حوادث پالایشگاه اراک سریالی شد

به مناسب فراررسیدن روزجهانی کارگران در فردا رژیم وارونه ی ولایت فقیه  پیشاپیش این چنین هدیه به کارگران یا کارکنان پالایشگاه اراک داده شده است .

در پی حادثه نشت گاز خطرناک سولفید هیدروژن در جریان تعمیرات واحد آب ترش پالایشگاه اراک که به انتقال 5 نفر از مصدومین به بیمارستان منجر شده بود، این پالایشگاه دوباره دچار حادثه شد و 3 تن دیگر نیز به دلیل گازگرفتگی به بیمارستان اراک منتقل شدند.به گزارش فارس، در پی حادثه نشت گاز خطرناک سولفید هیدروژن در جریان تعمیرات واحد آب ترش پالایشگاه اراک که به مصدوم شدن 7 نفر و انتقال 5 نفر از مصدومین به بیمارستان منجر شده بود، این پالایشگاه دوباره دچار حادثه شد.بر این اساس مجددا گاز ترش حاوی سولفید هیدروژن که یک گاز بسیار کشنده و سمی محسوب می‌شود از واحد آب ترش پالایشگاه اراک نشت کرده و 3 نفر از کارکنان پالایشگاه را در واحد مجاور آب ترش مصدوم و دچار گازگرفتگی کرد. این 3 مصدوم به بیمارستان منتقل شده‌اند.به دلیل تخلیه شدن واحد آب ترش پس از حادثه قبلی خوشبختانه از مصدوم شدن تعداد بیشتری از کارکنان جلوگیری شده است.این گزارش حاکی است از میان 5 مصدوم نشت گاز قبلی پالایشگاه شازند اراک که در دوشنبه هفته جاری رخ داد، 3 نفر همچنان در ICU بستری هستند که گفته می‌شود بهبودی نیافته‌اند. درباره وضعیت سلامتی این 3 نفر که دچار مصدومیت شدید با گاز سمی سولفید هیدروژن شده‌اند اخبار ضد و نقیضی منتشر می‌شود.
از میان دو مصدوم دیگری که در CCU بستری بوده‌اند یک نفر از بیمارستان مرخص شده و یک نفر همچنان در این بخش بستری است.این گزارش حاکی است در پی حوادث سریالی و متعدد رخ داده در پالایشگاه اراک در یک سال اخیر موجی از نگرانی در میان کارکنان این پالایشگاه پدید آمده است.بر اساس این گزارش، پالایشگاه شازند اراک پیچیده‌ترین و به روزترین پالایشگاه کشور محسوب می‌شود و بنزین یورو 4 توزیع شده در کلانشهرهایی مانند تهران و کرج را تامین می‌کند، اما در یک سال اخیر هر دو یا سه ماه دچار حادثه شده است. چنانکه چندی پیش در جریان حادثه‌ای در یکی از واحدها یکی از توربین‌های گازی این پالایشگاه به طور کامل خرد شد و تولید نیمی از بنزین یورو 4 پالایشگاه نیز متوقف شد. در ابتدای سال جاری نیز یکی از کمپرسورها دچار آسیب شده است.سولفید هیدروژن گازی است بی رنگ، بسیار سمی و آتشگیر که بوی آن شبیه به بوی تخم مرغ فاسد است. این گاز از طریق ممانعت در عملکرد آنزیم سیتوکروم اکسیداز مانع جذب اکسیژن می‌‌شود. تماس کوتاه مدت (حاد) با سولفید هیدروژن باعث ایجاد سوزش و حساسیت در حلق، بینی، چشم و ریه‌ها شده و تماس با غلظت‌های بالاتر آثار جدی بر سلامت به جا گذاشته و منجر به مرگ خواهد شد.سولفید هیدروژن تا کنون قربانیان زیادی در صنعت نفت ایران و جهان به خصوص در دکل‌های حفاری دریایی که با گاز ترش میادین سروکار دارند گرفته است.