توافق مرزی ایران و عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی

توافق مرزی ایران و عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی  3 اردیبهشت -94
دوکشور تروریستی نوچه و چدرخوانده مدافع تروریست و کانون وسرپل صدور کننده ی تروریست به منطقه حال از موضع فرار به جلو توافق مرزی برای مقابله با گروه های تروریستی امضا کردنن!  این خبر تاکید ایران، عراق و سوریه بر ضرورت مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی هم مکمل خبراول است.
ایران و عراق دیروز چهارشنبه در اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق، یک توافقنامه امضا کردند که براساس آن دو کشور برای کنترل دقیق‌تر مرزهای طولانی دو کشور و همچنین مقابله با تحرکات احتمالی تروریستی و نیز جلوگیری از تخلفات قانونی همکاری‌های خود را گسترش می‌دهند.به گزارش رسانه‌های عراقی، این توافقنامه را سردار قاسم رضایی و سرتیپ عبدالکریم مصطفی فرماندهان مرزبانی دو کشور امضا کرده‌اند.
عبدالکریم مصطفی پس از امضای این توافقنامه در یک کنفرانس مشترک مطبوعاتی در اربیل به خبرنگاران گفت: این توافقنامه اجازه می‌دهد که تمامی امور و تحولات اعم از نظامی و مرزی با هماهنگی و همکاری دو طرف پیگیری شود.
وی افزود این توافقنامه بر ایستادگی در برابر هرگونه فعالیت‌های تروریستی علیه دو کشور تاکید می‌کند.
این مقام عراقی، ارایه کمک‌های متقابل از طریق امور اطلاعاتی و نظامی برای حل مشکلات را یادآور شد و گفت: براساس این توافقنامه از هرگونه استفاده از خاک عراق علیه ایران چه از طریق داعش یا هر گروه تروریستی دیگری جلوگیری خواهیم کرد.
سردار رضایی نیز در این کنفرانس مشترک این توافقنامه را مهم توصیف کرد و گفت: با توجه به مرزهای طولانی دو کشور، نیاز به هماهنگی‌های کامل داریم.
وی با ابراز خشنودی از امضای این توافقنامه گفت که با هماهنگی و کمک دو کشور، توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کنیم.

تاکید ایران، عراق و سوریه بر ضرورت مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی 
معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه یکی از اهداف برگزاری نشست سه جانبه با همتایانش از عراق و سوریه را توجه به راهکارهای موثر در مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه دانست.به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان در آغاز نشست سه جانبه معاونان وزیران خارجه ایران، عراق و سوریه افزود: نخستین نشست سه جانبه سه کشور سال گذشته در سطح وزیران امور خارجه در تهران برگزار شد و وزیران خارجه به معاونان ذی‌ربط خود ماموریت دادند که راهکارهای همکاری‌های بیش‌تر دقیق‌تر بررسی شود.
وی اضافه کرد: سه کشور ایران،‌ عراق و سوریه در سال‌های پیش اقدامات سازنده و مثبتی در مسیر مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی و تقویت روند سیاسی در منطقه انجام دادند.معاون وزیر امور خارجه اظهار کرد: در جلسه امروز با حضور هیات‌های ارشد از سه کشور با مرور آخرین وضع سیاسی و امنیتی در منطقه حساس و راهبردی خود درباره تقویت راهکارهای همکاری‌های موثر سه جانبه و گسترش این همکاری‌ها به سطح دیگر کشورهای منطقه گفت‌وگو می‌کنیم.امیرعبداللهیان افزود: در این نشست هم‌چنین درباره تقویت روند سیاسی در کشورهای منطقه و نیز اقدامات موثر در مبارزه با تروریسم،‌ افراط‌گرایی و جریان تکفیری که متاسفانه کشورهای دوست، مسلمان و راهبردی مانند عراق، سوریه و یمن را درگیر معضل و پدیده شوم تروریسم کرده است، گفت‌وگو شد.
همچنین فیصل مقداد، قائم مقام وزیر امور خارجه سوریه و نزار خیرالله، معاون وزیر امور خارجه عراق در آغاز این نشست دیدگاه‌های‌شان را درباره همکاری‌های سه جانبه در مبارزه با تروریسم بیان کردند.قائم مقام وزیر امور خارجه سوریه گفت: نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران از بسیاری از خطرات علیه عراق و سوریه جلوگیری کرد.
مقداد در آغاز نشست سه جانبه معاونان وزیران خارجه ایران، عراق و سوریه افزود: ما وقتی در تهران گردهم می‌آییم هدف اصلی‌مان همواره تحقق امنیت و ثبات نه فقط برای سه کشور که برای منطقه و جهان است.
وی گفت: زمانی که تلاش‌های سوری‌ها،‌ عراقی‌ها و ایرانی‌ها در چارچوب همکاری‌ها و مشارکت در مبارزه با تروریسم یکپارچه می‌شود جهان متوجه کار خیرخواهانه ما می‌شود و این نشست بازتاب مثبتی در کشورهای منطقه برجای خواهد گذاشت.
قائم مقام وزیر امور خارجه سوریه در بخش دیگری از سخنانش خواستار اجرایی شدن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در مبارزه با تروریسم شد. مقداد تصریح کرد: این قطعنامه‌ها برای اجرا تصویب شده است نه صرفاً برای تفکر و به ویژه کسانی که مدعی مبارزه با تروریسم هستند اما عکس آن را انجام می‌دهند در این‌باره مسوولیت دارند.هم‌چنین معاون وزیر امور خارجه عراق گفت: ایران نخستین کشوری بود که در مبارزه با تروریسم از ما حمایت کرد. نزار خیرالله در آغاز نشست سه جانبه معاونان وزیر امور خارجه ایران،‌ عراق و سوریه افزود: این نشست به منظور هماهنگی کشورهایی برگزار شده است که عمق استراتژیک و تاریخی در منطقه مهم خاورمیانه دارند و از محورهای راهبردی محسوب می‌شوند. معتقدیم برای مواجهه با چالش‌های بسیار مهمی که در منطقه ایجاد شده است به این هماهنگی‌ها نیاز داریم.
خیرالله گفت: داعش و سازمان‌های تروریستی در عراق چالشی در برابر جوامع اسلامی، عربی و حتی جهان محسوب می‌شوند و نخستین‌بار است که این تهدیدها تروریستی نظام کشورهای جهان را هدف قرار داده است.روز سه‌شنبه نیز نشست سه جانبه معاونان وزیران امور خارجه ایران، سوییس و سوریه با هدف بررسی ارسال کمک‌های انسان دوستانه به سوریه برگزار شد.