خوراكيها
چرا همراه غذا بايد پياز بخوريم?.26 آذر -92
چرا همراه غذا بايد پياز بخوريم?.26 آذر -92
بسياري از ما بدون آنكه از خواص پياز مطلع باشيم به صورت سنتي و
مداوم كنار غذا آن را مصرف ميكنيم، غافل از اينكه پياز اثرات درماني زيادي مانند
پيشگيري از سرطان، كنترل قند خون و نقش آنتيبيوتيكي قوي را دارد. "شيوا
فرجي" در مورد خواص پياز و علت مصرف آن در كنار غذا گفت: پياز از ديرباز در
غذاي ايرانيان چه به صورت سرخكرده يا خام وجود داشته و گفته ميشود كه از حدود 6
هزار سال پيش تاكنون به عنوان يك داروي سنتي مورد استفاده قرار ميگيرد. وي
با اشاره به اينكه پياز سرشار از تركيبات گوگردي است و قادر به متوقف كردن روند
تغيير شكل سلولها است افزود: به همين دليل گفته ميشود كه اين نوع ماده غذايي خطر
ابتلا به سرطان از جمله سرطان سينه را تا حد زيادي كاهش ميدهد و كساني كه با غذاي
خود كمي پياز خام ميخورند كمتر به سرطان مبتلا ميشوند. وي تصريح كرد: همچنين مادهاي به نام پروپيلسولفات در پياز وجود
دارد كه از ابتلا به سرطان معده و روده جلوگيري ميكند اما نبايد فراموش كرد كه
پياز خام تأثير بيشتري نسبت به پياز پخته شده بر سلامت بدن دارد. به گفته اين متخصص تغذيه، همچنين تركيبات گوگرددار
در پياز عضلات صاف ريه را تحريك كرده و باعث باز شدن شريانهاي كوچك و ناژهها ميشود
و براي همين به آنهايي كه دچار سرماخوردگي ميشوند مصرف پياز به صورت خام يا در
كنار غذا توصيه ميشود. فرجي با تاكيد بر اينكه پياز در تنظيم قند خون نيز
بسيار مؤثر است تصريح كرد: در پياز تركيباتي مانند يك نوع انسولين گياهي وجود دارد
كه قند خون را تنظيم ميكند. ولي نبايد فراموش كرد كه افرادي كه دچار قند خون ميشوند
نبايد بيش از حد پياز مصرف كنند. عضو انجمن علمي تغذيه ايران گفت: شايد جاي
سؤال باشد كه چرا در كنار كباب يا غذاهاي بين راهي پياز خورده ميشود اما جالب
اينجاست كه اين ماده غذايي آنتيبيوتيك بسيار قوي بوده و در از بين بردن ميكروبهاي
مختلف نقش مؤثري دارد به همين جهت معمولا در كنار غذاهاي گوشتي و پرچرب و مهمانخانههاي
بين راهي توصيه ميشود تا حتماً پياز در كنار غذا به صورت خام خورده شود.