کند یا برعکس. در صورتی که بهره از جریان رقیب، ما را به هدف نزدیک‌تر می‌کند، ایرادی ندارد. بنابراین جریان اصلاحات باید با رقیب خود جلسه بگذارد و اصرار کند بر اینکه ید واحده باشند به ویژه اینکه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل مشترکات فراوانی با یکدیگر دارند. دو جریان می‌توانند مشترکات خود را روی میز گذاشته و اختلافات جزئی را کنار بگذارند و در اهداف مهم کشوری با یکدیگر همدل، همصدا و هماهنگ باشند.

اینجاست که روشن می‌شود چه نیروهایی هدفشان خدمت به جامعه و کشور است. طی دو انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر به ویژه در انتخابات سال 92 عارف برای خدمت بیشتر کناره‌گیری کرد و کناره‌گیری او از صحنه انتخابات سبب گردید تا نتیجه به نحو مطلوبی رقم بخورد و روحانی پیروز شود. در انتخابات 96 نیز جهانگیری پس از تلاش فراوانی که انجام داد صحنه رقابت را به نفع رئیس‌جمهور ترک کرد تا مسیر خدمت رسانی دولت تدبیر و امید ادامه پیدا کند؛ بنابراین در انتخابات مجلس نیز باید مانند سال 94 انعطاف نشان داد.

به ویژه اکنون که 39 سال از عمر انقلاب گذشته است باید جناح‌های سیاسی به این بلوغ رسیده باشند. زیرا تا زمانی که جریان‌های سیاسی یکدیگر را سرکوب و تخریب کنند کشور روی خوش توسعه و رستگاری را کمتر می‌بیند. به تعبیر امام، وقتی جریان‌های سیاسی با یکدیگر ید واحده شدند و اختلاف نظرها را کنار گذاشتند و همدلی و هماهنگی پیدا کردند به موفقیت‌های مطلوبی خواهند رسید. بر این اساس، جناح‌های سیاسی که شعار اعتدال، میانه‌روی و تدبیر و امید را قبول دارند در کنار یکدیگر می‌توانند به کشور خدمت کنند.

اینجا باید یادی از مرحوم آیت‌ا...هاشمی‌رفسنجانی کرد که در دو دولت خود از هر دو جناح سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا بهره برد. امروز نیز روحانی همان مشی و راه رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را ادامه می‌دهد و در دولت خود و نیز در بدنه میانی مدیریت از هر دو جناح سیاسی بهره گرفته است و این مهم یک آهنگ موزون و خوش نوایی است که به گوش می‌رسد. امروز جریان‌های سیاسی نباید بر سر جزئیات با یکدیگر اختلاف داشته باشند، زیرا مسائل جزئی باید باشد. پیغمبر اسلام فرمودند «اختلاف امت من رحمت است».

بنابراین دو نفر از دو جریان سیاسی باید با یکدیگر وارد گفت‌وگو شوند و نظراتشان را بیان می‌کنند در این میان یک نظر غالب و دیگری مغلوب می‌شود و پس از آن کار را با یکدیگر آغاز کنند. در نهایت باید اذعان داشت؛ امروز یک ضرورت است که جناح‌های سیاسی معتدل یکدیگر را دریابند و برای حل مشکلات کشور به یکدیگر کمک کنند. بنابراین انتظار می‌رود که دو جریان در انتخابات مجلس آتی نیز لیست‌های مشترک ارائه دهند، زیرا این لیست‌های مشترک می‌تواند به همراهی، همدلی و همگرایی مردم بینجامد.

*
منبع:روزنامه آرمان،1396،11،10
**
گروه اطلاع رسانی**1893**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه