آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در جهان

 این آمار با دریافت آخرین گزارش‌ها، به روز رسانی می‌شود


تهران - ایرنا - آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا ( کووید ۱۹) در سراسر جهان که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان پدیده‌ای «همه گیر» شناسایی و اعلام کرد به نقل از رسانه‌های معتبر و گزارش‌های دفاتر ایرنا در خارج از کشور و گروه‌های خبری مناطق ایرنا، با دریافت آخرین گزارش‌ها به روز رسانی می‌شود.

تعداد کل مبتلایانتعداد کل فوت شدگانتعداد کل بهبود یافتگان 
۱۰۲.۶۷۰۰.۸۹۷۲.۲۱۸.۰۳۶۷۴.۴۱۱.۶۰۷

۳۰ کشور دارای بیشترین تعداد مبتلایان 

ردیفنام کشور مبتلایانفوت شدگان بهبود یافتگان 
۱آمریکا ۲۶.۵۱۲.۱۹۳۴۴۷.۴۵۹۱۶.۱۹۹.۵۷۲
۲هند۱۰.۷۳۴.۰۲۶۱۵۴.۱۸۴۱۰.۴۰۹.۱۶۰
۳برزیل۹.۱۱۹.۴۷۷۲۲۲.۷۷۵۷.۹۶۰.۶۴۳
۴روسیه۳.۸۳۲.۰۸۰۷۲.۶۹۷۳.۲۷۹.۹۶۴
۵انگلیس۳.۷۷۲.۸۱۳۱۰۴.۳۷۱۱.۶۷۳.۹۳۶
۶فرانسه۳.۱۳۵۳.۴۸۷۷۵.۶۲۰۲.۸۵۴.۶۹۳
۷اسپانیا۲.۸۳۰.۴۷۸۵۸.۳۱۹-- 
۸ایتالیا۲.۵۲۹.۰۷۰۸۷.۸۵۸۱.۹۷۳.۳۸۸
۹ترکیه ۲.۴۶۴.۰۳۰۲۵.۷۳۶۲.۳۴۸.۳۰۹
۱۰آلمان۲.۲۰۷.۳۹۳۵۷.۰۵۲۱.۸۹۸.۹۰۰
۱۱کلمبیا۲.۰۷۷.۶۳۳۵۳.۲۸۴۱.۹۰۹.۷۹۱
۱۲آرژانتین۱.۹۱۵.۳۶۲۴۷.۷۷۵۱.۷۰۳.۴۵۹
۱۳مکزیک۱.۸۴۱.۸۹۳۱۵۶.۵۷۹۱.۳۹۰.۹۰۶
۱۴لهستان۱.۵۰۸.۶۷۴۳۷.۰۸۲۱.۲۶۴.۵۷۴
۱۵آفریقای جنوبی۱.۴۴۳.۹۳۹۴۳.۶۳۳۱.۲۸۴.۷۸۱
۱۶ایران۱.۴۰۵.۴۱۴۵۷.۸۰۷۱.۱۹۶.۳۷۴
۱۷اوکراین۱.۲۱۶.۲۷۸۲۲.۶۲۸۱.۰۱۴.۶۵۸
۱۸پرو ۱.۱۲۵.۸۷۵۴۰.۶۸۶۱.۰۳۹.۶۱۹
۱۹اندونزی۱.۰۶۶.۳۱۳۲۹.۷۲۸۸۶۲.۵۰۲
۲۰جمهوری چک۹۸۰.۷۱۴۱۶.۲۱۱۸۵۶۰.۴۰۴
۲۱هلند۹۷۰.۶۰۲۱۳.۸۷۲---
۲۲کانادا۷۷۰.۷۹۳۱۹.۸۰۱۶۹۵.۶۷۹
۲۳رومانی۷۲۴.۲۵۰۱۸.۱۹۶۶۶۹.۱۷۵
۲۴شیلی۷۱۸.۷۴۹۱۸.۲۵۷۶۷۰۳.۵۸۲
۲۵بلژیک۷۰۵.۱۲۰۲۱.۰۱۸۶۳۵.۳۹۴
۲۶پرتغال۶۹۸.۵۸۳۱۱.۸۸۶۵۰۴.۸۸۶
۲۷اسرائیل۶۳۳.۹۹۱۴.۷۰۰۵۵۱۸.۲۴۹
۲۸عراق۶۱۸.۱۴۷۱۳.۰۳۶۵۸۹.۵۴۰
۲۹سوئد۵۶۶.۹۵۷۱۱.۵۹۱--
۳۰پاکستان۵۴۳.۲۱۴۱۱.۶۲۳۴۹۶۸.۱۵۲

اخبار خاص کرونا وپیامدهای آن

**ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

**«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

**این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماری‌های عفونی بالینی" منتشر کرده‌اند.

این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده‌اند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.

** شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

** شرکت "مادرنا"، که یک شرکت آمریکایی است هم روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.

**دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز نتایج مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا تولیدی خود را اعلام کرده که براساس آن این واکسن تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می‌شود و در صورت بالا بردن دُوز می‌تواند تا ۹۰ درصد نتیجه‌بخش باشد.

با کشف واکسن کرونا در تعدادی از کشورها، واکسیناسیون در این کشورها آغاز شده است.خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت که از زمان آغاز واکسیناسیون جهانی علیه بیماری مرگبار کرونا در یک ماه گذشته، تاکنون بالغ بر از ۳۷ میلیون و ۹۰۰ دوز واکسن در ۵۱ کشور جهان تزریق شده است.

در حال حاضر شمار روزانه تزریق واکسن کرونا در کشورهای مختلف در جهان به ۲.۴۴ میلیون دوز رسیده است.

واکسیناسیون کرونا در ۱۴ دسامبر در میان کادر درمانی در آمریکا شروع شد که بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در جهان به خود اختصاص می‌دهد.

گزارش های خبری نشان می‌دهد در حال حاضر در اکثر کشورهای ثروتمند و پیشرفته طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آغاز شده است.

این در حالیست که تاکنون هنوز خبری در خصوص آغاز واکسیاسیون کرونا در کشورهای متوسط و فقیر منتشر نشده است.

پیش‌تر سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار در خصوص احتمال بروز شکاف میان کشورهای فقیر و غنی نسبت به دردسترس بودن واکسن کرونا هشدار داده بود.

** رییس جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان این که مانع تراشی‌های دولت ترامپ درتامین نیازهای ضروری مردم از جمله واکسن در ذهن و خاطر جهانیان خواهد ماند،تاکیدکرد: ساخت واکسن با کمک دانشمندان ایرانی و خرید آن از خارج از کشور در دستور کار است.

روحانی گفت: ستاد ملی برای مهار کرونا تلاش‌های خود را با دو اولویت هدف گذاری کرده است. اولویت نخست، اجرای پروتکل‌ها و مراقبت‌های اجرایی در غربالگری و فاصله گذاری هوشمند به عنوان تضمین شده ترین راه است که علائم مثبت آن را در کنترل موج جدید شاهد بودیم.

روحانی اولویت دوم را تامین و تهیه واکسن دانست و افزود: مقدمات و مسیر ساخت این واکسن با اتکا به توانایی دانشمندان و مراکز تخصصی داخلی فراهم شده و تهیه و خرید آن از خارج از کشور نیز در دستور کار است.

**مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: تست های انسانی واکسن کرونای ایرانی انجام شده و مجوز مرحله چهارم تست انسانی این واکسن از کمیته پایش داده و ایمنی دریافت شده است.

دکتر حامد حسینی روز ۲۷دی به ایرنا افزود: در این مرحله هم هفت داوطلب دیگر، واکسن ایرانی را دریافت می کنند.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مدت زمان تزریق واکسن این مرحله یک هفته‌ای است، افزود:درمرحله چهارم تست انسانی واکسن کرونا با دوز ۵ میکروگرم آغاز می شود،دوز قبلی واکسن یا ۳ میکروگرم یا واکسن نما (پلاسبو) بود؛ به این معنی که از ۱۴ داوطلب اول ۱۲ داوطلب دوز سه میکروگرم و ۲ داوطلب هم پلاسبو را دریافت کردند.

وی ادامه داد: واکسن مرحله دوم برخی از داوطلبان این هفته تزریق می شود. تاکنون ۱۴ داوطلب در سه مرحله واکسن ایرانی کرونا را دریافت کردند. 

اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد

دومین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی نیز روزهای ۱۵ و ۱۶ دی ماه به چهار داوطلب دیگر صورت گرفت.

مصطفی قانعی رییس کمیته ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد : هر چندتولید واکسن در ۶ یا ۷ شرکت ایرانی آغاز شده اما تزریق همگانی واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود تا بهار سال آینده در کشور شروع می شود.

وی افزود: واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود در فاز نخست در کوبا به ۵۶ نفر و در فاز دوم به بیش از ۱۰۰ نفر دیگر در این کشور تزریق شده اما در فاز سوم قرار است همزمان با کوبا در ایران نیز به چندین هزار نفر تزریق شود.

وی تاکید کرد: هر چندتولید واکسن در شرکت های ایرانی آغاز شده اما به نظر می رسد که زودتر از همه در ایران واکسن کوبایی وارد بازار شود و سایر واکسن ها نیز طی یک یا دو هفته دیگر مطالعات بالینی آنها آغاز شود.

**در همین حال کارشناسان و متخصصان تاکید کرده اند که واکسن‌های کرونا موجب ایمن‌سازی دریافت‌کنندگان واکسن در برابر ویروس می شوند اما نمی‌توانند کووید ۱۹ را ریشه کن‌کنند و مانع شیوع آن شوند؛ بنابراین استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسیون ضروری است.

**«جونگ نان شان» پزشک مشهور چینی که چندی پیش برای خدمات برجسته خود جهت مقابله با کرونا نشان افتخار ملی این کشور را دریافت کرد، گفت:می‌دانستیم که ویروس کرونا از انسان به انسان منتقل می‌شود اما اکنون نمونه‌هایی از سرایت آن از محیط به انسان نیز پیدا شده است.

شان که ریاست مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری‌های تنفسی چین را هم بر عهده دارد، افزود: این کشف یک پدیده جدید برای همه ما به شمار می‌رود و باید نسبت به این مساله بیشتر توجه شود.

وی تاکید کرد: پژوهشگران باید در مورد این پدیده نوظهور، شیوه سرایت آن و چگونگی پیشگیری و مهار آن تحقیقات لازم را انجام و نتایج آن را در اختیار مردم و پزشکان قرار دهند.  

اظهارات جونگ در میان شیوع موارد زیادی از ویروس کرونا در شهرهای چین صورت گرفت که ناشی از آلودگی بسته بندی خارجی غذاهای وارداتی با زنجیره سرد بود.

**سازمان جهانی بهداشت از کشورهای ثروتمند به خاطر دعوا و منازعه بر سر واکسن انتقاد کرده است.

این انتقاد سازمان پس از آن اعلام شد که اتحادیه اروپا گفت محدودیت‌هایی برای صادرات واکسن تولید شده در کشورهای این اتحادیه وضع می‌کند.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت بار دیگر نسبت به ملی‌گرایی در زمینه واکسن هشدار داده و گفته چنین مساله‌ای می‌تواند باعث گسترش همه‌گیری شود.

**سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن "اسپوتنیک وی" روسیه در این کشور خبر داد.

کیانوش جهانپور گفت که "سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری واکسن اسپوتنیک وی، محصول شرکت گامالی کشور روسیه را به شکل "محلول فریزشده و ویال های تک دوز/پنج دوز در ایران صادر شد."

آقای جهان‌پور افزود که روند بررسی واکسن‌های دیگری از مبدا هند، چین، روسیه کماکان ادامه دارد.

https://www.worldometers.info/coronavirus