کمبود بسیاری از داروها، تجهیزات و لوازم پزشکی در مراکز درمانی



در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
سرنوشت کشور وملت گره به سیاست موشکی و جنگ افروزی برون مرزی زده شده است .
نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بسیاری از شرکت‌های بزرگ دارویی دنیا تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا تمایلی به در اختیار گذاشتن دارو به ایران ندارند.
محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص مشکلات دارویی کشور گفت: امروز یکی از مشکلات عمده حوزه سلامت تامین منابع است که در بخش‌های مختلف سلامت مانند؛ تامین تجهیزات و لوازم مصرفی بیمارستان‌ها، تامین دارو و همچنین در زمینه مطالبات و کارانه پرسنل حوزه بهداشت و درمان از جمله پزشکان، پرستاران و کادر درمانی این حوزه ظهور و بروز کرده است.
وی ادامه داد: دولت کمک‌هایی در غالب پرداخت منابع بیمه‌ای مربوط به مطالبات سال ۹۶ را انجام داده است. البته تمام مطالبات سال ۹۶ در حوزه درمان، بصورت اوراق است و اوراق را نمی‌شود در قالب مطالبات حوزه‌های مختلف پرداخت کرد. علاوه بر این بسیاری از پیمانکاران جزء بیمارستان‌ها به دلیل انجام نشدن برخی مطالبات شان تمایلی برای دریافت این اوراق ندارند .
نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس تاکید کرد: آنچه امروزه محسوس است کمبود بسیاری از داروها، تجهیزات و لوازم مصرفی در بیمارستان‌ها است و یکی از دلایل آن عدم تامین منابع پیمانکاران توسط بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها است و به دنبال این مسئله پیمانکاران از ارایه امکانات و لیست‌های درخواستی امتناع می کنند که این مسئله زمینه ساز بروز مشکلات دارویی شده است.
وی در ادامه گفت: آنچه در حال حاضر  در بحث داروهای وارداتی جدی و مهم است اینکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ دارویی دنیا امروزه تحت تاثیر این تحریم‌ها تمایلی برای در اختیار گذاشتن دارو به ایران ندارند و به ناچار باید از کشورهای واسطه و یا شرکت‌های رده دوم و سوم این داروها تامین شود، که با این شرایط، هم هزینه تهیه تجهیزات افزایش می‌یابد و هم زمان‌بر است و از این منظر نیز مشکلاتی را برای ما بوجود آورده است.

قربانی در پایان تاکید کرد: دولت باید بتواند منابع حوزه سلامت را نه به صورت اوراق بلکه به صورت نقدی پرداخت کند تا این مشکلات کمتر شود.در ود.