گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها  قسمت  چهارم 4 آبان – 95
روزنامه خبرورزشی نوشت: قاسم افشار از جمله خواننده‌های پیشکسوت موسیقی پاپ است که حدود ۲۰ سال است با او، کارها و صدایش آشناییم.
افشار ۱۵ سال قبل آلبوم «قرمزته» را روانه بازار موسیقی کرد و از آن پس به عنوان خواننده‌ای پرسپولیسی شناخته شد. او این روزها کار جدیدی برای این باشگاه به سفارش مدیریت سابق سرخپوشان آماده کرده اما هنوز موفق به دریافت حق‌الزحمه خود نشده است. افشار در این باره به خبرورزشی توضیحات کاملی داد.
ماجرای طلب شما از باشگاه پرسپولیس چیست؟
زمان آقای رویانیان ایشان مرا خواستند و سفارش کار دادند. قرار شد من قطعه‌ای را تولید کنم که مرتبط با پنجاهمین سال تأسیس باشگاه پرسپولیس باشد و در جشن باشگاه هم رونمایی و اجرا شود. من هم از آنجا که با آقای رویانیان قبلاً در زمان حضورشان در راهنمایی و رانندگی همکاری کرده بودم، نیازی به انعقاد قرارداد ندیدم و پذیرفتم که هزینه‌های کار را خودم تقبل کنم و بعداً مجموعاً از باشگاه بگیرم.
خب پس چه شد؟
آقای رویانیان از مدیریت باشگاه کنار رفتند و آقای طاهری آمدند. من هم چندین ماه بعد از این تغییر و تحول یعنی آبان ماه سال گذشته پیگیر کار شدم و از آنجا که قطعه را تولید کرده بودم، ابتدا با آقای گرشاسبی و سپس از طریق ایشان با دکتر طاهری دیدار کردم.
نظر دکتر طاهری چه بود؟
ایشان به شدت کار را پسندیدند و به من اعلام کردند قطعه تولید شده را می‌خواهند اما از آنجا که اسم چند نفر در ترانه آورده شده بود و ممکن بود دلخوری سایرین را موجب شود، قرار شد شعر را تغییر دهیم و دیگر نامی از بازیکن‌ها نیاوریم. به آقای طاهری گفتم این مسئله مستلزم هزینه بیشتر است چراکه شعر تغییر می‌کند، ملودی هم دچار دگرگونی می‌شود و من هم از ابتدا باید کار را بخوانم. ایشان هم گفتند مسئله‌ای نیست و برو کار را نهایی کن. من هم به احترام حرف طاهری رفتم و حدود ۵ میلیون تومان دیگر هزینه کردم.
موفق به دریافت طلب‌تان شدید؟
خیر، از آن تاریخ تا به امروز که نزدیک به یک سال شده، من مــدام پیگیرم ولی به جایی نرسیده‌ام. اگر پولی را که صرف تولید این قطعه کرده‌ام، روغن نباتی می‌خریدم تا به امروز دو، سه برابر شده بود.
چقدر از باشگاه طلب دارید؟
من حدود ۳۰میلیون باید دریافت کنم. صحبت من با آقای رویانیان ۳۰میلیون بود و من پس از آن صحبت، ۵میلیون دیگر هم هزینه کرده‌ام اما قرار شد کمی تخفیف بدهم که با در نظر گرفتن ۵میلیون هزینه اضافه اگر همان ۳۰میلیون را بگیرم، مشکلی ندارم. این رقم شاید یک سی‌ام یا یک‌چهلم هزینه یک بازیکن تیم باشد البته نوش جان‌شان اما به کار من هنرمند هم نباید اینگونه بی‌توجهی شود و اذیت شوم. بارها با آقای پندار خمارلو صحبت کرده‌ام و ایشان هم به من قول داده مراتب را به معاون اقتصادی باشگاه یعنی آقای ترکاشوند اطلاع دهد و برایم قرار ملاقات بگذارد اما چند روز قبل که با آقای ترکاشوند دیدار داشتم، مطلع شدم مدیر روابط عمومی باشگاه اصلاً او را در جریان قرار نداده است! در هر صورت امیدوارم این مبلغ نه چندان سنگین که زحمت من و گروهم است، زودتر تسویه شود. البته اشتباه من این بود که در ابتدا به خاطر رفاقت و آشنایی‌ام با سردار رویانیان قراردادی نبستم. با این حال چون خود آقای طاهری کار را خواستند، من شعر را تغییر دادم و کار را نهایی کردم. اگر ایشان می‌گفت فعلاً با این مقوله کاری نداریم، من هم تکلیف خودم را می‌دانستم.
راستی شما که سال‌ها قبل آلبوم قرمزته را خواندید، خودتان واقعاً پرسپولیسی هستید؟
دیگر پرسپولیسی شده‌ایم. به هر حال قرمزته اولین آهنگ پرسپولیسی بعد از انقلاب بود و خود به خود ما را که پرسپولیسی بودیم، پرسپولیسی‌تر کرد.
تیم تولید این قطعه را معرفی نکردید؟
آهنگ و تنظیم کار را دکتر محمدرضا چراغعلی کار کرده‌اند و ترانه را هم طهمورث پورشیرمحمد نوشته است.
حرف آخر؟
امیدوارم دوستان خوب من در باشگاه پرسپولیس زودتر پی این ماجرا را بگیرند و هنرمندی که برای یک کار فرهنگی زحمت کشیده را دلسرد نکنند. ان‌شاءالله این اتفاق می‌افتد.
هیلاری کلینتون نامزد حزب دمکرات در انتخابات آمریکا گفته است که از این پس در جریان مبارزات انتخاباتی اهمیتی نمی دهد که رقیبش دونالد ترامپ چه خواهد گفت و فقط بر مسائل تمرکز خواهد کرد.
او با یادآوری بگومگوی خصومت آمیز در سه مناظره تلویزیونی با نامزد جمهوری خواهان گفت: "برای ۴ ساعت و نیم با او مناظره کردم. دیگر حتی به پاسخ گفتن به او فکر نمی کنم."
او در هواپیمای ستاد مبارزات انتخاباتی اش با خبرنگاران صحبت می کرد.
در مقابل آقای ترامپ در تجمعی در گتیزبرگ قول مهار لابی گری و مذاکرات تازه در زمینه مبادلات تجاری و تغییرات آب و هوایی را دارد.
درحالی که فقط ۱۶ روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده، بیشترین توجه به جنجال ها پیرامون مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ متمرکز بوده است.
او روز شنبه بار دیگر قول داد بلافاصله پس از پایان رقابت ها علیه همه زنانی که او را متهم به تعرض یا رفتار نامناسب جنسی کرده اند به دادگاه شکایت خواهد کرد.
روز یکشنبه تازه ترین نظرسنجی ها نشان داد که ترامپ در ایالت های کلیدی عمدتا از رقیب خود عقب است.
ستاد مبارزات کلینتون پیش بینی کرد که این از نظر مشارکت "بزرگترین انتخابات در تاریخ آمریکا باشد."
روبی موک مدیر کمپین خانم کلینتون روز یکشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت: "این بار نسبت به همه دفعات گذشته شمار بیشتر پای صندوق ها خواهند رفت."
کلینتون که در پیتزبورگ صحبت می کرد از آمریکایی ها خواست متحد شوند.
او گفت: "من می دانم که آمریکایی ها دنبال رئیس جمهوری هستند که متوجه حال آنهاست، به آنها گوش می دهد و من می خواهم این رئیس جمهور باشم."
ترامپ پیش از سخنرانی در گتیزبرگ گفت که رسانه ها داستان های ساختگی درباره او ساخته اند تا "بدترین و خطرناک ترین چهره ممکن" را از او ترسیم کنند.
فرانسه، عملیات تخلیه کمپ «کاله» (جنگل) و انتقال پناهجویان آن را با حضور بیش از ۱۲۰۰ پلیس و نیروی محلی آغاز کرده است. اردوگاه کاله در نزدیکی بندر کاله فرانسه قرار دارد و نزدیک به تونلی است که فرانسه را به بریتانیا وصل می‌کند. پناهجویان در ٦٠ اتوبوس دولتی، این شهر بندری شمالی را ترک کردند. آنها را به اقامتگاه‌های دیگری در کشور فرانسه انتقال می‌دهند. صف مردمی که وسایل اندک خود را حمل می‌کنند، پیش از سپیده‌دم آغاز شد.
به محض باز شدن دروازه‌ها، مردم به سمت انبارها سرازیر شدند، بدون آن‌که بدانند قرار است آنها را به کجا ببرند؛ فقط به آنها هشدار داده بودند که باید این مکان را ترک کنند، در غیراین‌صورت، خطر دستگیری و اخراج از کشور را به جان بخرند.  درحالی‌که دفترخانه این کمپ، تأیید کرده است که انتقال کودکان آسیب‌پذیر به بریتانیا، موقتا متوقف شده، ظاهرا به درخواست مقامات فرانسه، این اردوگاه درحال تخریب است.
حدود ٧‌هزار مهاجر در این اردوگاه زندگی می‌کنند که به اغلب آنها امکان زندگی در اردوگاه‌های دیگر در سایر نقاط فرانسه داده خواهد شد. اما این نگرانی وجود دارد که بسیاری از آنان این پیشنهاد را قبول نکنند چون قصد دارند خود را به خاک بریتانیا برسانند. روند تخلیه، با آرامش و نظم آغاز شد، بر خلاف آخر هفته که درگیری‌های خشونت‌آمیزی میان پناهندگان داخل کمپ و پلیس بوجود آمد و ساکنان کمپ، به پلیس ضد شورش فرانسه، سنگ پرتاب کردند و نیروهای پلیس نیز، رفتار آنها را با پرتاب گاز اشک‌آور تلافی کرد. پیشتر هزاران نسخه از یک اطلاعیه در این منطقه پخش شده بود که به ساکنان هشدار می‌داد پیش از آن‌که اردوگاه با بولدوزر خراب شود، آن را ترک کنند.
در طول صبح که چندین اتوبوس حامل پناهجویان، این کمپ را ترک کردند، کامیون‌های پلیس و ماشین‌های آتش‌نشانی در محیط قرار داشتند. اتوبوس‌ها، پناهجویان را برای اسکان به مناطق دیگر فرانسه بردند. ١٠ اتوبوس، ساعت ٩ صبح به وقت محلی، کمپ را به سمت مقصد‌هایی مثل پاریس، لیون و مارسی ترک کردند.  به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولین اتوبوس، حامل ٥٠ سودانی بود که ساعت ٤٥: ٠٨ آن‌جا را ترک کرد و به سمت  منطقه بورگاندی حرکت کرد. تخلیه و از بین بردن این کمپ درحالی آغاز شده که نگرانی‌هایی در مورد ایمنی هزاران کودک و افراد بزرگسال آسیب‌پذیر که در آن‌جا زندگی می‌کنند، وجود دارد. به نظر می‌رسد که کودکان بدون همراه، تنها گروهی باشند که در کاله می‌مانند، جایی که قرار است این کودکان را به آن‌جا منتقل کنند، منطقه امنی است که پیش‌تر در آن‌جا افراد بزرگسال، ساکن بودند.
هدف فرانسه، تخلیه ٣هزار بزرگسال و کودک از مرکز طی عملیاتی ٣ روزه جهت بستن این کمپ است. هدف آنها این است که در مجموع، ١٠‌هزار مهاجر را به مراکز تخصصی اقامت بفرستند، یعنی جایی که پروسه رسمی پذیرش و ثبت‌نام در آن‌جا صورت می‌گیرد.
 «
ژان مارک پوسسوآ» مدیر اجرایی بندر کاله، عملیات دوشنبه را «D-Day» (روز عملیات بزرگ) و خود را «مردی بسیار خوشحال» نامیده است. بسیاری از کسانی که در صف انتقال از کاله حضور دارند، از کشورهای سودان و اریتره به این‌جا آمده‌اند. به محض آن‌که افسران پلیس، دروازه‌ها را باز کردند، مردم، به ٤ صف – شامل بزرگسالان، خانواده‌ها، کودکان، و افراد آسیب‌پذیر یا معلول هدایت می‌شدند و در آنجا، مچ‌بندهایی به دستشان بسته می‌شد.
بسیاری از آنها از ترک این اردوگاه، خشنود بودند. در میان آنها، محمد ٢٣ ساله از اریتره به گاردین گفته است: «این کمپ بسیار کثیف و خطرناک است». او که برای ٣ ماه در این کمپ حضور داشته می‌گوید که بارها برای رسیدن به فرانسه به‌عنوان پناهجو، تلاش کرده است. «اثر انگشت من در ایتالیا گرفته شد و به هرکجا که در اروپا بروم، به من می‌گویند که باید براساس مقررات دابلین، به ایتالیا بازگردی. حالا برای نخستین‌بار است که می‌گویند اثر انگشت‌ها مهم نیست و ما می‌توانیم به‌عنوان پناهنده، دوباره اقدام کنیم.
من از این بابت خوشحالم.»یوسف ٣٥ ساله که از سودان به این‌جا آمده و ٣ ماه را در کمپ کاله به‌سر برده است، امید دارد که بتواند در فرانسه بماند. او می‌گوید که نمی‌داند درنهایت مسیر زندگی‌اش به کجا ختم خواهد شد: «سرنوشت به نحوی است که انگار چشمانم را می‌بندم و انگشتم را روی نقشه می‌گذارم».
با این حال، او خوشبین است:   «من می‌خواهم که زندگی جدیدی را آغاز کنم، و مطمئنم که فرانسه، امنیت من را تأمین می‌کند». او روزی دوست داشت که به بریتانیا برود، اما «آن آرزو در این‌جا مُرد و دفن شد. آن مسیر، حالا بسته شده است». ساعت‌ها پیش از تخلیه پناهگاه، بعضی از افراد هنوز به این امید بودند که بتوانند خود را به بریتانیا برسانند.
«
دیدیه لِش»، رئیس اداره مهاجرت فرانسه می‌گوید: «ما همچنان درحال متقاعد کردن بسیاری از افراد هستیم تا شرایط خود را بپذیرند و از آرزوی رسیدن به بریتانیا، دست بکشند».بعضی از افراد نیز نگران هستند که اگر از کاله بروند، دیگر نمی‌توانند به خانواده خود در بریتانیا ملحق شوند. تافسو، ٤٨ ساله، یک نجار از اریتره است. همسر او و دو فرزندش در لندن هستند.
تافسو دختری ٩ ساله دارد که هیچ‌گاه او را ندیده است:   «من نمی‌دانم که آینده چه چیزی برایمان به ارمغان می‌آورد. من می‌خواهم شرایطم را به مسئولان توضیح دهم، اما کسی صدای من را نمی‌شنود و به حرف من گوش نمی‌کند». نگرانی‌ها از سرنوشت ١٣٠٠ کودک در کمپ کاله، همچنان وجود دارد. «ایوت کوپر» رئیس کمیته مسکن می‌گوید که خطر قاچاقچیان انسان برای کودکان در این کمپ، وجود دارد: «این همان چیزی است که نگران‌کننده است، چراکه می‌دانیم با آغاز پاکسازی، خطر ناپدید شدن بسیاری از کودکان و نوجوانان  وجود دارد».
بریتانیا قبول کرده که حدود ۱۳۰۰ کودک بدون همراه را بپذیرد. برای افراد زیر سن قانونی که بستگانی در بریتانیا ندارند و وضع آسیب‌پذیری دارند هم یک روند ثبت‌نام جداگانه وجود خواهد داشت. در هفته گذشته، حدود ٢٠٠ کودک از کاله به بریتانیا آورده شدند، که این تعداد، براساس آمارها، تقریبا ١٥‌درصد کل کودکان پناهجو در کاله است. شک و تردید‌هایی در مورد سن بعضی از کودکان وارد شده به بریتانیا وجود داشته است. طبق قوانین اتحادیه اروپا، درخواست پناهندگی افراد باید در نخستین کشور امنی که می‌رسند انجام شود؛ ولی افراد زیر ۱۸‌سال می‌توانند درخواست پناهندگی‌شان را به کشوری دیگر منتقل کنند اگر کسی از بستگانشان در آن کشور زندگی کند.
یک متمم قانون مهاجرت بریتانیا، دولت را موظف می‌کند که انتقال کودکان و نوجوانان پناهنده بدون‌همراه از اروپا به داخل بریتانیا را میسر کند.
«
رابرت گودویل» وزیر مهاجرت در بیانیه‌ای گفته است که دولت بریتانیا، متعهد به حراست و حفاظت کودکان در کاله و انتقال «تمام کودکان با سن قانونی» در اولین فرصت ممکن به بریتانیا است. او گفته است: «ما با شرکای فرانسوی خود به‌شدت درحال همکاری هستیم و اولویت ضروری ما این است که از ایمنی و امنیت محل زندگی کسانی که طی عملیات تخلیه، درکمپ کاله می‌مانند، مطمئن شویم.

مقامات بریتانیا به شناسایی افراد واجد صلاحیت برای آمدن به این کشور، ادامه می‌دهند.» براساس داده‌های پروژه حقوق پناهندگان، تقریبا دو سوم افراد مورد پژوهش در کمپ گفته‌اند که نمی‌خواهند به اقامتگاه‌های دیگری در فرانسه بروند، درحالی‌که یک سوم از این افراد، همچنان مایل به ادامه تلاش برای رسیدن به بریتانیا هستند. تعداد ساکنان رسمی این اردوگاه ۷‌هزار نفر است اما گروه‌های خیریه تعداد آنها را نزدیک به ۱۰‌هزار نفر می‌دانند. بیشتر ساکنان این اردوگاه را مهاجرانی از خاور میانه، آفریقا و افغانستان تشکیل می‌دهند.
پناهجویان را به کجا می‌برند؟
٦٠ اتوبوس قرار است که مهاجران را به ١٦٤ مرکز پذیرش در فرانسه ببرد. این مراکز اسکان، که قرار است موقتی باشند، هرکدام بین ٤٠ تا ٥٠ نفر را برای مدت ٤ ماه تا زمانی که پرونده پناهندگی آنها بررسی شود، در خود جای می‌دهند. کسانی که شرایط پناهندگی را نداشته باشند، به کشورهای خود، فرستاده می‌شوند.
چرا کمپ را تخریب می‌کنند؟
شاید مهم‌ترین دلیل تخریب این کمپ، نزدیکی آن به مسیر ورود به بریتانیا باشد که بسیاری تلاش می‌کنند به صورت قاچاقی خود را به بریتانیا برسانند. «برنارد کازانوو»، وزیر کشور فرانسه، می‌گوید قصد بر این است وضع شهر کاله را بهبود ببخشیم که گفته می‌شود از شرایط اقتصادی و امنیتی جدی، رنج می‌برد. چراکه به خاطر وجود کمپ و تلاش‌های روزانه پناهجویان برای فرار قاچاقی به بریتانیا از طریق قایم شدن در کامیون‌ها که در بعضی موارد به خشونت با راننده کامیون منتهی می‌شود، این شرایط بوجود آمده است. شرایط بهداشتی و عدم امنیت در میان پناهجویان نیز دلیل دیگر بسته شدن این کمپ است.
آیا فرانسه پیش‌تر هم اقدام به تخریب این کمپ کرده بود؟
بله، در ماه فوریه و مارس، مقامات، دستور به تخریب منطقه بزرگی از بخش‌های جنوبی کمپ کاله دادند و این اتفاق افتاد. آنها گفتند که هدفشان کاهش تعداد مهاجران در این کمپ است. در آن زمان نیز، مانند هفته گذشته، پلیس و پناهندگان ساکن در این کمپ با یکدیگر درگیر شدند. پناهندگان به طرف پلیس سنگ پرتاب کردند و  پلیس نیز، از گاز اشک‌آور استفاده کرد و بعضی از پناهگاه‌ها را آتش زد.
با این حال، تعداد پناهجویان در این کمپ، به بیشترین رقم خود در همه زمان‌ها رسید. حدود ١٠‌هزار نفر، مشکل جمعیت را تشدید کردند و بسیاری از افراد نیز به محوطه اطراف کمپ رفتند و در آن‌جا ساکن شدند. کاله در شمال فرانسه از مدت‌ها پیش به محل اسکان موقت هزاران آواره و مهاجر عمدتا از افغانستان، سودان و عراق تبدیل شده است که منتظر فرصتی هستند تا خود را از مسیر دریا یا تونل «مانش» و کامیون‌هایی که از آن می‌گذرند، به انگلیس برسانند.منبعروزنامه شهروند

سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به اهدای جایزه از سوی اندیشکده بین‌المللی «چتم‌هاوس» به وزیر خارجه ایران در ارتباط با فعالیت‌های وی جهت حل پرونده هسته‌ای کشور در سال 2015 تاکید کرد : اقای ظریف معتقد هستند که این جایزه متعلق به ملت ایران است
به گزارش خبرنگار ایسنا، اندیشکده بین المللی چتم‌هاوس جایزه امسال خود را به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، همتای آمریکایی وی اهدا کرد.
 
جایزه چتم‌هاوس هرساله به فرد، افراد یا سازمان‌هایی داده می‌شود که از دیدگاه این موسسه، مهم‌ترین تأثیر را در پیشبرد روابط بین‌المللی در یک سال گذشته داشته باشند.
بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی در مورد اهدای این جایزه از سوی این اندیشکده به وزیر خارجه ایران گفت: همان‌طور که مطلع هستید چتم‌هاوس یک اندیشکده شناخته‌شده اروپایی در سطح جهان است و امسال جایزه خود را به صورت مشترک به خاطر مذاکرات هسته‌ای و توافق برجام به آقایان ظریف و کری اهدا کرده است
این دیپلمات ارشد ایران در پاسخ به این سوال که آیا وزیر امور خارجه برای دریافت این جایزه به لندن سفر خواهد کرد، تصریح کرد: آقای ظریف به دلیل برنامه های از پیش تعیین شده و مشغله های کاری، سفری در این ارتباط به لندن نخواهند داشت
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که آیا این اولین بار است که چنین جوایزی به آقای ظریف اهدا می‌شود؛ توضیح داد: تاکنون موسسات مختلف شناخته شده‌ای در سطح جهان با توجه به سیستم کاری و مقرراتشان از آقای ظریف درخواست و سوال کردند که نامزد جایزه آن‌ها شود که برخی از این جوایز حتی جوایز مادی بالایی نیز بوده است ولی آقای ظریف این پیشنهادهای متعدد را تاکنون رد کرده‌اند و قبول نکرده‌اند که نامزد دریافت این جوایز شوند
وی ادامه داد: البته چتم‌هاوس چنین فرآیند و قانونی ندارد که از افراد در این زمینه سوال کند و افراد را بدون سوال کاندیدا می‌کند که در مورد آقای ظریف نیز این اتفاق افتاده است
وی در مورد نگاه شخص وزیر خارجه به این جایزه نیز گفت: از دیدگاه ایشان، این جایزه متعلق به ملت ایران به خاطر مقاومتهای جانانه‌شان  برابر فشارها و تحریم‌های چند سال اخیر است. ملت ایران با خردورزی در برابر این فشارها ایستادگی کردند و در نهایت با حمایتهای مردم، توانستیم با توافق برجام، قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت علیه ایران و تحریم‌هایی که در این زمینه وجود داشت را لغو کنیم و این جایزه متعلق به ملت ایران است
در طی ادوار گذشته مقامات مختلفی از جمهوری اسلامی ایران برای سخنرانی و ارائه دیدگاه‌هایشان پیرامون مسائل ایران و منطقه و... به این اندیشکده دعوت شده‌اند که علاوه بر محمد جواد ظریف، می توان به حضور و سخنرانی کمال خرازی در این اندیشکده زمانی که وزیر امور خارجه بود، اشاره کرد
چتم‌هاوس بعد از جنگ جهانی اول در سال 1920 با توافق بین تعدادی از نخبگان انگلیسی و آمریکایی به وجود آمد. این اندیشکده یک موسسه خیریه است که دارای دو شاخه انگلیسی و آمریکایی است و در مورد مناطق مختلف جهان از جمله آسیا، خاورمیانه، آفریقا، آمریکا، فلسطین تحلیل‌هایی را ارائه می‌کند و جلساتی را در این زمینه برگزار می‌کند. برخی از شرکت‌های نفتی بزرگ در قاره اروپا و آسیا اسپانسر مالی این اندیشکده هستند و این اندیشکده تاکنون تحقیقات جدی در زمینه انرژی انجام داده است.
 
بر اساس این گزارش این اندیشکده مباحث هسته‌ای ایران را نیز در طی این سال‌ها رصد کرده و مطالعاتی در مورد آن انجام داده است.
 
از جمله دیگر سیاست مدارانی که جایزه این اندیشکده را دریافت کردند می‌توان به «لولا داسیلوا » و «عبدالله گل »رییسان جمهور پیشین برزیل و ترکیه اشاره کرد.