صدای پای
وارونگی دما 7مهر-97
تهران- ایرنا- پاییز هزار رنگ جلوه
دیگری از زیبایی را به همراه دارد؛ در کنار وزش بادهای پاییزی که خنکای تغییر فصل
را ارمغان می آورد، خش خش برگ ها نیز زیر پای رهگذران به عنوان موسیقی ورود عروس
فصل ها نوایی خوش دارد؛ وارونگی دما اما میهمان ناخوانده این بزم است.
به گزارش ایرنا، پدیده اینورژن یا
وارونگی دما که در زندگی مدرن امروزی قوت گرفته و چند سالی است با شدت زیاد
گریبانگیر کلانشهرها و شهرهای صنعتی شده است، با آغاز پاییز و مهیا شدن شرایط، خود
را می نمایاند.
این پدیده زمانی رخ می دهد که یک توده هوای سرد همچون پتویی سطح شهر را می پوشاند و اجازه خروج گازهای سمی یا آلودگی های جوی را نمی دهد، به این ترتیب هوای آلوده در سطح شهر حبس می شود و تا زمانی که باران نیاید، هوا گرمتر نشود و یا باد مناسبی نوزد، این آلودگی هم از بین نمی رود.
در حقیقت، هنگام اینورژن به دلیل اینکه هوای سرد از هوای گرم سنگین تر است، زیر آن قرار می گیرد و تا زمانی که آفتاب همه جا را گرم نکند یا باد نوزد، به همان شکل باقی می ماند. در چنین شرایطی تداوم فعالیت صنایع آلاینده و یا سایر منابع در سطح شهر منجر به افزایش آلودگی می شود و در این شرایط، سالمندان و کودکان به عنوان آسیب پذیرترین گروه ها متحمل بیشترین پیامدهای آن می شوند.
استاندارد نبودن سوخت و خودروها یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا و تشدید پدیده وارونگی دما است بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نهادی نظارتی بر عملکرد دستگاه های متولی این دو صنعت کنترل دارد و با اقدامات صورت گرفته تا حدودی وضعیت سوخت و خودروها به استاندارد نزدیک شده و در برخی کلانشهرها نیز سوخت های استاندارد توزیع می شود.
هوای تهران پارسال ۱۵ روز پاک، ۲۴۹ روز سالم، ۹۳ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۸ روز ناسالم برای همه گروه ها بود این در حالی است که سال ۹۵ پایتخت نشینان ۱۶ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای سالم تنفس کردند، این آمار نشان می دهد تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی در پیش است و برای مقابله با آلودگی هوا لازم است تمام دستگاه ها هماهنگ و یکپارچه در کنار هم قرار گیرند.
*** تداوم اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: اقداماتی را که قرار بود سال گذشته برای کاهش آلودگی هوا انجام شود، پیگیری می کنیم تا کامل انجام شود، دراین راستا مکاتبات خود درباره سوخت را آغاز کرده ایم و مقرر شد نیروگاه های اطراف تهران در زمان آلودگی هوا حتما از سوخت گاز استفاده کنند و برای این کار، گاز به آنها داده شود.
وی افزود: در راستای کاهش آلودگی هوا توافق شده بود که از خردادماه امسال در 8 کلانشهر به اضافه 160 ایستگاه پمپ بنزین، گازوییل با استاندارد یورو 4 که گوگرد آن کمتر از 50 PPM است توزیع شود، هر چند این کار شروع شده بود اما نوساناتی داشت.
*** تعهد وزارت نفت برای توزیع گازوییل استاندارد
تجریشی ادامه داد: چند روز پیش در جلسه ای که با شرکت پخش و پالایش وزارت نفت داشتیم تعهد کردند نه تنها در هشت کلانشهر و 160 ایستگاه پمپ بنزین سوخت استاندارد توزیع کنند بلکه تعداد ایستگاه ها را به 320 ایستگاه افزایش دهند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: همچنین شرکت پخش و پالایش اعلام کرد در شهرهای تبریز، ارومیه و زنجان نیز سوخت گازوییل را به استاندارد یورو 5 ارتقاء داده است و تعهد کردند که در کلانشهرها سوخت استاندارد توزیع کنند.
*** توزیع سوخت استاندارد در ورودی کلانشهرها
وی گفت: یکی از مشکلات در کلانشهرها مربوط به ورودی کامیون ها است؛ به عنوان مثال کامیونی که از بندر عباس به سمت تهران حرکت می کند با همان سوخت غیر استاندارد وارد شهر می شود، با توافقی که با شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی داشتیم قرار شد از اول خرداد ماه امسال سوخت با استاندارد یورو 4 در ورودی کلانشهرها توزیع شود و در حال اجرا است.
*** یکپارچه سازی معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین
تجریشی به نقش معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا هم اشاره کرد و گفت: مشکلی در معاینه فنی خودروها داشتیم به این صورت که معاینه فنی خودروهای سنگین را وزارت راه و شهرسازی و خودروهای سبک را وزارت کشور انجام می دهد در حالی که این دو نهاد با هم مرتبط نبودند.
وی ادامه داد: بر این اساس و با هدف هماهنگ کردن معاینه فنی خودروها، در حال ایجاد سامانه ای مشترک هستیم تا معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین با نظارت یک نهاد انجام شود.
وی درباره کاهش زمان معاینه فنی خودروها گفت: در قانون هوای پاک معاینه فنی خودروها 4 سال تعیین شده است، می خواهیم برای سال آینده ردیفی تقاضا کنیم تا خودروهایی که وارد خیابان ها شدند بعد از یکسال کنترل و پایش شوند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تلاش کردیم این موضوع را در قانون هوای پاک بگنجانیم اما با وزارت صنعت به توافق نرسیدیم بر همین اساس آن را در قالب ردیف های سازمان محیط زیست تعریف کردیم و سالانه به صورت تصادفی این پایش را انجام خواهیم داد.
تجریشی با اشاره به نقش خودرو و موتورسیکلت ها در آلودگی هوا گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید دارد پایش بر تولیدات خودرو و موتورسیکلت ها افزایش یابد، 85 هزار صنعت داخل کشور فعال است و سازمان محیط زیست در تلاش است با کمک ادارات و دانشگاه ها هماهنگی لازم را به عمل آورد تا ظرفیت پایش، افزایش یابد.
*** اعلام سازمان هواشناسی 96 ساعت قبل از وقوع وارونگی دما
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست افزود: بر اساس قانون هوای پاک، سازمان هواشناسی باید 96 ساعت قبل از وقوع پدیده وارونگی دما اطلاع رسانی کند تا اقدامات لازم انجام شود و بتوانیم با هماهنگ کردن این سامانه ، مانع ورود کامیون ها به داخل شهر شویم.
وی با بیان اینکه این برنامه ها از گذشته بوده است، تاکید کرد: تلاش ما بر اجرا و عملیاتی کردن این برنامه ها است تا در روزهای سرد سال با بروز پدیده وارونگی دما، کمترین میزان آلودگی را داشته باشیم که بر این اساس اقدامات برای معاینه فنی به ویژه اتوبوس ها از ماه پیش آغاز شده است.
*** جرای طرح L.E.Z
طرح LEZ یا ' کاهش' در واقع ممنوعیت یا اعمال عوامل بازدارنده برای تردد خودروهای فرسوده و به تبع آن کاهش ترافیک و آلودگی هوا است. طرحی که در کشورهای پیشرفته اجرای آن در کنار محدودیت ورود وسایل آلاینده با توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس، مترو و دیگر وسایل هم همراه بوده و آثار خوبی نیز به دنبال داشته است.
مطالعات طرح کاهش در ایران نخستین بار سال 92 انجام شد و در یکصد و بیست و هشتمین جلسه هماهنگی عالی ترافیک شهرهای کشور در 9 تیر 95 تصویب و مقرر شد اجرای آن در 3 فاز انجام شود.
بر این اساس فاز نخست طرح کاهش در تهران از ابتدای شهریور سال 95 اجرا و طبق آن مالکان تمامی خودروها موظف شدند برای ورود به محدوده طرح زوج و فرد و ترافیک تهران برگه معاینه سلامت خودرو (معاینه فنی) اخذ کنند در غیر این صورت روزانه 50 هزار تومان جریمه شوند.
با توجه به اهمیت کاهش آلودگی هوا قرار است فاز دوم آن آبان ماه سالجاری در تمام شهر تهران اجرا شود و بر اساس آن تمام دوربین های راهنمایی و رانندگی سطح پایتخت خودروهای فاقد معاینه فنی را رصد خواهند کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: چون از سال گذشته روی موضوعات مربوط به کاهش آلودگی هوا کار می کنیم، به نظر می رسد برای آبان و آذر ماه آماده باشیم.
طرح L.E.Z یا معاینه برتر در راستای کاهش آلودگی هوا در تهران شکل گرفته است ، در واقع این طرح با ناموفق بودن طرح ترافیک و زوج و فرد به عنوان ایده ای نو از سوی مسوولان مطرح شد تا میزان دقت در پایش خودروهای آلاینده و فاقد معاینه فنی در سطح شهر افزایش یابد.
این طرح با هدف صدور مجوز تردد برای خودروهای کاملا پاک (هیبریدی و برقی) در تمامی ایام هفته و جلوگیری از تردد وسایل نقلیه دود زا، فاقد معاینه فنی و کاربراتوری در مرکز شهر و روزهای آلوده سال مربوط می شود.
طرح L.E.Z اکنون در محدوده طرح ترافیک اجرا می شود و بر این اساس چنانچه خودرویی فاقد معاینه فنی برتر باشد، دوربین های نظارتی پلیس که تا پیش از این تنها روی زوج یا فرد بودن پلاک خودروها حساس بودند، نسبت به جریمه این خودرو اقدام می کنند.
در دادن برگه تایید معاینه برتر دور موتور خودرو به همراه عملکرد آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.
در واقع طرح L.E.Z تنها باعث می شود که خودروهای آلاینده و فاقد معاینه فنی حتی در صورت مطابقت پلاک با ایام هفته (زوج و فرد) و خرید طرح ترافیک، امکان و اجازه حضور در مرکز شهر را نداشته باشند، در واقع خودروهای فاقد معاینه فنی مجوز خرید طرح ترافیک را نیز ندارند بنابراین با هر بار رد شدن از جلوی دوربین های طرح ترافیک، جریمه می شوند.
***ضرورت تعطیلی مدارس
تجریشی درباره تعطیلی مدارس در زمستان با هدف کاهش آلودگی هوا گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست موضوع تعطیلی مدارس را بارها در هیات دولت مطرح کرده است، تاکنون نیز چندین جلسه کارشناسی برگزار و آیین نامه ها را کنار هم قرار داده ایم اما وزارت آموزش و پرورش نسبت به تعطیلی مدارس بسیار مقاومت می کند.
وی تاکید کرد: درس و امتحان مهم است اما مهمتر از آن سلامت دانش آموزان است بنابراین به نظر می رسد به کار فرهنگی نیاز است ، تاکنون نیز این موضوع بسیار مطرح شده اما هیات دولت باید تصمیم بگیرد.
مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در تازه ترین اظهارات درباره تعطیلی مدارس در زمستان اعلام کرد درباره تعطیلات زمستانی مدارس هنوز نظری ندادهایم، اگر مجلس با آغاز سال تحصیلی به غیر از مهرماه و به عنوان مثال در شهریور ماه اعلام آمادگی کند، ما نیز آمادگی داریم طرح لازم را تقدیم مجلس کنیم.
***تهیه سیاهه آلودگی هوای 9 شهر
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سیاهه آلودگی هوای 9 شهر تهیه می شود که در راستای آن می توانیم اقدامات برای کاهش آلودگی هوا را با سرعت بیشتری پیش ببریم. اکنون سیاهه مشهد و تهران تهیه شده و اصفهان نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: در این راستا سیاهه شهرهای کرج، تبریز، شیراز، اهواز، مشهد و اراک نیز در سال جاری تهیه می شود، در واقع سیاهه انتشار به ما می گوید چه فعالیتی به چه میزان آلودگی ایجاد می کند و با چه اقداماتی می توان این میزان آلودگی را کاهش داد.
*** تهیه 121 حکم برای اجرای قانون هوای پاک
تجریشی با اشاره به نقش قانون هوای پاک در کاهش آلودگی هوا گفت: 121 حکم برای اجرایی شدن قانون هوای پاک در حال تهیه است و براساس آن وظایف تمام سازمان ها و نهادهای مرتبط مشخص می شود، برای تهیه هر حکم کارگاه های خاص تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: با داشتن قانون هوای پاک احکامی خواهیم داشت که بسیاری از آنها حکم قانونی به خود گرفته اند، این احکام بعد از تهیه به هیات دولت داده می شود و بعد از تصویب به سازمان های مرتبط ابلاغ خواهد شد، اجرای این احکام تاثیر بسیار زیادی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.
علمی 9014**2017
این پدیده زمانی رخ می دهد که یک توده هوای سرد همچون پتویی سطح شهر را می پوشاند و اجازه خروج گازهای سمی یا آلودگی های جوی را نمی دهد، به این ترتیب هوای آلوده در سطح شهر حبس می شود و تا زمانی که باران نیاید، هوا گرمتر نشود و یا باد مناسبی نوزد، این آلودگی هم از بین نمی رود.
در حقیقت، هنگام اینورژن به دلیل اینکه هوای سرد از هوای گرم سنگین تر است، زیر آن قرار می گیرد و تا زمانی که آفتاب همه جا را گرم نکند یا باد نوزد، به همان شکل باقی می ماند. در چنین شرایطی تداوم فعالیت صنایع آلاینده و یا سایر منابع در سطح شهر منجر به افزایش آلودگی می شود و در این شرایط، سالمندان و کودکان به عنوان آسیب پذیرترین گروه ها متحمل بیشترین پیامدهای آن می شوند.
استاندارد نبودن سوخت و خودروها یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا و تشدید پدیده وارونگی دما است بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نهادی نظارتی بر عملکرد دستگاه های متولی این دو صنعت کنترل دارد و با اقدامات صورت گرفته تا حدودی وضعیت سوخت و خودروها به استاندارد نزدیک شده و در برخی کلانشهرها نیز سوخت های استاندارد توزیع می شود.
هوای تهران پارسال ۱۵ روز پاک، ۲۴۹ روز سالم، ۹۳ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۸ روز ناسالم برای همه گروه ها بود این در حالی است که سال ۹۵ پایتخت نشینان ۱۶ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای سالم تنفس کردند، این آمار نشان می دهد تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی در پیش است و برای مقابله با آلودگی هوا لازم است تمام دستگاه ها هماهنگ و یکپارچه در کنار هم قرار گیرند.
*** تداوم اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: اقداماتی را که قرار بود سال گذشته برای کاهش آلودگی هوا انجام شود، پیگیری می کنیم تا کامل انجام شود، دراین راستا مکاتبات خود درباره سوخت را آغاز کرده ایم و مقرر شد نیروگاه های اطراف تهران در زمان آلودگی هوا حتما از سوخت گاز استفاده کنند و برای این کار، گاز به آنها داده شود.
وی افزود: در راستای کاهش آلودگی هوا توافق شده بود که از خردادماه امسال در 8 کلانشهر به اضافه 160 ایستگاه پمپ بنزین، گازوییل با استاندارد یورو 4 که گوگرد آن کمتر از 50 PPM است توزیع شود، هر چند این کار شروع شده بود اما نوساناتی داشت.
*** تعهد وزارت نفت برای توزیع گازوییل استاندارد
تجریشی ادامه داد: چند روز پیش در جلسه ای که با شرکت پخش و پالایش وزارت نفت داشتیم تعهد کردند نه تنها در هشت کلانشهر و 160 ایستگاه پمپ بنزین سوخت استاندارد توزیع کنند بلکه تعداد ایستگاه ها را به 320 ایستگاه افزایش دهند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: همچنین شرکت پخش و پالایش اعلام کرد در شهرهای تبریز، ارومیه و زنجان نیز سوخت گازوییل را به استاندارد یورو 5 ارتقاء داده است و تعهد کردند که در کلانشهرها سوخت استاندارد توزیع کنند.
*** توزیع سوخت استاندارد در ورودی کلانشهرها
وی گفت: یکی از مشکلات در کلانشهرها مربوط به ورودی کامیون ها است؛ به عنوان مثال کامیونی که از بندر عباس به سمت تهران حرکت می کند با همان سوخت غیر استاندارد وارد شهر می شود، با توافقی که با شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی داشتیم قرار شد از اول خرداد ماه امسال سوخت با استاندارد یورو 4 در ورودی کلانشهرها توزیع شود و در حال اجرا است.
*** یکپارچه سازی معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین
تجریشی به نقش معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا هم اشاره کرد و گفت: مشکلی در معاینه فنی خودروها داشتیم به این صورت که معاینه فنی خودروهای سنگین را وزارت راه و شهرسازی و خودروهای سبک را وزارت کشور انجام می دهد در حالی که این دو نهاد با هم مرتبط نبودند.
وی ادامه داد: بر این اساس و با هدف هماهنگ کردن معاینه فنی خودروها، در حال ایجاد سامانه ای مشترک هستیم تا معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین با نظارت یک نهاد انجام شود.
وی درباره کاهش زمان معاینه فنی خودروها گفت: در قانون هوای پاک معاینه فنی خودروها 4 سال تعیین شده است، می خواهیم برای سال آینده ردیفی تقاضا کنیم تا خودروهایی که وارد خیابان ها شدند بعد از یکسال کنترل و پایش شوند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تلاش کردیم این موضوع را در قانون هوای پاک بگنجانیم اما با وزارت صنعت به توافق نرسیدیم بر همین اساس آن را در قالب ردیف های سازمان محیط زیست تعریف کردیم و سالانه به صورت تصادفی این پایش را انجام خواهیم داد.
تجریشی با اشاره به نقش خودرو و موتورسیکلت ها در آلودگی هوا گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید دارد پایش بر تولیدات خودرو و موتورسیکلت ها افزایش یابد، 85 هزار صنعت داخل کشور فعال است و سازمان محیط زیست در تلاش است با کمک ادارات و دانشگاه ها هماهنگی لازم را به عمل آورد تا ظرفیت پایش، افزایش یابد.
*** اعلام سازمان هواشناسی 96 ساعت قبل از وقوع وارونگی دما
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست افزود: بر اساس قانون هوای پاک، سازمان هواشناسی باید 96 ساعت قبل از وقوع پدیده وارونگی دما اطلاع رسانی کند تا اقدامات لازم انجام شود و بتوانیم با هماهنگ کردن این سامانه ، مانع ورود کامیون ها به داخل شهر شویم.
وی با بیان اینکه این برنامه ها از گذشته بوده است، تاکید کرد: تلاش ما بر اجرا و عملیاتی کردن این برنامه ها است تا در روزهای سرد سال با بروز پدیده وارونگی دما، کمترین میزان آلودگی را داشته باشیم که بر این اساس اقدامات برای معاینه فنی به ویژه اتوبوس ها از ماه پیش آغاز شده است.
*** جرای طرح L.E.Z
طرح LEZ یا ' کاهش' در واقع ممنوعیت یا اعمال عوامل بازدارنده برای تردد خودروهای فرسوده و به تبع آن کاهش ترافیک و آلودگی هوا است. طرحی که در کشورهای پیشرفته اجرای آن در کنار محدودیت ورود وسایل آلاینده با توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس، مترو و دیگر وسایل هم همراه بوده و آثار خوبی نیز به دنبال داشته است.
مطالعات طرح کاهش در ایران نخستین بار سال 92 انجام شد و در یکصد و بیست و هشتمین جلسه هماهنگی عالی ترافیک شهرهای کشور در 9 تیر 95 تصویب و مقرر شد اجرای آن در 3 فاز انجام شود.
بر این اساس فاز نخست طرح کاهش در تهران از ابتدای شهریور سال 95 اجرا و طبق آن مالکان تمامی خودروها موظف شدند برای ورود به محدوده طرح زوج و فرد و ترافیک تهران برگه معاینه سلامت خودرو (معاینه فنی) اخذ کنند در غیر این صورت روزانه 50 هزار تومان جریمه شوند.
با توجه به اهمیت کاهش آلودگی هوا قرار است فاز دوم آن آبان ماه سالجاری در تمام شهر تهران اجرا شود و بر اساس آن تمام دوربین های راهنمایی و رانندگی سطح پایتخت خودروهای فاقد معاینه فنی را رصد خواهند کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: چون از سال گذشته روی موضوعات مربوط به کاهش آلودگی هوا کار می کنیم، به نظر می رسد برای آبان و آذر ماه آماده باشیم.
طرح L.E.Z یا معاینه برتر در راستای کاهش آلودگی هوا در تهران شکل گرفته است ، در واقع این طرح با ناموفق بودن طرح ترافیک و زوج و فرد به عنوان ایده ای نو از سوی مسوولان مطرح شد تا میزان دقت در پایش خودروهای آلاینده و فاقد معاینه فنی در سطح شهر افزایش یابد.
این طرح با هدف صدور مجوز تردد برای خودروهای کاملا پاک (هیبریدی و برقی) در تمامی ایام هفته و جلوگیری از تردد وسایل نقلیه دود زا، فاقد معاینه فنی و کاربراتوری در مرکز شهر و روزهای آلوده سال مربوط می شود.
طرح L.E.Z اکنون در محدوده طرح ترافیک اجرا می شود و بر این اساس چنانچه خودرویی فاقد معاینه فنی برتر باشد، دوربین های نظارتی پلیس که تا پیش از این تنها روی زوج یا فرد بودن پلاک خودروها حساس بودند، نسبت به جریمه این خودرو اقدام می کنند.
در دادن برگه تایید معاینه برتر دور موتور خودرو به همراه عملکرد آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.
در واقع طرح L.E.Z تنها باعث می شود که خودروهای آلاینده و فاقد معاینه فنی حتی در صورت مطابقت پلاک با ایام هفته (زوج و فرد) و خرید طرح ترافیک، امکان و اجازه حضور در مرکز شهر را نداشته باشند، در واقع خودروهای فاقد معاینه فنی مجوز خرید طرح ترافیک را نیز ندارند بنابراین با هر بار رد شدن از جلوی دوربین های طرح ترافیک، جریمه می شوند.
***ضرورت تعطیلی مدارس
تجریشی درباره تعطیلی مدارس در زمستان با هدف کاهش آلودگی هوا گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست موضوع تعطیلی مدارس را بارها در هیات دولت مطرح کرده است، تاکنون نیز چندین جلسه کارشناسی برگزار و آیین نامه ها را کنار هم قرار داده ایم اما وزارت آموزش و پرورش نسبت به تعطیلی مدارس بسیار مقاومت می کند.
وی تاکید کرد: درس و امتحان مهم است اما مهمتر از آن سلامت دانش آموزان است بنابراین به نظر می رسد به کار فرهنگی نیاز است ، تاکنون نیز این موضوع بسیار مطرح شده اما هیات دولت باید تصمیم بگیرد.
مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در تازه ترین اظهارات درباره تعطیلی مدارس در زمستان اعلام کرد درباره تعطیلات زمستانی مدارس هنوز نظری ندادهایم، اگر مجلس با آغاز سال تحصیلی به غیر از مهرماه و به عنوان مثال در شهریور ماه اعلام آمادگی کند، ما نیز آمادگی داریم طرح لازم را تقدیم مجلس کنیم.
***تهیه سیاهه آلودگی هوای 9 شهر
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سیاهه آلودگی هوای 9 شهر تهیه می شود که در راستای آن می توانیم اقدامات برای کاهش آلودگی هوا را با سرعت بیشتری پیش ببریم. اکنون سیاهه مشهد و تهران تهیه شده و اصفهان نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: در این راستا سیاهه شهرهای کرج، تبریز، شیراز، اهواز، مشهد و اراک نیز در سال جاری تهیه می شود، در واقع سیاهه انتشار به ما می گوید چه فعالیتی به چه میزان آلودگی ایجاد می کند و با چه اقداماتی می توان این میزان آلودگی را کاهش داد.
*** تهیه 121 حکم برای اجرای قانون هوای پاک
تجریشی با اشاره به نقش قانون هوای پاک در کاهش آلودگی هوا گفت: 121 حکم برای اجرایی شدن قانون هوای پاک در حال تهیه است و براساس آن وظایف تمام سازمان ها و نهادهای مرتبط مشخص می شود، برای تهیه هر حکم کارگاه های خاص تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: با داشتن قانون هوای پاک احکامی خواهیم داشت که بسیاری از آنها حکم قانونی به خود گرفته اند، این احکام بعد از تهیه به هیات دولت داده می شود و بعد از تصویب به سازمان های مرتبط ابلاغ خواهد شد، اجرای این احکام تاثیر بسیار زیادی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.
علمی 9014**2017