جوگیر نشویم

 جوگیر نشویم11شهریور-97
تهران- ایرنا- یکی از ابزارهایی که قانون در اختیار مجلس گذاشته، استیضاح است، اما در وضعیت فعلی کشور باید ببینیم که اولویت چیست و آیا با استیضاح می‌توانیم وضعیت بهتری را حاکم کنیم که نمایندگان باید پاسخ این مسأله را داشته باشند که امیدوارم به منظور بهبود امور صورت بگیرد و نه به عنوان صحنه‌های تبلیغاتی اواخر مجلس که نتیجه چندانی برای مردم ندارد.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، آورده است: از طرف دیگر حسن روحانی به‌رغم وعده ایجاد تغییرات آن را عملی نکرده است. فارغ از استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی در مجلس، اما تیم اقتصادی چابکی برای وضعیت فعلی کشور نداریم. ممکن است برخی نمایندگان به منظور ایجاد سنگ اندازی مقابل دولت دست به استیضاح وزرا بزنند، اما بخشی هم مربوط به کندی و سستی خود دولت نسبت به رفع ضعف‌هایی است که در کابینه وجود دارد.

مسأله دیگری هم که در این میان مطرح است اینکه امروز همه اذعان دارند مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مشکل کشور، اقتصادی و گرفتاری‌های معیشتی مردم است و طبیعتا باید طوری رفتار کرد که دولت به جای تمرکز بر حل این مشکلات درگیر مسائل دیگری نشود که وقت و انرژی برایش صرف کند؛ اما می‌بینیم این استیضاح‌ها باب شده است. این روند به‌گونه‌ای به نظر می‌رسد که برای جامعه شائبه برانگیز شده است. هفته گذشته شاهد حضور رئیس‌جمهور در مجلس و پاسخ به سوالات نمایندگان بودیم که البته با بحث استیضاح وزرا متفاوت است. برخی از دوستان در اظهارنظرهایشان بعضا عجولانه قضاوت کردند.

شخصا راجع به سوال از رئیس‌جمهور و پاسخ‌های ایشان به‌رغم انتقادات گوناگونی که به برخی عملکردهای آقای روحانی دارم، اما رئیس‌جمهور بخشی از اعتبار خود را پای منافع مردم هزینه کرد. او می‌دانست که اگر به عنوان رئیس‌جمهور وارد مجلس شود و دنبال پیاده کردن رقبایش باشد که به نظر هم می‌رسید با کدهایی که در صحبت‌هایش وجود داشت دست پری هم داشت، ولی به جهت اینکه یک اضطراب جدیدی به جامعه منتقل نکند درحالی که برایش خیلی سخت و بغض آلود بود، اما براین مساله غلبه کرد و طوری سخن گفت که این اختلافات باعث اضطراب بیشتر مردم نشود. در وضعیت کنونی که فشار جدیدی از بیرون بر ایران وارد می‌شود و بستر به ثمر نشستن اینگونه فشارها، اختلافات داخلی است. اگر آقای روحانی آن را دنبال می‌کرد شاید به طور مقطعی برای برخی دوستان خوشایند بود ولی واقعیت این است که هیچ تاثیر مثبتی روی زندگی مردم نداشت. اما درباره استیضاح‌ها قضیه متفاوت است.

این شائبه وجود دارد که در مجلس با توجه به گرفتاری‌ها و مشکلاتی که وجود دارد، بخشی از تندروهای مجلس در این مقطع به دنبال افزایش فشارها و مشکلات رئیس‌جمهور هستند تا آن را دلیل بر ناکارآمدی دولت بدانند که آقای روحانی هم به مواردی اجمالا اشاره کرد. اگر این استیضاح‌ها پشت سر هم اتفاق بیفتد، یقینا این ذهنیت در جامعه تشدید و به عکس خود تبدیل خواهد شد. اگر این اتفاقات بخواهد تکرار شود این شائبه پیش می‌آید که جریانی به دنبال ضعیف کردن بیشتر دولت است که طبیعتا به مصلحت مردم نیست. البته روش‌ها مشابه هم هستند و باید شناخت کافی داشته باشیم تا گرفتار رفتار نامعقولی که به مشکلات مردم اضافه کند، نشویم. یادمان نرود اگر آقای روحانی در مجلس فتیله کار خود را در اختلافات قدری بالا می‌کشید، شاهد نوسانات شدیدتری در حوزه اقتصاد بودیم، اما با توجه به صحبت‌های ملایمی که مطرح کرد بر نوسانات غلبه کرد.

بدون تردید آنچه در صحبت‌های دونالد ترامپ می‌بینیم متکی بر اختلافات، مشکلات و بی‌ثباتی‌های داخلی است و آنها که به اینها دامن می‌زنند عملا در مسیر هموارسازی کاخ سفید حرکت می‌کنند که در ابتدا نگاهش به عکس‌العمل‌های داخلی است و اختلافاتی که ممکن است نتیجه کارهایش را مثبت جلوه دهد و کسانی که این اختلافات را تشدید می‌کنند او را تشویق می‌کنند که فشارها و تحریم‌ها را بر کشور ادامه دهد. نیمی از اعتماد به نفس ترامپ برای خروج از برجام و بعد از آن افزایش تحریم‌ها ناشی از همین مشکلاتی است که جریان تندرو در کشور به‌وجود آورده است.

*
منبع: روزنامه آرمان،1397،6،11
**
گروه اطلاع رسانی**1893**9131