گزیده خبرهای 10 شهریور -94 قسمت -3

گزیده خبرهای 10 شهریور -94 قسمت -3
معاون وزیر امور خارجه آمریکا و رئیس گروه مذاکره کننده آمریکایی گفت :کشورهای مختلف به خصوص هند نباید برای تجارت با ایران عجله کنند.به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از پایگاه اینترنتی بیزنس لاین هند،وندی شرمن روز چهارشنبه در اظهاراتی در دانشگاه شیکاگو گفت هند نباید عجله کند و به خاطر توافق هسته ای اخیر در سوئیس که چند هفته قبل انجام شد،برای تجارت بیشتر با ایران ورود نکند.وندی شرمن گفت: آنچه که من می خواهم به هر کشوری که وارد کننده نفت از ایران است و می خواهد تجارت با ایران داشته باشد و تجارت با ایران را افزایش دهد و به خصوص به هند بگویم این است که عجله نکنید.ما هنوز کاملا به یک توافق دست نیافتیم.ما درک می کنیم در صورتی که تحریم ها تخفیف یابد ،هیچ کس نمی خواهد در صف آخر باشد و هر کسی می خواهد نخستین نفر در صف باشد اما حتی پس از یک توافق نیز اجرای آن زمان می برد.
بشر به حدی در تخریب محیط زیست زمین عجله کرده است که به اعتقاد فیزیک دان برجسته تا 1000 سال دیگر باید جایی در کرات دیگر برای خود بیابد.به گزارش هافینگتون پست، استیفن هاوکینگ، فیزیکدان و دانشمند برجسته جهان، اخطار می کند نوع بشر فقط 1000 سال "مهلت" دارد تا برای زندگی به فضا برود، و یا برای همیشه با خطر نابودی روبرو شود.هاوکینگ گفت: "ما باید برای آینده بشریت به سفرهای فضایی ادامه بدهیم. من گمان نمی کنم بتوانیم برای 1000 سال دیگر در این کره خاکی زنده بمانیم. ما باید از این سیاره فرار کنیم."هاوکینگ یکی از دو سخنران در سالن اوپرای شهر سیدنی در کشور استرالیا در هفته گذشته بود. او با استفاده از تکنولوژی هالوگرافیک با جمعیت انبوه تماشاچیان سخن می گفت. در پایان سخنرانی خود هاکینز از همه خواست تا " به ستاره ها نگاه کنید و نه به زیر پای خود."او گفت: "سعی کنید هرآنچه می بینید درک کنید، و در باره چگونگی وجود جهان بیاندیشید. کنجکاو باشید، و هرچقدر زندگی مشکل بنظر برسد، باز همیشه کاری هست که با انجام آن موفق بشوید. فقط نباید که تسلیم شوید."هاوکینگ بارها در باره خطراتی که بشریت با آن روبروست هشدار داده است، از گسترش هوش مصنوعی تا خوی تجاوز و وحشیگری نوع بشر.
سیداحمد میرمطهری، اقتصاددان در روزنامه شرق نوشتبعد از پایان جنگ ایران و عراق، سیاستی در کشور دنبال شد که در امور کار و کارگری بر این باور بود که با انعطاف‌پذیرکردن بازار کار، دستیابی به توسعه، تسریع و در درازمدت اقشار فرودست جامعه از مواهب توسعه اقتصادی بهره‌مند خواهند شداکنون که قریب به ٢٥ سال از سعی در انعطاف‌پذیرکردن بازار کار ایران می‌گذرد، نسلی از کارگران ٢٥ سال پیش، امروز در معرض بازنشسته‌شدن قرار دارند که قدرت خرید آنان کاهش و دستمزدهای واقعی آنان تقلیل یافته است و به‌نظر می‌رسد سیاست‌گذاران بازار کار ایران باید در بسیاری از تجویز‌های فعلی، تجدیدنظر کنند. طرح انعطاف‌پذیری بازار کار در سطح جهانی ناشی رخدادهایی بود که در دهه‌های ١٩٧٠ و١٩٨٠ ابتدا در غرب اتفاق افتاد، تحولاتی نظیر تکانه‌های قیمت نفت و تکانه‌های قیمت مواد غذایی منجر به تورم‌های بالا و رکود شدید در اکثر اقتصاد‌های جهان شدو استفاده از شاخص‌های هزینه زندگی برای تعدیل دستمزد کارگران، در جهان گسترش یافت و در بعضی اقتصاد‌ها چاره‌جویی برای تورم یا رکود در مهار دستمزد‌ها و کنترل قیمت‌ها دیده شد که کارساز هم نشد و درنهایت اقتصاد‌های بزرگ و مطرح جهان عمدا سرعت رشد را کُند کردند تا شاید سطح اشتغال بالا رفته و دستمزد‌ها را پایین نگه داشته و افزایش قیمت‌ها را نیز مهار کنند. ازهمین‌جاست که انعطاف‌پذیری در بازار کار مطرح می‌شود و منظور، بازار کاری است که قابلیت‌های تطابق با تغییرات مختلف اقتصادی و اجتمایی را داشته باشددر چنین بازاری، عرضه و تقاضای نیروی کار فقط تحت‌تأثیر دستمزد است، اما این کدام دستمزد است که در وضع معیشتی کارگران اثر می‌گذارد؟ دستمزدِ اسمی است؟ یعنی همان پولی که بازار تعیین کرده و به کارگران پرداخت می‌شود یا آنچه برای کارگران مطرح است، دریافت دستمزد واقعی است که جواب‌گوی قدرت خرید وی باشد. به واسطه همین اهمیت دستمزد واقعی است که در کشور همواره شاهد چانه‌زنی‌های کارگران و کارفرمایان در شروع هر سال تقویمی هستیم و کارگران سعی دارند دستمزد اسمی را به سطح دستمزد واقعی برساننددر سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که کارآفرینان صنعتی ایران به‌طور مرتب از شرایط مساعد و تسهیلات متعددی که برای نیروی کار در قانون کار و سایر قوانین مرتبط آمده است، شکوه دارند. کارفرمایان اگرچه استدلال‌های خود را در قالب پایین‌بودن بهره‌وری نیروی کار مطرح می‌کنند، ولی در اصل از عدم امکان تعدیل نیرو و روند افزایشی دستمزد اسمی، گله دارند. البته باید قبول کرد قانون کار ایران شرایط به نسبت دشواری را برای اخراج نیروی کار پیش‌بینی کرده است و الزامات کمابیش سنگینی برعهده کارآفرینان گذاشته است، هرچند کارفرمایان هم با اعمال قرارداد‌های کوتاه‌مدت کار، سعی در تأمین نظرات خود دارندپایین‌بودن بهره‌وری نیروی کار در ایران نیز به قانون کار ربطی ندارد. پایین‌بودن بهره‌وری، یک بیماری ساختاری در اقتصاد ایران است که ریشه در یک اقتصاد نفتی دارد. اینکه کارفرمایان به آسانی بتوانند نیروی کار را اخراج کنند، شاید از دید یک بنگاه، عاملی باشد که مدیریت اقتصاد خرد را آسان کند، اما در سطح اقتصاد کلان مشکل‌ساز است. سخن آخر آنکه تشکل‌های کارگری وکارفرمایی لازمه شکل‌گیری مناسبات مدرن اقتصادی‌اند و باید هردو حفظ و تقویت شوند و سیاست‌گذاران بخش کار ایران نیز باید امنیت شغلی، افزایش و حفظ قدرت خرید جامعه کارگری را همواره در تصمیمات خود لحاظ کنند.
زلزله ای به بزرگی چهار ویک دهم (4.1)درجه ریشتر ساعت هشت و 48 دقیقه و 23 ثانیه پنجشنبه 10 اردیبهشت 94 شهر بیرم از توابع لارستان در جنوب استان فارس را لرزاند.به گزارش ایرنا به نقل از شبکه لرزه نگاری شیراز وابسته به مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه کانون این زلزله در موقعیت 27.36عرض شمالی و 53.48 طول شرقی و عمق 14 کیلومتری ثبت شده است.شهر بیرم از توابع شهرستان لارستان است.شهرستان لارستان به مرکزیت لار در 387 کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.روز چهارشنبه نهم اردیبهشت 94 هم زلزله ای به قدرت چهار و 9 دهم درجه ریشتر شهر بیرم را لرزاند که خسارات جزئی به برخی ساختمان ها وارد شد
رئیس پلیس راهور استان البرز از اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی در تعطیلات آتی خبر داد و گفت: جاده چالوس برای تخلیه بار ترافیکی یک طرفه می‌شود.رضا اکبری امروز در گفت‌وگو با فارس در کرج با بیان اینکه با توجه به تعطیلی روز شنبه به مناسبت میلاد با سعادت حضرت امیر (ع)، بسیاری از مردم روزهای پایانی هفته به مسافرت می‌‌روند گفت: پلیس راه با پیش‌بینی شرایط ترافیکی روزهای پایانی این هفته و همچنین روز شنبه که تعطیل رسمی است، اجرای طرح ویژه‌ای را در دستور کار دارد.وی با تاکید بر اینکه بر اساس دستورالعمل پلیس راه، در روز شنبه مصادف با 12 اردیبهشت ماه تردد انواع خودروها از ساعت 14 الی یک بامداد روز یکشنبه 13 اردیبهشت ماه از کرج به سمت مرزن‌آباد ممنوع است تصریح کرد: بر این اساس از ساعت 17 روز شنبه تا یک بامداد روز یکشنبه تردد خودروها از مرزن‌آباد به سمت کرج به صورت یک طرفه انجام می‌شود.وی افزود: همچنین با توجه به اجرای طرح‌های بهسازی و ایمن‌سازی جاده چالوس از سوی دستگاه‌های مرتبط، همچنان تردد انواع اتوبوس و خودروهای سنگین در این محور ممنوع است.رئیس پلیس راهور استان البرز بیان داشت: ضمن اینکه از روز چهارشنبه تا یکشنبه آینده تردد انواع موتورسیکلت‌ها نیز در جاده چالوس ممنوع است.اکبری با اشاره به اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی در جاده چالوس و همچنین آزادراه‌های تهران ـ کرج و کرج ـ قزوین گفت: ماموران پلیس راهور در ایام تعطیلات نوروز به طور شبانه‌روزی به مردم خدمت می‌کردند و در تعطیلات آتی نیز همین رویکرد را ادامه خواهیم داد.وی ادامه داد: انتظار از رانندگان و مسافران نیز این است که ضمن همکاری و تعامل با ماموران پلیس در طول سفر، بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تاکید داشته باشند.
استاد دانشگاه کلمبیا در آمریکا گفت: زمین لرزه مرگبار روز شنبه نپال 30 سانتیمتر هند را به سمت شمال حرکت داد.به گزارش ایرنا، روزنامه تایمز او ایندیا روز پنجشنبه به نقل از کلین استارک، نوشت:حرکت هند به سمت شمال در یک منطقه به وسعت دو هزار تا پنج هزار کیلومتر مربع از شهر های کاتماندو و پخارا و تقریبا در تمام عرض کوه هیمالیا انجام شده است.وی اظهار کرد: در مدت چند ثانیه قسمتی از هند حدود 30 سانتیمتر به سوی شمال و به زیر نپال حرکت کرده است.این کارشناس زمین شناسی گفت که مهم است که بدانیم هند به طور مداوم به سوی شمال حرکت می کند اما نکته این است که این حرکت به صورت تدریجی و در زمان های مختلف انجام می شود.دانشمندان ژئوفیزیک که سرعت حرکت صفحات زمین را بررسی می کنند در یافته های خود به این نتیجه رسیده اند که تمام شبه قاره هند به صورت تدریجی اما مداوم با سرعت 4.5 سانتیمتر در سال به زیر نپال و تبت رانده می شود.در طول میلیون ها سال،فشار صفحات زمین به یکدیگر سبب تشکیل کوه های بلند هیمالیا و وقوع مداوم زلزله از پاکستان تا برمه شده است.