کارخانجات، روغن را به شرط خرید رب و تن ماهی می‌فروشند

 دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت‌وگو با ایلنا:

 12-بهمن-99

دبیر اتحادیه بنکدارن مواد غذایی اظهار داشت: شرکت‌ها به صورت غیر متعارف و غیرقانونی پنجاه درصد بار روغن را به اجبار کالاهای دیگر می‌فروشند. یعنی کارخانجات اگر می‌خواهند 10 تن روغن بفروشند می‌گویند باید 5 تن آن رب، تن ماهی و برنج بخرید تا روغن بفروشیم. خریدار اگر قبول نکند دیگر روغن را به او نمی‌دهند.

قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد بازار مواد غذایی اظهار کرد: بازار مواد غذایی دوران رکود و سکون خود را می‌گذراند و جهش‌ قیمت‌ها تا حدودی مهار و رکود شدیدی ایجاد شده است.

وی افزود: در مورد 99 درصد از اقلام، کالا وجود دارد اما خریدار وجود ندارد، بطوریکه بیش از 50 درصد خرید و تقاضا نسبت به 6 ماه پیش کاهش پیدا کرده است. این کاهش تقاضا نه تنها در مواد غذایی بلکه در بیشتر گروه‌های کاری و خدماتی رخ داده است.

رییس اتحادیه بنکدارن مواد غذایی در مورد قیمت مواد غذایی گفت: در مورد شکر در یک ماه گذشته 45 درصد و از ابتدای سال 75 درصد افزایش قیمت داشتیم؛ برنج خارجی 200 درصد نسبت به ابتدای سال گرانتر شده است. در گروه‌های اصلی مواد غذایی افزایش قیمت وجود داشته است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال برنج خارجی با 200 درصد، شکر با 75 درصد و چای با حدود 45 درصد، حبوبات با 5 تا 20 درصد به ترتیب بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.

حسنی در مورد شیوه پرداخت خریداران عمده مواد غذایی خاطرنشان کرد: شیوه‌ای که در آن ابتدا پول پرداخت و سپس کالا دریافت می‌شد الان دیگر انجام نمی‌شود و پای چک‌های 2 تا 3 ماهه به میان آمده است. اگر اینگونه نباشد خریدی انجام نمی‌شود. در بعضی از اقلام هم که مدت زمان چک کمتر است به 10 تا 15 روز رسیده است اما به طور کلی عطش فروش نقدی از میان رفته است. فروشنده مجبور است که برای حفظ مشتری با چک کالا بدهد.

وی در مورد بازار روغن توضیح داد: دولت همه هم و غم خود را گذاشته تا روغن مایع تامین شود و تا حدودی هم تامین شده اما در بخش بنکداری، روغن آنطور که باید تزریق نمی‌شود. شرکت‌ها به صورت غیر متعارف و غیرقانونی پنجاه درصد بار روغن را به اجبار کالاهای دیگر می‌فروشند. یعنی کارخانجات اگر می‌خواهند 10 تن روغن بفروشند می‌گویند باید 5 تن آن رب، تن و برنج بخرید تا روغن بفروشیم. خریدار اگر قبول نکند دیگر روغن را به او نمی‌دهند.

حسنی افزود: بازار فعلا در سکون و به دنبال مشتری‌یابی است و منتظر هستیم تا ببینیم سیاست‌های جاری کشور به کجا می‌رسد. ان‌شاالله با ثبات قیمت ارز و حذف ارز یارانه‌ای از مواد غذایی بتوانیم یک رقابت سالم و پایدار داشته باشیم.